Всі ми знаємо, як хочеться солоденького на дієті. Пропоную приготувати низькокалорійний медовик! У тортику за цим рецептом в 100 грамах всього 170 калорій.
Інгредієнти для тіста:
- Мед – 120 г;
- Яйця – 2 штуки;
- Замінник цукру – 2 ч. ложки;
- Цільнозернове борошно – 350 г;
- Сода – 10 г.
Інгредієнти для крему:
- Густий натуральний йогурт – 450 г;
- Сметана жирністю 15% – 400 г;
- Загущувач для вершків і сметани – 16 г;
- Замінник цукру – за смаком;
- Ванілін – 1 щіпка.
Приготування:
- Мед злегка нагрійте на водяній бані або в мікрохвильовці, щоб він став рідким. Потім трохи остудіть.
- Збийте віночком мед, яйця і замінник цукру до однорідної маси.
- Просійте борошно і змішайте її з содою. Всипте до яєць і замісіть м’яке гладке тісто.
- Накрийте його плівкою і приберіть в холодильник на годину.
- Розігрійте духовку до 180 °С. Застеліть деко пергаментним папером.
- Розділіть тісто на 6 рівних частин. Кожну розкачайте в коло діаметром близько 20 см.тісто годі й розгортати, а розподілити пальцями по круглій силіконовій або антипригарній формі відповідного розміру.
- Випікайте коржі по черзі в розігрітій духовці по 8 хвилин до золотисто-коричневого кольору.
- Готові коржі остудіть. Один з них подрібніть в крихту за допомогою кавомолки або блендера.
- Для крему з’єднайте йогурт і сметану. Додайте загусник, замінник цукру і ванілін, збийте все міксером до однорідної маси.
- Остиглі коржі викладіть один на одного, добре пропітуючи кремом. Змастіть їм верх і боки торта, потім обсипте його підготовленої крихтою.
- Приберіть медовик в холодильник мінімум на 3 години.
Низькокалорійний тортик готовий!!! Всім приємного апетиту!