Деруни з картоплі і кабачків – популярна і смачна страва, особливо в сезон молодих овочів. У дерунів половина картоплі замінюється кабачками, що робить їх менш калорійними, більш ніжними і з незвичайним кольором. Овочі подрібнюються на терці або за допомогою кухонних девайсів. Кабачки і картопля овочі дуже соковиті, тому для випікання з них красивих дерунів, велике значення має ступінь їх подрібнення, що вказується в рецептах.
Картопляні деруни з кабачками і часником
Картопляні деруни з кабачками мають нейтральний смак, і в цьому рецепті доповнимо їх часником. Картопля з кабачком беремо в рівних кількостях і подрібнюємо на великій терці, щоб тісто було менш рідким. До них додаємо яйце, а борошно можна досипати на свій розсуд.
Час готування: 30 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 1.
Інгредієнти:
- Картопля середня – 1 шт.
- Кабачок середній – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Часник – 1 зубок.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – 50 мл.
- Борошно – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу підготувати інгредієнти для дерунів, згідно пропорції рецепта і потрібного вам кількості порцій.
Крок 2. Молодий кабачок подрібнити на великій терці. Якщо у вас цей овоч зрілий, то очистити від шкірки і насіння.
Крок 3. Картоплю почистити від шкірки, промити і подрібнити так само на великій терці.
Крок 4. Натерті овочі перекласти в окремий посуд, посипати сіллю, перцем і перемішати.
Крок 5. З цієї маси ложкою віджати сік і злити, щоб текстура дерунів вийшла більш щільною.
Крок 6. Потім до цієї маси розбити одне куряче яйце і через прес додати часник.
Крок 7. Цю масу ще раз перемішати, і якщо кабачок дасть зайвий сік, то додати трохи борошна або яйце.
Крок 8. У сковороді розігріти олію і ложкою викласти масу, формуючи невеликі округлі деруни.
Крок 9. Обсмажити деруни на великому вогні до золотистої скоринки на одній стороні, потім перевернути і смажити на мінімальному вогні під прикритою кришкою до повної готовності.
Крок 10. Приготовлені картопляні деруни з кабачками і часником перекласти на паперові серветки для видалення зайвої олії і подати до столу гарячі, доповнивши сметаною. Смачного!
Деруни з кабачків, картоплі і сиру
Незвичайним і смачним варіантом дерунів з картоплі з кабачком буде додавання до них твердого сиру. Всі інгредієнти в цьому рецепті подрібнюємо на великій терці, а, щоб картопля не потемніло, подрібнюємо його разом з цибулею. Смажимо деруни на сковороді.
Час готування: 40 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 4.
Інгредієнти:
- Картопля – 200 гр.
- Кабачок ( м’якоть ) – 700 гр.
- Твердий сир – 50 гр.
- Цибуля – 2 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Борошно – 3 ст.л.
- Часник – 1 зубок.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед підготуйте, згідно пропорції рецепта, всі інгредієнти для дерунів. Овочі почистіть і промийте.
Крок 2. Кабачок очистіть від насіння і подрібніть на великій терці, щоб м’якоті вийшло 700 грам.
Крок 3. Картоплю натріть разом з цибулею так само на великій терці.
Крок 4. Подрібнені овочі помістіть в дві миски, посоліть, перемішайте і залиште на 10 хвилин, щоб овочі дали свій сік.
Крок 5. Потім руками ці дві маси добре відіжміть і перекладіть в один посуд.
Крок 6. Розбийте до цих інгредієнтів два яйця. Додайте натертий на великій терці твердий сир і насипте борошно з чорним перцем.
Крок 7. Ложкою цю масу добре перемішайте, текстура її вийде досить щільною.
Крок 8. Руками з цієї маси сформуйте вироби в формі невеликих биточків. Покладіть їх на обробну дошку і з обох сторін присипте борошном.
Крок 9. У сковорідці розігрійте олію. Обсмажте на ній деруни на середньому вогні, до рум’яної скоринки з обох сторін.
Крок 10. Приготовлені деруни з кабачків, картоплі і сиру сервіруйте до столу в гарячому вигляді, доповнивши сметаною або смачним гарніром до м’яса і рибі. Смачного!
Пісні деруни з картоплі і кабачків на сковороді
Рецепти пісних дерунів з картоплі і кабачків на сковороді затребувані людьми, дотримують пости. Такі деруни виходять ситним і смачним самостійним блюдом, а готуються вони як звичайні, тільки з виключенням яєць. Сполучною інгредієнтом береться борошно, або манка, або вівсяні пластівці. Подрібнювати овочі можна на будь-який терці, а в цьому рецепті натираємо їх на великій.
Час готування: 20 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 2.
Інгредієнти:
- Картопля велика – 2 шт.
- Кабачок невеликий – 1 шт.
- Борошно – 150 гр.
- Сода – ½ ч.л.
- Сіль – за смаком.
- Хмелі-сунелі – ½ ч.л.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте, згідно пропорції рецепта і потрібного вам кількості порцій, простий набір інгредієнтів для дерунів.
Крок 2. З картоплі і кабачка зніміть шкірку, овочі промийте під проточною водою.
Крок 3. Натріть їх на великій терці і відразу в посуд для тіста. Можна овочі подрібнити і на дрібній терці, але це важче.
Крок 4. До овочевої маси насипте пшеничне борошно з сіллю, содою і хмелі-сунелі.
Крок 5. Ложкою ці інгредієнти добре перемішайте. Тісто для дерунів має вийти по текстурі, як густа сметана.
Крок 6. Після цього відразу приступайте до смаження дерунів, інакше тісто може потемніти. У сковорідці добре розігрійте олію. Столовою ложкою викладайте тісто в формі невеликих тонких оладок. Обсмажте деруни на невеликому вогні до золотистого кольору з обох сторін.
Крок 7. Приготовлені на сковороді пісні деруни з картоплі і кабачків сервіруйте до столу гарячі, доповнивши пісним соусом або свіжими овочами. Смачного!
Деруни з картоплі, кабачків і фаршу
Ситним і смачним варіантом дерунів з картоплі з кабачком буде доповнення їх будь-яким фаршем. У цьому рецепті овочі натираємо на дрібній терці руками або за допомогою кухонних гаджетів, змішуємо з фаршем і смажимо на сковороді. Смак страви доповнимо смаженою цибулею, часником і зеленню, а обсмажувати окремо фарш не треба.
Час готування: 40 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 4.
Інгредієнти:
- Картопля – 300 гр.
- Кабачок – 300 гр.
- Фарш м’ясний – 400 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Часник – 2 зубки.
- Борошно – 2 ст.л.
- Зелень петрушки – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте, згідно з рецептом, всі інгредієнти для дерунів. Овочі почистіть і промийте.
Крок 2. Кабачок подрібніть на дрібній терці, помістіть в окремий посуд, трохи посоліть, перемішайте і залиште на пару хвилин, щоб кабачок віддав сік.
Крок 3. Кабачковий сік злийте. Цибулю наріжте кубиками, обсмажте до золотистого кольору. На дрібній терці натріть картопля. Зелень і очищений часник дрібно наріжте. Ці інгредієнти перекладіть до кабачки і розбийте два яйця.
Крок 4. Потім в овочевій маси додайте будь-який м’ясний фарш і насипте борошно. Ложкою все добре перемішайте і можете додати сіль на свій смак.
Крок 5. Розігрійте в сковорідці олію. Замішану масу ложкою викладайте в сковорідку, формуючи невеликі оладки. Обсмажте їх на невеликому вогні і під прикритою кришкою до золотистого кольору з обох сторін.
Крок 6. Приготовлені деруни з картоплі, кабачків і фаршу можна на 10 хвилин поставити в розігріту духовку, щоб вони вийшли більш пишними і соковитими, а потім сервірувати до столу. Смачного!
Деруни з кабачків, картоплі та моркви
Простим і смачним варіантом овочевого страви будуть у вас деруни з картоплі, кабачків і моркви, адже морква доповнює солодкуватим смаком і красивим кольором все страви. У цьому рецепті овочі беремо приблизно в рівному співвідношенні і подрібнюємо на великій терці. Для отримання хрусткої скоринки і більш щільною текстури додаємо до овочів сир моцарелу.
Час готування: 30 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 4.
Інгредієнти:
- Картопля – 2 шт.
- Кабачок невеликий – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 150 гр.
- Моцарелла натерта – 50 гр.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Картоплю, моркву, кабачки і цибулю почистіть, промийте і подрібніть на великій терці або за допомогою кухонного комбайна. Перекладіть цю масу в окремий посуд.
Крок 2. До овочевої маси додайте дрібно нашатковану зелень, розбийте яйце, натертий сир моцарела, насипте борошно з сіллю і чорним перцем.
Крок 3. Ложкою ці інгредієнти добре перемішайте. Ця маса має бути вологою, але не рідкою, тому борошна можна додати.
Крок 4. У сковорідці розігрійте олію. Ложкою викладайте овочеву масу на сковорідку, формуючи невеликі круглі оладки.
Крок 5. Обсмажте деруни на середньому вогні по пару хвилин до золотистого кольору з обох сторін.
Крок 6. Приготовлені деруни з кабачків, картоплі та моркви сервірувати до столу гарячі, доповнивши будь-яким соусом. Смачного!