Деруни з кабачків – 9 найсмачніших рецептів з покроковими фото

Деруни з кабачків – це смачна і корисна страва, з приготуванням якої впорається навіть той, хто вперше переступив поріг кухні. Ця страва є чудовою альтернативою класичним дерунам, приготованим із тертої картоплі. Подрібнені кабачки з різними добавками прийнято подавати до столу в гарячому вигляді, прямо зі сковороди, а також доповнивши великою кількістю охолодженої жирної сметани – смачно настільки, що зупинитися неможливо!

Деруни з кабачків і картоплі на сковороді

Деруни з кабачків і картоплі на сковороді – це неймовірно смачне блюдо, яке готується за лічені хвилини і підкорює своїм приємним ароматом і незвичайною текстурою. Якщо раніше ви ніколи не готували деруни в такому виконанні, то обов’язково спробуйте!

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Яйця – 1 шт.
  • Картопля – 150 гр.
  • Кабачки – 150 гр.
  • Борошно – 1,5 ст.л.
  • Кріп – 15 гр.
  • Сіль – 2 гр.
  • Паприка солодка молота – 4 гр.
  • Часник гранульований – 4 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Видаляємо шкірку з картоплі, ополіскуємо і тремо на терці з дрібними отворами. Стружку віджимаємо від зайвої рідини і викладаємо в ємність, зручну для вимішування.

Крок 2. Аналогічно чинимо з кабачком, овоч відправляємо до картоплі.

Крок 3. Овочі доповнюємо одним курячим яйцем.

Крок 4. До складу підсипаємо борошно і приправи, включаючи сіль.

Крок 5. Додаємо дрібно нашатковану зелень і гарненько перемішуємо до однорідності.

Крок 6. Наливаємо олію в сковорідку і розігріваємо, ложкою викладаємо масу і обсмажуємо на помірному полум’ї до утворення характерної скоринки.

Крок 7. Ароматні деруни подаємо до столу зі сметаною і насолоджуємося. Смачного!

Кабачкові деруни з часником

Кабачкові деруни з часником закохують в себе ще в процесі смаження, тому як їх яскравий і насичений аромат заповнить все ваше житло ще до того моменту, коли страва буде готове до вживання. У рецепті використовуються виключно прості і доступні інгредієнти.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Кабачок – 300 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Яйця – 1 шт.
  • Борошно – 5 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Майоран сушений – 1 ч.л.
  • Олія соняшникова – 3-4 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Паприка солодка молота – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Молодий кабачок натираємо на терці з великими отворами, віджимаємо від соку.

Крок 2. Овочеву стружку доповнюємо подрібненим часником і яйцем – вимішуємо.

Крок 3. Здобрюємо спеціями і ще раз перемішуємо.

Крок 4. Вводимо пшеничне борошно і заготівля готова.

Крок 5. За допомогою столової ложки перекладаємо масу на розігріту соняшникову олію і смажимо до золотистості з двох сторін.

Крок 6. Деруни промакують паперовими рушниками, щоб видалити зайвий жир. Укладаємо стопкою для збереження тепла і подаємо. Смачного!

Деруни з кабачків в духовці

Деруни з кабачків в духовці – це легке, але в той же час ситне блюдо, яке прекрасно підходить для пізнього вечері, бо містить в собі всього лише 93 калорії на 100 грам. Побалуйте себе апетитними дерунами, доповнивши їх охолодженої сметаною і зеленню.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1 шт.
  • Яйця – 1 шт.
  • Борошно – 2 ст.л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Паприка солодка молота – ½ ч.л.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для прискорення процесу і власної зручності, готуємо компоненти.

Крок 2. Ополіскуємо кабачок і подрібнюємо на терці, віджимаючи надлишки соку.

Крок 3. Вбиваємо яйце.

Крок 4. Висипаємо борошно, а також сіль, молоту паприку і чорний перець.

Крок 5. Слідом відправляємо часник, пропущений через прес.

Крок 6. Склад перемішуємо до рівномірного розподілу спецій.

Крок 7. Пекарський папір промазуємо тонким шаром олії і ложкою викладаємо тісто, надаючи напівфабрикатами бажану форму. Готуємо при 180 градусах 12-15 хвилин, потім перевертаємо і засікаємо ще 5-7 хвилин.

Крок 8. Гарячу страву сервіруємо і приступаємо до трапези. Смачного!

Пісні деруни з кабачків без яєць

Пісні деруни з кабачків без яєць – це не тільки дуже смачно, але ще і корисно, так як до складу страви входять виключно натуральні інгредієнти, наприклад, такі як зелень, овочі і різні спеції, які роблять смак гармонійніше, а аромат яскравіше.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 5-6.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1 кг.
  • Борошно – 70-100 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 2-3 ст.л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Лимон ( цедра ) – 1 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Суміш італійських трав – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Розпушувач тіста – ¼ ч.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Кабачки тремо на середній терці і викладаємо в глибоку миску, перемішуємо з чайної ложки солі і даємо постояти близько півгодини при кімнатній температурі.

Крок 2. Не гаючи часу, дрібно шинкуємо пір’я зеленої цибулі і очищені зубці часнику. Знімаємо цедру з лимона.

Крок 3. Старанно віджимаємо кабачкову стружку від соку.

Крок 4. Підготовлені компоненти відправляємо до кабачку, також посипаємо перцем і травами – помішуємо.

Крок 5. Висипаємо просіяне борошно, змішану з розпушувачем і крохмаль – ретельно перемішуємо і при необхідності досолюємо.

Крок 6. Змочуємо долоні у воді і формуємо деруни.

Крок 7. Готуємо заготовки на розігрітій олії протягом 4-5 хвилин з кожного боку.

Крок 8. Складаємо оладки на паперові рушники, щоб папір ввібрала зайву олію.

Крок 9. Сервіруємо і подаємо. Смачного!

ПП дієтичні деруни з кабачків

ПП дієтичні деруни з кабачків готуються з додаванням вівсяних пластівців, за рахунок чого виходять досить поживними і ситними, незважаючи на низьку калорійність і «правильний» склад. Така страва підійде для тих, хто уважно стежить за харчуванням і фігурою.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 300 гр.
  • Йогурт – 30 гр.
  • Яйця – 1 шт.
  • Пластівці вівсяні – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Часник – 1 зуб.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – 1 ч.л.
  • Паприка солодка молота – 2 гр.
  • Кріп – 5 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Ополіскуємо і обсушуємо основний інгредієнт, зрізаємо хвостик і місце кріплення плодоніжки. Подрібнюємо на терці з самими дрібними отворами, віджимаємо сік.

Крок 2. Овочеву масу присмачуємо яйцем і натуральним йогуртом без добавок.

Крок 3. Склад доповнюємо подрібненим часником і дрібно-рубаним кропом.

Крок 4. Висипаємо в суміш вівсянку, а також мелений перець і сіль.

Крок 5. Інгредієнти перемішуємо і настоюємо близько 5-7 хвилин.

Крок 6. Розігріваємо олію і смажимо деруни з двох сторін по 3-4 хвилини.

Крок 7. Гаряче блюдо викладаємо на сервірувальну тарілку і подаємо до столу на радість сім’ї. Смачного!

Деруни з кабачків з сиром

Деруни з кабачків з сиром приємно здивують вас своєю апетитною скоринкою золотистих відтінків і неймовірно ніжною м’якоттю, яка в буквальному сенсі тане в роті. Для готування будуть потрібні лише ті продукти, які часто є на полиці холодильної камери.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Кабачок – 250-300 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сир твердих сортів – 100-150 гр.
  • Борошно – 2-3 ст.л.
  • Кріп – 3 гілочки.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. З кабачка зчищаємо шкірку і вирізаємо насіннєву коробочку, м’якоть тремо на терці. Стружку підсолюємо і перемішуємо, даємо постояти пару хвилин, зливаємо рідину.

Крок 2. В овочеву масу вбиваємо яйця, додаємо рубану зелень.

Крок 3. Склад перемішуємо, натираємо сир.

Крок 4. Посипаємо тісто молотим перцем і ще раз гарненько вимішуємо.

Крок 5. Розігріваємо олію і за допомогою столової ложки викладаємо оладки.

Крок 6. Підрум’янюємо і обсмажуємо з двох сторін до золотистої скоринки.

Крок 7. Промокуємо серветками і подаємо. Смачного!

Деруни з кабачків з фаршем

Деруни з кабачків з фаршем – це ситна і дуже ароматна страва, яка допоможе вам за мінімальний відрізок часу нагодувати велику сім’ю. Для спрощення процесу рекомендується використання не ручний терки, а наприклад, кухонного комбайна.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • Кабачок – 600 гр.
  • Фарш – 400 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Борошно – 50 гр.
  • Яйця – 1 шт.
  • Олія – 50 мл.
  • Петрушка – 5-7 гілочок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У чашу кухонного комбайна поміщаємо м’якоть кабачка, очищений часник і промиту зелень.

Крок 2. Додаємо фарш, яйця, борошно і приправи.

Крок 3. Компоненти інтенсивно перебиваємо до однорідної консистенції.

Крок 4. Викладаємо масу ложкою на сковорідку з розігрітою олією і готуємо з двох сторін до апетитної скоринки.

Крок 5. Промакуємо зайвий жир паперовими рушниками і знімаємо пробу. Смачного!

Деруни з кабачків з манкою замість борошна

Деруни з кабачків з манкою замість борошна мають ніжну і пористу текстуру, перед якою неможливо встояти навіть тим, хто не проявляє особливої «любові» до кабачкам. Однак якщо в цьому році урожай перевершив всі очікування, то обов’язково зверніть увагу на цей рецепт!

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 300 гр.
  • Крупа манна – 3 ст.л.
  • Яйця – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цибуля зелена – за смаком.
  • Олія – 4 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Натертий кабачок солимо і розминаємо руками, залишаємо на 10 хвилин.

Крок 2. Після закінчення часу, віджимаємо стружку.

Крок 3. До овочевої маси вбиваємо одне куряче яйце.

Крок 4. Доповнюємо рубаними пір’ям зеленої цибулі.

Крок 5. Висипаємо потрібну кількість манної крупи.

Крок 6. Складові перемішуємо і настоюємо 10 хвилин, щоб манка набрякла.

Крок 7. Ложкою викладаємо оладки на розігріту олію і смажимо на повільному полум’ї від 3 до 5 хвилин з кожного боку.

Крок 8. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від процесу, але і від результату!

Кабачкові деруни з цибулею

Кабачкові деруни з цибулею і часником – це неймовірно ароматне страву, яке ідеально підходить для корисного і ситного сімейного обіду. Зелень ідеально поєднується з подрібненими кабачками, обсмаженими до рум’яної і хрусткої скоринки – пальчики оближеш!

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 10.

Інгредієнти:

  • Кабачки середні – 3 шт.
  • Цибуля зелена ( подрібнений ) – ¼ ст.
  • Часник – 1 зуб.
  • Яйця – 1 шт.
  • Борошно – 3 ст.л.
  • Олія – для смаження.
  • Сіль – ¾ ч.л.
  • Перець чорний мелений – ¼ ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку миску натираємо промитий кабачок, промакуємо стружку серветками, позбавляючись від зайвої вологи.

Крок 2. Доповнюємо овочеву суміш подрібненим часником і зеленню, борошном, сіллю і молотим перцем.

Крок 3. Гарненько перемішуємо.

Крок 4. На гарячу олію викладаємо по столовій ложці тіста, надаючи дерунам бажану форму.

Крок 5. Через 3 хвилини перевертаємо і доводимо до готовності на помірному полум’ї.

Крок 6. Укладаємо страву на тарілку і приступаємо до дегустації. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал