Чебуреки з м’ясом на сковороді – це вулична їжа, яку запросто можна повторити на власній кухні, якщо знати кілька секретів приготування. Наприклад, для того, щоб тісто після теплової обробки вийшло золотистого відтінку і з бульбашками, до складу потрібно додати трохи горілки або окропу. Як начинка підходить абсолютно будь-яке м’ясо, перекручене в фарш, яке вам подобається, будь-то птах, яловичина або свинина.
М’ясні чебуреки з бульбашками, як в чебуречній
М’ясні чебуреки з бульбашками, як в чебуречній, можна запросто приготувати в домашніх умовах, використовуючи лише прості інгредієнти, які часто є під рукою. Весь секрет рум’яного тіста полягає в окропі, який в свою чергу, заварює основу.
Час готування – 40 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 10.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно – 3,5 ст.
- Окріп – 1 ст.
- Сіль – ½ ч.л.
- Яйця – 1 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
Для начинки:
- Свинина – 500 гр.
- Цибуля велика – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія соняшникова – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Викладаємо на стіл продукти згідно зі списком.
Крок 2. Промиту свинину і очищену цибулю прокручуємо через м’ясорубку, фарш солимо і перчимо – вимішуємо.
Крок 3. В окрему ємність просіюємо борошно, перемішуємо з сіллю.
Крок 4. Виливаємо окріп і активно працюємо ложкою.
Крок 5. Додаємо розтоплене вершкове масло і яйце.
Крок 6. Замішуємо м’яке і піддатливе тісто.
Крок 7. Основу розгортаємо в тонкий пласт і тарілкою вирізаємо круглі заготовки, на половину кожного кола поміщаємо рівний шар начинки.
Крок 8. Фарш накриваємо другою половиною тіста, скріплюємо краї пальцями або виделкою.
Крок 9. Обсмажуємо чебуреки у великій кількості олії з двох сторін на помірному полум’ї, до утворення апетитної скоринки. Надлишки жиру видаляємо паперовими серветками.
Крок 10. Страву сервіруємо і подаємо. Смачного!
Чебуреки з м’ясом на заварному тісті з окропом
Чебуреки з м’ясом на заварному тісті з окропом – це свого роду фаст-фуд, з приготуванням якого впорається кожен. Головний секрет успіху полягає у великій кількості начинки і тонкому рум’яному тісті, яке готується у великій кількості гарячого олії.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 25-30 хв.
Порції – 10-12.
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 600 гр.
- Цибуля – 250 гр.
- Цибуля зелена – 50 гр.
- Цукор-пісок – 10 гр.
- Вода крижана – 40 мл.
- Окріп – 180 мл.
- Олія – 20 мл. + для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Борошно – 2-2,5 ст.
Процес приготування:
Крок 1. У киплячу воду висипаємо цукор і близько 6 грам солі, перемішуємо, додаємо 20 мл олії і борошно (180 грам) – інтенсивно перемішуємо і прибираємо з вогню.
Крок 2. Жменями додаємо залишки борошна і замішуємо м’яке тісто, що відстає від стінок посуду і долонь.
Крок 3. Тісто поміщаємо в пакет і залишаємо при кімнатній температурі на 30 хвилин.
Крок 4. Не втрачаючи часу, займаємося начинкою: в миску викладаємо фарш, слідом відправляємо рубану ріпчасту і зелену цибулю, вливаємо крижану воду, обов’язково солимо і перчимо.
Крок 5. Ретельно перемішуємо складові.
Крок 6. Від тіста відокремлюємо скибочки по 40 грам.
Крок 7. Кожен сегмент дуже тонко розгортаємо в коло, на одну половину викладаємо 2-3 столових ложки заправленого фаршу, відступаючи від краю близько сантиметра.
Крок 8. Щільно защіплюємо краї.
Крок 9. У сковорідку наливаємо олію і розігріваємо її, викладаємо 1-2 заготовки (жир повинен покривати чебурек не менше ніж наполовину), підрум’янюємо і перевертаємо, смажимо з другої сторони до золотистості.
Крок 10. Не чекаючи охолодження, подаємо страву до столу і насолоджуємося. Смачного!
Прості чебуреки з лаваша з фаршем на сковороді
Прості чебуреки з лаваша з фаршем на сковороді – це хрустке блюдо, яке ідеально підійде для тих кулінарів, які не люблять працювати з тістом або не володіють великою кількістю вільного часу. Побалуйте себе і свою сім’ю соковитими і рум’яними чебуреками!
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Лаваш тонкий – 2 пласта.
- Фарш м’ясний – 250 гр.
- Цибулина – 1 шт.
- Вода – 3 ст.л.
- Олія – 50 мл.
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. М’ясну складову, а саме – фарш, поміщаємо в миску.
Крок 2. Дрібно подрібнюємо цибулю і висипаємо її до фаршу, інгредієнти посипаємо сіллю і улюбленими приправами – гарненько перемішуємо.
Крок 3. Озброюємося кухонними ножицями і розрізаємо лаваш на чотирикутники.
Крок 4. На одну сторону лаваша кладемо начинку і розділимо її рівним шаром.
Крок 5. Краї коржів промазуємо холодною водою і скріплюємо між собою.
Крок 6. Смажимо заготовки на розігрітій олії по 2-3 хвилини з кожного боку.
Крок 7. Гарячі чебуреки подаємо до столу і відразу ж приступаємо до трапези. Смачного!
М’ясні чебуреки на пухирчатому тісті з горілкою
М’ясні чебуреки на пухирчастому тісті з горілкою – це неймовірно смачне страву, яке можна приготувати на швидку руку і на довгі години забути про голод. Поєднання хрусткого тіста з бульбашками і соковитою м’ясною начинкою, не залишить байдужим нікого!
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 18 шт.
Інгредієнти:
- Борошно – 4 ст.
- Вода гаряча – 300 мл.
- Яйця – 1 шт.
- Сіль – ½ ч.л.
- Цукор-пісок – 1 ч.л.
- Олія соняшникова – 2 ст.л. + для смаження.
- Горілка – 1 ст.л.
- Фарш – 400 гр.
- Цибуля – 2 шт.
- Вода крижана – 150 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Для приготування заварного тіста, до склянки борошна додаємо склянку практично киплячої води – активно перемішуємо.
Крок 2. Частину, що борошно яке залишилось пересипаємо в глибоку миску і додаємо яйце, горілку, заварну основу, сіль, цукор і дві столових ложки олії.
Крок 3. Замішуємо м’яке тісто, обертаємо в харчову плівку.
Крок 4. Паралельно готуємо начинку: до фаршу вливаємо крижану воду, закидаємо подрібнену цибулю, солимо і перчимо – помішуємо до однорідності.
Крок 5. Ділимо основу на три частини, кожну формуємо в ковбаску і розрізаємо на 6 шматочків однакового розміру.
Крок 6. Розгортаємо заготовки в коржик, на один край кладемо ложку начинки і накриваємо другою, скріплюємо краї зубцями вилки.
Крок 7. Смажимо напівфабрикати на розпеченому рослинній олії до рум’яної скоринки, промакуємо паперовими рушниками.
Крок 8. Подаємо до столу в гарячому вигляді. Смачного!
Домашні чебуреки на пухирчатому тісті з горілкою
Домашні чебуреки на пухирчастому тісті – це справжнє смакове насолоду, яке призведе в захват абсолютно кожного! Для соковитості начинки, до перекрученого м’яса, ми додамо трохи м’ясного бульйону або молока, подрібненого цибулі і спецій – пальчики оближеш!
Час готування – 60 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 4-6.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно – 4 ст.
- Олія – 8 ст.л.
- Сіль – 2 щіпки.
- Цукор-пісок – 1 ч.л.
- Вода – 1 ст. + ¼ ст.
- Горілка – 1 ч.л.
Для начинки:
- Фарш м’ясний – 600 гр.
- Молоко / бульйон м’ясний – ½ -1 ст.
- Цибулина – 1 шт.
- Кріп – за смаком.
- Петрушка – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо тісто: борошно просіюємо гіркою на стіл, в центрі робимо лунку, вливаємо склянку води, змішаний з цукром і сіллю, горілку і олія – замішуємо тісто і формуємо кульку. Накриваємо серветкою і залишаємо на 10-15 хвилин, обминаємо і повторюємо процедуру ще 3 рази.
Крок 2. Відпочиле тісто розгортаємо в максимально тонкий пласт, вирізаємо кола діаметром близько 15 сантиметрів. На кожну половинку кладемо 1 столову ложку начинки (подрібнене м’ясо з бульйоном або молоком, рубаною цибулею і спеціями) і, накриваємо вільним краєм, скріплюємо.
Крок 3. Для надійності придавлюємо облямівку зубцями вилки.
Крок 4. У сковороді розігріваємо олію і викладаємо чебуреки, обсмажуємо по 3-4 хвилини з кожного боку на середньому нагріванні.
Крок 5. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!
Чебуреки з м’ясом на кефірі
Чебуреки з м’ясом на кефірі – це смажені пиріжки з ситної і соковитою начинкою, сформовані за формою півмісяця. Подавати така страва можна зі свіжими овочами, всілякими соусами або освіжаючими / зігрівають напоями – смачно буде в будь-якому випадку!
Час готування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно – 3 ст.
- Яйця – 3 шт.
- Кефір – ½ ст.
- Сметана – 2 ст.л.
- Олія соняшникова – для смаження.
- Сіль – ½ ч.л.
Для начинки:
- Свинина – 400 гр.
- Цибулина – 1 шт.
- Сіль – ½ ч.л.
- Перець чорний мелений – ½ ч.л.
- Вода – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Свинину промиваємо під струменем води і насухо промакуємо серветками, довільно нарізаємо. Очищаємо цибулину, розрізаємо на четвертинки.
Крок 2. Інгредієнти прокручуємо через м’ясорубку і доповнюємо двома столовими ложками води, чорним перцем і сіллю.
Крок 3. Руками вимішуємо компоненти до однорідності.
Крок 4. Збиваємо яйця і змішуємо їх з кефіром, невеликою кількістю солі і сметаною.
Крок 5. Вводимо просіяне борошно і перемішуємо складові до об’єднання, залишаємо тісто під рушником на 20-25 хвилин.
Крок 6. Розгортаємо тісто в тонкий коржик і вирізаємо кола, на одну половину поміщаємо 2 ложки начинки, залишаючи край вільним.
Крок 7. Накриваємо фарш другою половиною тіста і скріплюємо краї.
Крок 8. Кладемо заготовки в сковороду з гарячою олією і готуємо до утворення золотистої скоринки з обох сторін.
Крок 9. Смачного!
Чебуреки з м’ясом і сиром в домашніх умовах
Чебуреки з м’ясом і сиром в домашніх умовах – це страва, яке зведе з розуму кожного, хто спробує хоча б шматочок! Але нехай це вас не дивує, тому як поєднання соковитого м’яса і солонуватого сиру – це щось неймовірне, неможливо описати словами.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Вода – ½ ст.
- Сіль – ½ ч.л. + ½ ч.л.
- Борошно – 1,5-2 ст.
- Фарш м’ясний – 200 гр.
- Сир твердих сортів – 50 гр.
- Цибулина велика – ¼ шт.
- Олія – для смаження.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продуктовий набір.
Крок 2. У чашу з високими бортиками виливаємо воду, висипаємо сіль.
Крок 3. Підсипаємо борошно, попередньо просіюємо.
Крок 4. І замішуємо м’яке і еластичне тісто.
Крок 5. Для начинки подрібнюємо м’ясо і цибулю за допомогою блендера, солимо і перчимо – гарненько перемішуємо.
Крок 6. На терці натираємо трохи твердого сиру.
Крок 7. Ділимо тісто на невеликі сегменти.
Крок 8. Кожен шматочок розкочуємо в коржик, на один край кладемо трохи фаршу, присипаємо сирною стружкою.
Крок 9. Складаємо основу навпіл і защіплюємо краї.
Крок 10. Смажимо чебуреки у великій кількості олії до апетитного світло-коричневого відтінку.
Крок 11. Складаємо гарячу страву на сервірувальну тарілку і подаємо до столу. Смачного!
Чебуреки на дріжджовому тісті з фаршем
Чебуреки на дріжджовому тісті з фаршем – це дивовижне поєднання ніжного і повітряного тіста з ситною і живильною начинкою. « Запечатавши » фарш в тісто під час теплової обробки, соки, що виділяються з обраного м’яса, частково просочують основу, завдяки чому смак виходить просто неймовірним!
Час готування – 2 ч.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 10.
Інгредієнти:
- Фарш індички – 500 гр.
- Борошно – 450 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Дріжджі сухі – 1 ч.л.
- Вода – 100 мл.
- Цибуля зелена – 50 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Олія соняшникова – 1 ст.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Замішуємо дріжджове тісто: в теплу воду висипаємо дріжджі і сіль, активно перемішуємо і через 10-15 хвилин підсипаємо борошно, помішуємо до однорідності. Накриваємо кришкою або рушником і прибираємо в тепле приміщення на 1 годину для підйому.
Крок 2. В цей же час готуємо начинку: до ніжного фаршу додаємо рубану ріпчасту і зелену цибулю, обов’язково приправляємо молотим перцем і сіллю.
Крок 3. Тісто, яке підійшло ділимо на сегменти, розгортаємо в пласт круглої форми, кладемо начинку.
Крок 4. Формуємо чебуреки в формі півмісяця.
Крок 5. Викладаємо заготовки в киплячу олію і підрум’янюємо на помірному вогні. Потім перевертаємо і накриваємо кришкою, готуємо 2-3 хвилини.
Крок 6. Знімаємо пробу і насолоджуємося. Смачного!
Домашні чебуреки з м’ясом і грибами
Домашні чебуреки з м’ясом і грибами – це не тільки дуже смачно і ароматно, але ще і просто. Для того щоб рум’яні м’ясні пиріжки у вас вийшли з першого разу, дуже важливо дотримуватися пропорції інгредієнтів, зазначені в списку нижче, а також слідувати нашим рекомендаціям.
Час готування – 40 хв.
Час приготування – 25-30 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Борошно – 550-600 гр.
- Олія – 1 ст.л. + для смаження.
- Вода – 200 мл.
- Свинина – 250 гр.
- Шампіньйони – 150 гр.
- Цибуля – 60 гр.
- Кріп – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Для прискорення процесу і власної зручності готуємо все необхідне.
Крок 2. Борошно просіюємо і змішуємо з сіллю.
Крок 3. Підливаємо столову ложку олії і воду.
Крок 4. Замішуємо щільне тісто і залишаємо під серветкою для набухання клейковини.
Крок 5. Довільно ріжемо м’ясо.
Крок 6. Гриби нарізаємо тонкими пластинками.
Крок 7. Обсмажуємо шампіньйони на олії до рум’яності з додаванням солі і приправ, остуджуємо.
Крок 8. У чашу блендера закидаємо ріпчасту цибулю, свинину, гриби, зелень, сіль і спеції.
Крок 9. Подрібнюємо до консистенції фаршу.
Крок 10. Ділимо основу на 6-7 шматків, розгортаємо в круглі коржі.
Крок 11. На половинку заготовки викладаємо начинку.
Крок 12. Скріплюємо краї і відправляємо напівфабрикати в гарячу олію, смажимо протягом 2-3 хвилин з кожного боку.
Крок 13. Смачного!