Хочете приготувати часникові булочки, тоді тримайте мій рецепт.
Інгредієнти:
- Борошно-400 г
- молоко – тепле) – 1 ст.
- цукор-3 ч. л.
- 1 яєчний жовток
- вершкове масло – 3,5 ст. л.
- олія рослинна – 2 ст. л.
- дріжджі сухі – 5 г
- часник – 7 зубчиків
- рубана зелень – 2 ст. л.
- сіль – за смаком
Спосіб приготування:
- Перемішуємо всі компоненти для майбутнього тіста: борошно, цукор, тепле молоко, дріжджі, сіль.
- Готове тісто накриваємо марлею або рушником і залишаємо так в теплому місці на 2 години, після закінчення яких тісто має стати за обсягом в 2 рази більше.
- Вимішуємо отримане тісто і ділимо його на 16 частин.
- Знову накриваємо і даємо постояти півгодини, щоб воно ще раз підійшло.
- Зелень і часник подрібнюємо.
- Потім збиваємо вершкове масло з подрібненою зеленню і дрібно порізаним часником.
- В середині кожної пампушки робимо виїмку, наповнюємо її начинкою (по ½ ч .л. на одну булочку) можна надати будь-яку форму.
- Готові булки викладаємо на змащене олією деко.
- Збиваємо яєчний жовток і змащуємо їм булочки.
- Випікаємо хвилин 20 при температурі близько 180 градусів, подаємо до борщу або бульйону.
- Готово!