Брюссельська капуста – це дуже смачний, корисний та привабливий зелений овоч невеликого розміру. Завдяки своєму яскравому вигляду, продукт робить будь-які страви цікавішими та апетитнішими. Беріть на замітку нашу перевірену кулінарну добірку з дев’яти рецептів приготування з покроковими фото.
Смачний суп з брюссельською капустою
Смачний суп з брюссельською капустою – це дуже смачна, ароматна, апетитна та приваблива гаряча страва для обіднього столу. Легкий овочевий суп підійде для дитячого меню. Його можна доповнити ароматною зеленню, сметаною, хлібом чи несолодкою випічкою.
Час приготування – 25 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Капуста брюссельська – 8 шт.
- Бульйон курячий – 1,5 л.
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Кріп – 5 гр.
- Петрушка – 5 гр.
- Олія рослинна – для смаження.
Процес приготування:
- Очищаємо картоплю від шкірки, промиваємо її під водою та обробляємо на великі кубики.
- Доводимо до кипіння курячий бульйон, солимо його на смак і занурюємо сюди картоплю.
- Подрібнюємо цибулю та моркву.
- Прогріваємо сковорідку з олією і обсмажуємо на ній цибулю з морквою близько 5 хвилин.
- Брюссельську капусту найкраще обробити на половинки або навіть четвертинки (залежить від розміру наших качанів).
- Коли картопля в бульйоні стане м’якою, додаємо сюди обсмажені овочі та шматочки брюссельської капусти. Варимо разом ще 8 хвилин.
- Наприкінці додаємо сіль, а також подрібнений кріп та петрушку для надання особливого аромату. Вимикаємо плиту.
- Смачний суп з брюссельською капустою готовий. Розливайте по тарілках та ставте на стіл!
Заморожена брюссельська капуста на сковороді
Заморожена брюссельська капуста на сковороді – це проста та швидка овочева страва для цікавого домашнього обіду. Такий продукт можна їсти просто так або використовувати як гарнір. Вам точно сподобається привабливий зовнішній вигляд капусти і яскравий смак.
Час приготування – 35 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Капуста брюссельська заморожена –0,5 кг.
- Вершкове масло – 50 гр.
- Зелень – 0,25 пучки.
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Перець чорний мелений – 2 щіпки.
- Перець червоний мелений – 2 щіпки.
Процес приготування:
- Дістаємо заморожену брюссельську капусту та інші продукти за списком.
- Опускаємо заморожену капусту у холодну воду на 10 хвилин. Далі воду зливаємо. Додатково капусту можна промити ще кілька разів.
- У каструлі доводимо до кипіння воду і підсолюємо її – достатньо додати половина чайної ложки.
- У киплячу воду опускаємо нашу капусту та варимо близько 15 хвилин.
- Далі капусту знову відкидаємо на друшляк і повністю відокремлюємо від зайвої вологи.
- Розтоплюємо в сковорідці вершкове масло|| і занурюємо сюди підготовлену капусту. Обсмажуємо близько шести хвилин. У процесі додаємо сіль та спеції.
- Перед подачею посипаємо капусту подрібненою зеленню для надання приємного свіжого аромату.
- Заморожена брюссельська капуста готова на сковороді. Подавайте до столу!
Брюссельська капуста запечена з куркою в духовці
Брюссельська капуста, запечена з куркою в духовці – це неймовірно смачна та цікава страва, яка стане родзинкою вашої домашньої кухні. Приваблива капуста у поєднанні з ніжним курячим м’ясом – це ідеальне рішення для живильного обіду або вечері.
Час приготування – 1 год
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Брюссельська капуста – 300 гр.
- Філе куряче – 0,5 кг.
- Молоко коров’яче – 300 мл.
- Борошно – 30 гр.
- Твердий сир – 50 гр.
- Вершкове масло – 30 гр.
- Сіль – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
- Дістаємо всі необхідні продукти за списком.
- Куряче філе відварюємо в киплячій підсоленій воді близько 15-20 хвилин. Далі його витягуємо з води та остуджуємо.
- Промиваємо брюссельську капусту та акуратно зрізаємо нижню частину. Вона тверда і може гірчити.
- Окремо доводимо до кипіння підсолену воду і занурюємо в неї нашу капусту. Варимо протягом 15 хвилин.
- Тепер займемося приготуванням соусу. У каструлю додаємо борошно і заливаємо його холодним молоком. Добре розмішуємо і сюди ж занурюємо шматочок вершкового масла. Ставимо на вогонь.
- Прогріваємо соус, постійно помішуючи його. Готуємо доти, доки він не стане густим та однорідним.
- Сир пропускаємо через дрібний бік тертки.
- Відварене куряче філе обробляємо на невеликі шматочки.
- Капусту та шматочки курки викладаємо у глибоку форму для запікання.
- Усі ці продукти заливаємо нашим ніжним соусом.
- Обсипаємо наше овочеве частування сирною стружкою і ставимо в розігріту до 150° духовку.
- Запікаємо страву з птиці та капусти близько 20 хвилин до повної готовності.
- Брюссельська капуста, запечена з куркою у духовці, готова. Викладайте на порційні тарілки та спробуйте!
Салат з брюссельської капусти
Салат з брюссельської капусти – це дуже смачна та корисна закуска для вашого столу. Таку страву можна подавати як гарнір або як самостійну холодну закуску. Крім того, овочевий салат порадує невисокою калорійністю, тому сподобається тим, хто стежить за своєю фігурою.
Час приготування – 20 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Капуста брюссельська – 200 гр.
- Петрушка – 1 пучок.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Морква – 1 шт.
- Сметана – 5 ст.
- Сіль – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Олія рослинна – для смаження.
Процес приготування:
- Брюссельську капусту занурюємо в киплячу підсолену воду і варимо протягом 10 хвилин при невеликому вируванні.
- Далі капусту відкидаємо на друшляк і відокремлюємо від зайвої води. Якщо є надто великі вилки капусти, розрізаємо їх на половинки.
- Підготовлену брюссельську капусту посипаємо сіллю та чорним меленим перцем.
- Прогріваємо сковорідку з олією та обсмажуємо на ній капусту до невеликого золотистого відтінку.
- Морквину пропускаємо через велику тертку.
- Стружку моркви доповнюємо подрібненою зеленою цибулею.
- Сюди викладаємо подрібнену петрушку.
- Обсмажену капусту розрізаємо на менші шматочки і відправляємо в нашу загальну заготовку.
- Поливаємо овочі із зеленню сметаною і добре все розмішуємо.
- Салат з брюссельської капусти готовий. Подавайте до столу!
Запечена брюссельська капуста з сиром у духовці
Запечена брюссельська капуста з сиром у духовці – це дуже смачна та корисна страва для домашнього столу. Також таке частування порадує привабливим виглядом та поживними властивостями. Поєднання цікавої на смак брюссельської капусти з тягучим запеченим сиром вас здивує.
Час приготування – 55 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Брюссельська капуста – 0,5 кг.
- Вершкове масло – 50 гр.
- Твердий сир – 50 гр.
- Сухарі панірувальні – 1,5 ст.
- Яйце – 3 шт.
- Молоко коров’яче – 100 мл.
- Сіль – 1,5 ч.л.
Процес приготування:
- Брюссельську капусту промиваємо під водою і знизу качан зрізаємо грубу частину.
- Доводимо до кипіння підсолену воду та опускаємо сюди капусту на 15 хвилин.
- Далі овоч дістаємо шумівкою і даємо йому охолонути.
- Розтоплюємо вершкове масло|| в сковороді і занурюємо сюди капусту. Засипаємо панірувальними сухарями.
- Обсмажуємо капусту близько п’яти хвилин, регулярно помішуючи.
- Перекладаємо капусту у форму для запікання.
- В окремій глибокій мисці з’єднуємо молоко, курячі яйця та сіль.
- Всі продукти збовтуємо до утворення однорідної суміші.
- Капусту у формі для запікання заливаємо нашим ніжним соусом.
- Окремо натираємо сир на тертці із великими зубчиками.
- Засипаємо наше частування тертим сиром.
- Форму із вмістом відправляємо у розігріту до 200° духовку на 30 хвилин.
- Запечена брюссельська капуста із сиром у духовці готова. Діліть на порційні шматочки!
Тушкована брюссельська капуста
Тушкована брюссельська капуста – це проста і швидка овочева страва для цікавого домашнього обіду. Такий продукт можна їсти просто так або використовувати як корисний вітамінний гарнір. Вам точно сподобається яскравий смак овочевого частування.
Час приготування – 25 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Брюссельська капуста – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Морква –100 гр.
- Петрушка – 0,5 пучки.
- Сіль – до смаку.
- Вода – 0,5 ст.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Олія рослинна – для смаження.
Процес приготування:
- Дістаємо всі потрібні продукти нашого списку і викладаємо на робочий стіл.
- Очищаємо цибулю і ріжемо її на дрібні кубики.
- Морквину натираємо на великій стороні тертки.
- Промиваємо брюссельську капусту, зрізаємо з невеликих качан нижню частину і кожну капусту ділимо на половинки.
- Листя петрушки дрібно ріжемо ножем, стебла можна викинути.
- Прогріваємо сковорідку з олією і тушкуємо на ній цибулю близько двох-трьох хвилин.
- До цибулі викладаємо терту морквину, добре все розмішуємо і готуємо ще кілька хвилин.
- У цю заготовку викладаємо брюссельську капусту, вливаємо півсклянки води та гасимо під кришкою на зниженому вогні близько 12 хвилин. Капуста має стати м’якою.
- Доповнюємо наше частування петрушкою, розмішуємо та готуємо ще дві хвилини.
- Тушкована брюссельська капуста готова. Пригощайтесь!
ПП брюссельська капуста на пару
ПП брюссельська капуста на пару – це ідеальний дієтичний та корисний продукт. Крім того, капуста порадує привабливим виглядом та цікавим смаком. Можна їсти просто так або використовувати як гарнір. Брюссельська капуста чудово доповнить страви з птиці чи риби.
Час приготування – 35 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Капуста брюссельська – 250 гр.
- Кріп – 1 ст.л.
- Вода –0,5 л.
- Часник – 1 зуб.
- Олія – 2 ст.л.
- Сіль – до смаку.
- Петрушка – для декору.
Процес приготування:
- Дістаємо брюссельську капусту. Її можна використовувати у замороженому чи свіжому вигляді.
- Встановлюємо пароварку на плиту. Також можна використовувати функцію пароварки у вашій мультиварці. Прогріваємо воду в основній ємності і зверху встановлюємо спеціальні решітку для приготування. Розкладаємо тут нашу капусту та готуємо її на пару 15 хвилин.
- У цей час промиваємо кріп і ріжемо на дрібні шматочки.
- Зубчики часнику натираємо на дрібній тертці.
- З’єднуємо кріп із часником та активно розмішуємо. Сюди ж додаємо сіль та олію, знову розмішуємо.
- Через 15 хвилин наша капуста на пару буде готова. Вимішуємо її в ароматному соусі з кропу та часнику.
- ПП брюссельська капуста на пару готова. Викладайте на тарілку, прикрашайте петрушкою та спробуйте!
Запечена брюссельська капуста зі сметаною
Запечена брюссельська капуста зі сметаною – це дуже смачне овочеве частування, яке також можна використовувати як гарнір. Апетитна запечена брюссельська капуста порадує цікавим насиченим смаком та привабливим зовнішнім виглядом.
Час приготування – 55 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Брюссельська капуста – 300 гр.
- Вода – 1,5л.
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Сметана – 100 гр.
- Вершкове масло – 50 гр.
- Сухарі панірувальні – 2 ст.
Процес приготування:
- Дістаємо всі необхідні продукти за списком та викладаємо на робочий стіл.
- Доводимо до кипіння підсолену воду та опускаємо сюди нашу капусту. Варимо на невеликому вогні 20 хвилин||.
- Далі зелений овоч відкидаємо на сито та відокремлюємо від зайвої вологи.
- Прогріваємо суху сковорідку та висипаємо сюди панірувальні сухарі. Підрум’янюємо їх близько п’яти хвилин, постійно помішуємо. Важливо їх підрум’янити, але не допустити спалаху.
- Форму для запікання застилаємо пергаментом та обмазуємо вершковим маслом. Викладаємо сюди нашу підготовлену капусту.
- Заливаємо овочі сметаною, також можна додати сіль та спеції на ваш смак.
- Засипаємо частування панірувальними сухарями та відправляємо у розігріту до 200° духовку на 20 хвилин.
- Запечена брюссельська капуста зі сметаною готова. Пригощайтесь!
Брюссельська капуста з яйцем на сковороді
Брюссельська капуста з яйцем на сковороді – це дуже смачна та корисна страва для домашнього столу. Також таке частування порадує привабливим виглядом та поживними властивостями. Поєднання цікавої на смак брюссельської капусти з яйцями приємно вас здивує.
Час приготування – 10 хвилин
Час приготування – 5 хвилин
Порція – 1
Інгредієнти:
- Капуста брюссельська очищена –360 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сік лимонний – до смаку.
- Оливки – 6 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Вершкове масло – 1 ст.л.
- Сіль – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
- Дістаємо всі необхідні продукти, зазначені у списку. Брюссельську капусту можна використовувати у свіжому чи замороженому вигляді. Якщо у вас заморожена, попередньо розморожуємо її.
- Далі брюссельську капусту ділимо на половинки.
- Ці половинки дрібно ріжемо на ще менші шматочки.
- Дрібно обробляємо ножем зелені оливки та очищені зубчики часнику.
- Прогріваємо сковорідку зі шматком вершкового масла||. Занурюємо сюди шматочки брюссельської капусти із часником. Обсмажуємо близько однієї хвилини, помішуючи дерев’яною лопаткою.
- Трохи відсуваємо капусту убік і сюди розбиваємо курячі яйця. Додаємо сіль, перець та подрібнені оливки. Готуємо ще дві хвилини.
- Брюссельська капуста із яйцем на сковороді готова. Чудовий варіант для корисного сніданку!