Бринза в домашніх умовах – це цікава кулінарна ідея для вашого столу. Готовий сир можна додавати в салати і інші апетитні холодні закуски. Приготований своїми руками продукт порадує насиченим смаком і корисними властивостями. Обов’язково беріть на замітку нашу перевірену добірку з чотирьох рецептів з покроковими фото і докладним описом процесу.
Бринза з молока з оцтом
Бринза з молока з оцтом – яскрава кулінарна ідея, яку можна приготувати в домашніх умовах. Для цього беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої добірки. Порадуйте себе і близьких натуральним і корисним продуктом, смак якого не зрівняється з магазинним сиром.
Час готування – 3. години 20 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 400 гр.
Інгредієнти:
- Молоко – 3 л.
- Оцет столовий 9% – 50 мл.
- Вода – 1 л.
- Сіль – 125 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Відміряємо три літри молока і вливаємо його в велику каструлю. Ставимо на плиту.
Крок 2. Як тільки молоко почне кипіти, вливаємо в нього столовий оцет. Добре перемішуємо і знімаємо з вогню через хвилину. За цей час з сироватки відокремиться сирна маса.
Крок 3. Вміст каструлі переливаємо на марлю, складену в кілька шарів. Проціджуємо.
Крок 4. Далі сирну масу в марлі підвішуємо на одну годину, щоб скла вся зайва рідина.
Крок 5. Заготівлю викладаємо в будь-який зручний посуд. Зверху встановлюємо вантаж і знову залишаємо на одну годину.
Крок 6. Після підготовлений шматочок сиру заливаємо розсолом з води і солі. Знову ставимо вантаж і залишаємо на 30-40 хвилин. Через вказаний час розсіл зливаємо.
Крок 7. Бринза з молока з оцтом готова. Можна пригощатися або додавати в овочеві салати!
Сир бринза з козячого молока
Сир бринза з козячого молока – це цікаве і смачне рішення для вашого домашнього столу. Приготувати такий сир зможе кожен бажаючий. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото. Здивуйте своїх близьких апетитним натуральним продуктом.
Час готування – 1 тиждень
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 400 гр.
Інгредієнти:
- Молоко козяче – 3 л.
- Закваска сичужна – 0,4% від маси молока.
- Вода – 3 л.
- Сіль – 500 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Відміряємо вказану кількість козячого молока. Підготуємо і інші інгредієнти.
Крок 2. Переливаємо молоко в каструлю і нагріваємо його до 35-38 градусів.
Крок 3. Додаємо в молоко сичужну закваску, добре перемішуємо і залишаємо в теплому місці на 2-3 дні. За бажанням, сюди можна додати 0,5 літра сироватки, так як козяче молоко володіє низькою згортанням.
Крок 4. Через три дні з продукту відокремиться сирна маса. Її перекладаємо на марлю. Підвішуємо на добу, щоб скла зайва рідина.
Крок 5. Далі продукт кладемо в зручну форму. Зверху ставимо вантаж і залишаємо на добу. Через добу перевертаємо сир на іншу сторону і тримаємо ще 24 години.
Крок 6. Отриманий шматок сиру занурюємо в розсіл ( 500 грам солі на 3 літри води ). Витримуємо заготівлю в холодильнику близько 5 днів.
Крок 7. Сир бринза з козячого молока готовий. Можна пробувати або використовувати в подальших приготуваннях!
Домашня бринза з сиру
Домашня бринза з сиру виходить неймовірно ніжною, повітряної і цікавою за смаком. Такий продукт прекрасно доповнить ваші овочеві салати і інші частування. Для приготування натурального сиру своїми руками скористайтеся перевіреним рецептом з нашої добірки.
Час готування – 3 години
Час приготування – 25 хвилин
Порції – 300 гр.
Інгредієнти:
- Сир – 0,5 кг.
- Молоко – 0,5 л.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сіль – за смаком.
- Сода – 0,5 ч.л.
- Сік лимонний – 0,5 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. У каструлю відправляємо сир і молоко.
Крок 2. Перемішуємо продукти і доводимо їх до кипіння на плиті. Тушкуємо до відділення сироватки від твердої маси, після вимикаємо вогонь.
Крок 3. Перекладаємо заготівлю на марлю і добре проціджуємо.
Крок 4. Даємо повністю стекти рідини. На час продукт можна підвісити.
Крок 5. У невеликій мисці розтоплюємо вершкове масло.
Крок 6. У масло викладаємо сирну масу.
Крок 7. Додаємо в заготівлю сіль, соду і лимонний сік.
Крок 8. Плавимо сир на повільному вогні близько 7-10 хвилин, постійно помішуючи.
Крок 9. Готовий продукт перекладаємо на сито, устелене марлею.
Крок 10. Закриваємо заготівлю краями марлі і прибираємо в холодильник на 2-3 години.
Крок 11. Домашня бринза з сиру готова. Можна пригощатися!
Бринза з кефіру в домашніх умовах
Бринза з кефіру в домашніх умовах – це яскраве і смачне рішення для вашого домашнього столу. Приготувати такий сир зможе кожен. Для цього беріть на замітку перевірений рецепт з нашої добірки. Готовий продукт ідеально доповнить овочеві салати і інші закуски.
Час готування – 4 години
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 300 гр.
Інгредієнти:
- Кефір 3,2% – 2 л.
- Вода – 1 ст.
- Сіль – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Зазначену кількість кефіру вливаємо в каструлю.
Крок 2. Нагріваємо продукт, поки він не почне помітно згортатися.
Крок 3. Додаємо трохи солі, перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин.
Крок 4. Перекладаємо масу на сито з марлею.
Крок 5. Віджимаємо продукт від сироватки і обгортаємо в марлю. Необхідно отримати акуратний щільний ком.
Крок 6. Знову віджимаємо продукт і встановлюємо над ним вантаж. Ми залишаємо в холодильнику на 3-4 години.
Крок 7. В цей час приготуємо розсіл. Для цього у воді розмішуємо сіль.
Крок 8. Занурюємо сир в підготовлений розсіл.
Крок 9. Даємо заготівлі просолитися протягом 30-40 хвилин.
Крок 10. Бринза з кефіру в домашніх умовах готова. Оцінюйте смак продукту!