Бісквітний торт – це найбільш популярний варіант випічки. Коржі для нього просочують сиропом, алкоголем і змащують кремом. Для прошарку використовують свіжі фрукти або ягоди.
Бісквітний торт з ананасами
На приготування десерту знадобиться 5 годин.
Приготування десерту покроково буде описано далі.
Склад інгредієнтів
Для приготування 14 порції бісквітного торта з ананасами потрібно підготувати:
- 110 г пшеничного борошна;
- 5 курячих яєць;
- 210 г білого цукру;
- 500 мл жирних вершків;
- 200 мл сметани;
- 900 г консервованих ананасів;
- 80 г кокосової стружки;
- 90 г желе ;
- 40 г крохмалю;
- 1 г ваніліну.
Покроковий процес приготування
Бісквітний торт з просоченням і кремом готується за наступною інструкції:
- Взяти глибоку миску, вбити в неї яйця, засипати їх 160 г білого цукру і перетворити компоненти в побілілу і збільшену в обсязі суміш, використовуючи міксер. На збивання знадобиться приблизно 7-10 хв. З’єднати пшеничне борошно з крохмалем, просіяти за допомогою сита в яєчну суміш і акуратно вмішати.
- Включити для розігріву до 170 ° C духовку, дно дека застелити пергаментним листом. За листу розподілити приготоване тісто, відправити його в розігріту духовку і пекти бісквіт протягом 40 хв. Готовність бісквіта перевіряти за допомогою зубочистки. Вона повинна залишитися сухою після проколу.
- Вилити вершки в окрему глибоку ємність, покласти в них сметану, висипати залишився білий цукор, додати трохи ваніліну і все це збити за допомогою міксера до утворення кремоообразной пишної маси. Злити з консервованих ананасів сік в тарілку, викласти їх на кухонну дошку і нарізати кубиками невеликого розміру.
- Витягнути з виключеною духовки деко з бісквітом, використовуючи прихватку. Відокремити від пергаменту бісквіт, перекласти на решітку для охолодження. Викласти охолоджені бісквіт на стіл, покритий листом пергаменту, і розрізати навпіл. Просочити отримані коржі ананасовим соком і щедро змастити вершковим кремом. Також посипати перший корж половиною подрібнених консервованих ананасів. Зібрати торт, склавши коржі один на одного.
- Сформований торт помістити на полицю холодильної камери і залишити там на 2 ч. Поки десерт охолоджується, відкрити упаковку желе і розчинити його, дотримуючись інструкції. Витягнути з холодильника охолоджений торт, розкласти по його поверхні залишилися шматочки ананасів і залити їх желе.
Що можна додати
Для приготування торта можна додатково використовувати банани, персики, ківі, шоколад, мед, какао, сирний сир, лимонний сік, горіхи.
Як подавати страву на стіл
Бісквітний торт з просоченням і кремом потрібно прикрасити кокосовою стружкою і потримати в холодильнику 1 ч. Перед тим, як винести на стіл. Торт можна подати в нарізаному вигляді або цілком.
З ванільним мусом і манго
Цей варіант бісквітного торта можна приготувати за 3 год . Із зазначених інгредієнтів вийде 8 порцій десерту.
Приготування далі.
Склад інгредієнтів
Бісквіт | Желе з манго | Ванільний мус | Прикраса |
100 г борошна | 300 г манго | 200 г білого шоколаду | 1 манго |
50 г масла вершкового | 60 г білого цукру | 250 мл вершки жирністю 35% | 1 пачка желе |
2 курячих добірних яйця | 5 г желатину | 10 г листового желатину | 100 г білого цукру |
90 г білого цукру | 350 мл чистої води | 150 мл йогурту жирністю 3,5% | 200 мл питної води |
0,5 упаковочки ваніліну | лимонна кислота | 0,5 упаковочки ваніліну | фруктове асорті |
1 ч. л. розпушувача | |||
1/4 ч. л. харчової солі |
Покроковий процес приготування
Етапи приготування бісквітного торта з манго і ванільним мусом:
- Нагріти до кімнатної температури яйця, заздалегідь витягнувши їх з холодильної камери. Змішати борошно разом з розпушувачем і просіяти за допомогою сита в миску. Поділити охолоджені яйця на білки і жовтки з допомогою пластикової пляшки. Збити до міцної піни білки, використовуючи міксер або віночок.
- Прогріти духовий до середньої температури. Покласти в жовтки вершкове масло, засипати цукор, ванілін і збивати їх, скориставшись міксером, приблизно 2-3 хв. Не перестаючи збивати інгредієнти, ввести половину білкової суміші і невеликими частинами додати борошняну масу. Компоненти для тіста добре збити, а після перемішати лопаткою, вливаючи залишилася білкову суміш.
- Взяти форму для запікання, діаметр якої становить 22 см, покрити її пекарської папером або обмазати соняшниковою олією. Рівномірно розподілити по підготовленому листу тісто, відправити його в прогріту духовку і готувати приблизно 25-30 хв.
- Дістати з духовки спечений бісквіт, накрити його сухим рушником на 15 хв., Після відокремити його від паперу і дати охолонути, переклавши на решітку.
- Вимити манго під водою з-під крана, висушити його, почистити, позбавивши від шкірки і кісточки. М’якоть фрукта подрібнити кубиками. Висипати шматочки манго в каструлю, посипати білим цукром, залити водою, закип’ятити, відправивши на плиту, і варити до м’якого стану кілька хвилин. Додати невелику кількість лимонної кислоти в каструлю і розмішати.
- Зняти з вогню манговий сироп, шматочки фрукта викласти в форму для желе, діаметр якої дорівнює діаметру коржа. Залишити для просочення 5 ст. л. мангового сиропу. Що залишився фруктовий сироп нагріти до температури 70-80 ° C, покласти в нього желатин і розчинити його. Отриманим розчином залити шматочки фрукта і відправити їх в холодильну або морозильну камеру до повного застигання.
- Акуратно зрізати верхню частину бісквіта, викласти його на плоске блюдо, зверху встановити формувальних кільце. Бісквіт полити манговим сиропом і приступити до приготування ванільного мусу. Наповнити холодною водою порожню миску, покласти в неї листової желатин і залишити його на 5-10 хв. Білий шоколад поділити на дольки, відправити на водяну баню і нагрівати на тихому вогні, поки він не розтопиться весь.
- Віджати замочений желатин, додати його в білу шоколадну масу і заважати, поки він не розчиниться. Викласти в масу натуральний йогурт, перемішати і прогріти на середньому вогні. Йогуртове-шоколадну масу збити, застосувавши погружной блендер, і залишити на столі до охолодження. Охолоджені вершки доповнити ваніліном і збити до отримання стійкої густої піни. Обидві маси з’єднати, збиваючи міксером протягом 30 сек. Готовим мусом покрити бісквіт, а також простір між кільцем і бісквітом.
- Застигле желе витягти з форми. Для цього змочити кухонний рушник у воді, нагріти в мікрохвильовій печі, загорнути в нього форму з желе і через кілька секунд дістати желе. У центральну частину бісквіта викласти застигле желе. Ванільним мусом заповнити вільний простір між кільцем і желе. Зверху також викласти шар мусу і рівномірно його розподілити.
- Сформований десерт помістити в холодильник на 2 ч. Якщо мус буде трохи витікати, тоді торт повинен побути в морозильній камері 40 хв. Час, що залишився торт буде перебувати в холодильній камері. Поки він застигає, підготувати прикраси. Вимити манго, почистити його, видаливши шкірку Овочечистка або ножем, і нарізати тонкими скибочками.
- Викласти в каструлю з товстим дном желе, ввести білий цукор і перемішати. Інгредієнти залити холодною водою, довести до закипання на слабкому вогні, прокип’ятити 15 сек. і прибрати з плити.
- Торт прикрасити скибочками манго, виклавши їх по центру, і іншими фруктами, наприклад, ківі. Фрукти відразу залити розчиненим желатином.
Прикрашений торт акуратно позбавити від кулінарного кільця, трохи охолодити ще раз, відправивши в холодильник, і подати до столу.
З апельсином і фісташками
Бісквітний торт з апельсинової просоченням і кремом можна приготувати за 75 хв.
Склад інгредієнтів
Для приготування 8 порцій десерту необхідно взяти:
- 4 апельсина;
- 60 г фісташок;
- 60 г борошна;
- 490 г білого цукру;
- 350 мл натурального йогурту;
- 450 мл вершків жирністю 35%;
- 30 г картопляного крохмалю;
- 15 г желатину;
- 1 ст. л. цукрової пудри;
- 20 г ванільного цукру;
- 3 курячих добірних яєць;
- 1 ч. Л. розпушувача.
Покроковий процес приготування
Інструкція приготування бісквітного торта з апельсином і фісташками:
- Розбити яйця, відокремивши жовтки від білків.
- У жовтки висипати 90 г білого цукру і добре перемішувати за допомогою міксера, щоб вийшла освітлена і збільшена в 2 рази за обсягом маса. Білки збити в окремій ємності до міцної піни.
- Змішати сухі інгредієнти, просіяти їх в жовткову суміш і добре перемішати. У масу по частинах додати збиті білки і добре розмішати. Форму покрити пекарської папером, заповнити її тістом, відправити в духовку і готувати бісквіт при середній температурі протягом 35-40 хв. Щоб перевірити готовність бісквіта, потрібно легко натиснути на нього. Якщо бісквіт швидко поверне колишню форму, то він готовий.
- Вимити апельсини, просушити, позбавити від шкірки, нарізати кружечками і карамелізовану. З одного апельсина вичавити сік. На середньому вогні зварити в каструлі сироп з апельсинового соку, 100 г білого цукру і питної води. Спечений бісквіт остудити, розрізати на 3 коржі і просочити приготованим сиропом. У холодній воді замочити желатин.
- Перемішати йогурт разом з 100 г цукру і ванільним цукром, залишити на 10 хв. і збити. Желатин розчинити, відправивши на водяну баню. У йогуртову масу додати розчинений желатин, добре розмішати, потім залити збиті вершки і повторно перемішати. Готовий крем поділити на 2 частини. В одну половину висипати трохи подрібнених апельсинів і перемішати.
- Перші 2 коржа змастити кремом з шматочками апельсинів і скласти один на одного. На водяній бані розтопити шоколад і з’єднати його з кремом, що залишився. Останній корж промазати шоколадним кремом і накрити їм конструкцію. Торт помістити в холодильну камеру і залишити там на 4 ч.
- З’єднати 150 мл вершків з цукровою пудрою за допомогою міксера. В кондитерський мішок перекласти 1/3 частина збитою маси. Охолоджений торт обмазати вершками і покрити карамелізованими кружечками апельсинів. Десерт прикрасити вершками з кондитерського мішка, почищені та подрібненими фісташками.
З яблучно-горіховою начинкою
Для приготування бісквітного торта з просоченням і яблучно-горіховою начинкою потрібно виділити 2 ч. Без урахування часу просочення в холодильній камері. Готового торта вистачить на 8 порцій.
Бісквітний торт з просоченням і кремом з яблучно-горіховою начинкою.
Приготування далі.
Склад інгредієнтів
Просочення і прикраса | Бісквіт | Начинка |
20 мл води | 3 ст. л. борошна | 2 кисло-солодких яблука |
200 г цукрового піску | 3 ст. л. цукрового піску | 50 г цукрового піску |
1 ст. л. соку лимона | 1 пакетик ванільного цукру | 50 г вершкового масла |
4 ст. л. будь-якого конфітюру | 1/4 ч. л. кухонної солі | 50 г волоських горіхів |
7 волоських горіхів | 3 яйця | 1 ч. л. кориці |
4 яєчних білка | ||
1 ст. л. порошку какао | ||
ягоди свіжої малини |
Покроковий процес приготування
Приготувати бісквітний торт з просоченням і яблучно-горіховою начинкою можна за наступною інструкції:
- Для начинки промити в холодній воді яблука і видалити ножем шкірку. Розрізати яблука на 2 половини і прибрати плодоніжки з серцевинами. Подрібнити яблука за допомогою терки з великими отворами.
- Нагріти на вогні сковорідку і викласти в неї терті яблука. Гасити фрукти на невеликому нагріванні протягом 2 хв., Потім додати цукровий пісок, корицю і перемішати компоненти. Додати в сковороду шматок вершкового масла і розтопити його, безперервно перемішуючи вміст.
- Волоські горіхи для начинки попередньо подрібнити в крихту, скориставшись качалкою або порубавши їх ножем. Висипати горіхову крихту в сковорідку, повторно перемішати інгредієнти і прибрати з вогню.
- Для бісквітного тіста розбити в миску яйця. Дістати жовтки пляшкою або яєчною шкаралупою і перенести їх в чисту ємність. До білків додати поварену сіль і збити їх міксером на максимальній потужності до утворення щільної піни. До жовтків висипати ванільний і звичайний цукор, розтерти компоненти виделкою до однорідності.
- До жовтків частинами додати збитий білок і змішати їх силіконової лопаткою рухами знизу-вгору. Заздалегідь просіяти борошно за допомогою сита і частинами ввести її в яєчну масу, акуратно змішуючи складові.
- На дно круглої форми для випікання діаметром від 16 см викласти яблучну начинку і розрівняти її. Зверху викласти бісквітне тісто і також розрівняти його лопаткою. Духова шафа нагріти до 180 ° С, поставити форму з заготівлею всередину і випікати протягом 40 – 45 хв. Готову основу остудити, дістати з форми і викласти на тарілку бісквітом вгору.
- Для просочення в чашку вилити воду і поставити ємність на водяну баню, всипати 20 г цукрового піску і перемішувати до його розчинення. Додати сік лимона, повторно перемішати і зняти чашку з водяної бані. За допомогою кулінарної кисті просочити бісквіт лимонної просоченням.
- Для прикраси торт покрити конфітюром зверху і з боків. Волоські горіхи розколоти, дістати ядра і розділити їх на половинки. Викласти горіхи на суху сковороду і підсушити їх протягом 2 хв. Викласти горіхи зверху на конфітюр.
- Яєчні білки збити разом зі 180 г цукрового піску до щільної піни і покрити торт кремом зверху і з боків. Ягоди малини розкласти зверху торта. Какао порошок висипати на сито і посипати торт. Прибрати десерт в холодильну камеру для просочення і охолодження на 6 – 8 год.
Як подавати страву на стіл
Бісквітний торт з просоченням і кремом потрібно розрізати на порційні шматки і подати до столу з гарячим чаєм або іншим несолодким напоєм.
З ківі і бананами
Для приготування бісквітного торта з кремом, ківі і бананами потрібно виділити близько 12 год. Компоненти розраховані на 12 порцій торта.
Склад інгредієнтів
Щоб приготувати торт, необхідно використовувати ці компоненти по списку:
- 4 яйця;
- 100 г цукрового піску;
- 1/4 ч. л. кухонної солі;
- 120 г борошна;
- 1 ч. л. ваніліну;
- 300 мл вершків жирністю 33%;
- 25 г цукрової пудри;
- 5 ківі;
- 1 стиглий банан;
- 2 мандарина;
- 2 апельсина;
- 30 г мигдалю;
- 200 мл фруктового соку.
Покроковий процес приготування
Приготування бісквітного торта з ківі і бананами включає в себе наступні етапи:
- Попередньо дістати яйця з холодильної камери і нагріти їх при кімнатній температурі. Борошно перемішати з половиною ваніліну. Підготувати 2 чисті ємності та розбити яйця, відокремлюючи білок від жовтків.
- До жовтків висипати половину цукрового піску і розтерти компоненти виделкою, а потім збити міксером до придбання білого кольору. Білки також збити міксером на високих оборотах до стану щільної піни. У процесі збивання поступово всипати залишки цукру і поварену сіль.
- До жовтків викласти 1/3 збитого білка і акуратно змішати лопаткою. Через сито всипати половину суміші з борошна і ваніліну і продовжити акуратно перемішувати інгредієнти до однорідності. Додати наступну третину білків, перемішати, додати залишки сухої суміші і ввести останню частину білкової маси.
- Дно і стінки круглої форми для випікання діаметром 22 см покрити пергаментним папером. Папір змастити невеликою кількістю рослинної олії і викласти тісто. Розрівняти верх заготовки лопаткою і відправити в духову шафу, нагріту до 180 ° С. Випікати бісквіт приблизно 35 хв. Після випічки остудити бісквіт у формі.
- Поки бісквіт остигає, промити в холодній воді 2 ківі, банан і мандарини. Очистити фрукти від шкірки і порізати на дрібні кубики. Викласти фрукти в миску і перемішати.
- Для крему вилити в миску холодні вершки і збивати їх на невеликих оборотах міксера протягом 3 хв. Не припиняючи збивати, ввести в вершки цукрову пудру і залишився ванілін. Збивати склад ще близько 3 хв.
- Остиглий бісквіт розрізати довгим ножем на 3 частини горизонтально і просочити кожен з них фруктовим соком. Викласти першу частину на плоску тарілку і покрити її вершковим кремом. На крем укласти половину подрібнених фруктів. На фрукти викласти наступний корж, покрити його кремом, залишивши невелику частину для верху і боків торта. Викласти залишилися фрукти і накрити їх останнім коржем.
- Обмазати торт зверху і з боків залишками крему. Очистити від шкірки 3 ківі і апельсини. Нарізати фрукти пластинками й укласти їх зверху торта. Мигдаль підсушити на сухій сковороді протягом 2 хв. і нарізати його пелюстками. Розкласти пелюстки мигдалю з боків торта, прикріплюючи їх до крему. Надіслати готовий торт на просочення в холодильну камеру на 5 – 6 ч.
Як подавати страву на стіл
Бісквітний торт з просоченням і кремом потрібно подати до святкового столу цілком, потім розрізати його на порційні шматки і розкласти їх на невеликих блюдцях.
З персиками
Щоб приготувати бісквітний торт з кремом і персиками, потрібно виділити не менше 2 ч. без урахування часу на просочення.
Компонентів вистачить на 8 – 10 порцій.
Склад інгредієнтів
Для приготування бісквітного торта з кремом і персиками потрібно взяти такі компоненти:
- 5 яєць;
- 400 г цукрового піску;
- 150 г борошна;
- 300 г сметани;
- 400 г вершків жирністю від 30 %;
- 3 ст. л. дробленого фундука;
- 800 г консервованих персиків у власному соку;
- 1 ст. л. желатину;
- 150 мл персикового соку;
- 10 г пекарського порошку.
Покроковий процес приготування
Приготувати бісквітний торт з кремом і персиками можна за цією схемою:
- У містку миску розбити яйця і збити їх міксером до збільшення маси в об’ємі в 2 рази. Ввести в яйця 200 г цукрового піску і продовжити збивати до його розчинення. Борошно перемішати з пекарським порошком і частинами ввести в яєчну суміш, акуратно змішуючи компоненти за допомогою лопатки.
- Застелить дно і стінки рознімної форми для випікання пергаментним папером і викласти тісто. Надіслати заготовку в духову шафу, попередньо розігрів його до 180 ° С. Випікати бісквіт протягом 35 – 40 хв. Після випікання потрібно остудити бісквіт.
- За цей час підготувати персикове желе. Желатин замочити в 50 мл теплої води до повного розчинення. Додати в суміш сік з банки з консервованими персиками. Роз’ємне кільце обтягнути харчовою плівкою, сформувавши дно. Викласти персики, розрізавши їх на 2 половини, і залити фрукти желатиновою сумішшю. Надіслати заготовку в холодильну камеру для застигання желе.
- Для крему в миску вилити сметану, цукровий пісок і збити компоненти міксером до розчинення кристалів цукру. В іншу миску вилити холодні вершки і збити їх до стану щільної піни. Невеликими порціями додавати збиті вершки в сметану, перемішуючи після кожної порції. Готовий крем прибрати в холодильну камеру для стабілізації.
- Остиглий бісквіт розділити на 2 частини горизонтально за допомогою довгого ножа або тонкої нитки. На широку тарілку встановити кулінарне кільце і викласти на дно першу частину бісквіта. Просочити бісквіт персиковим соком і покрити його половиною крему. Викласти наступний корж і також просочити його соком. Покрити кремом корж зверху, залишивши частину для змазування бортів.
- Прибрати заготовку в холодильну камеру для застигання крему на 15 хв. Через зазначений час зняти кільце і викласти зверху торта застигле желе з персиками. Промазати кремом боки торта і обсипати їх подрібненим фундуком. Повернути торт в холодильну камеру для просочення ще на 3 – 5 ч.
Бісквіт для торта рекомендується випікати в круглій металевій формі. Просочення можна зробити з кави, коньяку або лимона. Для десерту підійде згущений, сирний, шоколадний або кокосовий крем.
Відео про приготування бісквітного торта з просоченням і кремом
Рецепт приготування трьох варіантів просочення для торта: