Бісквітний торт з просоченням і кремом, фруктами. Рецепт з фото

Бісквітний торт – це найбільш популярний варіант випічки. Коржі для нього просочують сиропом, алкоголем і змащують кремом. Для прошарку використовують свіжі фрукти або ягоди.

Бісквітний торт з ананасами

На приготування десерту знадобиться 5 годин.

Приготування десерту покроково буде описано далі.

Склад інгредієнтів

Для приготування 14 порції бісквітного торта з ананасами потрібно підготувати:

  • 110 г пшеничного борошна;
  • 5 курячих яєць;
  • 210 г білого цукру;
  • 500 мл жирних вершків;
  • 200 мл сметани;
  • 900 г консервованих ананасів;
  • 80 г кокосової стружки;
  • 90 г желе ;
  • 40 г крохмалю;
  • 1 г ваніліну.

Покроковий процес приготування

Бісквітний торт з просоченням і кремом готується за наступною інструкції:

  1. Взяти глибоку миску, вбити в неї яйця, засипати їх 160 г білого цукру і перетворити компоненти в побілілу і збільшену в обсязі суміш, використовуючи міксер. На збивання знадобиться приблизно 7-10 хв. З’єднати пшеничне борошно з крохмалем, просіяти за допомогою сита в яєчну суміш і акуратно вмішати.
  2. Включити для розігріву до 170 ° C духовку, дно дека застелити пергаментним листом. За листу розподілити приготоване тісто, відправити його в розігріту духовку і пекти бісквіт протягом 40 хв. Готовність бісквіта перевіряти за допомогою зубочистки. Вона повинна залишитися сухою після проколу.

  3. Вилити вершки в окрему глибоку ємність, покласти в них сметану, висипати залишився білий цукор, додати трохи ваніліну і все це збити за допомогою міксера до утворення кремоообразной пишної маси. Злити з консервованих ананасів сік в тарілку, викласти їх на кухонну дошку і нарізати кубиками невеликого розміру.
  4. Витягнути з виключеною духовки деко з бісквітом, використовуючи прихватку. Відокремити від пергаменту бісквіт, перекласти на решітку для охолодження. Викласти охолоджені бісквіт на стіл, покритий листом пергаменту, і розрізати навпіл. Просочити отримані коржі ананасовим соком і щедро змастити вершковим кремом. Також посипати перший корж половиною подрібнених консервованих ананасів. Зібрати торт, склавши коржі один на одного.
  5. Сформований торт помістити на полицю холодильної камери і залишити там на 2 ч. Поки десерт охолоджується, відкрити упаковку желе і розчинити його, дотримуючись інструкції. Витягнути з холодильника охолоджений торт, розкласти по його поверхні залишилися шматочки ананасів і залити їх желе.

Що можна додати

Для приготування торта можна додатково використовувати банани, персики, ківі, шоколад, мед, какао, сирний сир, лимонний сік, горіхи.

Як подавати страву на стіл

Бісквітний торт з просоченням і кремом потрібно прикрасити кокосовою стружкою і потримати в холодильнику 1 ч. Перед тим, як винести на стіл. Торт можна подати в нарізаному вигляді або цілком.

З ванільним мусом і манго

Цей варіант бісквітного торта можна приготувати за 3 год . Із зазначених інгредієнтів вийде 8 порцій десерту.

Приготування далі.

Склад інгредієнтів

Бісквіт Желе з манго Ванільний мус Прикраса
100 г борошна300 г манго200 г білого шоколаду1 манго
50 г масла вершкового60 г білого цукру250 мл вершки жирністю 35%1 пачка желе
2 курячих добірних яйця5 г желатину10 г листового желатину100 г білого цукру
90 г білого цукру350 мл чистої води150 мл йогурту жирністю 3,5%200 мл питної води
0,5 упаковочки ванілінулимонна кислота0,5 упаковочки ванілінуфруктове асорті
1 ч. л. розпушувача
1/4 ч. л. харчової солі

Покроковий процес приготування

Етапи приготування бісквітного торта з манго і ванільним мусом:

  1. Нагріти до кімнатної температури яйця, заздалегідь витягнувши їх з холодильної камери. Змішати борошно разом з розпушувачем і просіяти за допомогою сита в миску. Поділити охолоджені яйця на білки і жовтки з допомогою пластикової пляшки. Збити до міцної піни білки, використовуючи міксер або віночок.
  2. Прогріти духовий до середньої температури. Покласти в жовтки вершкове масло, засипати цукор, ванілін і збивати їх, скориставшись міксером, приблизно 2-3 хв. Не перестаючи збивати інгредієнти, ввести половину білкової суміші і невеликими частинами додати борошняну масу. Компоненти для тіста добре збити, а після перемішати лопаткою, вливаючи залишилася білкову суміш.
  3. Взяти форму для запікання, діаметр якої становить 22 см, покрити її пекарської папером або обмазати соняшниковою олією. Рівномірно розподілити по підготовленому листу тісто, відправити його в прогріту духовку і готувати приблизно 25-30 хв.

  4. Дістати з духовки спечений бісквіт, накрити його сухим рушником на 15 хв., Після відокремити його від паперу і дати охолонути, переклавши на решітку.
  5. Вимити манго під водою з-під крана, висушити його, почистити, позбавивши від шкірки і кісточки. М’якоть фрукта подрібнити кубиками. Висипати шматочки манго в каструлю, посипати білим цукром, залити водою, закип’ятити, відправивши на плиту, і варити до м’якого стану кілька хвилин. Додати невелику кількість лимонної кислоти в каструлю і розмішати.
  6. Зняти з вогню манговий сироп, шматочки фрукта викласти в форму для желе, діаметр якої дорівнює діаметру коржа. Залишити для просочення 5 ст. л. мангового сиропу. Що залишився фруктовий сироп нагріти до температури 70-80 ° C, покласти в нього желатин і розчинити його. Отриманим розчином залити шматочки фрукта і відправити їх в холодильну або морозильну камеру до повного застигання.
  7. Акуратно зрізати верхню частину бісквіта, викласти його на плоске блюдо, зверху встановити формувальних кільце. Бісквіт полити манговим сиропом і приступити до приготування ванільного мусу. Наповнити холодною водою порожню миску, покласти в неї листової желатин і залишити його на 5-10 хв. Білий шоколад поділити на дольки, відправити на водяну баню і нагрівати на тихому вогні, поки він не розтопиться весь.
  8. Віджати замочений желатин, додати його в білу шоколадну масу і заважати, поки він не розчиниться. Викласти в масу натуральний йогурт, перемішати і прогріти на середньому вогні. Йогуртове-шоколадну масу збити, застосувавши погружной блендер, і залишити на столі до охолодження. Охолоджені вершки доповнити ваніліном і збити до отримання стійкої густої піни. Обидві маси з’єднати, збиваючи міксером протягом 30 сек. Готовим мусом покрити бісквіт, а також простір між кільцем і бісквітом.
  9. Застигле желе витягти з форми. Для цього змочити кухонний рушник у воді, нагріти в мікрохвильовій печі, загорнути в нього форму з желе і через кілька секунд дістати желе. У центральну частину бісквіта викласти застигле желе. Ванільним мусом заповнити вільний простір між кільцем і желе. Зверху також викласти шар мусу і рівномірно його розподілити.
  10. Сформований десерт помістити в холодильник на 2 ч. Якщо мус буде трохи витікати, тоді торт повинен побути в морозильній камері 40 хв. Час, що залишився торт буде перебувати в холодильній камері. Поки він застигає, підготувати прикраси. Вимити манго, почистити його, видаливши шкірку Овочечистка або ножем, і нарізати тонкими скибочками.

  11. Викласти в каструлю з товстим дном желе, ввести білий цукор і перемішати. Інгредієнти залити холодною водою, довести до закипання на слабкому вогні, прокип’ятити 15 сек. і прибрати з плити.
  12. Торт прикрасити скибочками манго, виклавши їх по центру, і іншими фруктами, наприклад, ківі. Фрукти відразу залити розчиненим желатином.

Прикрашений торт акуратно позбавити від кулінарного кільця, трохи охолодити ще раз, відправивши в холодильник, і подати до столу.

З апельсином і фісташками

Бісквітний торт з апельсинової просоченням і кремом можна приготувати за 75 хв.

Склад інгредієнтів

Для приготування 8 порцій десерту необхідно взяти:

  • 4 апельсина;
  • 60 г фісташок;
  • 60 г борошна;
  • 490 г білого цукру;
  • 350 мл натурального йогурту;
  • 450 мл вершків жирністю 35%;
  • 30 г картопляного крохмалю;
  • 15 г желатину;
  • 1 ст. л. цукрової пудри;
  • 20 г ванільного цукру;
  • 3 курячих добірних яєць;
  • 1 ч. Л. розпушувача.

Покроковий процес приготування

Інструкція приготування бісквітного торта з апельсином і фісташками:

  1. Розбити яйця, відокремивши жовтки від білків.

  2. У жовтки висипати 90 г білого цукру і добре перемішувати за допомогою міксера, щоб вийшла освітлена і збільшена в 2 рази за обсягом маса. Білки збити в окремій ємності до міцної піни.
  3. Змішати сухі інгредієнти, просіяти їх в жовткову суміш і добре перемішати. У масу по частинах додати збиті білки і добре розмішати. Форму покрити пекарської папером, заповнити її тістом, відправити в духовку і готувати бісквіт при середній температурі протягом 35-40 хв. Щоб перевірити готовність бісквіта, потрібно легко натиснути на нього. Якщо бісквіт швидко поверне колишню форму, то він готовий.
  4. Вимити апельсини, просушити, позбавити від шкірки, нарізати кружечками і карамелізовану. З одного апельсина вичавити сік. На середньому вогні зварити в каструлі сироп з апельсинового соку, 100 г білого цукру і питної води. Спечений бісквіт остудити, розрізати на 3 коржі і просочити приготованим сиропом. У холодній воді замочити желатин.
  5. Перемішати йогурт разом з 100 г цукру і ванільним цукром, залишити на 10 хв. і збити. Желатин розчинити, відправивши на водяну баню. У йогуртову масу додати розчинений желатин, добре розмішати, потім залити збиті вершки і повторно перемішати. Готовий крем поділити на 2 частини. В одну половину висипати трохи подрібнених апельсинів і перемішати.
  6. Перші 2 коржа змастити кремом з шматочками апельсинів і скласти один на одного. На водяній бані розтопити шоколад і з’єднати його з кремом, що залишився. Останній корж промазати шоколадним кремом і накрити їм конструкцію. Торт помістити в холодильну камеру і залишити там на 4 ч.
  7. З’єднати 150 мл вершків з цукровою пудрою за допомогою міксера. В кондитерський мішок перекласти 1/3 частина збитою маси. Охолоджений торт обмазати вершками і покрити карамелізованими кружечками апельсинів. Десерт прикрасити вершками з кондитерського мішка, почищені та подрібненими фісташками.

З яблучно-горіховою начинкою

Для приготування бісквітного торта з просоченням і яблучно-горіховою начинкою потрібно виділити 2 ч. Без урахування часу просочення в холодильній камері. Готового торта вистачить на 8 порцій.

Бісквітний торт з просоченням і кремом з яблучно-горіховою начинкою.

Приготування далі.

Склад інгредієнтів

Просочення і прикраса Бісквіт Начинка
20 мл води3 ст. л. борошна2 кисло-солодких яблука
200 г цукрового піску3 ст. л. цукрового піску50 г цукрового піску
1 ст. л. соку лимона1 пакетик ванільного цукру50 г вершкового масла
4 ст. л. будь-якого конфітюру1/4 ч. л. кухонної солі50 г волоських горіхів
7 волоських горіхів3 яйця1 ч. л. кориці
4 яєчних білка
1 ст. л. порошку какао
ягоди свіжої малини

Покроковий процес приготування

Приготувати бісквітний торт з просоченням і яблучно-горіховою начинкою можна за наступною інструкції:

  1. Для начинки промити в холодній воді яблука і видалити ножем шкірку. Розрізати яблука на 2 половини і прибрати плодоніжки з серцевинами. Подрібнити яблука за допомогою терки з великими отворами.
  2. Нагріти на вогні сковорідку і викласти в неї терті яблука. Гасити фрукти на невеликому нагріванні протягом 2 хв., Потім додати цукровий пісок, корицю і перемішати компоненти. Додати в сковороду шматок вершкового масла і розтопити його, безперервно перемішуючи вміст.
  3. Волоські горіхи для начинки попередньо подрібнити в крихту, скориставшись качалкою або порубавши їх ножем. Висипати горіхову крихту в сковорідку, повторно перемішати інгредієнти і прибрати з вогню.
  4. Для бісквітного тіста розбити в миску яйця. Дістати жовтки пляшкою або яєчною шкаралупою і перенести їх в чисту ємність. До білків додати поварену сіль і збити їх міксером на максимальній потужності до утворення щільної піни. До жовтків висипати ванільний і звичайний цукор, розтерти компоненти виделкою до однорідності.
  5. До жовтків частинами додати збитий білок і змішати їх силіконової лопаткою рухами знизу-вгору. Заздалегідь просіяти борошно за допомогою сита і частинами ввести її в яєчну масу, акуратно змішуючи складові.

  6. На дно круглої форми для випікання діаметром від 16 см викласти яблучну начинку і розрівняти її. Зверху викласти бісквітне тісто і також розрівняти його лопаткою. Духова шафа нагріти до 180 ° С, поставити форму з заготівлею всередину і випікати протягом 40 – 45 хв. Готову основу остудити, дістати з форми і викласти на тарілку бісквітом вгору.
  7. Для просочення в чашку вилити воду і поставити ємність на водяну баню, всипати 20 г цукрового піску і перемішувати до його розчинення. Додати сік лимона, повторно перемішати і зняти чашку з водяної бані. За допомогою кулінарної кисті просочити бісквіт лимонної просоченням.
  8. Для прикраси торт покрити конфітюром зверху і з боків. Волоські горіхи розколоти, дістати ядра і розділити їх на половинки. Викласти горіхи на суху сковороду і підсушити їх протягом 2 хв. Викласти горіхи зверху на конфітюр.
  9. Яєчні білки збити разом зі 180 г цукрового піску до щільної піни і покрити торт кремом зверху і з боків. Ягоди малини розкласти зверху торта. Какао порошок висипати на сито і посипати торт. Прибрати десерт в холодильну камеру для просочення і охолодження на 6 – 8 год.

Як подавати страву на стіл

Бісквітний торт з просоченням і кремом потрібно розрізати на порційні шматки і подати до столу з гарячим чаєм або іншим несолодким напоєм.

З ківі і бананами

Для приготування бісквітного торта з кремом, ківі і бананами потрібно виділити близько 12 год. Компоненти розраховані на 12 порцій торта.

Склад інгредієнтів

Щоб приготувати торт, необхідно використовувати ці компоненти по списку:

  • 4 яйця;
  • 100 г цукрового піску;
  • 1/4 ч. л. кухонної солі;
  • 120 г борошна;
  • 1 ч. л. ваніліну;
  • 300 мл вершків жирністю 33%;
  • 25 г цукрової пудри;
  • 5 ківі;
  • 1 стиглий банан;
  • 2 мандарина;
  • 2 апельсина;
  • 30 г мигдалю;
  • 200 мл фруктового соку.

Покроковий процес приготування

Приготування бісквітного торта з ківі і бананами включає в себе наступні етапи:

  1. Попередньо дістати яйця з холодильної камери і нагріти їх при кімнатній температурі. Борошно перемішати з половиною ваніліну. Підготувати 2 чисті ємності та розбити яйця, відокремлюючи білок від жовтків.
  2. До жовтків висипати половину цукрового піску і розтерти компоненти виделкою, а потім збити міксером до придбання білого кольору. Білки також збити міксером на високих оборотах до стану щільної піни. У процесі збивання поступово всипати залишки цукру і поварену сіль.

  3. До жовтків викласти 1/3 збитого білка і акуратно змішати лопаткою. Через сито всипати половину суміші з борошна і ваніліну і продовжити акуратно перемішувати інгредієнти до однорідності. Додати наступну третину білків, перемішати, додати залишки сухої суміші і ввести останню частину білкової маси.
  4. Дно і стінки круглої форми для випікання діаметром 22 см покрити пергаментним папером. Папір змастити невеликою кількістю рослинної олії і викласти тісто. Розрівняти верх заготовки лопаткою і відправити в духову шафу, нагріту до 180 ° С. Випікати бісквіт приблизно 35 хв. Після випічки остудити бісквіт у формі.
  5. Поки бісквіт остигає, промити в холодній воді 2 ківі, банан і мандарини. Очистити фрукти від шкірки і порізати на дрібні кубики. Викласти фрукти в миску і перемішати.
  6. Для крему вилити в миску холодні вершки і збивати їх на невеликих оборотах міксера протягом 3 хв. Не припиняючи збивати, ввести в вершки цукрову пудру і залишився ванілін. Збивати склад ще близько 3 хв.
  7. Остиглий бісквіт розрізати довгим ножем на 3 частини горизонтально і просочити кожен з них фруктовим соком. Викласти першу частину на плоску тарілку і покрити її вершковим кремом. На крем укласти половину подрібнених фруктів. На фрукти викласти наступний корж, покрити його кремом, залишивши невелику частину для верху і боків торта. Викласти залишилися фрукти і накрити їх останнім коржем.
  8. Обмазати торт зверху і з боків залишками крему. Очистити від шкірки 3 ківі і апельсини. Нарізати фрукти пластинками й укласти їх зверху торта. Мигдаль підсушити на сухій сковороді протягом 2 хв. і нарізати його пелюстками. Розкласти пелюстки мигдалю з боків торта, прикріплюючи їх до крему. Надіслати готовий торт на просочення в холодильну камеру на 5 – 6 ч.

Як подавати страву на стіл

Бісквітний торт з просоченням і кремом потрібно подати до святкового столу цілком, потім розрізати його на порційні шматки і розкласти їх на невеликих блюдцях.

З персиками

Щоб приготувати бісквітний торт з кремом і персиками, потрібно виділити не менше 2 ч. без урахування часу на просочення.

Компонентів вистачить на 8 – 10 порцій.

Склад інгредієнтів

Для приготування бісквітного торта з кремом і персиками потрібно взяти такі компоненти:

  • 5 яєць;
  • 400 г цукрового піску;
  • 150 г борошна;
  • 300 г сметани;
  • 400 г вершків жирністю від 30 %;
  • 3 ст. л. дробленого фундука;
  • 800 г консервованих персиків у власному соку;
  • 1 ст. л. желатину;
  • 150 мл персикового соку;
  • 10 г пекарського порошку.

Покроковий процес приготування

Приготувати бісквітний торт з кремом і персиками можна за цією схемою:

  1. У містку миску розбити яйця і збити їх міксером до збільшення маси в об’ємі в 2 рази. Ввести в яйця 200 г цукрового піску і продовжити збивати до його розчинення. Борошно перемішати з пекарським порошком і частинами ввести в яєчну суміш, акуратно змішуючи компоненти за допомогою лопатки.
  2. Застелить дно і стінки рознімної форми для випікання пергаментним папером і викласти тісто. Надіслати заготовку в духову шафу, попередньо розігрів його до 180 ° С. Випікати бісквіт протягом 35 – 40 хв. Після випікання потрібно остудити бісквіт.
  3. За цей час підготувати персикове желе. Желатин замочити в 50 мл теплої води до повного розчинення. Додати в суміш сік з банки з консервованими персиками. Роз’ємне кільце обтягнути харчовою плівкою, сформувавши дно. Викласти персики, розрізавши їх на 2 половини, і залити фрукти желатиновою сумішшю. Надіслати заготовку в холодильну камеру для застигання желе.
  4. Для крему в миску вилити сметану, цукровий пісок і збити компоненти міксером до розчинення кристалів цукру. В іншу миску вилити холодні вершки і збити їх до стану щільної піни. Невеликими порціями додавати збиті вершки в сметану, перемішуючи після кожної порції. Готовий крем прибрати в холодильну камеру для стабілізації.

  5. Остиглий бісквіт розділити на 2 частини горизонтально за допомогою довгого ножа або тонкої нитки. На широку тарілку встановити кулінарне кільце і викласти на дно першу частину бісквіта. Просочити бісквіт персиковим соком і покрити його половиною крему. Викласти наступний корж і також просочити його соком. Покрити кремом корж зверху, залишивши частину для змазування бортів.
  6. Прибрати заготовку в холодильну камеру для застигання крему на 15 хв. Через зазначений час зняти кільце і викласти зверху торта застигле желе з персиками. Промазати кремом боки торта і обсипати їх подрібненим фундуком. Повернути торт в холодильну камеру для просочення ще на 3 – 5 ч.

Бісквіт для торта рекомендується випікати в круглій металевій формі. Просочення можна зробити з кави, коньяку або лимона. Для десерту підійде згущений, сирний, шоколадний або кокосовий крем.

Відео про приготування бісквітного торта з просоченням і кремом

Рецепт приготування трьох варіантів просочення для торта:

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал