Банановий пиріг – це саме та випічка, яку зможе приготувати кожен. Немає нічого смачнішого, ніж випічка, приготована своїми руками з любов’ю. Існує безліч варіантів начинок для пирогів, починаючи від фаршу і закінчуючи ягодами. Але сьогодні вашій увазі представляються рецепти бананового пирога, який дуже складно зіпсувати, а готувати елементарно, тому впорається навіть недосвідчений кулінар-любитель.
Бананово-сирний пиріг в духовці
Приготувати неймовірно ніжний пиріг дуже просто, необхідні тільки прості і доступні компоненти, такі як банани, сир, яйця і пшеничне борошно, а в результаті ми отримуємо ароматну домашню випічку, яка скрасить будь-який чаювання.
Час готування – 3 ч.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
Для пісочного тіста:
- Масло вершкове – ½ пачки.
- Яйця – 1 шт.
- Цукор-пісок – 2 ст.л.
- Борошно – 1 ст.
- Розпушувач тіста – ½ пакетика.
Для начинки:
- Банани – 2 шт.
- Сир 9% — 360 гр.
- Цукор-пісок – 1 ст.л.
Для крихти:
- Масло вершкове – 50 гр.
- Борошно – 2 ст.л.
- Цукор-пісок – 1 ст.л.
Процес приготування:
1. Готуємо пісочне тісто. У глибокій ємності з’єднуємо вершкове масло, яйця і цукор.
2. Перебиваємо компоненти міксером до однорідності.
3. Далі поступово починаємо вводити просіяне борошно. За консистенції маса повинна бути в’язкою, але не дуже твердою.
4. Скочуємо тісто в кулю, обмотуємо його харчовою плівкою і прибираємо в холодильну камеру десь на 2 години.
5. Для приготування начинки змішуємо нарізані банани, сир і цукор.
6. Продукти для фруктової начинки перебиваємо блендером до стану пюре.
7. Займемося крихтою. У піалу додаємо борошно, цукор і вершкове масло – ретельно перетираємо за допомогою вилки.
8. В результаті ми отримуємо крихти різного розміру, так і повинно бути.
9. Після закінчення 2 годин виймаємо тісто з холоду і розділимо його за формою для запікання, попередньо застеленою пергаментом і формуємо бортики, приблизно 1,5-2 сантиметри заввишки.
10. Поверх пісочної основи рівним шаром розділимо фруктово-сирну начинку.
11. Верхівку посипаємо крихтою і відправляємо в духову шафу на 25-30 хвилин при температурі 200 градусів.
12. Через півгодини пиріг підрум’яниться.
13. Перед подачею ніжний і ароматний пиріг остуджуємо і нарізаємо порційними шматками. Смачного!
Швидкий і простий рецепт бананового пирога на сковороді
Навіть якщо у вас несправний духову шафу і немає мультиварки, можна радувати своїх близьких людей смачною і ароматною випічкою. Сьогодні вашій увазі представляється ніжний бісквітний пиріг з фруктами, а саме, з бананом.
Час готування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Банани – 2 шт.
- Яйця – 3 шт.
- Борошно – 100 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Розпушувач тіста – ½ ч.л.
- Олія – 2 ст.л.
- Пудра цукрова – 2 ст.л.
Процес приготування:
1. Починаємо з готування тіста. У глибоку миску розбиваємо яйця, засипаємо цукор і збиваємо за допомогою вінчика або міксера до в’язкої однорідної консистенції. Після, в яєчну масу поступово додаємо просіяне борошно, перемішану з розпушувачем і тісто готове.
2. Сковороду промазуємо невеликою кількістю олії і викладаємо по всьому діаметру банани, нарізані кільцями середньої товщини.
3. Поверх фруктових часточок виливаємо однорідне тісто і відправляємо на плиту. Готуємо на середньому вогні під закритою кришкою.
4. Через 10-15 хвилин обережно перевертаємо пиріг і продовжуємо готування другої сторони. Приблизно через 5-7 хвилин перевіряємо готовність за допомогою зубочистки і перекладаємо на плоске блюдо.
5. Даємо пирогу трохи охолонути, присипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу разом з гарячим і ароматним чаєм. Смачного!
Як приготувати смачний пиріг з бананів в мультиварці?
Приготувати високий, повітряний і найголовніше смачний пиріг з бананами і горіхами дуже просто. Мультиварка, відмінна помічниця в готуванні випічки, тому від господині потрібно лише мінімум вільного часу і зусиль.
Брешемо готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Масло вершкове – 1 пачка.
- Цукор-пісок – 1 ст.
- Яйця – 2 шт.
- Ванілін – за смаком.
- Сметана – ½ ст.
- Сода – 1 ч.л.
- Борошно – 1,5 ст.
- Банани – 2 шт.
- Горіхи волоські – ½ ст.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. У чашу мультиварки викладаємо цілу упаковку вершкового масла – розтоплюємо і переливаємо в глибоку піалу.
2. До масла засипаємо цукор, ванілін і яйця – ретельно перемішуємо вінчиком.
3. Уже в однорідну масу додаємо сметану і знову розмішуємо.
4. Наступним етапом поступово додаємо просіяне і насичену киснем борошно, сіль і соду – замішуємо тісто.
5. Займемося начинкою. Ядра волоських горіхів подрібнюємо, а м’якоть бананів перетираємо в пюре – відправляємо до тіста і ще раз перемішуємо.
6. На дно чаші мультиварки викладаємо лист пергаментного паперу і змащуємо невеликою кількістю масла.
7. Включаємо програму “Випічка”, а на таймері встановлюємо 50-55 хвилин. Після звукового сигналу обережно виймаємо пишний пиріг і насолоджуємося. Смачного!
Заливний банановий пиріг на кефірі
Приготувати нереально ніжний і смачний пиріг дуже просто, для цього досить мати невелику кількість борошна, яєць, бананів і кефіру. В результаті ми отримуємо ароматний фруктовий десерт, який скрасить будь-яке чаювання.
Час готування – 55 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Кефір 3,2% — 1 ст.
- Майонез – 200 гр.
- Борошно – 250 гр.
- Сода – 1 ч.л.
- Сіль – ½ ч.л.
- Банан – 2 шт.
- Олія – 1 ст.л.
- Яйця – 3 шт.
Процес приготування:
1. Готуємо необхідні продукти: банани очищаємо, відміряємо потрібну кількість сипучих компонентів за допомогою кухонних ваг.
2. У глибоку ємність розбиваємо яйця і гарненько збиваємо міксером до збільшення в обсязі, після, додаємо сіль і соду, кефір – все гарненько перемішуємо.
3. Наступним етапом додаємо борошно і майонез – замішуємо тісто по консистенції схоже на густу сметану.
4. Форму для запікання змащуємо олією, виливаємо ½ частина тіста і наверх розкладаємо нарізані кружечками банани.
5. Начинку з фруктів заливаємо залишками тіста і відправляємо випікатися протягом 40 хвилин при температурі 180 градусів.
6. Гарячий пиріг обережно перекладаємо на тарілку, остуджуємо і подаємо до столу. Смачного!
Як спекти бананово-яблучний пиріг в духовці?
Лише раз, приготувавши це приголомшливий пиріг з бісквітного тіста з начинкою з яблука і бананів, ви будете повторювати цей рецепт знову і знову. Тому що цей десерт просто тане в роті, а його приємний фруктовий аромат розноситься по всьому будинку.
Час готування – 1 ч. 35 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 8.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно – 250 гр.
- Цукор-пісок – 125 гр.
- Масло вершкове – 125 гр.
- Яйця – 1 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
Для начинки:
- Банани – 4 шт.
- Яблука – 2 шт.
- Яйця – 3 шт.
- Сметана 30% — 100 гр.
- Цукор-пісок – 3 ст.л.
- Крупа манна – 4 ст.л.
- Сік лимона – 1 ст.л.
- Крохмаль – 1 ч.л.
Процес приготування:
1. Готуємо тісто. У глибокій ємності з’єднуємо яйце з цукром і вершковим маслом ( кімнатної температури ) – перетираємо до однорідності. В отриману масу додаємо щіпку солі, просіяне борошно і замішуємо піддатливе тісто. Формуємо з нього кулю, обмотуємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильну камеру на 30-35 хвилин.
2. Займемося начинкою. Яблука натираємо на терці, банани розминаємо за допомогою вилки – з’єднуємо в мисці і також додаємо лимонний сік, цукор і манну крупу – гарненько перемішуємо.
3. Далі у фруктову масу відправляємо 3 яйця і сметану – знову розмішуємо.
4. Формуємо пиріг. Тісто розгортаємо в тонкий корж і перекладаємо в форму для запікання, пальцями, формуємо бортики, висотою не менше 1,5 сантиметра і присипаємо крохмалем.
5. Виливаємо начинку і розділимо в рівний шар.
6. Готуємо в духовій шафі 30-40 хвилин при температурі 180 градусів. Смачного!
Пишний шоколадно-банановий пиріг
Банан і шоколад – це безпрограшне поєднання смаків, яке нереально зіпсувати. Готуємо ароматний шоколадний бісквітний десерт з доступних і простих інгредієнтів, які з легкістю можна знайти на полицях будь-якого магазину.
Час готування – 1 ч. 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 10.
Інгредієнти:
- Банани – 3 шт.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Цукор-пісок тростинний – 125 гр.
- Яйця – 1 шт.
- Борошно – 120 гр.
- Какао-порошок – 40 гр.
- Шоколад темний – 70 гр.
- Екстракт ванільний – 1 ч.л.
- Сода – 1 ч.л.
- Сіль – ¼ ч.л.
Процес приготування:
1. Готуємо всі потрібні нам продукти і починаємо розігрівати духову шафу до температури в 175 градусів.
2. Банани очищаємо від шкірки і перетираємо виделкою або перебиваємо до консистенції пюре блендером.
3. Масло вершкове розтоплюємо в мікрохвильовій печі або на водяній бані і з’єднуємо з пюре з банана, екстрактом ванілі, цукром і яйцем.
4. У яєчну суміш поступово додаємо просіяне і насичену киснем борошно і какао-порошок, сіль і соду. Руками замішуємо тісто.
5. Наступним етапом в тісто додаємо дрібно порубаний шоколад. Рекомендується використовувати якісний і смачний шоколад, так як від цього безпосередньо залежить смак готової випічки.
6. Перекладаємо солодке тісто в форму, змащену невеликою кількістю масла, і випікаємо приблизно 1 годину ( в залежності від потужності вашої духовки ).
7. Готовий десерт подаємо до столу злегка теплим, прикрасивши пломбіром або збитими вершками. Смачного!
Покроковий рецепт приготування бананового пирога зі сметаною
Ніжний пиріг з бананами і заливкою з сметанного крему – дуже простий і швидкий пиріг, який прикрасить, як святковий стіл, так і урізноманітнює сімейне чаювання. Пісочне тісто і вершкова фруктова начинка – це саме те, що припаде до смаку всім, без винятку.
Час готування – 40 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Борошно – 200 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Банани – 2 шт.
- Яйця – 1 шт.
- Цукор-пісок – 1 ст.л.
- Розпушувач тіста – 1 ч.л.
Для заливки:
- Сметана – 200 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Яйця – 1 шт.
- Борошно – 2 ст.л.
Процес приготування:
1. У глибокій тарілці перетираємо яйця з цукром і після додаємо масло, просіяне борошно разом з розпушувачем і замішуємо еластичне тісто.
2. Для приготування заливки з’єднуємо яйце, сметану, борошно і цукор – ретельно перемішуємо до однорідності.
3. Податливе тісто розгортаємо в тонкий корж і перекладаємо в форму для запікання, руками формуємо бортики, а по периметру викладаємо банани, нарізані кільцями. Фруктову начинку покриваємо заливкою і відправляємо в духову шафу.
4. Випікаємо 20 хвилин при температурі 180 градусів.
5. Готовий заливний пиріг розрізаємо на порційні шматочки і насолоджуємося. Смачного!
Дуже смачний банановий пиріг на молоці
Дуже простий і швидкий варіант десерту, для приготування якого будуть потрібні тільки прості компоненти і трошки вільного часу господині. Ніжне бісквітне тісто в поєднанні з бананом утворюють неймовірно смачний і ароматний домашній пиріг.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 10.
Інгредієнти:
- Яйця – 2 шт.
- Маргарин – 150 гр.
- Молоко – 100 мл.
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Сода – ½ ч.л.
- Борошно – 400-450 гр.
- Банани – 2 шт.
- Пудра цукрова – 30 гр.
Процес приготування:
1. У тарілку розбиваємо курячі яйця, засипаємо цукор і збиваємо міксером близько 5 хвилин.
2. У цукрово-яєчну суміш додаємо банани без шкурки, розминаємо до консистенції пюре і гарненько розмішуємо.
3. В отриману масу заливаємо молоко, розтоплений маргарин, а також ½ чайної ложки соди.
4. Знову ретельно вимішуємо і додаємо просіяне і насичене киснем борошно – замішуємо в’язке тісто.
5. Готова маса повинна повільно стікати з лопатки.
6. Форму для запікання промазуємо маслом і виливаємо тісто. Готуємо в духовій шафі близько 35-40 хвилин при температурі 200 градусів.
7. Гарячий пиріг обережно виймаємо з духовки і даємо ще 10 хвилин «відпочити» і настоятися. Після, щедро посипаємо верхівку цукровою пудрою.
8. Заварюємо ароматний чай, пиріг нарізаємо шматочками і насолоджуємося. Смачного!
Пісний банановий пиріг без яєць
Навіть при дотриманні посту можна і потрібно іноді себе радувати смачною і ароматною домашньою випічкою. І сьогодні на порядку денному « бісквітний » пиріг з бананами, який напевно вам сподобається.
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 8.
Інгредієнти:
- Банани ( очищені ) – 250 гр.
- Цукор-пісок – 75 гр.
- Олія соняшникова – 125 мл.
- Борошно – 200 гр.
- Розпушувач – 5 гр.
Процес приготування:
1. Два середніх банана перетираємо за допомогою вилки до консистенції пюре і перекладаємо в тару, в якій будемо готувати тісто.
2. До фруктам засипаємо цукор, заливаємо олію і гарненько перемішуємо виделкою або вінчиком до однорідності. Після починаємо повільно вводити борошно, просіяне з розпушувачем, і отримуємо густе в’язке тісто.
3. Форму для запікання вистилаємо листом пергаментного паперу для запікання і рівним шаром викладаємо тісто.
4. Для рівномірного пропікання, накриваємо форму фольгою і по всьому периметру робимо невеликі проколи.
5. Випікаємо при температурі 180 градусів 20 хвилин, а після, знімаємо фольгу і готуємо ще півгодини.
6. Готовий пиріг обережно виймаємо з форми і не поспішаючи відділяємо від пергаменту.
7. Розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу.
Смачного!