Банановий пиріг – 9 рецептів приготування з покроковими фото

Банановий пиріг – це саме та випічка, яку зможе приготувати кожен. Немає нічого смачнішого, ніж випічка, приготована своїми руками з любов’ю. Існує безліч варіантів начинок для пирогів, починаючи від фаршу і закінчуючи ягодами. Але сьогодні вашій увазі представляються рецепти бананового пирога, який дуже складно зіпсувати, а готувати елементарно, тому впорається навіть недосвідчений кулінар-любитель.

Бананово-сирний пиріг в духовці

Приготувати неймовірно ніжний пиріг дуже просто, необхідні тільки прості і доступні компоненти, такі як банани, сир, яйця і пшеничне борошно, а в результаті ми отримуємо ароматну домашню випічку, яка скрасить будь-який чаювання.

Час готування – 3 ч.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

Для пісочного тіста:

  • Масло вершкове – ½ пачки.
  • Яйця – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.
  • Борошно – 1 ст.
  • Розпушувач тіста – ½ пакетика.

Для начинки:

  • Банани – 2 шт.
  • Сир 9% — 360 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.

Для крихти:

  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Борошно – 2 ст.л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.

Процес приготування:

1. Готуємо пісочне тісто. У глибокій ємності з’єднуємо вершкове масло, яйця і цукор.

2. Перебиваємо компоненти міксером до однорідності.

3. Далі поступово починаємо вводити просіяне борошно. За консистенції маса повинна бути в’язкою, але не дуже твердою.

4. Скочуємо тісто в кулю, обмотуємо його харчовою плівкою і прибираємо в холодильну камеру десь на 2 години.

5. Для приготування начинки змішуємо нарізані банани, сир і цукор.

6. Продукти для фруктової начинки перебиваємо блендером до стану пюре.

7. Займемося крихтою. У піалу додаємо борошно, цукор і вершкове масло – ретельно перетираємо за допомогою вилки.

8. В результаті ми отримуємо крихти різного розміру, так і повинно бути.

9. Після закінчення 2 годин виймаємо тісто з холоду і розділимо його за формою для запікання, попередньо застеленою пергаментом і формуємо бортики, приблизно 1,5-2 сантиметри заввишки.

10. Поверх пісочної основи рівним шаром розділимо фруктово-сирну начинку.

11. Верхівку посипаємо крихтою і відправляємо в духову шафу на 25-30 хвилин при температурі 200 градусів.

12. Через півгодини пиріг підрум’яниться.

13. Перед подачею ніжний і ароматний пиріг остуджуємо і нарізаємо порційними шматками. Смачного!

Швидкий і простий рецепт бананового пирога на сковороді

Навіть якщо у вас несправний духову шафу і немає мультиварки, можна радувати своїх близьких людей смачною і ароматною випічкою. Сьогодні вашій увазі представляється ніжний бісквітний пиріг з фруктами, а саме, з бананом.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Банани – 2 шт.
  • Яйця – 3 шт.
  • Борошно – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Розпушувач тіста – ½ ч.л.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Пудра цукрова – 2 ст.л.

Процес приготування:

1. Починаємо з готування тіста. У глибоку миску розбиваємо яйця, засипаємо цукор і збиваємо за допомогою вінчика або міксера до в’язкої однорідної консистенції. Після, в яєчну масу поступово додаємо просіяне борошно, перемішану з розпушувачем і тісто готове.

2. Сковороду промазуємо невеликою кількістю олії і викладаємо по всьому діаметру банани, нарізані кільцями середньої товщини.

3. Поверх фруктових часточок виливаємо однорідне тісто і відправляємо на плиту. Готуємо на середньому вогні під закритою кришкою.

4. Через 10-15 хвилин обережно перевертаємо пиріг і продовжуємо готування другої сторони. Приблизно через 5-7 хвилин перевіряємо готовність за допомогою зубочистки і перекладаємо на плоске блюдо.

5. Даємо пирогу трохи охолонути, присипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу разом з гарячим і ароматним чаєм. Смачного!

Як приготувати смачний пиріг з бананів в мультиварці?

Приготувати високий, повітряний і найголовніше смачний пиріг з бананами і горіхами дуже просто. Мультиварка, відмінна помічниця в готуванні випічки, тому від господині потрібно лише мінімум вільного часу і зусиль.

Брешемо готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Масло вершкове – 1 пачка.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Яйця – 2 шт.
  • Ванілін – за смаком.
  • Сметана – ½ ст.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Борошно – 1,5 ст.
  • Банани – 2 шт.
  • Горіхи волоські – ½ ст.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. У чашу мультиварки викладаємо цілу упаковку вершкового масла – розтоплюємо і переливаємо в глибоку піалу.

2. До масла засипаємо цукор, ванілін і яйця – ретельно перемішуємо вінчиком.

3. Уже в однорідну масу додаємо сметану і знову розмішуємо.

4. Наступним етапом поступово додаємо просіяне і насичену киснем борошно, сіль і соду – замішуємо тісто.

5. Займемося начинкою. Ядра волоських горіхів подрібнюємо, а м’якоть бананів перетираємо в пюре – відправляємо до тіста і ще раз перемішуємо.

6. На дно чаші мультиварки викладаємо лист пергаментного паперу і змащуємо невеликою кількістю масла.

7. Включаємо програму “Випічка”, а на таймері встановлюємо 50-55 хвилин. Після звукового сигналу обережно виймаємо пишний пиріг і насолоджуємося. Смачного!

Заливний банановий пиріг на кефірі

Приготувати нереально ніжний і смачний пиріг дуже просто, для цього досить мати невелику кількість борошна, яєць, бананів і кефіру. В результаті ми отримуємо ароматний фруктовий десерт, який скрасить будь-яке чаювання.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Кефір 3,2% — 1 ст.
  • Майонез – 200 гр.
  • Борошно – 250 гр.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Банан – 2 шт.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Яйця – 3 шт.

Процес приготування:

1. Готуємо необхідні продукти: банани очищаємо, відміряємо потрібну кількість сипучих компонентів за допомогою кухонних ваг.

2. У глибоку ємність розбиваємо яйця і гарненько збиваємо міксером до збільшення в обсязі, після, додаємо сіль і соду, кефір – все гарненько перемішуємо.

3. Наступним етапом додаємо борошно і майонез – замішуємо тісто по консистенції схоже на густу сметану.

4. Форму для запікання змащуємо олією, виливаємо ½ частина тіста і наверх розкладаємо нарізані кружечками банани.

5. Начинку з фруктів заливаємо залишками тіста і відправляємо випікатися протягом 40 хвилин при температурі 180 градусів.

6. Гарячий пиріг обережно перекладаємо на тарілку, остуджуємо і подаємо до столу. Смачного!

Як спекти бананово-яблучний пиріг в духовці?

Лише раз, приготувавши це приголомшливий пиріг з бісквітного тіста з начинкою з яблука і бананів, ви будете повторювати цей рецепт знову і знову. Тому що цей десерт просто тане в роті, а його приємний фруктовий аромат розноситься по всьому будинку.

Час готування – 1 ч. 35 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 125 гр.
  • Масло вершкове – 125 гр.
  • Яйця – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.

Для начинки:

  • Банани – 4 шт.
  • Яблука – 2 шт.
  • Яйця – 3 шт.
  • Сметана 30% — 100 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ст.л.
  • Крупа манна – 4 ст.л.
  • Сік лимона – 1 ст.л.
  • Крохмаль – 1 ч.л.

Процес приготування:

1. Готуємо тісто. У глибокій ємності з’єднуємо яйце з цукром і вершковим маслом ( кімнатної температури ) – перетираємо до однорідності. В отриману масу додаємо щіпку солі, просіяне борошно і замішуємо піддатливе тісто. Формуємо з нього кулю, обмотуємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильну камеру на 30-35 хвилин.

2. Займемося начинкою. Яблука натираємо на терці, банани розминаємо за допомогою вилки – з’єднуємо в мисці і також додаємо лимонний сік, цукор і манну крупу – гарненько перемішуємо.

3. Далі у фруктову масу відправляємо 3 яйця і сметану – знову розмішуємо.

4. Формуємо пиріг. Тісто розгортаємо в тонкий корж і перекладаємо в форму для запікання, пальцями, формуємо бортики, висотою не менше 1,5 сантиметра і присипаємо крохмалем.

5. Виливаємо начинку і розділимо в рівний шар.

6. Готуємо в духовій шафі 30-40 хвилин при температурі 180 градусів. Смачного!

Пишний шоколадно-банановий пиріг

Банан і шоколад – це безпрограшне поєднання смаків, яке нереально зіпсувати. Готуємо ароматний шоколадний бісквітний десерт з доступних і простих інгредієнтів, які з легкістю можна знайти на полицях будь-якого магазину.

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 10.

Інгредієнти:

  • Банани – 3 шт.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Цукор-пісок тростинний – 125 гр.
  • Яйця – 1 шт.
  • Борошно – 120 гр.
  • Какао-порошок – 40 гр.
  • Шоколад темний – 70 гр.
  • Екстракт ванільний – 1 ч.л.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Сіль – ¼ ч.л.

Процес приготування:

1. Готуємо всі потрібні нам продукти і починаємо розігрівати духову шафу до температури в 175 градусів.

2. Банани очищаємо від шкірки і перетираємо виделкою або перебиваємо до консистенції пюре блендером.

3. Масло вершкове розтоплюємо в мікрохвильовій печі або на водяній бані і з’єднуємо з пюре з банана, екстрактом ванілі, цукром і яйцем.

4. У яєчну суміш поступово додаємо просіяне і насичену киснем борошно і какао-порошок, сіль і соду. Руками замішуємо тісто.

5. Наступним етапом в тісто додаємо дрібно порубаний шоколад. Рекомендується використовувати якісний і смачний шоколад, так як від цього безпосередньо залежить смак готової випічки.

6. Перекладаємо солодке тісто в форму, змащену невеликою кількістю масла, і випікаємо приблизно 1 годину ( в залежності від потужності вашої духовки ).

7. Готовий десерт подаємо до столу злегка теплим, прикрасивши пломбіром або збитими вершками. Смачного!

Покроковий рецепт приготування бананового пирога зі сметаною

Ніжний пиріг з бананами і заливкою з сметанного крему – дуже простий і швидкий пиріг, який прикрасить, як святковий стіл, так і урізноманітнює сімейне чаювання. Пісочне тісто і вершкова фруктова начинка – це саме те, що припаде до смаку всім, без винятку.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Борошно – 200 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Банани – 2 шт.
  • Яйця – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч.л.

Для заливки:

  • Сметана – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Яйця – 1 шт.
  • Борошно – 2 ст.л.

Процес приготування:

1. У глибокій тарілці перетираємо яйця з цукром і після додаємо масло, просіяне борошно разом з розпушувачем і замішуємо еластичне тісто.

2. Для приготування заливки з’єднуємо яйце, сметану, борошно і цукор – ретельно перемішуємо до однорідності.

3. Податливе тісто розгортаємо в тонкий корж і перекладаємо в форму для запікання, руками формуємо бортики, а по периметру викладаємо банани, нарізані кільцями. Фруктову начинку покриваємо заливкою і відправляємо в духову шафу.

4. Випікаємо 20 хвилин при температурі 180 градусів.

5. Готовий заливний пиріг розрізаємо на порційні шматочки і насолоджуємося. Смачного!

Дуже смачний банановий пиріг на молоці

Дуже простий і швидкий варіант десерту, для приготування якого будуть потрібні тільки прості компоненти і трошки вільного часу господині. Ніжне бісквітне тісто в поєднанні з бананом утворюють неймовірно смачний і ароматний домашній пиріг.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 10.

Інгредієнти:

  • Яйця – 2 шт.
  • Маргарин – 150 гр.
  • Молоко – 100 мл.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Сода – ½ ч.л.
  • Борошно – 400-450 гр.
  • Банани – 2 шт.
  • Пудра цукрова – 30 гр.

Процес приготування:

1. У тарілку розбиваємо курячі яйця, засипаємо цукор і збиваємо міксером близько 5 хвилин.

2. У цукрово-яєчну суміш додаємо банани без шкурки, розминаємо до консистенції пюре і гарненько розмішуємо.

3. В отриману масу заливаємо молоко, розтоплений маргарин, а також ½ чайної ложки соди.

4. Знову ретельно вимішуємо і додаємо просіяне і насичене киснем борошно – замішуємо в’язке тісто.

5. Готова маса повинна повільно стікати з лопатки.

6. Форму для запікання промазуємо маслом і виливаємо тісто. Готуємо в духовій шафі близько 35-40 хвилин при температурі 200 градусів.

7. Гарячий пиріг обережно виймаємо з духовки і даємо ще 10 хвилин «відпочити» і настоятися. Після, щедро посипаємо верхівку цукровою пудрою.

8. Заварюємо ароматний чай, пиріг нарізаємо шматочками і насолоджуємося. Смачного!

Пісний банановий пиріг без яєць

Навіть при дотриманні посту можна і потрібно іноді себе радувати смачною і ароматною домашньою випічкою. І сьогодні на порядку денному « бісквітний » пиріг з бананами, який напевно вам сподобається.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

  • Банани ( очищені ) – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 75 гр.
  • Олія соняшникова – 125 мл.
  • Борошно – 200 гр.
  • Розпушувач – 5 гр.

Процес приготування:

1. Два середніх банана перетираємо за допомогою вилки до консистенції пюре і перекладаємо в тару, в якій будемо готувати тісто.

2. До фруктам засипаємо цукор, заливаємо олію і гарненько перемішуємо виделкою або вінчиком до однорідності. Після починаємо повільно вводити борошно, просіяне з розпушувачем, і отримуємо густе в’язке тісто.

3. Форму для запікання вистилаємо листом пергаментного паперу для запікання і рівним шаром викладаємо тісто.

4. Для рівномірного пропікання, накриваємо форму фольгою і по всьому периметру робимо невеликі проколи.

5. Випікаємо при температурі 180 градусів 20 хвилин, а після, знімаємо фольгу і готуємо ще півгодини.

6. Готовий пиріг обережно виймаємо з форми і не поспішаючи відділяємо від пергаменту.

7. Розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу.

Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал