М’ясо, приготоване за цим рецептом виходить дуже ароматним, соковитим і ніжним. А гарнір просто ідеально доповнить блюдо!
Інгредієнти:
- Оливкова олія – половина столової ложки;
- Куряча грудка (філе) – 1 кг;
- Гострий перець-2 ч. ложки;
- Мелений кмин, коріандр, чорний перець – всього по половині чайної ложки;
- Мелена кориця – на кінчику ножа;
- Сіль – за смаком;
- Цвітна капуста – 1 кг.
Приготування:
- Розігріємо духовку до 230 градусів. Змажемо форму для запікання.
- Куряче філе ретельно обтерти спеціями і посолити за смаком.
- Викладаємо філе в форму і запікайте близько півгодини (до виділення соку).
- Цвітну капусту очищаємо від листя і розрізаємо на кілька частин. Можна натерти на крупній тертці.
- Закип’ятити у великій каструлі воду і засиплемо в неї капусту. Відварюємо під кришкою близько 10 хвилин.
- Приготуємо кускус. Крупу висипаємо в каструлю і заливаємо гарячою водою, бажано тільки що закипілої. Потім накриваємо каструлю щільною кришкою і даємо постояти 5-7 хвилин. Після цього акуратно збиваємо кускус виделкою, щоб він вийшов розсипчастим.
Для більш твердого і розсипчастого кускусу потрібно взяти 1 стакан кускусу і 1 стакан води, для більш ніжного – 1 стакан кускусу і 2 склянки води.
- Кускус і капусту викладаємо на блюдо разом з готовим філе. За бажанням посипте курку кунжутом.
Смачне і ароматне блюдо готове! Приємного апетиту!