Желе з білої смородини на зиму – смаколики, які подають до чаю або використовують для прошарку десертів. Приготування желе не забирає багато часу. На відміну від смородинового варення в частуванні відсутні кісточки, що є значною перевагою. У добірці представлені кілька варіантів, які не доставлять клопоту.
Желе-п’ятихвилинка з білої смородини на зиму
Желе-п’ятихвилинка з білої смородини на зиму зберігає всі корисні мікроелементи і вітаміни. З приготуванням впорається навіть дилетант. Желе – це сама ідеальна заготівля. Відсутність кісточок не доставить дискомфорту на відміну від смородинового варення. Апетитне ласощі урізноманітнює ваші зимові заготовки.
Час готування – 40 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 10
Інгредієнти:
- Біла смородина – 2 кг.
- Цукор-пісок – 2 кг.
- Вода – 50 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Білу смородину уважно перебираємо, складаємо в друшляк і ретельно споліскуємо під проточною водою. Відокремлюємо ягоди від гілочок.
Крок 2. Плоди складаємо в об’ємну каструльку з товстим дном. Вливаємо воду і розміщуємо на середній конфорці. Не перестаючи помішувати, проварюємо 5 хвилин.
Крок 3. Дуршлаг або сито застеляємо подвійним шаром марлі. Перекладаємо проварену ягідну масу. Протираємо, віджимаємо марлю.
Крок 4. Смородиновий сік повертаємо в каструлю, потроху додаємо цукор. Розмішуємо, поки цукрові крупинки не розчиняться. Встановлюємо на плиту. Після закипання, заварюємо масу 5 хвилин, при необхідності прибираючи утворилася пінку.
Крок 5. Невеликі банки замочуємо в мильній воді, промиваємо під проточною водою. Стерилізуємо над парою. Гарячим ласощами наповнюємо стерильні баночки. Після охолодження закупорюємо стерильними кришками.
Крок 6. Зберігаємо желе в прохолоді. Їмо ласощі з млинцями і чаєм, або намазуємо на свіжий хліб. Смачного!
Желе з білої смородини без варіння
Желе з білої смородини без варіння виходить неймовірно ароматним. Запах від ласощів такої, ніби ягоди тільки з куща. Заготівля зберігає максимум користі. Ягідне ласощі їдять просто так, або використовують для приготування компотів, морсів і киселів. Зберігають частування в холодильнику.
Час готування – 45 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 1 кг
Інгредієнти:
- Біла смородина – 1,2 кг.
- Цукор-пісок – 1 кг.
Процес приготування:
Крок 1. Обираємо смородинові кущі.
Крок 2. Грунтовно перебираємо зібрану ягоду, відокремлюємо плоди від гілочок і гарненько промиваємо. Ми залишаємо на ситі трохи обсушитись.
Крок 3. Скориставшись соковижималкою, перетираємо ягоду. З ягоди виходить 500 міліграмів смородинового соку.
Крок 4. Відміряємо вдвічі більше цукрового піску по відношенню до отримав соку.
Крок 5. Поєднавши сік з цукром, озброюємося міксером і починаємо об’єднувати компоненти на середній швидкості. Отриманій маси даємо постояти добу, час від часу помішуючи. Банки промиваємо в содовому розчині і ополіскуємо чистою водою. Прокалюємо банки і кришки.
Крок 6. Через добу заготівлю розкладаємо по чистим сухим ємностей і закупорюємо гвинтовими кришками. Переміщаємо ласощі в холодильник. Що настоялося протягом місяця желе готове до вживання. Смачного!
Густе желе з білої смородини з желатином на зиму
Густе желе з білої смородини з желатином на зиму приготує будь-який. Ідеальне частування до чаю стане коронним. На відміну від смородинового варення желе користується підвищеним попитом. Частування дуже подобається маленьким діткам. Щоб приготувати ласощі, використовуйте загущувач хорошої якості.
Час готування – 1 ч. 00 хв
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Біла смородина – 1 кг.
- Цукор-пісок – 1 кг.
- Вода – 200 мл.
- Желатин – 30 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Якісний желатин висипаємо в ємність і заливаємо 100 мілілітрами остиглої кип’яченої води.
Крок 2. Зібрану смородину перебираємо від зіпсованих примірників. Відокремивши від гілочок, споліскуємо під краном. Переклавши в товстостінну каструлю і затоку залишилася водою, тушкуємо 10 хвилин. Не забуваємо помішувати.
Крок 3. Бланшовану смородину пробиваємо блендером.
Крок 4. Масу пропускаємо через сито, застелене марлею.
Крок 5. У смородинову масу кладемо цукор. Ретельно перемішуємо. Розмістивши на невеликому полум’я, заварюємо ягідну масу протягом 15 хвилин. Мінімізуємо нагрів і вивантажуємо набряклий желатин. Розпускаємо, не доводячи до кипіння.
Крок 6. Зручним способом стерилізуємо промиті банки. Поварену ягідну масу пропускаємо крізь стерильне сито. Наповнюємо чисті ємності і закупорюємо сухими, попередньо простерилізувати кришками. Охолонувши баночки переміщаємо на зберігання. Смачного!
Густе желе з білої смородини з агар-агаром на зиму
Густе желе з білої смородини з агар-агаром на зиму готується нескладно. Все, що потрібно від кулінара – терпіння і уважність. Вітамінна солодкість прекрасно виручить, якщо до чаю нічого немає. Намазав желе на свіжу булочку або батон, десерт готовий!
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 40 хв.
Порції – 8
Інгредієнти:
- Біла смородина – 5 кг.
- Цукор-пісок – 800 гр. на 1 літр соку.
- Агар-агар – 4 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Зібравши стиглу смородину, перебираємо її.
Крок 2. Склавши ягоди в друшляк гарненько промиваємо. Відокремивши ягоди від листя і гілок, пропускаємо їх через соковижималку або пробиваємо блендером і проціджуємо через застелене марлею сито.
Крок 3. Смородинове пюре змішуємо з цукром і ретельно вимішуємо, поки кристалики повністю не розійдуться. Розмістивши на плиті, прогріваємо масу.
Крок 4. Відміряємо агар-агар. Потроху додаємо до смородині, не перестаючи розмішувати.
Крок 5. Як тільки з’являться перші бульбашки, засікаємо 5 хвилин і проварюємо при постійному перемішуванні.
Крок 6. Банки промиваємо і стерилізуємо над парою або проколюємо в мікрохвильовці або в духовій шафі. Гарячою смородиновою заготівлею заповнюємо баночки. Дочекавшись повного охолодження, закупорюємо і переносимо в місце для зимних заготовок. Смачного!