Заварний крем на молоці – це одна з найпопулярніших і найпоширеніших начинок для різних кондитерських виробів: торти, тістечка, трайфли та багато іншого. Готуються такі ласощі досить просто, а величезним плюсом даного продукту є доступність і дешевизна використовуваних компонентів, які з легкістю можна знайти на полицях будь-якого продуктового магазину. Нехай вас не лякаємо той факт, що крем необхідно заварювати і чекати на його охолодження, процес займе зовсім небагато часу, а результатом ви будете задоволені на сто відсотків!
Заварний крем на 1 літр молока – класичний рецепт
Маючи під рукою такі прості інгредієнти, як молоко, вершкове масло, цукровий пісок і борошно, можна з легкістю приготувати класичний крем, який ідеально підходить для просочення всіляких домашніх десертів, наповнення еклерів і вафельних трубочок.
Заварний крем на молоці для торта “Наполеон”
Приготуємо ідеальний крем для неймовірно смачного і всіма улюбленого торта «Наполеон». Крем служить якісним, в міру солодким просоченням, завдяки якому коржі набувають м’якої і повітряної текстури, яка просто тане в роті.
Час приготування – 50 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 8.
Складові:
- Молоко – 300мл.
- Вершки 33% – 130 мл.
- Цукор-пісок – 170 гр.
- Яйця – 3 шт.
- Борошно – 35 гр.
- Масло вершкове – 130 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Заздалегідь відмірюємо необхідну кількість інгредієнтів за допомогою грамів кухонних ваг.
Крок 2. 300 мл молока переливаємо в сотейник.
Крок 3. Відправляємо каструльку на плиту та нагріваємо молочний продукт практично до закипання.
Крок 4. В окремій піалі поєднуємо цукровий пісок та борошно.
Крок 5. Додаємо щіпку солі.
Крок 6. Сухі компоненти ретельно перемішуємо.
Крок 7. В отриману суміш вбиваємо яйця.
Крок 8. Розмішуємо до однорідної консистенції.
Крок 9. Далі в яєчно-цукрову суміш підливаємо жирні вершки.
Крок 10. Порціями вводимо масу в гаряче молоко і безперервно помішуючи, на маленькому вогні доводимо до загусання.
Крок 11. Добре перемішувати складові крему необхідно для того, щоб маса не пригоріла і не зіпсувала весь смак.
Крок 12. Заварну основу розтираємо через сито з дрібними отворами, щоб позбавитися всіх грудок.
Крок 13. У масу вводимо вершкове масло.
Крок 14. Розмішуємо інгредієнти до повного злиття.
Крок 15. Однорідний і гладкий крем повністю остуджуємо і приступаємо до просочення коржів. Смачного!
Крем для торта з молока, яєць, борошна, олії та цукру
Здавалося б, що смачного та цікавого можна приготувати з таких нехитрих продуктів, як молоко, борошно, яйця та цукровий пісок? Однак з такого простого набору виходить найсмачніший і насичений заварний крем, який чудово доповнить будь-який домашній тортик або тістечка.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 10.
Складові:
- Молоко – 500мл.
- Яйця – 2 шт.
- Цукор-пісок – 100-150 гр.
- Борошно – 25-30 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Вершки 33% – 150 мл.
- Екстракт ванілі/стручок ванілі – 1 ч.л./1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Молоко наливаємо в сотейник і доводимо до кипіння, додаємо стручок чи екстракт ванілі для аромату.
Крок 2. В окремому посуді змішуємо борошно, що просіює, і цукровий пісок.
Крок 3. Вбиваємо яйця до сухих компонентів і добре розмішуємо, озброївшись вінчиком.
Крок 4. Повільно підливаємо гаряче молоко в яєчну суміш і активно перемішуємо.
Крок 5. Повертаємо жароміцний посуд на плиту і на повільному вогні, при постійному помішуванні, доводимо масу до густішої консистенції.
Крок 6. У гарячу масу відправляємо 50 г вершкового масла кімнатної температури і в черговий раз заважаємо.
Крок 7. Заварну основу перекладаємо в холодну глибоку миску для швидкого остигання та прикриваємо харчовою плівкою в контакт.
Крок 8. Охолоджені жирні вершки добре збиваємо міксером, поступово збільшуючи оберти, до утворення стабільних піків, і вмішуємося в заварну масу для надання більш насиченого та ніжного смаку. Смачного!
Заварний крем на молоці з кукурудзяним крохмалем
Немає нічого смачнішого та ароматнішого, ніж домашня випічка, приготована з особливою любов’ю та турботою. Саме тому сьогодні, до вашої уваги представляється рецепт неймовірно легкого заварного крему, який урізноманітнить та доповнить будь-який десерт.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 1,2 л.
Складові:
- Молоко – 800мл.
- Крохмаль кукурудзяний – 3 ст.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Яйця – 4 шт.
Процес приготування:
Крок 1. У товстостінну каструлю розбиваємо чотири яйця.
Крок 2. У ту саму ємність підсипаємо цукровий пісок (його кількість можна регулювати, орієнтуючись свої переваги).
Крок 3. Перемішуємо компоненти добілу міксером.
Крок 4. Крохмаль просіюємо та додаємо до яєчної маси.
Крок 5. У жароміцний посуд вливаємо 800 мл молока.
Крок 6. Ретельно розмішуємо інгредієнти та відправляємо на помірний вогонь.
Крок 7. Заварюємо суміш до загусання при постійному помішуванні та прибираємо з вогню. І перемішуємо ще кілька хвилин, щоб не утворилися грудочки, і яйця не зварилися.
Крок 8. У заварну основу занурюємо вершкове масло і добре заважаємо до повного розчинення.
Крок 9. Озброюємося міксером і на великій швидкості вкотре змішуємо інгредієнти для більшої легкості.
Крок 10. Залишаємо крем при кімнатній температурі до повного остигання, а потім прибираємо в холодильну камеру на зберігання. Смачного!
Заварний крем зі згущеним молоком
Приготуємо стійкий і стабільний крем, який послужить прекрасним помічником у декоруванні домашніх кондитерських виробів, а також для начинки та просочення. Готуються такі ласощі дуже просто і швидко, достатньо слідувати крокам докладного рецепту і все вийде!
Час приготування – 25 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 6.
Складові:
- Молоко – 250мл.
- Згущене молоко – 125 мл.
- Яйця – 2 шт.
- Цукор-пісок – 60 гр.
- Борошно – 40 гр.
- Ванілін – 2 гр.
- Масло вершкове – 250 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Вершкове масло попередньо виймаємо з холодильної камери для того, щоб на момент його використання воно було розм’якшеним.
Крок 2. Для швидкості дій викладаємо на робочу поверхню усі продукти, вказані у списку інгредієнтів.
Крок 3. У сотейнику об’єднуємо молоко, борошно, яйця, цукровий пісок і згущене молоко – перемішуємо і на повільному вогні доводимо до густішої консистенції.
Крок 4. Маса має гарненько заваритися.
Крок 5. Для надання продукту насиченого аромату підсипаємо ванілін.
Крок 6. Заварну основу залишаємо при кімнатній температурі для охолодження.
Крок 7. В окремій ємності з високими бортами збиваємо розм’якшене вершкове масло міксером до пишності.
Крок 8. Не зупиняючи роботу міксера, додаємо до олії по дві столові ложки заварної маси, і щоразу перемішуємо не менше півхвилини. Як тільки всі компоненти будуть з’єднані, збиваємо 60 секунд.
Крок 9. Включаємо фантазію і починаємо творити, адже крем дозволяє робити з нього рельєфні фігурки всілякої форми!
Заварний крем «Пломбір» на молоці
Для того щоб надати домашнім десертам ніжний смак улюбленого морозива «Пломбір», приготуємо повітряний крем, що дуже нагадує за смаком улюблену холодну насолоду дорослих та дітей. Продукт готується із заварної основи, в яку вводяться збиті вершки – пальчики оближеш!
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 1,5 л.
Складові:
- Молоко – 500мл.
- Жовтки курячі – 2 шт.
- Цукор-пісок – 6 ст.л.
- Крохмаль кукурудзяний – 3 ст.
- Масло вершкове – 60 гр.
- Ванілін – за смаком.
- Сіль – 1 щіпка.
- Вершки 33% – 500 мл.
- Пудра цукрова – 3 ст.
Процес приготування:
Крок 1. Для заварної основи змішуємо кукурудзяний крохмаль, жовтки, цукровий пісок, сіль, ванілін та пару столових ложок молока.
Крок 2. Ретельно розмішуємо.
Крок 3. Молоко переливаємо в сотейник і на помірному вогні доводимо до кипіння – трохи вливаємо в яєчну суміш.
Крок 4. Масу з цукру і крохмалю перемішуємо і тонким струмком вводимо в гаряче молоко, інтенсивно працюючи вінчиком, щоб запобігти згортанню жовтків.
Крок 5. Уварюємо суміш до того моменту, поки вона не добре відходитиме від стінок і дна.
Крок 6. Знімаємо заварну основу з вогню, вводимо вершкове масло і заважаємо до його повного розчинення – остудити.
Крок 7. Не гаючи часу, збиваємо охолоджені вершки з цукровою пудрою до утворення стабільних піків.
Крок 8. Охолоджену заварену масу збиваємо міксером до однорідної гладкої консистенції.
Крок 9. Додаємо до основи кілька ложок вершків і знову вмикаємо міксер.
Крок 10. Увімкнувши мінімальні оберти, по столовій ложці вершків вводимо в крем, доки всі інгредієнти не поєднаються.
Крок 11. Наприкінці збивання у нас виходить ніжний та легкий крем.
Крок 12. При необхідності перекладаємо продукт у кондитерський мішок із фігурною насадкою та починаємо творити!
Заварний крем для торта на жовтках та молоці
Лише раз, приготувавши справжній заварний крем на основі молока та яєчних жовтків, і начинивши їм еклери, вафельні трубочки чи інші тістечка, ви назавжди забудете про те, що колись купували десерти в магазинах. Тому що домашні ласощі відрізняються своїм неповторним смаком, ароматом і «чистим» складом.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 700 мл.
Складові:
- Молоко – 500мл.
- Жовтки яєчні – 3 шт.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Борошно – 2-3 ст.
- Цукор-пісок ванільний – 10 гр.
- Масло вершкове – 20 гр.
Процес приготування:
Крок 1. У чаші з’єднуємо три жовтки та два види цукрового піску.
Крок 2. Озброюємося вилкою і ретельно розтираємо жовтки з підсолоджувачем.
Крок 3. Підсипаємо муку|борошно| і розмішуємо до однорідності.
Крок 4. Поступово вводимо півлітра молока.
Крок 5. Переливаємо суміш у сотейник і на маленькому вогні доводимо до закипання та загусання.
Крок 6. Злегка остудити заварну основу і доповнювати її вершковим маслом.
Крок 7. За допомогою міксера збиваємо компоненти протягом 1-2 хвилин.
Крок 8. Яскравий крем насиченого кольору повністю готовий до вживання після остигання. Смачного!
Заварний крем для торта «Медовик»
Візьміть собі на замітку цей швидкий, простий і перевірений рецепт заварного крему, який ідеально підходить для просочення «Медовика» та інших коржів, а також різних десертів. Головне завдання господині – це введення компонентів у правильній черговості та постійне перемішування інгредієнтів, навіть під час заварювання.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 1.
Складові:
- Молоко – 900мл.
- Борошно – 5 ст.
- Цукор-пісок – 1 ст.
- Яйця – 2 шт.
- Ванільний цукор – 10 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
Процес приготування:
Крок 1. У каструлі з’єднуємо яйця, цукровий пісок та ванільний цукор – перемішуємо до повного розчинення солодких кристалів.
Крок 2. В отриману суміш всипаємо дві столові ложки борошна та підливаємо 400 мілілітрів молока – розмішуємо до однорідної консистенції.
Крок 3. Далі, всипаємо залишки борошна і додаємо молоко, що залишилося. Змішуємо компоненти та відправляємо на маленький вогонь, не перестаючи працювати вінчиком.
Крок 4. Очікуємо появи бульбашок на поверхні і уварюємо масу до бажаної густоти (1-4 хвилини).
Крок 5. Знімаємо каструльку з вогню, додаємо шматочок вершкового масла і перемішуємо до розчинення.
Крок 6. Накриваємо крем харчовою плівкою в контакт і залишаємо до охолодження при кімнатній температурі, після, прибираємо в холодильну камеру.
Крок 7. Як тільки крем застигне та настоїться – приступаємо до дегустації. Смачного!
Як приготувати крем на молоці без яєць?
Чи знаєте ви, що можна приготувати ніжний крем без додавання яєць? Причому виняток даного компонента зовсім не позначиться на смакових характеристиках готового продукту, який може доповнити будь-які торти, тістечка і десерти.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 1.
Складові:
- Молоко – 400мл.
- Цукор-пісок – 160 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 15 гр.
- Борошно – 20 гр.
- Масло вершкове – 120 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Для своєї ж зручності та швидкості дій попередньо відмірюємо потрібну кількість інгредієнтів та виймаємо шматочок вершкового масла з холоду.
Крок 2. 200 мл молока наливаємо в товстостінну каструлю і доводимо до кипіння на помірному вогні.
Крок 3. Не даємо утворитися молочній плівці, тому вимикаємо вогонь до появи бульбашок на поверхні.
Крок 4. У залишки молока пересипаємо цукровий пісок, борошно.
Крок 5. І кукурудзяний крохмаль.
Крок 6. Добре перемішуємо компоненти за допомогою вінчика до однорідності.
Крок 7. Тонким струменем вводимо трохи гарячого молока в крохмальну суміш для вирівнювання температури та заважаємо.
Крок 8. Поступово вводимо масу з борошна та цукру у гаряче молоко.
Крок 9. Повертаємо посуд на вогонь та при постійному помішуванні інгредієнтів уварюємо основу до бажаної густоти. Після цього, накриваємо плівкою і чекаємо повного остигання.
Крок 10. Тим часом, м’яку олію збиваємо міксером до пишності та зміни кольору.
Крок 11. У заварну масу, що остигнула, додаємо по кілька ложок олії і знову включаємо міксер. Не припиняючи збивання, поступово об’єднуємо дві суміші і готовий крем. Смачного!
Шоколадний заварний крем на молоці
Що може бути смачнішим, ніж саморобна випічка, доповнена солодким та ніжним шоколадним кремом, який чудово відтінює смак основних інгредієнтів? Підготовляємо продукти за списком, вставляємо штекер міксера в розетку та приступаємо до приготування!
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 1.
Складові:
- Жовтки яєчні – 2 шт.
- Цукор-пісок – 40 гр.
- Молоко – 250мл.
- Крохмаль кукурудзяний – 1,5 ст.
- Шоколад гіркий – 100 гр.
- Масло вершкове – 20 гр.
Процес приготування:
Крок 1. У глибокій тарілці перетираємо жовтки, цукровий пісок та трохи крохмалю.
Крок 2. У каструлі молоко доводимо до кипіння.
Крок 3. Гаряче молоко тонким струменем вводимо у жовтки, активно працюючи вінчиком.
Крок 4. Отриману масу пропускаємо через дрібне сито прямо в сотейник і при постійному помішуванні уварюємо до загусання (1-2 хвилини після закипання).
Крок 5. Плитку темного шоколаду розтоплюємо в мікрохвильовій печі та переливаємо до заварної основи – заважаємо до однорідності, вимикаємо полум’я.
Крок 6. У шоколадну масу додаємо розм’якшене вершкове масло.
Крок 7. У черговий раз розмішуємо компоненти та поміщаємо каструльку в миску більшого об’єму, наповнену холодною водою або кубиками льоду для охолодження.
Крок 8. Після того, як крем стане кімнатною температурою – прибираємо в холодильник ще на пару годин для більшого загусання. Смачного!
Заварний крем на молоці для бісквіту
Бісквіт – це дуже проста у приготуванні, але неймовірно смачна випічка, особливо у поєднанні з «правильним» заварним кремом, який надає пористому тісту особливу вологість. Поєднання пористого коржа з просоченням – це щось дуже нагадує торт, тільки готування, якого займає мінімум часу.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6-8.
Складові:
- Молоко – 500мл.
- Яйця – 2 шт.
- Борошно – 3 ст.
- Цукор-пісок – 150-200 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Ванілін – 2 гр.
Процес приготування:
Крок 1. У сотейнику об’єднуємо цукровий пісок, ванілін, яйця та пшеничне борошно.
Крок 2. Перетираємо компоненти за допомогою вінчика до однорідності.
Крок 3. Тонким струменем вливаємо молоко і розмішуємо.
Крок 4. Переставляємо жароміцний посуд на повільний вогонь і при постійному помішуванні доводимо до загусання – знімаємо з конфорки.
Крок 5. У киплячу масу вводимо кубики вершкового масла і вмішуємо їх до розчинення.
Крок 6. Закривний крем прикриваємо харчовою плівкою в контакт і залишаємо при кімнатній температурі до повного остигання.
Крок 7. Після, перекладаємо насолоду в кондитерський мішок і приступаємо до просочування бісквіту.
Крок 8. Смачного!