Заварний крем на молоці – 10 рецептів класичного крему з покроковими фото

21173f976fd6c8e6e47113f63db8c9e6

Заварний крем на молоці – це одна з найпопулярніших і найпоширеніших начинок для різних кондитерських виробів: торти, тістечка, трайфли та багато іншого. Готуються такі ласощі досить просто, а величезним плюсом даного продукту є доступність і дешевизна використовуваних компонентів, які з легкістю можна знайти на полицях будь-якого продуктового магазину. Нехай вас не лякаємо той факт, що крем необхідно заварювати і чекати на його охолодження, процес займе зовсім небагато часу, а результатом ви будете задоволені на сто відсотків!

Заварний крем на 1 літр молока – класичний рецепт

Маючи під рукою такі прості інгредієнти, як молоко, вершкове масло, цукровий пісок і борошно, можна з легкістю приготувати класичний крем, який ідеально підходить для просочення всіляких домашніх десертів, наповнення еклерів і вафельних трубочок.

62b8ffa6492731eac16879fb289be0b4

Заварний крем на молоці для торта “Наполеон”

Приготуємо ідеальний крем для неймовірно смачного і всіма улюбленого торта «Наполеон». Крем служить якісним, в міру солодким просоченням, завдяки якому коржі набувають м’якої і повітряної текстури, яка просто тане в роті.

Час приготування – 50 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8.

Складові:

  • Молоко – 300мл.
  • Вершки 33% – 130 мл.
  • Цукор-пісок – 170 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Борошно – 35 гр.
  • Масло вершкове – 130 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь відмірюємо необхідну кількість інгредієнтів за допомогою грамів кухонних ваг.

Крок 2. 300 мл молока переливаємо в сотейник.

813fdbcafcd083d16f1c5c420776d5b2

Крок 3. Відправляємо каструльку на плиту та нагріваємо молочний продукт практично до закипання.

c12ee3990a8d4443661ca59d4ca4e60a

Крок 4. В окремій піалі поєднуємо цукровий пісок та борошно.

1f1f788721fc0a0ff1ce714e557a18ac

Крок 5. Додаємо щіпку солі.

aefcf7236029bfea77da0210e9b6e8ec

Крок 6. Сухі компоненти ретельно перемішуємо.

b287b4993b03e5aa945d37625b901477

Крок 7. В отриману суміш вбиваємо яйця.

dac4d61cbbef6c9d1f12381cd42352e6

Крок 8. Розмішуємо до однорідної консистенції.

04101c2a89dc55739b5030d259e3111c

Крок 9. Далі в яєчно-цукрову суміш підливаємо жирні вершки.

f190420d63dd3f80098b93afa430dd28

Крок 10. Порціями вводимо масу в гаряче молоко і безперервно помішуючи, на маленькому вогні доводимо до загусання.

fab987874b5ecc12cd508b43753d14cf

Крок 11. Добре перемішувати складові крему необхідно для того, щоб маса не пригоріла і не зіпсувала весь смак.

c2ec2a22fbb7de0efb21391b8ee875bf

Крок 12. Заварну основу розтираємо через сито з дрібними отворами, щоб позбавитися всіх грудок.

de12e73123e1097988f0e4ca187c1395

Крок 13. У масу вводимо вершкове масло.

94575c6b2d9f4f5f771f52c67ef16897

Крок 14. Розмішуємо інгредієнти до повного злиття.

99abe65b8ae72b39824d86449f338cab

Крок 15. Однорідний і гладкий крем повністю остуджуємо і приступаємо до просочення коржів. Смачного!

35187fcda0a0f3ceefcf5778431ddc70

Крем для торта з молока, яєць, борошна, олії та цукру

Здавалося б, що смачного та цікавого можна приготувати з таких нехитрих продуктів, як молоко, борошно, яйця та цукровий пісок? Однак з такого простого набору виходить найсмачніший і насичений заварний крем, який чудово доповнить будь-який домашній тортик або тістечка.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 10.

Складові:

  • Молоко – 500мл.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 100-150 гр.
  • Борошно – 25-30 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Вершки 33% – 150 мл.
  • Екстракт ванілі/стручок ванілі – 1 ч.л./1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Молоко наливаємо в сотейник і доводимо до кипіння, додаємо стручок чи екстракт ванілі для аромату.

f8581d3d40a76bfe3ec5dd598313f267

Крок 2. В окремому посуді змішуємо борошно, що просіює, і цукровий пісок.

754a39a0eea5af4c6f84e7ae3feb5e57

Крок 3. Вбиваємо яйця до сухих компонентів і добре розмішуємо, озброївшись вінчиком.

90bd4cc271a97803df1ab121758b45a5

Крок 4. Повільно підливаємо гаряче молоко в яєчну суміш і активно перемішуємо.

362243d3c46e756b1d3bfdfb9927b4bc

Крок 5. Повертаємо жароміцний посуд на плиту і на повільному вогні, при постійному помішуванні, доводимо масу до густішої консистенції.

Крок 6. У гарячу масу відправляємо 50 г вершкового масла кімнатної температури і в черговий раз заважаємо.

f276779fc6f349df3fdeceef1e4aff2f

Крок 7. Заварну основу перекладаємо в холодну глибоку миску для швидкого остигання та прикриваємо харчовою плівкою в контакт.

16ce75f364bbc65ea04d5ee4aa55943e

Крок 8. Охолоджені жирні вершки добре збиваємо міксером, поступово збільшуючи оберти, до утворення стабільних піків, і вмішуємося в заварну масу для надання більш насиченого та ніжного смаку. Смачного!

be84faa88fd82923962d2c741c0b450b

Заварний крем на молоці з кукурудзяним крохмалем

Немає нічого смачнішого та ароматнішого, ніж домашня випічка, приготована з особливою любов’ю та турботою. Саме тому сьогодні, до вашої уваги представляється рецепт неймовірно легкого заварного крему, який урізноманітнить та доповнить будь-який десерт.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 1,2 л.

Складові:

  • Молоко – 800мл.
  • Крохмаль кукурудзяний – 3 ст.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Яйця – 4 шт.

Процес приготування:

Крок 1. У товстостінну каструлю розбиваємо чотири яйця.

Крок 2. У ту саму ємність підсипаємо цукровий пісок (його кількість можна регулювати, орієнтуючись свої переваги).

e2c454e0c29215966080a0415d4482d2

Крок 3. Перемішуємо компоненти добілу міксером.

ba4bbfe41171c5d0d96954e452e4fb41

Крок 4. Крохмаль просіюємо та додаємо до яєчної маси.

78ea2af44711485069caf18419af0761

Крок 5. У жароміцний посуд вливаємо 800 мл молока.

7980851e6f260d7f1d996513a3e79c20

Крок 6. Ретельно розмішуємо інгредієнти та відправляємо на помірний вогонь.

b2c5925c00060a37fb6b5bb8d0e0d8f3

Крок 7. Заварюємо суміш до загусання при постійному помішуванні та прибираємо з вогню. І перемішуємо ще кілька хвилин, щоб не утворилися грудочки, і яйця не зварилися.

8446ac7fdbed1b9b643bc7db04ba404a

Крок 8. У заварну основу занурюємо вершкове масло і добре заважаємо до повного розчинення.

629251ed12ecd7aa65434d619a689abd

Крок 9. Озброюємося міксером і на великій швидкості вкотре змішуємо інгредієнти для більшої легкості.

6816ce277db64d9079be2bd04c5961bf

Крок 10. Залишаємо крем при кімнатній температурі до повного остигання, а потім прибираємо в холодильну камеру на зберігання. Смачного!

d9fdc846304eb3e0a40e7d3d18a99595

Заварний крем зі згущеним молоком

Приготуємо стійкий і стабільний крем, який послужить прекрасним помічником у декоруванні домашніх кондитерських виробів, а також для начинки та просочення. Готуються такі ласощі дуже просто і швидко, достатньо слідувати крокам докладного рецепту і все вийде!

Час приготування – 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6.

Складові:

  • Молоко – 250мл.
  • Згущене молоко – 125 мл.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 60 гр.
  • Борошно – 40 гр.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Масло вершкове – 250 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Вершкове масло попередньо виймаємо з холодильної камери для того, щоб на момент його використання воно було розм’якшеним.

Крок 2. Для швидкості дій викладаємо на робочу поверхню усі продукти, вказані у списку інгредієнтів.

Крок 3. У сотейнику об’єднуємо молоко, борошно, яйця, цукровий пісок і згущене молоко – перемішуємо і на повільному вогні доводимо до густішої консистенції.

Крок 4. Маса має гарненько заваритися.

9e99a8db04ae5a09dced5620085f3e9b

Крок 5. Для надання продукту насиченого аромату підсипаємо ванілін.

ecd672c2156847eb6cc06d97ef5456cf

Крок 6. Заварну основу залишаємо при кімнатній температурі для охолодження.

1123c62377cd6bb346fa730155669f93

Крок 7. В окремій ємності з високими бортами збиваємо розм’якшене вершкове масло міксером до пишності.

c1945a0072564269d423c117810af172

Крок 8. Не зупиняючи роботу міксера, додаємо до олії по дві столові ложки заварної маси, і щоразу перемішуємо не менше півхвилини. Як тільки всі компоненти будуть з’єднані, збиваємо 60 секунд.

f25d9f11fbee66331e4f869e0328d06d

Крок 9. Включаємо фантазію і починаємо творити, адже крем дозволяє робити з нього рельєфні фігурки всілякої форми!

4cf57987870411c1bdb9703c440e69f6

Заварний крем «Пломбір» на молоці

Для того щоб надати домашнім десертам ніжний смак улюбленого морозива «Пломбір», приготуємо повітряний крем, що дуже нагадує за смаком улюблену холодну насолоду дорослих та дітей. Продукт готується із заварної основи, в яку вводяться збиті вершки – пальчики оближеш!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 1,5 л.

Складові:

  • Молоко – 500мл.
  • Жовтки курячі – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 6 ст.л.
  • Крохмаль кукурудзяний – 3 ст.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Ванілін – за смаком.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Вершки 33% – 500 мл.
  • Пудра цукрова – 3 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Для заварної основи змішуємо кукурудзяний крохмаль, жовтки, цукровий пісок, сіль, ванілін та пару столових ложок молока.

403e0fbda1dd45d61865d068b9381936

Крок 2. Ретельно розмішуємо.

56d5412207c863c21728763e18baa86d

Крок 3. Молоко переливаємо в сотейник і на помірному вогні доводимо до кипіння – трохи вливаємо в яєчну суміш.

18271b30d74d9dbf13a33feb38eaab80

Крок 4. Масу з цукру і крохмалю перемішуємо і тонким струмком вводимо в гаряче молоко, інтенсивно працюючи вінчиком, щоб запобігти згортанню жовтків.

df2b798c8820979f83f14f79addd50a9

Крок 5. Уварюємо суміш до того моменту, поки вона не добре відходитиме від стінок і дна.

1d709253c30234be2089d98a60c5c241

Крок 6. Знімаємо заварну основу з вогню, вводимо вершкове масло і заважаємо до його повного розчинення – остудити.

344ff62fde8b196b594dd32257c18773

Крок 7. Не гаючи часу, збиваємо охолоджені вершки з цукровою пудрою до утворення стабільних піків.

75787c9f84fc5c32338ae6e4fc87fc27

Крок 8. Охолоджену заварену масу збиваємо міксером до однорідної гладкої консистенції.

1f151d019d4e881d984445da8c441cf9

Крок 9. Додаємо до основи кілька ложок вершків і знову вмикаємо міксер.

9e3c892f9994a77858dd8977f43214ce

Крок 10. Увімкнувши мінімальні оберти, по столовій ложці вершків вводимо в крем, доки всі інгредієнти не поєднаються.

27482096ff7342f427a4120f8189b4e3

Крок 11. Наприкінці збивання у нас виходить ніжний та легкий крем.

91e1b19b0c51e0eef7ab9db890ad5343

Крок 12. При необхідності перекладаємо продукт у кондитерський мішок із фігурною насадкою та починаємо творити!

d192bbd4b0f6772f38ba6862ff18212c

Заварний крем для торта на жовтках та молоці

Лише раз, приготувавши справжній заварний крем на основі молока та яєчних жовтків, і начинивши їм еклери, вафельні трубочки чи інші тістечка, ви назавжди забудете про те, що колись купували десерти в магазинах. Тому що домашні ласощі відрізняються своїм неповторним смаком, ароматом і «чистим» складом.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 700 мл.

Складові:

  • Молоко – 500мл.
  • Жовтки яєчні – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Борошно – 2-3 ст.
  • Цукор-пісок ванільний – 10 гр.
  • Масло вершкове – 20 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У чаші з’єднуємо три жовтки та два види цукрового піску.

9c196331fee1a63939461ed592c03c77

Крок 2. Озброюємося вилкою і ретельно розтираємо жовтки з підсолоджувачем.

95231b4b18ce615e8b39792407ea5868

Крок 3. Підсипаємо муку|борошно| і розмішуємо до однорідності.

f27be4c17756aa933b3c95556b436fa1

Крок 4. Поступово вводимо півлітра молока.

d3f95a9ca31490a0a5d799b0d0a70dd7

Крок 5. Переливаємо суміш у сотейник і на маленькому вогні доводимо до закипання та загусання.

0f157146e460bf54db5e0860fa83344d

Крок 6. Злегка остудити заварну основу і доповнювати її вершковим маслом.

359efb60933533272e1632ac23546bd9

Крок 7. За допомогою міксера збиваємо компоненти протягом 1-2 хвилин.

0b60895205920abbf93dfa5b7b84ba14

Крок 8. Яскравий крем насиченого кольору повністю готовий до вживання після остигання. Смачного!

5f472955c4a98a346f441ad43e382531

Заварний крем для торта «Медовик»

Візьміть собі на замітку цей швидкий, простий і перевірений рецепт заварного крему, який ідеально підходить для просочення «Медовика» та інших коржів, а також різних десертів. Головне завдання господині – це введення компонентів у правильній черговості та постійне перемішування інгредієнтів, навіть під час заварювання.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1.

Складові:

  • Молоко – 900мл.
  • Борошно – 5 ст.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Яйця – 2 шт.
  • Ванільний цукор – 10 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У каструлі з’єднуємо яйця, цукровий пісок та ванільний цукор – перемішуємо до повного розчинення солодких кристалів.

46e5b02d9a0f2ddd3c5ffa7ae2e0d6ef

Крок 2. В отриману суміш всипаємо дві столові ложки борошна та підливаємо 400 мілілітрів молока – розмішуємо до однорідної консистенції.

4db3a6f60f11d477b9bc2d0b48f03319

Крок 3. Далі, всипаємо залишки борошна і додаємо молоко, що залишилося. Змішуємо компоненти та відправляємо на маленький вогонь, не перестаючи працювати вінчиком.

fe1d87eaea505d1d80fe04069d313bbd

Крок 4. Очікуємо появи бульбашок на поверхні і уварюємо масу до бажаної густоти (1-4 хвилини).

32773735d2dde5e45ca37c6a14d9edc9

Крок 5. Знімаємо каструльку з вогню, додаємо шматочок вершкового масла і перемішуємо до розчинення.

c22bb4be77ee6621d68cdfe66c54ce70

Крок 6. Накриваємо крем харчовою плівкою в контакт і залишаємо до охолодження при кімнатній температурі, після, прибираємо в холодильну камеру.

1c0ef87c2f5cd95328cbed782d7e8d62

Крок 7. Як тільки крем застигне та настоїться – приступаємо до дегустації. Смачного!

89ca2bdb1da5893fd90f2a753182c853

Як приготувати крем на молоці без яєць?

Чи знаєте ви, що можна приготувати ніжний крем без додавання яєць? Причому виняток даного компонента зовсім не позначиться на смакових характеристиках готового продукту, який може доповнити будь-які торти, тістечка і десерти.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1.

Складові:

  • Молоко – 400мл.
  • Цукор-пісок – 160 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 15 гр.
  • Борошно – 20 гр.
  • Масло вершкове – 120 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Для своєї ж зручності та швидкості дій попередньо відмірюємо потрібну кількість інгредієнтів та виймаємо шматочок вершкового масла з холоду.

b7ce6c750671820615ec35e2fae37553

Крок 2. 200 мл молока наливаємо в товстостінну каструлю і доводимо до кипіння на помірному вогні.

7b0984526dbc8d0ece3af45d8c468c86

Крок 3. Не даємо утворитися молочній плівці, тому вимикаємо вогонь до появи бульбашок на поверхні.

2ea331d5aa9a3fd19aa0d2075ddec9d3

Крок 4. У залишки молока пересипаємо цукровий пісок, борошно.

583402296451b9011bf7af6c3334ca8f

Крок 5. І кукурудзяний крохмаль.

c9b6b3dfd12e0e2f83331873fb9f726b

Крок 6. Добре перемішуємо компоненти за допомогою вінчика до однорідності.

626c9a0a4ebd47e1c5cd5b86c019ac7f

Крок 7. Тонким струменем вводимо трохи гарячого молока в крохмальну суміш для вирівнювання температури та заважаємо.

e610b59c93adc69416ce7bb3c48c28da

Крок 8. Поступово вводимо масу з борошна та цукру у гаряче молоко.

26245cb94b23657ae84dcaf14660b6e5

Крок 9. Повертаємо посуд на вогонь та при постійному помішуванні інгредієнтів уварюємо основу до бажаної густоти. Після цього, накриваємо плівкою і чекаємо повного остигання.

5a1b75bf69d2fcab108c529328a8dd9e

Крок 10. Тим часом, м’яку олію збиваємо міксером до пишності та зміни кольору.

bdcb5f327ef73d1a1ac28828aecbcd65

Крок 11. У заварну масу, що остигнула, додаємо по кілька ложок олії і знову включаємо міксер. Не припиняючи збивання, поступово об’єднуємо дві суміші і готовий крем. Смачного!

dc1fca2230802b6a8779a8beae32fff6

Шоколадний заварний крем на молоці

Що може бути смачнішим, ніж саморобна випічка, доповнена солодким та ніжним шоколадним кремом, який чудово відтінює смак основних інгредієнтів? Підготовляємо продукти за списком, вставляємо штекер міксера в розетку та приступаємо до приготування!

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1.

Складові:

  • Жовтки яєчні – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 40 гр.
  • Молоко – 250мл.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1,5 ст.
  • Шоколад гіркий – 100 гр.
  • Масло вершкове – 20 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокій тарілці перетираємо жовтки, цукровий пісок та трохи крохмалю.

b0ceace05f4ef020a96be0880d5e8ca0

Крок 2. У каструлі молоко доводимо до кипіння.

2f69a1cda82d172aad96c5e92db8478d

Крок 3. Гаряче молоко тонким струменем вводимо у жовтки, активно працюючи вінчиком.

f40eedb51346eb4e7a743d07de9457d0

Крок 4. Отриману масу пропускаємо через дрібне сито прямо в сотейник і при постійному помішуванні уварюємо до загусання (1-2 хвилини після закипання).

b8ef0f6ac57e52d0367ac06b7b5a34a6

Крок 5. Плитку темного шоколаду розтоплюємо в мікрохвильовій печі та переливаємо до заварної основи – заважаємо до однорідності, вимикаємо полум’я.

601fc8d3dc1292bbe0463ed141c74168

Крок 6. У шоколадну масу додаємо розм’якшене вершкове масло.

39244835ca6039dbc020c50f70aeca20

Крок 7. У черговий раз розмішуємо компоненти та поміщаємо каструльку в миску більшого об’єму, наповнену холодною водою або кубиками льоду для охолодження.

7542d61e3c989b4e9633f541b591b482

Крок 8. Після того, як крем стане кімнатною температурою – прибираємо в холодильник ще на пару годин для більшого загусання. Смачного!

3796931d52ff543fce4f921e7982ee8d

Заварний крем на молоці для бісквіту

Бісквіт – це дуже проста у приготуванні, але неймовірно смачна випічка, особливо у поєднанні з «правильним» заварним кремом, який надає пористому тісту особливу вологість. Поєднання пористого коржа з просоченням – це щось дуже нагадує торт, тільки готування, якого займає мінімум часу.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6-8.

Складові:

  • Молоко – 500мл.
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 3 ст.
  • Цукор-пісок – 150-200 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Ванілін – 2 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У сотейнику об’єднуємо цукровий пісок, ванілін, яйця та пшеничне борошно.

95d29240241508339d379ad22ca700f9

Крок 2. Перетираємо компоненти за допомогою вінчика до однорідності.

6fbae6ce72a36bf91a83a0fef4809715

Крок 3. Тонким струменем вливаємо молоко і розмішуємо.

f3ec322089aadf5e4c3345b13ad8069c

Крок 4. Переставляємо жароміцний посуд на повільний вогонь і при постійному помішуванні доводимо до загусання – знімаємо з конфорки.

604813e7622ab63402b83077acce26a3

Крок 5. У киплячу масу вводимо кубики вершкового масла і вмішуємо їх до розчинення.

8b25f39e53e2a1f0c4352fa9a2047a92

Крок 6. Закривний крем прикриваємо харчовою плівкою в контакт і залишаємо при кімнатній температурі до повного остигання.

e94e353ddde30dd1e68cec537ecc33da

Крок 7. Після, перекладаємо насолоду в кондитерський мішок і приступаємо до просочування бісквіту.

68c15867efd3fdedb5f8802e9b2c4802

Крок 8. Смачного!

2ea555c556eccf4c1f21aee14861b0c3

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал