Заварні млинці на молоці з окропом – це дуже смачний і привабливий продукт для вашого сімейного столу. Подавайте частування до сніданку, обіду або як перекус. Для приготування беріть на замітку нашу перевірену кулінарну добірку із дев’яти рецептів тонких млинців на молоці з дірочками із покроковими фото.
Ажурні млинці на 1 літрі молока з окропом
Ажурні млинці на 1 літрі молока з окропом легко приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт із фото з нашої кулінарної добірки. Порадуйте себе та рідних рум’яними млинцями з привабливим візерунком.
Час приготування – 35 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Борошно – 400 гр.
- Молоко коров’яче – 1 л.
- Окріп – 0,3 ст.
- Ванілін – 1 гр.
- Олія – 4 ст.л.
- Яйце – 4 шт.
- Сіль – 1 ч.л.
- Цукор-пісок – 3 ст.
Процес приготування:
Крок 1. У глибоку миску розбиваємо курячі яйця, додаємо до них сіль, цукор та ванілін для аромату. Збиваємо до однорідності.
Крок 2. Також сюди вливаємо молоко та продовжуємо збивати заготівлю.
Крок 3. Просіюємо в рідку суміш пшеничне борошно та перемішуємо до зникнення грудочок.
Крок 4. Доповнюємо тісто окропом та олією, перемішуємо до однорідності.
Крок 5. Розігріваємо сковороду, обмазуємо її олією перед випіканням першого млинця та порційно виливаємо сюди тісто. Обсмажуємо тонкі млинці до рум’янцю.
Крок 6. Млинці складаємо один на одного і закриваємо кришкою, щоб вони не були сухими.
Крок 7. Ажурні млинці на 1 літрі молока з окропом готові. Швидше спробуйте!
Млинці «Три склянки» на молоці з окропом
Млинці «Три склянки» на молоці з окропом виходять дуже тонкими, ажурними та привабливими. Приготувати їх у домашніх умовах дуже просто. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт із фото з нашої кулінарної добірки.
Час приготування – 30 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Борошно – 1 ст.
- Молоко коров’яче – 1 ст.
- Окріп – 1 ст.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 1 ст.
- Сіль – 1 щіпка.
- Олія рослинна – 40 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Розбиваємо курячі яйця в глибоку миску, додаємо до них сіль та цукор, після вливаємо олію.
Крок 2. Збиваємо продукти вінчиком до однорідності.
Крок 3. Не припиняємо збивати і вливаємо сюди окріп, потім одразу вливаємо холодне молоко.
Крок 4. Просіюємо борошно у вказаній кількості.
Крок 5. Вимішуємо тісто до повного зникнення борошняних грудочок.
Крок 6. Далі з цього тіста смажимо рум’яні млинці на сковороді, змащеній олією перед смаженням першого млинця. Готуємо приблизно по 30 секунд з кожного боку.
Крок 7. Млинці «Три склянки» на молоці з окропом готові. Пригощайтесь!
Млинці на молоці з окропом без яєць
Млинці на молоці з окропом без яєць виходять дуже привабливими та апетитними. Подавайте їх із вершковим маслом, варенням або наповнюйте різними начинками. Для приготування млинців своїми руками використовуйте наш перевірений рецепт із покроковими фото.
Час приготування – 30 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Борошно – 1 ст.
- Молоко коров’яче – 1 ст.
- Окріп – 0,5 ст.
- Сода – 1 ч.л.
- Оцет столовий 9% – 1 ст.
- Цукор-пісок – 2 ст.
- Олія – 3 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Тепле молоко вливаємо у глибоку миску. Додаємо сюди цукор та соду, перемішуємо.
Крок 2. Також у заготівлю вливаємо олію.
Крок 3. Просіюємо необхідну кількість борошна. Далі перемішуємо заготівлю до зникнення грудочок.
Крок 4. Вливаємо сюди окріп і продовжуємо вимішувати.
Крок 5. Наприкінці вмішуємо оцет. Він дасть реакцію з содою і млинці вийдуть повітрянішими.
Крок 6. Розігріваємо сковороду та порційно виливаємо сюди тісто, розділимо його по всій поверхні.
Крок 7. Обсмажуємо млинці до рум’янцю з обох боків.
Крок 8. Млинці на молоці з окропом без яєць готові. Подавайте до столу та спробуйте!
Заварні млинці на 500 мл молока з окропом
Заварні млинці на 500 мл молока з окропом – це цікава кулінарна ідея для вашого апетитного сніданку або перекушування. Такий продукт порадує привабливим рум’янцем та мереживним візерунком. Обов’язково спробуйте приготувати млинці за нашим перевіреним покроковим рецептом.
Час приготування – 50 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Борошно – 2 ст.
- Молоко коров’яче – 500 мл.
- Окріп – 250 мл.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 1 ст.
- Сіль – 1 щіпка.
- Олія – 1 ст.л.
- Вершкове масло – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Відмірюємо необхідну кількість борошна та просіюємо її у глибоку миску. Сюди ж відправляємо сіль, цукор та соду.
Крок 2. Прогріваємо вказану кількість молока.
Крок 3. Вливаємо тепле молоко в борошно та починаємо вимішувати.
Крок 4. В отриману суміш розбиваємо курячі яйця і знову вимішуємо до однорідності.
Крок 5. Далі сюди вливаємо окріп і відразу все збиваємо.
Крок 6. Отримуємо рідке однорідне тісто і даємо йому відпочити 30 хвилин.
Крок 7. Перед приготуванням у тісто вливаємо олію і перемішуємо.
Крок 8. Розігріваємо сковороду, змащуючи її шматочком вершкового масла||, перед випіканням першого млинця і порційно виливаємо сюди тісто. Обсмажуємо тонкі млинці з обох боків.
Крок 9. Заварні млинці на 500 мл молока з окропом готові. Подавайте до столу, доповнивши вершкове масло або варенням!
Млинці на молоці та окропі з розпушувачем
Млинці на молоці та окропі з розпушувачем кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт із фото з нашої кулінарної добірки. Порадуйте себе та рідних рум’яними млинцями з привабливим візерунком.
Час приготування – 30 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Борошно – 200 гр.
- Молоко коров’яче – 200 мл.
- Окріп – 200 мл.
- Яйце – 2 шт.
- Розпушувач тіста – 1 ч.л.
- Цукор-пісок – 2 ст.
- Оливкова олія – 3 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. У глибоку миску розбиваємо курячі яйця, додаємо до них сіль та цукор. Збиваємо вінчиком близько 5 хвилин.
Крок 2. В отриману суміш вливаємо крутий окріп і відразу перемішуємо, далі вливаємо молоко.
Крок 3. Поступово всипаємо борошно, яке просіяли, з розпушувачем.
Крок 4. Вимішуємо однорідне тісто без грудочок. Вливаємо в нього оливкову олію і знову перемішуємо.
Крок 5. Розігріваємо сковороду та порційно виливаємо сюди тісто, обмазуємо його по всій поверхні.
Крок 6. Обсмажуємо рум’яні млинці з обох боків. Так само робимо і з рештою тіста.
Крок 7. Млинці на молоці та окропі з розпушувачем готові. Подавайте до столу з улюбленими доповненнями!
Дріжджові заварні млинці на молоці
Дріжджові заварні млинці на молоці виходять дуже привабливими та апетитними. Подавайте їх із вершковим маслом, варенням або наповнюйте різними начинками. Для приготування млинців своїми руками використовуйте наш перевірений рецепт із покроковими фото та докладним описом процесу.
Час приготування – 1 год
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Борошно – 6 ст.
- Молоко коров’яче – 0,5 ст.
- Окріп – 0,5 ст.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
- Цукор-пісок – 1,5 ст.
- Дріжджі сухі – 0,5 ч.л.
- Сметана – 1 ст.
- Олія – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Відмірюємо потрібну кількість всіх інгредієнтів.
Крок 2. У глибокому посуді з’єднуємо цукор та сухі дріжджі.
Крок 3. Вливаємо сюди тепле молоко і додаємо сіль. Перемішуємо.
Крок 4. Окремо збиваємо яйце та виливаємо в основну заготовку, перемішуємо всі разом.
Крок 5. Доповнюємо отриману суміш сметаною.
Крок 6. Сюди ж вливаємо олію і знову перемішуємо.
Крок 7. Просіюємо в заготівлю борошно через дрібне металеве сито.
Крок 8. Вимішуємо тісто до зникнення борошняних грудочок.
Крок 9. Вливаємо тонким струменем окріп і постійно помішуємо.
Крок 10. Готове тісто залишаємо у теплому місці на 30 хвилин, прикривши харчовою плівкою.
Крок 11. Розігріваємо сковороду та порційно вливаємо сюди тісто, розділимо його по всій поверхні.
Крок 12. Смажимо тонкі рум’яні млинці з обох боків.
Крок 13. Дріжджові заварні млинці готові на молоці. Можна подавати до столу та пригощатися!
Ажурні млинці на молоці та окропі з содою
Ажурні млинці на молоці та окропі із содою виходять дуже тонкими та привабливими. Ви можете подавати їх до столу, доповнивши вершковим маслом, варенням та іншими продуктами до смаку. Спробуйте приготувати апетитні млинці за нашим перевіреним рецептом із покроковими фото.
Час приготування – 30 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Борошно – 2 ст.
- Молоко коров’яче – 2 ст.
- Окріп – 1 ст.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 1 ст.
- Сіль – до смаку.
- Сода – 1 ч.л.
- Оцет 9% – 1 ст.
- Олія рослинна – 2 ст.л. + для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. У глибоку миску розбиваємо курячі яйця, доповнюємо їх цукром та сіллю.
Крок 2. Збиваємо яйця із сухими продуктами до однорідності.
Крок 3. Далі сюди вливаємо молоко та олію, знову все перемішуємо і просіюємо борошно.
Крок 4. Вимішуємо тісто до зникнення грудочок і додаємо соду, гашену оцтом.
Крок 5. Збиваємо тісто міксером і поступово вливаємо сюди окріп. Отримуємо однорідне рідке тісто.
Крок 6. Розігріваємо сковороду та порційно вливаємо сюди тісто. Обсмажуємо тонкі рум’яні млинці з обох боків.
Крок 7. Ажурні млинці на молоці та окропі із содою готові. Подавайте до столу!
Млинці «Оксамитові» на молоці та окропі
Млинці «Оксамитові» на молоці та окропі – це чудова кулінарна ідея для вашого апетитного сніданку або перекушування. Такий продукт порадує привабливим рум’янцем та мереживним візерунком. Обов’язково спробуйте приготувати млинці за нашим перевіреним покроковим рецептом.
Час приготування – 30 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Борошно – 1,5 ст.
- Яйце – 2 шт.
- Молоко коров’яче – 400 мл.
- Цукор-пісок – 2 ст.
- Сіль – 1 щіпка.
- Окріп – 150 мл.
- Олія – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. У глибоку миску розбиваємо курячі яйця, додаємо сюди цукор та сіль.
Крок 2. Збиваємо продукти вінчиком та вливаємо половину теплого молока.
Крок 3. Перемішуємо нашу заготівлю.
Крок 4. Тепер сюди просіюємо борошно через дрібне металеве сито.
Крок 5. Також вливаємо молоко, що залишилося.
Крок 6. Продовжуємо все перемішувати і тонким струменем вливаємо окріп.
Крок 7. У готове однорідне тісто вливаємо олію, перемішуємо і даємо їй трохи відпочити. Далі з цього тіста обсмажуємо рум’яні млинці на тонкій сковороді.
Крок 8. Млинці «Оксамитові» на молоці та окропі готові. Швидше спробуйте!
Тонкі заварні млинці на кислому молоці з дірочками
Тонкі заварні млинці на кислому молоці з дірочками виходять дуже смачними та привабливими. Подавайте їх із вершковим маслом, варенням або наповнюйте різними начинками. Для приготування апетитних млинців використовуйте наш перевірений рецепт із покроковими фото.
Час приготування – 30 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Борошно – 1 ст.
- Молоко коров’яче кисле – 1 ст.
- Цукор-пісок – 2 ст.
- Сіль – 1 ч.л.
- Яйце – 2 шт.
- Окріп – 1 ст.
- Олія – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. У глибоку миску розбиваємо курячі яйця, додаємо до них цукор та сіль.
Крок 2. Збиваємо продукти вінчиком або міксером до однорідності та розчинення сухих продуктів.
Крок 3. Також сюди вливаємо молоко, що скисло, і добре все перемішуємо.
Крок 4. В отриману масу просіюємо борошно і всипаємо його поступово.
Крок 5. Вимішуємо однорідне тісто без грудочок.
Крок 6. Далі вливаємо окріп і після олію, ще раз все перемішуємо.
Крок 7. Розігріваємо сковороду, обмазуємо її олією і порційно виливаємо сюди тісто. Обмазуємо його по всій поверхні та обсмажуємо рум’яний млинець з обох боків. Так само робимо з тістом, що залишився.
Крок 8. Тонкі заварні млинці на кислому молоці з дірочками готові. Подавайте до столу!