Заварне тісто для мантів на окропі – це простий та зручний у роботі продукт для ваших апетитних кулінарних ідей. Тісто з окропом можна приготувати по-різному. Найкращі варіанти ми зібрали для вас у нашій перевіреній добірці з 4 рецептів приготування для мантоварки з покроковими фото.
Тісто для мантів окропом на 1 кг борошна
Тісто для мантів на окропі на 1 кг борошна – це проста у виконанні та універсальна кулінарна ідея. Таке тісто дуже швидко замішати з найдоступніших продуктів. Працювати з ним легко і воно підійде для всіх ваших улюблених начинок. Готові манти вийдуть неймовірно смачними та апетитними.
Час приготування – 35 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 1,6 кг.
Інгредієнти:
- Борошно – 1 кг.
- Окріп – 0,5 л.
- Сіль – 1 ч.л.
- Олія – 3 ст.л.
Процес приготування:
- Один кілограм пшеничного борошна відправляємо у велику містку миску. Якщо в борошні є видимі грудочки, просіюємо продукт.
- Відмірюємо 500 мілілітрів окропу, вимішуємо в ньому ложку солі. Підсолений окріп вливаємо в суху борошняну масу.
- Відразу ж вливаємо олію. Можна використовувати стандартну олію без запаху.
- Починаємо розмішуємо вміст лопаткою. Враховуйте, що на перших хвилинах маса буде гарячою. Коли продукт трохи охолоне, переходимо на ручний заміс – так зручніше та швидше.
- Згодом маса збереться в щільну грудку, її викладаємо на робочу поверхню і активно вимішуємо руками.
- Ком тіста, що утворився, загортаємо в плівку або кладемо в пакет, який щільно зав’язуємо. Залишаємо тісто у спокої, поки воно не охолоне.
- Тісто для мантів окропом на 1 кг борошна готове. Приступайте до розкочування та формування привабливих мантів.
Тісто для мантів без яєць
Заварне тісто для мантів без яєць – це універсальна заготівля, яку варто взяти на замітку кожній господині. Таке тісто виходить дуже м’яким, ніжним та еластичним. З ним легко працювати і після термічної обробки воно порадує особливо приємним смаком та привабливим виглядом.
Час приготування – 25 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 800 гр.
Інгредієнти:
- Борошно – 2 ст.
- Окріп – 1 ст.
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Олія – 2 ст.л.
Процес приготування:
- У місткий посуд просіюємо дві грановані склянки пшеничного борошна.
- Додаємо до борошна сіль, розмішуємо інгредієнти.
- Відмірюємо дві столові ложки олії без запаху.
- Переливаємо олію в суху борошняну масу.
- Тонким струменем починаємо вливати в заготівлю крутий окріп.
- Підливаємо воду та старанно розмішуємо вміст.
- Далі приступаємо до ручного замісу. Формуємо щільний еластичний продукт, перед розкочуванням даємо йому трохи відпочити – 10-15 хвилин.
- Заварне тісто для мантів готове без яєць. Використовуйте в подальшому приготуванні!
Тісто для мантів на окропі у хлібопічці
Тісто для мантів на окропі в хлібопічці – це проста та швидка ідея для приготування апетитного домашнього частування. Але вас порадує не лише кулінарний процес. З таким тістом буде дуже зручно працювати: процес розкочування та формування мантів пройде нескладно та захоплююче.
Час приготування – 35 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції –600 гр.
Інгредієнти:
- Борошно – 380 гр.
- Окріп – 180 мл.
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Олія – 3 ст.л.
Процес приготування:
- У контейнер хлібопічки вливаємо крутий окріп.
- Додаємо до нього половина чайної ложки солі та вливаємо в гарячу рідину олію.
- Борошно перед відправкою в хлібопічку рекомендується просіяти через сито, щоб зробити тісто більш пухким.
- Всипаємо борошно в контейнер до рідких продуктів.
- Включаємо програму хлібопічки для бездріжджового тіста. Заміс простого продукту триватиме 15 хвилин.
- Дістаємо отриману грудку з форми, загортаємо в пакет і залишаємо на 20 хвилин.
- Тісто для мантів окропом у хлібопічці готове. Починайте формування апетитних мантів!
Тісто для мантів на окропі з рисовим борошном
Тісто для мантів на окропі з рисовим борошном – це цікава кулінарна заготівля, яка відрізняється не тільки приємним смаком, а й корисними властивостями та зниженою калорійністю. Ідея точно сподобається тим, хто стежить за своєю фігурою. При цьому готові манти порадують яскравим смаком та дивовижною соковитістю.
Час приготування – 30 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 800 гр.
Інгредієнти:
- Борошно рисове – 0,6 кг.
- Вода –170 мл.
- Олія рослинна – 15 мл.
Процес приготування:
- Відмірюємо 600 грам розсипчастого рисового борошна.
- Висипаємо борошняний продукт у містку миску.
- Робимо заглиблення в сипучому інгредієнті та вливаємо сюди 100 мілілітрів окропу. Починаємо перемішувати.
- Далі в заготівлю вливаємо 70 мілілітрів холодної води, що залишилися.
- Вливаємо олію – 15 мілілітрів.
- Замішуємо тісто протягом 20 хвилин, доки воно не стане повністю еластичним. Тісто на рисовому борошні замішується непросто, але згодом воно стане м’якшим і щільнішим.
- Тісто для мантів на окропі з рисовим борошном готове. Використовуйте у подальшому приготуванні!