Запечений буряк в духовці в фользі цілком – 7 рецептів приготування

Запечений буряк в духовці в фользі цілком – оптимальний варіант для приготування салатів з цим коренеплодом. Запечений буряк, особливо в фользі, краще зберігає свій яскраво-бордовий колір, відмінний смак і текстура виходить менш водянистою. Запікається буряк найчастіше в шкірці, і вибираються невеликі однакові коренеплоди вагою до 300 г. Для поліпшення смаку буряк доповнюють сіллю, цукром, маслом і прянощами. А ось як варити буряк, читайте в нашій добірці тут.

Як запекти буряк для вінегрету в фользі

Для вінегрету кращим способом приготування буряка буде запікання його в духовці і в фользі, хоча можна запекти або просто на деку, або в рукаві, але фольга добре зберігає всі властивості буряка і робить його більш смачною і насиченою. Вибираємо буряк однакового розміру, а якщо у вас коренеплоди великі, то розрізаємо навпіл, щоб запеклися рівномірно.

  • Час готування: 1 година 10 хвилин.
  • Час приготування: 10 хвилин.
  • Порції: 3.

Інгредієнти:

  • Буряк – 300 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Обраний для вінегрету буряк підготувати до запікання. Її добре промити під проточною водою, видалити « хвостики » і обсушити коренеплоди серветкою. Фольгу взяти в розрахунку 30 см на один коренеплід і відразу розрізати лист на такі шматочки.

Крок 2. На кожен шматок фольги блискучою стороною догори укласти підготовлений буряк.

Крок 3. Краї фольги щільно загорнути, щоб при запіканні не протікав сік і овоч пропікався рівномірно. Буряк у фользі укласти на чистий сухий деко або в форму для запікання.

Крок 4. Духовку розігріти до 200 градусів. Запікати буряк протягом 45 хвилин. Перевірити готовність ножем або виделкою і продовжити запікання ще 10 хвилин, якщо потрібно.

Крок 5. Запечений буряк залишити на 10-15 хвилин для охолодження. Потім фольгу розгорнути, очистити коренеплоди від шкірки і після повного охолодження можна готувати вінегрет. Смачних і вдалих страв!

Буряк цілком з оцтом, запечений в фользі

Буряк цілком, запечений в фользі сам по собі відрізняється більш насиченим смаком і готується майже в два рази швидше, ніж при варінні, але є варіанти з додаванням оцту, солі з цукром і олії. Ці смакові добавки роблять смак буряка більш вираженим і що додавати – вибирає господиня. Оцет крім смаку, зробить колір буряка більш яскравим.

Час готування: 1 година 10 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 3.

Інгредієнти:

  • Буряк – 3 шт.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Оцет – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Обраний для запікання буряк добре промийте з щіточкою під проточною водою і серветкою обсушити. Кінчики коренеплодів не видаляйте.

Крок 2. Буряк виберіть однакового розміру, тоді запечеться вона рівномірно.

Крок 3. Для запікання візьміть лист фольги і покрийте його змоченим у воді шматком паперу для випічки. Кожен коренеплід в декількох місцях наколіть зубочисткою і посипте сіллю.

Крок 4. Потім буряк полийте оцтом і втирайте його з сіллю в кожен коренеплід. В останню чергу полийте буряк олією. Краї фольги з папером щільно загорніть.

Крок 5. Запікайте буряк в духовці, розігрітій до 200 градусів протягом 1 години. Перевірте готовність овоча, проколів його ножем або виделкою і, якщо потрібно, продовжите запікання ще 15-20 хвилин. Запечений з оцтом буряк витягніть з фольги, очистіть від шкірки і можете використовувати для будь-яких страв або подати самостійною закускою, адже смак у неї вийде особливий. Смачних і вдалих страв!

Буряк з сіллю і цукром, запечений в духовці

Буряк, запечений в духовці з сіллю і цукром, виходить в рази смачніше просто запеченої в фользі, тому що сіль і цукор вважаються натуральними підсилювачами смаку. Таким способом його запікають для салатів з нарізкою великими шматочками, щоб в кожному шматочку добре відчувався смак овоча. Для того щоб сіль і цукор добре просякнули буряк, обов’язково додається олія.

Час готування: 1 година 10 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: за бажанням.

Інгредієнти:

  • буряк
  • Цукор – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Оливкова олія – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед підготувати буряк для запікання. Її ретельно промити зі щіточкою під проточною водою і серветкою прибрати зайву рідину. Фольгу нарізати шматочками, щоб можна було загорнути кожен коренеплід. У центр кожного шматка фольги налити трохи оливкової олії і насипати сіль з цукром.

Крок 2. На фольгу покласти підготовлений буряк, полити маслом і зверху ще посипати сіллю з цукром.

Крок 3. Духовку включити на 200 ° С. Фольгу навколо коренеплоду щільно загорнути. Потім перекласти його на деко і запекти в розігрітій духовці протягом 1 години. Перевірити ножем або виделкою готовність овоча і, якщо потрібно, продовжити запікання до повної готовності. Фольга після запікання залишиться сухий, так як сік буряка зберігається всередині овоча.

Крок 4. Запечений з сіллю і цукром буряк очистити від шкірки, що робиться легко, остудити і можна використовувати для приготування салатів. Смачних і вдалих страв!

Буряк в шкірці, запечений для салату

Всі салати, починаючи зі звичайного вінегрету і оселедця « під шубою » з запеченою буряком в шкірці виходять більш смачними, що знають багато господині. Така буряк максимально зберігає всі корисні речовини і виходить більш соковитою і солодкою. Але запекти його треба правильно. Кращим варіантом запікання є фольга, але можна запекти в рукаві або просто на деку.

Час готування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: за бажанням.

Інгредієнти:

  • Буряк.

Процес приготування:

Крок 1. Вибрані для запікання коренеплоди буряка приблизно однакового розміру, відразу ретельно промити під проточною водою. Кінчики не видаляти, щоб буряк не втратила свій сік, і шкірка його повинна бути неушкодженою.

Крок 2. Промиту буряк обсушити серветками. Потім кожен коренеплід щільно загорнути в фольгу, яку бажано скласти в 2-3 шару.

Крок 3. Духовку розігріти до 200 ° С. Буряк у фользі укласти в будь-яку форму для запікання або на деко. Запікати буряк в розігрітій духовці протягом 1 години, але час залежить від розмірів коренеплодів. Готовність буряка перевірити, проколів його ножем. Запечений буряк перекласти на тарілку і залишити на 20 хвилин, не розгортаючи фольги.

Крок 4. Трохи остиглу буряк звільнити від фольги, зняти шкірку і з неї можна готувати будь-які салати. Загорнута в фольгу запечений буряк може до тижня зберігається в холодильнику, що дозволяє його одночасно запекти в більшій кількості. Смачних і вдалих страв!

Очищений буряк, запечений цілком в духовці

Очищений буряк, запечений цілком в духовці, втрачає при цьому багато соку, тому такий варіант прийнятний, коли вам запекти потрібно великі коренеплоди. Вони очищаються від шкірки, що робиться непросто, але потім нарізаються великими шматками, щоб скоротити час запікання. Запечений очищений буряк можна використовувати не тільки для салатів, але і для інших страв.

Час готування: 1 година 15 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: за бажанням.

Інгредієнти:

  • Буряк велика – 700 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Великий буряк для запікання спочатку добре і з щіточкою промийте.

Крок 2. Потім гострим ножем зніміть з коренеплоду шкірку, ще раз промийте і серветкою приберіть зайву вологу.

Крок 3. Розріжте його на кілька великих шматків.

Крок 4. Форму для запікання застеліть фольгою. На неї викладіть шматки очищеної буряка.

Крок 5. Духовку включіть на 200 ° С. Буряк щільно прикрийте другим шматком фольги і на 1 годину поставте в розігріту духовку. Виделкою або зубочисткою перевірте овоч на готовність, адже буряк повинна вийти м’якою.

Крок 6. Запечений очищений буряк остудити і можете використовувати для приготування вибраної страви або салату.

Крок 7. Якщо вибрали для запікання невеликі коренеплоди, то після очищення від шкірки, запекти їх таким же способом. Смачних і вдалих страв!

Буряк, запечений з маслом у фользі

Буряк, запечений з маслом у фользі, виходить більш соковитою. Крім масла до буряку додаються до смаку сіль або оцет, що робить його смак більш насиченим. У цьому рецепті запікаємо буряк в шкірці і в фользі. Масло доповнимо невеликою кількістю солі. Така буряк відмінно підійде для приготування салатів або вінегрету.

Час готування: 1 година 10 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: за бажанням.

Інгредієнти:

  • Буряк.
  • Олія – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Оцет – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Обраний для запікання буряк добре промити під проточною водою, видаливши бадилля з частиною довгих корінців. Потім коренеплоди просушити паперовими серветками і зубочисткою в декількох місцях наколоти.

Крок 2. Щільну фольгу розрізати на квадратні шматки відповідно числу коренеплодів. Тонку фольгу краще скласти в кілька шарів. В середину шматка фольги покласти підготовлений буряк. Кожен коренеплід посипати сіллю і полити олією з оцтом ( за бажанням ) в розрахунку по 1 ч. л на однин буряк. Ці інгредієнти трохи втерти в буряк.

Крок 3. Потім фольгу щільно загорнути, і щоб вона повністю прилягала до коренеплодів. Перекласти їх у форму для запікання або на деко. Духовку включити на 200 градусів. Запікати буряк протягом 1 години.

Крок 4. Потім запечений з маслом у фользі буряк остудити, розгорнути і очистити від шкірки. З остудженої буряка можна готувати вінегрет або салат, згідно обраному вами рецептом. Смачних і вдалих страв!

Буряк, запечений з часником в духовці

Буряк, запечений з часником в духовці, буде у вас смачною самостійною закускою або гарніром до м’ясних і рибних страв. У цьому рецепті буряк очищаємо від шкірки, нарізаємо кружечками і запікаємо з часником, оливковою олією і розмарином. Часник для запікання не очищаємо і не подрібнюємо. Нарізана буряк запікається швидко і фольгу не використовуємо.

Час готування: 30 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 1.

Інгредієнти:

  • Буряк – 1 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Оливкова олія – 1 ст.л.
  • Розмарин сухий – 1 ч.л.
  • Оцет бальзамічний – 6 крапель.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець чилі – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Буряк середнього розміру добре промийте під проточною водою і ножем зніміть шкірку. Потім його розріжте на кружечки товщиною не більше 0,5 см. Нарізку буряка перекладіть в окремий посуд, посипте сіллю з перцями, полийте оливковою олією з оцтом і добре перемішайте, щоб масло з оцтом, кружечки буряка покрили по обидва боки.

Крок 2. Потім нарізаний буряк в один шар викладіть в невелику форму для запікання. Посипте буряк сухим розмарином. Головку часнику розділіть на окремі зубки і їх рівномірно розкладіть поверх буряка.

Крок 3. Духовку розігрійте до 200 ° С. Запікайте буряк з часником протягом 20 хвилин або трохи більше, щоб вона стала м’якою.

Крок 4. Запечений з часником буряк перемішайте, трохи остудити і можете сервірувати його до столу. Смачних і вдалих страв!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал