Запечені кабачки в духовці – це різні варіанти страв для літнього меню, корисні, малокалорійні і дуже смачні. Кабачок, хоча овоч бюджетний і з невиразним смаком, але відмінно поєднується з м’ясом, іншими овочами, сиром, грибами, різними соусами. Щільна стінка кабачка добре тримає форму і зручна для фарширування. У цій темі вам пропонуються, прості і вдалі рецепти запікання кабачків в духовці.
Човники з кабачків з фаршем в духовці
Човники з кабачків з фаршем в духовці будуть у вас не тільки смачним ситним блюдом, але і красивою подачею до столу. Кабачки для човників вибираються невеликі, щоб шкірка була ніжною, а фарш підходить будь-який. У цьому рецепті змішаний м’ясний фарш не обсмажуємо, а доповнюємо обсмаженими морквою, цибулею і м’якоттю кабачка. Змащуємо кабачки сметанним соусом і запікаємо під сиром.
Час готування: 1 година.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 2.
Інгредієнти:
- Кабачок молодий – 2 шт.
- М’ясний фарш – 200 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сметана – 2 ст.л.
- Твердий сир – 50 гр.
- Часник – 3 зубка.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед підготуйте з молодих кабачків 4 човники. Віддалену ложкою м’якоть залиште для фаршу.
Крок 2. Цибулю наріжте невеликими кубиками. На великій терці подрібніть моркву. Кабачкову м’якоть наріжте ножем. На розігрітій олії обсмажте до м’якості спочатку моркву з цибулею.
Крок 3. Потім додайте до них нарізку кабачкової м’якоті, посмажте все ще 5 хвилин і остудити.
Крок 4. В окремий посуд перекладіть м’ясний фарш, посипте сіллю з чорним перцем і додайте овочеву засмажку. Ці інгредієнти добре перемішайте.
Крок 5. Для соусу в піалі перемішайте сметану з подрібненими через прес зубками часнику. Соус трохи посоліть.
Крок 6. Невелику форму для запікання застеліть фольгою і трохи змастіть олією. У неї укладіть кабачкові човники і всередині рясно змастіть сметано-часниковим соусом.
Крок 7. Потім човники компактно заповніть м’ясним фаршем.
Крок 8. Поверх фаршу нанесіть залишився соус і посипте човники подрібненим на дрібній терці сиром. Прикрийте кабачки другим шматком фольги і поставте в духовку на 30 хвилин при 180 ° С.
Крок 9. Через півгодини фольгу зверху приберіть і продовжите запікання ще 10 хвилин, щоб сир підрум’янився.
Крок 10. Приготовлені в духовці човники з кабачків з фаршем розкладіть по порційних тарілках і подайте до столу в гарячому вигляді. Смачного!
Як швидко і смачно запекти кабачки кружечками
Швидко і смачно запекти кабачки кружечками в цьому рецепті, можна без доповнення іншими інгредієнтами і тільки в борошняній паніровці, а смак додати пряними травами. Кабачкові кружечки вийдуть з хрусткою скоринкою, і до них відмінно підійде сметано-часниковий соус.
Час готування: 40 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 2.
Інгредієнти:
- Кабачок – 2 шт.
- Борошно – ½ ст.
- Сіль – 1 ст.л.
- Перець чорний мелений – ½ ч.л.
- Пряні трави – за смаком.
- Олія – для змащування дека.
Для соусу:
- Сметана – 200 гр.
- Часник – 4 зубки.
- Кріп – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Кабачки промити і насухо витерти серветкою. Товсту шкірку краще видалити. Потім кабачки нарізати кружечками товщиною не більше 1 см. В окремому посуді змішати борошно з сіллю, чорним перцем і будь-якими пряними травами.
Крок 2. Нарізку кабачків перекласти в посуд з паніруванням, прикрити харчовою плівкою і кілька разів добре струсити. Можна просто запаніровати кружечки в борошняної суміші.
Крок 3. Включити духовку на 200 ° С. Деко застелити папером і змастити невеликою кількістю олії. Укласти на нього кабачкові кружечки і запекти протягом 15 хвилин на одній стороні. Потім їх перевернути, включити режим «Конвекція» або «Гриль» і продовжити запікання ще 15 хвилин, щоб вийшла рум’яна скоринка.
Крок 4. В окремому посуді змішати всі інгредієнти для соусу. Приготовлені швидко і смачно запечені кабачки кружечками красиво розкласти на сервірувальне блюдо, декорувати зеленню і подати до столу гарячими в доповненні зі сметано-часниковим соусом. Смачного!
Запіканка з кабачків в духовці
Запіканка з кабачків в духовці має багато варіантів приготування: від дієтичних – до ситних м’ясних і з різними заливками. У цьому рецепті вам пропонується смачний варіант кабачкової запіканки в заливці з плавленого сиру з яйцем. Готується блюдо просто і, може бути, у вас легким і корисним вечерею.
Час готування: 1 година 30 хвилин.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 3.
Інгредієнти:
- Кабачок – 600 гр.
- Сир плавлений – 200 гр.
- Цибуля – 100 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – для змащування форми.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу підготуйте простий набір інгредієнтів для запіканки. Кабачки для неї підійдуть будь-які, але з молодих блюдо буде більш ніжним. Цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками.
Крок 2. Кабачки промийте, очистіть від шкірки з насінням і м’якоть подрібніть на великій терці. Її посипте сіллю, перемішайте і залиште на 10-15 хвилин для відділення соку.
Крок 3. Потім руками сік відіжміть і перекладіть стружку кабачка в окремий посуд. Без соку, вага кабачкової маси буде приблизно 450 гр.
Крок 4. Якісний плавлений сир наріжте невеликими кубиками і перекладіть в пластмасову піалу.
Крок 5. Розтопіть сир до рідкої текстури в мікрохвильовці на максимальній потужності і в пульс-режимі по 10-15 секунд, перемішуючи після кожного прогріву.
Крок 6. Перекладіть розплавлений сир в кабачкову масу і краще рукою добре перемішайте.
Крок 7. Яйця вінчиком трохи збийте, перелийте до кабачкової маси і ще раз перемішайте.
Крок 8. Потім в цю масу перекладіть нарізку цибулі, насипте сіль з чорним перцем і ще раз перемішайте.
Крок 9. Кабачково-сирну масу перекладіть в змащену маслом форму для запікання.
Крок 10. Духовку включіть на 180 ° С. Поставте запіканку в духовку на 1 годину. До кінця запікання підключіть режим «Гриль» для отримання рум’яної скоринки.
Крок 11. Приготовану в духовці запіканку з кабачків трохи остудити і подайте до вечері в теплому вигляді, доповнивши будь-яким соусом. Смачного!
Кабачки з майонезом, сиром і часником в духовці
Кабачки, як овоч з невираженим смаком, з майонезом, сиром і часником в духовці виходять швидкої і неймовірно смачною закускою до будь-якого столу. Блюдо виходить нежирним і менш калорійним в порівнянні з жаркою їх на сковороді. У цьому рецепті кабачки нарізаємо кружечками і запікаємо без додавання традиційних помідор.
Час готування: 25 хвилин.
Час приготування: 5 хвилин.
Порції: 2.
Інгредієнти:
- Кабачок – 300 гр.
- Сир твердий – 30 гр.
- Часник – за смаком.
- Майонез – 1 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – для змащування.
Процес приготування:
Крок 1. Кабачок добре промийте, серветкою видаліть всю вологу і наріжте овоч кружечками товщиною не більше 1 см.
Крок 2. В окрему піалу покладіть майонез, через прес додайте очищені зубки часнику і добре перемішайте.
Крок 3. Деко або форму для запікання змастіть невеликою кількістю олії і викладіть на нього кабачкові кружечки. На кожен кружок чайної ложкою покладіть майонез з часником.
Крок 4. Увімкніть духовку на 190 ° С. На великій терці подрібніть будь-який твердий сир, а до кабачків добре підходить сорт «Гауда», і рівномірно розкладіть його поверх кабачків. Запікайте кабачки протягом 20-25 хвилин.
Крок 5. Приготовлені в духовці кабачки з майонезом, сиром і часником перекладіть на порційні тарілки і відразу гарячими сервіруйте до столу. Такі кабачки будуть смачною закускою і в холодному вигляді. Смачного!
Дієтичні кабачки в духовці
Дієтичні кабачки в духовці без додавання масла, сиру і майонезу, досить популярні в дієтичному і ПП меню. Готуються вони просто, швидко, а смак доповнюється часником і прянощами. Для запікання підходять як молоді, так і зрілі кабачки, тільки у останніх видаляється шкірка з насінням. У цьому рецепті кабачки нарізаємо кружечками і запікаємо на решітці при періодичному перевертанні. Сіль додаємо до спечених кабачкам, щоб відразу не дали багато соку.
Час готування: 40 хвилин.
Час приготування: 5 хвилин.
Порції: 2.
Інгредієнти:
- Кабачок – 4 шт.
- Часник – 1 головка.
- Сіль – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Майонез для подачі – за бажанням.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу підготувати простий набір інгредієнтів для страви. Кабачки добре промити і насухо витерти серветкою. Промити і обсушити зелень. Очистити головку часнику.
Крок 2. Кабачки нарізати кружечками товщиною не більше 0,5 см. Рівномірно розкласти їх на чистій решітці для запікання. Можна відразу трохи посипати сіллю.
Крок 3. Включити духовку на 180 ° С. Рештку помістити над деко, що буде акуратніше, так як кабачки трохи дадуть соку. Запекти нарізку кабачків протягом 40 хвилин. За цей час їх кілька разів перевернути, щоб вийшла рум’яна скоринка з обох сторін.
Крок 4. Запечені кабачки одним шаром викласти на плоске блюдо і на свій смак посипати сіллю.
Крок 5. Через часничницю на кожен кружок додати трохи подрібненого часнику. Потім кабачки посипати дрібно нарізаною зеленню. Приготовлені в духовці дієтичні кабачки сервірувати до столу відразу і гарячими, доповнивши за бажанням низькокалорійним майонезом, так як вони швидко стають водянистими і втрачають смак. Смачного!
Кабачки, запечені з сиром і сметаною
Кабачки, запечені з сиром і сметаною, готуються швидко і всього за 20 хвилин. Сметана в доповненні з часником і зеленню робить кабачки соковитими, ароматними і ніжними, а калорійність страви менше, ніж з традиційним майонезом. У цьому варіанті кабачки нарізаємо кружечками. До сметанного соусу додаємо кріп з часником і запікаємо під сирною скоринкою.
Час готування: 30 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 2.
Інгредієнти:
- Кабачок середній – 1 шт.
- Сметана 15% – 100 гр.
- Твердий сир – 70 гр.
- Кріп – 1 пучок.
- Часник – 1 зубок.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – для змащування форми.
Процес приготування:
Крок 1. Згідно з рецептом і потрібного вам кількості порцій, відразу підготувати простий набір інгредієнтів. Промити і обсушити кабачок і кріп. Очистити часник. Сир подрібнити на середній терці.
Крок 2. Кріп з часником дрібно нашаткувати. У піалі добре змішати сметану з нарізкою зелені і часнику.
Крок 3. Кабачок нарізати тонкими кружечками і внахлест укласти в змащену маслом форму для запікання. За своїм смаком кабачки посипати сіллю з чорним перцем.
Крок 4. Рівномірно покрити кабачки сметанним соусом.
Крок 5. Потім посипати їх натертим сиром. Духовку включити на 180 ° С.
Крок 6. Запекти кабачки в продовження 20 хвилин і до рум’яної сирної скоринки.
Крок 7. Приготовлені кабачки, запечені з сиром і сметаною, розкласти по порційних тарілках і подати до столу в гарячому вигляді. Смачного!
Кабачки в яєчному клярі в духовці
Кабачки в яєчному клярі в духовці виходять менш калорійними і з менш хрусткою скоринкою в порівнянні з жаркою на сковороді, але смак у них відмінний. Варіанти кляру різні і в цьому рецепті робимо його на основі яйця, сметани, кукурудзяного крохмалю і часнику. За бажанням кабачки в клярі можна доповнити помідорами і сиром.
Час готування: 30 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 2.
Інгредієнти:
- Кабачок середній – 1 шт.
- Сметана – 2 ст.л.
- Яйце – 1 шт.
- Кукурудзяний крохмаль – 1 ч.л.
- Борошно – 2 ст.л.
- Часник – 1 зубок.
- Сіль – за смаком.
- Помідор – 1 шт.
- Твердий сир – 70 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Кабачок промити і виделкою зробити кілька поздовжніх неглибоких поглиблень.
Крок 2. Потім кабачок розрізати на кружечки товщиною до 1 см. Посипати їх сіллю, залишити на 5 хвилин і потім серветкою прибрати весь сік.
Крок 3. Для кляру в окрему піалу покласти сметану з яйцем і кукурудзяним крохмалем.
Крок 4. Через прес додати зубок часнику.
Крок 5. На окреме блюдце насипати борошно. Воно потрібне, щоб рідкий кляр не стікав з кабачків.
Крок 6. Нарізку кабачків добре обваляти в борошні з обох сторін.
Крок 7. Потім за допомогою ложки все кружечки вмочити в кляр і викласти одним шаром в форму для запікання.
Крок 8. Таким чином в форму укласти всі кабачкові кружечки в клярі.
Крок 9. Духовку включити на 180 ° С і запекти кабачки в продовження 20-25 хвилин.
Крок 10. За бажанням, на запечені в клярі кабачки розкласти нарізаний помідор з кубиками твердого сиру.
Крок 11. Поставити кабачки в духовку ще на 10 хвилин, щоб сир розплавився. Приготовлені в духовці кабачки в клярі сервірувати до столу в гарячому вигляді. Смачного!
Кабачки, запечені з баклажанами
Овочі, запечені в міксті, відрізняються більш багатим смаком і варіантом такого страви можуть бути у вас кабачки, запечені з баклажанами. Нарізка цих овочів і час готування однакові, що зручно для господині. Вам пропонується простий і швидкий рецепт запікання кабачка і баклажана, які можна подати і самостійним блюдом в пісні дні і для ПП, і гарніром до м’яса з рибою.
Час готування: 45 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 4.
Інгредієнти:
- Кабачок – 400 гр.
- Баклажан – 400 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Прованські трави – 2 ч.л.
- Гранульований часник – 2 ч.л.
- Олія – 3 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу підготувати, згідно пропорції рецепта, овочі і приправи для запікання. Кабачок і баклажани добре промити, серветкою обсушити і видалити кінчики.
Крок 2. Кружками товщиною не більше 7 мм нарізати баклажани.
Крок 3. Цю нарізку перекласти в окремий посуд, рясно посипати сіллю, перемішати і залишити на 15 хвилин для видалення гіркоти.
Крок 4. Такими ж за розміром і формою кружечками нарізати кабачок.
Крок 5. Посолені баклажани промити під проточною водою, рідина віджати і перекласти їх в інший посуд. Додати до баклажанам нарізку кабачка і насипати всі приправи з сіллю, так як кабачок несолоний.
Крок 6. Потім овочі полити олією і перемішати.
Крок 7. Підготовлені овочі акуратно укласти в форму для запікання.
Крок 8. Духовку включити на 250 ° С. Запекти овочі в продовження 20 хвилин. Якщо за цей час вони зверху почнуть підгоряти, а всередині ще не пропечуться, прикрийте блюдо шматочком фольги.
Крок 9. Приготовлені кабачки, запечені з баклажанами сервірувати до столу гарячими, але вони будуть смачними і в холодному вигляді. Смачного!
Кабачки в духовці з м’ясом і овочами
Кабачки в духовці з м’ясом і овочами готуються просто і будуть у вас ситним і смачним другим блюдом як для обіду, так і для святкового столу. М’ясо, береться будь-який, а кабачки вибираються молоді. Час готування у цих інгредієнтів різний, тому м’ясо обсмажується. У цьому рецепті беремо свинину з кісточкою, а набором овочів беремо кабачок, баклажан, цибуля і часник.
Час готування: 2 години.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 8.
Інгредієнти:
- Свинина з кісточкою – 850 гр.
- Кабачок – 2 шт.
- Баклажан – 2 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Часник – 3 головки.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Перець гострий мелений – за смаком.
- Прованські трави – за смаком.
- Орегано свіжий – 4 гілочки.
- Оливкова олія – 8 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Свинину промийте під проточною водою, обсушити серветкою і наріжте порційними шматочками. Натріть їх оливковою олією і посипте сіллю з прянощами.
Крок 2. Потім шматочки м’яса обсмажте на сковороді або грилі до рум’яної скоринки з усіх боків.
Крок 3. Кабачки, баклажани і цибулю очистіть, промийте і наріжте великими шматочками довільної форми. Очищені головки часнику розріжте наполовину. Нарізку овочів укладіть на деко або в форму для запікання, посипте сіллю і поверх їх розкладіть обсмажене м’ясо.
Крок 4. Поверх м’яса покладіть для особливого аромату гілочки свіжого орегано.
Крок 5. Потім м’ясо з овочами щільно накрийте складеної вдвічі фольгою.
Крок 6. Духовку включіть на 220 ° С. Запікайте страву протягом 1,5 годин. Орегано перед подачею приберіть.
Крок 7. Приготовлені в духовці кабачки з м’ясом і овочами розкладіть по порційних тарілках і подайте до столу в гарячому вигляді. Смачного!