З усіх відомих способів смаження пельменів, цей рецепт найвдаліший. Пельмені виходять повністю приготовані: соковита начинка, не розварене тісто, тонка дуже смачна скоринка за яку, власне, всі і люблять цю страву.
Для приготування нам знадобиться:
- Пельмені – 20 шт.
- Вода – 150 мл.
- Рослинна олія – 2 ст. л.
- Сіль, перець.
Для цього рецепта нам знадобляться заморожені пельмені, неважливо куплені вони в магазині або ж дбайливо зліплені домашні. Головне заморожені.
Сковороду з рослинною олією розігріти на середньому вогні. Олія повинна покривати дно сковороди тонким шаром, більше доливати не потрібно.
Як тільки олія почне потріскувати, в один шар викладаємо наші пельмені. Добре перемішуємо, щоб олія рівномірно розподілилося по їх поверхні. Обсмажуємо з двох сторін до рум’яної скоринки з усіх боків. Додаємо сіль, перець і інші спеції на свій смак, наприклад порошок сухого часнику.
Дуже акуратно вливаємо в сковороду приблизно 100-150 мілілітрів окропу, пельмені повинні бути у воді наполовину. Накриваємо кришкою, залишаємо готуватися наші пельмені на середньому вогні до повного випаровування рідини. Знімаємо кришку, на цьому етапі пельмені починають прилипати до сковороди. Акуратно перемішуємо і злегка підсушуємо.
Готово. Подавати зі сметаною, майонезом, кетчупом або іншим соусом за смаком.
Соуси до пельменів:
- Сметан + рубаний кріп
- Сметана + аджика
- Сметана + плавлений сир + часниковий порошок
- Сметана + кетчуп
- Сметана + гірчиця + лимонний сік
- Майонез + маринований огірочок на тертці + рубаний кріп
- Майонез + соєвий соус + гірчиця