Зубатка – це дуже ніжна і смачна біла риба, яку можна смачно приготувати різними способами: в духовці або на плиті. Страви з зубатки актуальні як для домашнього, так і для святкового столу. Беріть на замітку нашу перевірену кулінарну добірку із дев’яти рецептів з покроковими фото.
Смажений стейк зубатки на сковороді
Смажений стейк зубатки на сковороді виходить дуже смачним, ситним та привабливим. Таке частування ідеально підійде для сімейного обіду, вечері чи перекушування. Подавайте до столу з улюбленими гарнірами. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт.
Час приготування – 1 год
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Стейки зубатки – 1 кг.
- Оцет столовий 9% – 1 ст.
- Сіль – 1 ст.
- Борошно – 5 ст.
- Олія рослинна – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком.
Крок 2. Стейки зубатки розморожуємо природним чином або заливаємо холодною водою разом із оцтом на 20 хвилин. Оцет можна замінити лимонним соком.
Крок 3. Після розморожування рибу обсушуємо за допомогою паперових рушників, солимо та залишаємо на 20 хвилин.
Крок 4. Далі кожен стейк обвалюємо у борошні.
Крок 5. Підготовлену рибу перекладаємо в сковороду, розігріту з олією.
Крок 6. Обсмажуємо кожен шматок до рум’янцю з обох боків.
Крок 7. Смажений стейк зубатки на сковороді готовий. Можна пригощатись!
Зубатка запечена з картоплею
Зубатка, запечена з картоплею, це дуже смачна і ситна страва, яка підійде як для домашнього, так і святкового столу. Таке апетитне частування точно нікого не залишить байдужим. Спробуйте приготувати за нашим перевіреним рецептом із покроковими фото.
Час приготування – 40 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Зубатка – 2 стейки.
- Картопля – 3 шт.
- Твердий сир – 60 гр.
- Сіль – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Приправа для картоплі – 1 ч.л.
- Лимонний сік – 1 ст.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком. Рибу заздалегідь розморожуємо.
Крок 2. Розморожене зубатку обсушуємо за допомогою паперових рушників, натираємо сіллю та перцем.
Крок 3. Почищену картоплю ріжемо тонкими кружальцями та викладаємо на фольгу. Посипаємо спеціями та збризкуємо лимонним соком.
Крок 4. Рекомендуємо для картоплі використовувати ароматну та злегка гостру приправу.
Крок 5. На картопляну подушку викладаємо шматок риби.
Крок 6. Загортаємо частування у фольгу та відправляємо у розігріту до 180° духовку на 25 хвилин.
Крок 7. Через 15 хвилин фольгу розкриваємо та посипаємо частування тертим сиром. Даємо йому підрум’янитися.
Крок 8. Зубатка, запечена з картоплею, готова. Подавайте до столу та пригощайтесь!
Стейк зубатки у духовці
Стейк зубатки в духовці порадує вас не лише цікавим смаком, а й апетитним зовнішнім виглядом. Таке частування можна подавати як до сімейного обіду, так і в рамках святкового меню. Для приготування беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт із фото.
Час приготування – 1 год
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Стейк зубатки –300 гр.
- Сметана – 4 ст.
- Оливкова олія – 50 мл.
- Сіль – 1 ч.л.
- Приправа для риби – 1 ст.
Процес приготування:
Крок 1. У глибокій ємності змішуємо сметану з оливковою олією.
Крок 2. Також сюди додаємо сіль та приправи.
Крок 3. Продукти добре вимішуємо до однорідності.
Крок 4. Рибу розморожуємо природним способом чи холодній воді. Робимо це обережно, оскільки риба може легко розвалитися.
Крок 5. Форму для запікання обов’язково застилаємо фольгою.
Крок 5. Зубатку ріжемо на порційні шматки чи стейки. Викладаємо рибу у форму для запікання. Посипаємо сіллю, перцем і збризкуємо лимонним соком.
Крок 6. Всі овочі гасимо в сковороді і викладаємо на лист з рибою рівним шаром.
Крок 7. Надсилаємо страву в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
Крок 8. Зубатка з овочами готова в духовці. Подавайте апетитну страву до столу та пригощайтеся!
Запечене філе зубатки у духовці
Запечене філе зубатки у духовці виходить дуже апетитним, соковитим та смачним. Таке частування ідеально підійде для сімейного обіду, вечері чи святкового столу. Подавайте до столу з улюбленими гарнірами. Для приготування використовуйте наш перевірений покроковий рецепт.
Час приготування – 50 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Філе зубатки – 350 гр.
- Трави прованські – 1 щіпка.
- Лимон – 0,5 шт.
- Сухарі панірувальні – 80 гр.
- Морква – 0,5 шт.
- Сіль – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Оливкова олія – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Заздалегідь розморожуємо філе зубатки, можна використовувати шматочки зі шкірою. Так вони збережуть форму.
Крок 2. Посипаємо рибу сіллю, перцем та прованськими травами. Поливаємо лимонним соком та оливковою олією. Залишаємо маринуватися на 10 хвилин.
Крок 3. Морква та лимон ріжемо тонкими кружальцями. Викладаємо продукти у форму для запікання.
Крок 4. Рибні шматочки обвалюємо в панірувальних сухарях.
Крок 5. Перекладаємо заготовки у форму з овочами. Зверху можна додатково полити оливковою олією.
Крок 6. Відправляємо у розігріту до 200 градусів духовку на 25-30 хвилин.
Крок 7. Запечене філе зубатки у духовці готове. Подавайте до столу, доповнивши гарніром чи свіжими овочами!
Пиріг з зубаткою
Пиріг з зубаткою – це оригінальна кулінарна ідея для вашого сімейного столу чи свята. Така страва виходить неймовірно смачною, ситною та соковитою. Приготувати її зможе кожен. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт із фото з нашої добірки.
Час приготування – 1 год
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Філе зубатки –300 гр.
- Сир м’який – 200 гр.
- Цибуля зелена – 30 гр.
- Петрушка – 20 гр.
- Тісто листкове дріжджове – 500 гр.
- Вершки 20% – 2 ст.
- Гірчиця – 1 ч.л.
- Сіль – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Розморожуємо готове листкове тісто.
Крок 2. Зубатку ділимо на філе та нарізаємо невеликими шматочками. Шкіру можна видалити. Доповнюємо рибу подрібненою зеленню.
Крок 3. Відмірюємо необхідну кількість м’якого сиру та вершків.
Крок 4. Викладаємо сир у нашу заготівлю із риби із зеленню. Сир необхідно розкришити руками.
Крок 5. Сюди ж вливаємо вершки, додаємо сіль, чорний мелений перець та гірчицю. Добре все перемішуємо.
Крок 6. Розморожене листкове тісто розгортаємо та в центр викладаємо нашу начинку.
Крок 7. Порожні краї тіста надрізаємо та цими смужками закриваємо начинку у вигляді ялинки.
Крок 8. Перекладаємо нашу заготівлю на лист з пергаментом.
Крок 9. Випікаємо за температури 180° близько 35-40 хвилин.
Крок 10. Пиріг з синьою зубаткою готовий. Нарізайте порційними шматками та спробуйте!
Зубатка з цибулею та морквою в духовці
Зубатка з цибулею та морквою в духовці – це смачна та поживна страва, яка підійде як для домашнього, так і для святкового столу. Таке апетитне частування точно нікого не залишить байдужим. Спробуйте приготувати за нашим перевіреним рецептом із покроковими фото.
Час приготування – 1 година 20 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Зубатка – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Морква –150 гр.
- Сметана – 100 гр.
- Соус териякі – 3 ст.
- Сіль – до смаку.
- Сік лимонний – 1 ст.
Процес приготування:
Крок 1. Рибу заздалегідь розморожуємо та обсушуємо за допомогою паперового рушника. Обробляємо на порційні шматки, посипаємо сіллю та поливаємо лимонним соком. Залишаємо на 30 хвилин.
Крок 2. У цей час очищаємо цибулю і дрібно ріжемо її ножем.
Крок 3. Очищену та промиту моркву натираємо на великій тертці.
Крок 4. Цибулю з морквою відправляємо у форму для запікання, доповнюємо сіллю та сметаною.
Крок 5. На овочі викладаємо рибу, яку обмазуємо соусом териякі.
Крок 6. Надсилаємо частування в розігріту до 180° духовку на 30 хвилин.
Крок 7. Зубатка з цибулею та морквою в духовці готова. Подавайте до столу та пригощайтесь!
Рибний суп з зубатки
Рибний суп з зубатки порадує оригінальним насиченим смаком, апетитним виглядом та поживними властивостями. Відмінне рішення для вашого домашнього обіду. Подавайте частування із хлібом, зеленню чи сметаною, а для приготування використовуйте наш перевірений покроковий рецепт.
Час приготування – 50 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Зубатка –700 гр.
- Картопля – 250 гр.
- Морква –150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 80 гр.
- Сіль – до смаку.
- Олія рослинна – для смаження.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець запашний горошок – 4 шт.
- Перець чорний горошок – 4 шт.
- Цибуля зелена – 3 гр.
- Вода – 2,5л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо усі необхідні продукти за списком.
Крок 2. Рибу викладаємо у каструлю та заливаємо водою. Доводимо до кипіння та після варимо 10 хвилин. У процесі кипіння обов’язково прибираємо піну. Також сюди занурюємо кубики картоплі та варимо ще 10 хвилин.
Крок 3. У цей час подрібнюємо цибулю та натираємо на тертці морквину. Обсмажуємо овочі на олії до м’якості.
Крок 4. Рибу із супу дістаємо на тарілку та остуджуємо. Обсмажені овочі занурюємо у каструлю. Сюди ж відправляємо лавровий лист та горошини перців.
Крок 5. Охолоджену рибу обробляємо на невеликі шматочки і повертаємо в бульйон. Варимо ще 10 хвилин.
Крок 6. Наприкінці додаємо сіль та подрібнену зелень. Вимикаємо вогонь і даємо супу трохи настоятися під кришкою.
Крок 7. Рибний суп із зубатки готовий. Розливайте по тарілках та подавайте до столу!