Як приготувати свинячі реберця – 9 смачних рецептів приготування страв з покроковими фото

f784582bb0f52a6c4e356c9087600cda

Свинячі ребра — це той продукт, який може стати основою багатьох гарячих страв, які можна подати у будні, свята, і навіть на пікніку приготувати на мангалі чи казані. Ціна їхня цілком доступна і завжди на ринку можна купити свіжі ребра. Їх можна смажити, тушкувати, запікати з овочами чи різними соусами. Напевно, майже в кожній кухні світу ви зможете знайти свій унікальний спосіб приготування свинячих реберців.

Свинячі реберця, запечені у фользі в духовці

Свинячі реберця, запечені у фользі в духовці, – це страва, яку можна готувати хоч щодня. Воно нескладне, а за рахунок ароматних спецій м’ясо виходить дуже смачним та соковитим. Ви легко можете замаринувати ребра ввечері, а наступного дня поставити їх у духовку та запекти до обіду.

Час приготування: 85 хв.

Час приготування: 15-20 хв.

Порцій – 2.

Інгредієнти:

  • Томатний соус – 2 ст.л.
  • Реберця свинячі – 500 гр.
  • Олія рослинна – для змащування фольги.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сіль – до смаку
  • Приправа м’яса – 0,5 ч.л.
  • Хмелі-сунелі – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте всі продукти. Ребра повинні бути або свіжими або повністю розмороженими.

cc8e49b3453bdfc5580070000644adf1

Крок 2. Промийте реберця під краном, просушіть паперовими рушниками, потім розріжте порційні шматочки по м’якій частині між ребер.

81055c551284bfde113987caa78753c8

Крок 3. Ребра посоліть та приправте спеціями. Додайте томатний соус і нарізаний дрібними шматочками часник. Добре перемішайте ребра.

7e80e73f4cbfad74a3757a293c798a43

Крок 4. Можна просто загорнути мариновані свинячі реберця у фольгу або зробити так, як ми пропонуємо. Жароміцну форму застеліть листом фольги, змастіть її олією і викладіть реберця.

735089a0e1c22c750de2da7dcc3b9294

Крок 5. Щільно закрийте форму другим листом фольги, щоб не залишилося навіть маленьких отворів. Запікайте свинячі реберця в духовці при 180 градусах протягом 50 хвилин, потім розгорніть фольгу, збільште нагрівання до 200 градусів і готуйте страву у відкритому вигляді ще 15 хвилин.

f7413e08144ca5364011a097f5df9897

Крок 6. Готові свинячі реберця, запечені у фользі, перекладіть на тарілку, прикрасьте рубаною зеленню та подавайте до столу. Смачного!

6501afa30acd7ffb81c934ee3ee9d3e3

Свинячі реберця з картоплею в духовці

Свинячі реберця з картоплею в духовці – це поживна, але досить бюджетна страва. І, між іншим, таке поєднання є улюбленою комбінацією багатьох шанувальників м’ясних страв. Готувати картоплю та свинячі ребра нескладно, за своїм бажанням ви можете доповнити її улюбленою свіжою зеленню чи овочами.

Час приготування: 1 год. 10 хв.

Час приготування: 10-15 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Гірчиця столова – 2 ч.л.
  • Картопля – 800 гр.
  • Реберця свинячі – 700 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Перець чорний мелений – 2 щіпки.
  • Олія – 4 ст.л.
  • Сіль – до смаку.
  • Приправа для картоплі – 2 щіпки.
  • Базилік сушений – 0,5 ч.л.
  • Кріп – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте все необхідне, духовку увімкніть та розігрійте її до 180 градусів.

d47c04a014cc80740f984b0fa3380c61

Крок 2. Реберця помийте, потім промокніть від рідини паперовими рушниками. Порубайте їх на порції по м’якому прошарку між ребер. Поперчіть і приправте реберця спеціями, додайте пару чайних ложок гірчиці та перемішайте їх руками.

b736208a8632c6765ed4d492c519060a

Крок 3. Картоплю почистіть, помийте та наріжте часточками середнього розміру.

c943eb7927681fed34ebcc241ece7765

Крок 4. Форму для запікання змастіть олією або застеліть пергаментом. Спочатку покладіть шар картоплі, посоліть її, приправте та збризкайте олією. Потім розкладіть реберця між картопляними часточками.

1a5102f30de238d8dfb9c669c0d55154

Крок 5. Форму щільно затягніть фольгою та відправте у розігріту духовку. Запікайте страву протягом 40 хвилин||.

76c47ca7be05800a62a61d061d605626

Крок 6. Очищений часник дрібно порубайте ножем. Кріп помийте і дрібно наріжте.

79081298c78dfe6d0135750bb849c52b

Крок 7. У мисці змішайте подрібнений часник, сіль, мелений перець та олію.

d9e09b6878ce78c8f705fe088a3ef3a1

Крок 8. Дістаньте форму з духовки, приберіть фольгу та змастіть страву підготовленим маринадом.

bdaea3c83e3757de5c80c441e6933cf9

Крок 9. Поверніть форму з картоплею та реберцями в духовку ще на 20 хвилин. Готову страву посипте рубаним кропом і можна подавати до столу.

6d87c489fc9d8f6d08fb57f46edb7c1a

Крок 10. Запечені свинячі реберця з картоплею виходять дуже смачними, можна навіть таку страву на свято подати. Смачного!

c47dbb9c51041429889834b949c32e07

Свинячі реберця в рукаві в духовці

Свинячі реберця в рукаві в духовці виходять дуже смачними, ніжними і соковитими. М’ясні гурмани будуть у захваті. Запечені ребра можна подати на стіл як гарячу страву з гарніром або приготувати їх спеціально для зустрічі друзів, як закуску до пива.

Час приготування: 80 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Соус соєвий – 7 ст.
  • Мед – 2 ст.
  • Реберця свинячі – 1 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 2-3 шт.
  • Часник – 6 зуб.
  • Корінь імбиру – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Гвоздика – до смаку.
  • Трави прованські – до смаку.
  • Кетчуп – 2 ст.
  • Лимон – 0,5 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Свинячі реберця промийте під прохолодною проточною водою, обсушіть та розріжте на секції. Зі спеціями їх зручно перемішувати у великій мисці.

54f79dc7ca27594d084123654d56f219

Крок 2. Очистіть від лушпиння часникові зубчики та пропустіть їх через прес.

542aeb571e9eab1e629fe2ffd0e44f9a

Крок 3. Корінь імбиру очистіть від верхньої тонкою шкірки, а потім дуже дрібно наріжте ножем, можна натерти його на тертці.

727b9bf865e3116b5007b976111fe343

Крок 4. Підготуйте маринад для реберця. У миску викладіть подрібнений часник і корінь імбиру, додайте спеції та влийте соєвий соус, покладіть необхідну кількість кетчупу та меду. Все добре перемішайте. Потім полийте ребра маринадом і повертайте їх руками, щоб вони рівномірно вкрилися пряною сумішшю.

186ff43deace14e8fedbdacbd3db35fc

Крок 5. Очищені головки цибулі наріжте півкільцями і викладіть його до ребрів, полийте лимонним соком і ще раз добре перемішайте руками ребра. Миску з ребрами закрийте та приберіть у холодильник на 2 години мінімум.

43b6f705bd22ff7115f0503fb841aca8

Крок 6. Коли реберця добре промаринуються, викладіть їх у рукав для запікання. Його краї зав’яжіть, а на верхній частині зробіть кілька проколів голкою, щоб виходила пара. Запікайте свинячі реберця в духовці при 200 градусах протягом 40-60 хвилин. За 15 хвилин до закінчення запікання, акуратно розріжте рукав, щоб ребра підрум’янилися.

e501272d311bd18b0b6bbe7d9a85d238

Крок 7. Чудова м’ясна страва готова. Запечені в рукаві свинячі ребра можна подавати з гарніром та без нього. Смачного!

0b1a78d5b8b042c4aeaa51b1a458128e

Тушковані свинячі реберця на сковороді

Тушковані свинячі реберця на сковороді – це страва, яка добре впишеться в осінній та зимовий раціон харчування, коли організму необхідно багато сил та енергії. Як спеції можна використовувати збірні приправи, які продаються в магазині або зібрати свій унікальний букет з улюблених спецій.

Час приготування: 100 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 2-3.

Інгредієнти:

  • Реберця свинячі – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Спеції – до смаку.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. З реберця зріжте плівки і помийте їх, потім розріжте на окремі кісточки.

a0869b41286dc46b469f8a9ea700a745

Крок 2. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, обмийте і наріжте півкільцями.

b7111024b2b6aeca54f68a1642d73e69

Крок 3. З’єднайте свинячі ребра з цибулею в об’ємній мисці. Посипте продукти спеціями та збризкайте оливковою олією, акуратно перемішайте руками та залиште на 20-30 хвилин для маринування.

0d7db9a2a94ae0b208834b9f0e27223f

Крок 4. Найкраще тушкувати ребра в товстостінній сковороді з кришкою, що щільно закривається. Викладіть ребра та цибулю в сковорідку, накрийте кришкою та поставте на вогонь.

df6b392879ea83825c9f2449ebf91f38

Крок 5. Періодично перемішуйте ребра з цибулею, щоб нічого не пригорало. Тушкуйте таким чином близько години. Подавати тушковані свинячі реберця можна з картоплею, макаронами чи іншими гарнірами на ваш смак. Смачного!

a8389f56a6ad24e24747662fe2f32eeb

Свинячі реберця з картоплею в казані

Свинячі реберця з картоплею в казані – це універсальний рецепт, який можна реалізувати на домашній кухні або прямо на свіжому повітрі під час пікніка. Ребра вийдуть м’якими та ніжними, а картопля під впливом м’ясного соку стане ароматною та розсипчастою.

Час приготування: 80 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Реберця свинячі – 1 кг.
  • Картопля – 1 кг.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Часник – 4 зуб.
  • Томатна паста – 4 ст.л.
  • Олія рослинна – для смаження.
  • Сіль – до смаку.
  • Цибуля ріпчаста велика – 1 шт.
  • Морквина – 2 шт.
  • Зелень –30 гр.
  • Вода – 3 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Обмийте прохолодною водою ребра, почистіть картоплю, цибулю, моркву та часник.

b9fe92fb11b5661cdf1e599db3bb2403

Крок 2. Ребра розріжте на частини по м’якому прошарку між кісточками. Картоплю розріжте на великі часточки. Морквину наріжте тонкими кружками або натріть на великій тертці. Цибулю та часник наріжте дрібними кубиками.

2e5b36f235915b5f23da22de40054007

Крок 3. У сковороду влийте олію і на сильному вогні обсмажте ребра до рум’яної скоринки з усіх боків.

642510c25e4172aaba7d56fe8cf01361

Крок 4. У казан влийте олію і обсмажте на ній подрібнену цибулю, моркву та часник. Смажте овочі до м’якості протягом 3-5 хвилин.

aa61646650a8de3391e66af8f2747bc3

Крок 5. До обсмажених овочів викладіть у казан обсмажені свинячі реберця. Посоліть овочі та м’ясо до смаку.

0d622862659a137f4a96ba46d97ed236

Крок 6. Зверху на ребра покладіть картоплю, посоліть до смаку. Розведіть з водою томатну пасту, до суміші додайте мелений перець, сіль та подрібнену зелень. Отриманий томатний соус влийте у казан.

0dc03dac9bc7e20abac9731372d68841

Крок 7. Закрийте казан кришкою та тушкуйте страву до готовності протягом 40 хвилин.

3233a1b915330ebd0e56903a36cbb7fb

Крок 8. Страва з картоплі та свинячих ребер виходить не тільки смачною, але й дуже поживною. Смачного!

8753d97920dbb48d82005299cd7a0bab

Смажені свинячі реберця з цибулею на сковороді

Смажені свинячі реберця з цибулею на сковороді – це чудовий варіант для сімейного обіду. Ребра однозначно виглядають дуже апетитно на столі. До них можна підібрати абсолютно будь-який гарнір від традиційної картоплі до скляної локшини.

Час приготування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 8.

Інгредієнти:

  • Коріандр – 1 ст.
  • Реберця свинячі – 1,5 кг.
  • Перець чорний мелений – 1 ч.л.
  • Перець гострий сушений – 1 шт.
  • Сіль – до смаку.
  • Олія рослинна – для смаження.
  • Зелень – до смаку.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Добре помийте свинячі ребра прохолодною водою, зріжте плівки та розріжте їх на окремі кісточки. Головки цибулі очистіть від лушпиння.

fbe43a3065eec8f6fe76bbb332cc6348

Крок 2. Насіння коріандру перетріть у ступці.

19b053b74e52d78086a06c4a262b2f83

Крок 3. Прогрійте сковороду або казан, влийте кілька столових ложок олії.

61fb5dbd7979c80b2a75e5645d8d22e8

Крок 4. Обсмажте реберця на сильному вогні з усіх боків, для цього достатньо буде 10 хвилин, час від часу перевертайте ребра.

c371ad421249060011c2ab7223568c39

Крок 5. Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями.

257e1bfea72099378be4ac6d8d354927

Крок 6. Якщо в казані утворилося багато рідини, її необхідно злити. Додайте в казан до ребрів нарізану цибулю, посоліть, приправте і покладіть сушений стручок гострого перцю.

4f9e89e33f614355743b10fa938e1c0d

Крок 7. Зменште вогонь під казаном, смажте ребра та цибулю доти, доки останній не стане м’яким та прозорим.

fda0029d676adaf28c437208e700a920

Крок 8. Смажені ребра з цибулею подавайте до столу в гарячому вигляді з гарніром на власний розсуд. Смачного!

74d6eb4d6a5d06599b58734ddea57f05

Свинячі реберця в барбекю соусі

Свинячі реберця в соусі барбекю – це дуже ароматна і абсолютно точно одна з найсмачніших страв. Рецепт вимагає, як мінімум пару годин для маринування, а потім свинячі ребра ще довго запікаються в духовці, але це точно того варте. Така страва стане цвяхом і головним частуванням вашого застілля.

Час приготування: 5-6 год.

Час приготування: 20-30 хв.

Порцій – 5.

Інгредієнти:

  • Часник – 1 головка.
  • Цибуля ріпчаста – 300 гр.
  • Реберця свинячі – 1,2 кг.
  • Мед – 4 ст.
  • Паприка копчена мелена – 5 ст.
  • Сіль – 4 ст.
  • Зіра – 3 ст.
  • Перець червоний мелений – 5 ч.л.
  • Цукор – 3 ст.
  • Томатна паста – 200 гр.
  • Оцет бальзамічний – 1 ст.
  • Соус табаско – 2 ч.л.
  • Соус вустерширський – 2 ст.
  • Гірчиця діжонська – 5 ст.л.
  • Олія рослинна – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. З ребер зніміть плівку, добре помийте їх.

219bab8c0dfec519d6a8c3d26a23164a

Крок 2. Змішайте спеції: паприку, сіль, цукор, мелену зіру та червоний мелений перець.

0840588ddf8e60bca659d3501fc08e23

Крок 3. Цибулю та часник очистіть і дрібно наріжте їх.

93b4ef3d17c440886b503d776900e6e1

Крок 4. Ребра натріть сумішшю спецій, гірчицею та невеликою кількістю цибулі та часнику.

d6a7c7a62a679debfa14a76f6d7c102d

Крок 5. Заберіть ребра маринуватись у прохолодне місце на 2-3 години, можна залишити на ніч.

0630dd7d657788c881ec9f37262e8d58

Крок 6. Обсмажте на олії цибулю і часник, що залишився, додайте суміш спецій.

1f44626b51b40920f2cf1f1979e1ad9a

Крок 7. До обсмажених овочів додайте мед.

14f3eb04d5d86a3ae7d0a1f812774e3d

Крок 8. Через 5 хвилин викладіть на сковороду томатну пасту, соус табаско, вустерширський соус та бальзамічний оцет. Томіть отриманий соус ще 10 хвилин.

d6cade5c07ec834952a169cba0e4ce01

Крок 9. Свинячі реберця загорніть у фольгу і запікайте їх у духовці за 170 градусів протягом 3 годин. Потім дістаньте запечені ребра з духовки. Сік, який утворився при запіканні, злийте в соус барбекю, ще трохи протушкуйте його. Коли соус барбекю буде готовий, змастіть їм ребра з усіх боків. Знову відправте свинячі ребра в духовку та запікайте ще 15 хвилин при 250 градусах.

d60a08401326e2b5adfc7de1d3222c1f

Крок 10. Готові свинячі ребра в соусі барбекю наріжте порційно та подавайте до столу. Смачного!

bb6ec188e97cfcf78cda768e0949f18b

Свинячі реберця з овочами в духовці

Свинячі реберця з овочами в духовці – це чудове гармонійне поєднання продуктів. Страва не вийде дуже жирною, а овочі можна подати до ребрів як гарнір. На свій смак ви можете змінити і доповнити список овочів будь-якими іншими.

Час приготування: 80 хв.

Час приготування: 20-25 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Реберця свинячі – 400 гр.
  • Вино столове – 100мл.
  • Часник – 2 зуб.
  • Квасоля стручкова – 1 упаковка.
  • Олія рослинна – для смаження.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Трави сушені – до смаку.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Гливки – 200 гр.
  • Картопля – 4 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Очистіть і наріжте невеликими кубиками цибулю. Вежі помийте і наріжте часточками. Обсмажте цибулю до прозорості на олії. Додайте до цибулі гриби та продовжуйте тушкувати під кришкою 5-7 хвилин.

9e17b158c21fa9b69a4f3623d9474aeb

Крок 2. Картоплю почистіть, помийте та наріжте брусками. Стручкова квасоля має бути розмороженою.

38c7bb57481289eea1cb50942f3158e7

Крок 3. Зі свинячих реберця зріжте жир і м’ясо. Ребра розріжте окремі кісточки.

c7a3409ba0b17b342870c1b1bd6e6155

Крок 4. У жароміцну форму викладіть пасеровану цибулю та гриби, далі покладіть картоплю та квасолю. Зверху розкладіть ребра, шматочки сала та м’яса.

6fc914fd0274525bf7d38af95b6943a1

Крок 5. Посоліть та приправте заготівлю, перемішайте. Розведіть вино водою у пропорції 1 до 1. Залийте отриманою сумішшю овочі та свинину.

ec13625414c29922649e2ebb870c5b52

Крок 6. Запікайте страву протягом години у розігрітій до 180 градусів духовці. Подавати запечені свинячі ребра з овочами можна на гарній спільній страві. Смачного!

efc6c73edd4656e057702abc4bf71c0b

Свинячі реберця, приготовані в пиві

Свинячі реберця, приготовані в пиві, виходять дивовижно смачними. До того ж їх зручно подавати та їсти руками. Запікати ребра можна на барбекюшниці чи духовці. Ви можете самі придумати та подати зі свинячими ребрами оригінальний гарнір чи соус на основі гірчиці чи кетчупу.

Час приготування: 60 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Приправи для барбекю – 3 ст.
  • Реберця свинячі – 2 кг.
  • Темне пиво – 180 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Промийте під краном ребра та просушіть їх серветками. Посипте свинину спеціями з усіх боків. У магазині можна знайти готову приправу для м’яса.

3163427ee006e4e7031dcd968b4f30e4

Крок 2. Приправу, що залишилася, додайте в темне пиво.

2c33aba9d54ed45d899e8e2024f1045d

Крок 3. Добре перемішайте пиво та спеції для барбекю.

e6c60eca52674bac1f250e86f06c5c49

Крок 4. Добре прогрійте гриль. Ребра щедро змастіть пивним соусом за допомогою пензлика та викладіть на розігріту поверхню.

1a164f7e929930b6fc1a7b9cc7e4c650

Крок 5. Смажте ребра на грилі протягом півгодини, періодично змащуючи пивним соусом.

653315e6dc7346364b7da15b3470f638

Крок 6. Перед тим як подати свинячі реберця, приготовані на пиві до столу, розріжте їх на порції. Смачного!

84ee4c2c1bd990fd7b75e6dd00ea20f0

СОКОВИТІ РЕБЕРЦЯ ЗАПЕЧЕНІ В ДУХОВЦІ – ВІДЕО

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал