Соус теріякі – це популярний у всьому світі азіатський солодко-солоний соус. Його використовують у приготуванні різних страв, тому корисно завжди мати його під рукою. У цій статті зібрано 4 доступних рецептів для приготування соусу териякі в домашніх умовах.
Соус теріякі із соєвого соусу та цукру
Соус териякі переважно використовується у стравах японської кухні. Його подають до ролів або локшини удон, використовують у маринаді для м’яса та риби. Єдиної технології приготування соусу териякі немає, кожен поваримо привносить щось своє. Ми пропонуємо вам приготувати териякі на основі соєвого соусу та цукру.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 8.
Інгредієнти:
- Соус соєвий – 150мл.
- Імбир мелений – 2 ч.л.
- Мед рідкий – 1 ст.
- Крохмаль картопляний – 2 ч.л.
- Олія рослинна – 1 ч.л.
- Часник сушений – 1 ч.л.
- Цукор – 4-5 ч.л.
- Вода –60 мл.
- Оцет винний 6% – 1 ст.л.
Процес приготування:
1. Соєвий соус влийте у каструлю з товстим дном. Додайте до нього цукор, імбир та сушений часник.
2. Далі влийте олію і додайте мед, перемішайте.
3. Потім додайте оцет, перемішайте.
4. Крохмаль спочатку змішайте з водою, потім влийте отриманий розчин у каструлю і добре перемішайте.
5. Помістіть каструлю на середній вогонь, постійно помішуючи, доведіть соус до кипіння. Потім зменште вогонь і варіть ще 5-6 хвилин. Потім процідіть соус через дрібне сито.
6. Остудіть соус протягом 15-20 хвилин, потім перелийте його в скляну ємність, у процесі остигання, він стане густішим. Зберігайте териякі у холодильнику.
Смачного!
Соус теріякі з апельсином у домашніх умовах
Рецепт соусу теріяки лише на перший погляд може здатися складним. Так як в його основу вже закладено готовий соєвий соус, то вам залишається лише посилити його смак додатковими прянощами та надати йому густішої консистенції.
Час приготування: 25 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порцій: 8.
Інгредієнти:
- Соус соєвий – 200мл.
- Мед – 3 ст.
- Цукор – 2 ч.л.
- Імбир – 2-2,5 см.
- Часник – 1 зуб.
- Крохмаль – 2 ч.л.
- Вода – 4 ст.
- Перець чилі – до смаку.
- Апельсин – 0,5 шт.
- Оливкова олія – 1 ст.л.
Процес приготування:
1. Корінь імбиру наріжте тонкими пластинками, часник роздавіть плоскою стороною ножа, перець чилі наріжте кільцями.
2. У каструлю викладіть мед та цукор. Додайте імбир, часник та перець чилі.
3. Влийте соєвий соус та сік половини апельсина. Варіть соус на середньому вогні 5-6 хвилин після кипіння.
4. Потім процідіть соус через дрібне сито. Крохмаль розведіть у холодній воді.
5. Потроху додайте крохмальну суміш соус і продовжуйте варити його на повільному вогні, періодично помішуючи. Додайте оливкову олію, перемішайте і готовий соус теріякі.
Смачного!
Як приготувати смачний соус теріякі з вином?
Соус теріякі відрізняється густою консистенцією та яскравим смаком. Він однаково добре підходить для маринування риби, курки та м’яса, а також використовується у приготуванні різних салатів.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Соус соєвий – 100мл.
- Імбир – 10 гр.
- Цукор – 200 гр.
- Вода –300 мл.
- Вино – 2 ст.
- Кунжут – 1 ст.
- Сіль часникова – 0,5 ч.л.
- Крохмаль – 1 ст.
Процес приготування:
1. Корінь імбиру почистіть та наріжте.
2. У каструлю влийте воду та соєвий соус, додайте цукор, крохмаль, розведений у холодній воді та часникову сіль.
3. Поставте каструлю на вогонь, доведіть соус до кипіння. Потім влийте вино та додайте кунжут, продовжуйте варити ще 5 хвилин. Потім процідіть соус через дрібне сито.
4. Готовий соус зніміть з вогню, дайте йому трохи охолонути.
5. Потім перелийте у скляну ємність і зберігайте у холодильнику.
Смачного!
Швидкий та простий рецепт соусу теріякі без додавання вина
Японська кухня знаменита своїми яскравими та оригінальними соусами. І вже ні для кого не є секретом, що їх самостійно можна приготувати в домашніх умовах. Наприклад, соус териякі він швидко готується і добре зберігається в холодильнику.
Час приготування: 25 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Соус соєвий – 100мл.
- Імбир – 1 ч.л.
- Мед натуральний – 1 ст.
- Олія кунжутна – 1 ч.л.
- Вода –70 мл.
- Часник – 3 зуб.
- Цукор – 60 гр.
- Оцет винний – 1 ст.
- Крохмаль картопляний – 3 ч.л.
Процес приготування:
1. Часник та імбир почистіть, і натріть на дрібній тертці. Перекладіть інгредієнти у каструлю з товстим дном.
2. Додайте цукор та мед, перемішайте.
3. Потім влийте соєвий соус, воду та винний оцет, додайте крохмаль і добре перемішайте.
. Далі влийте кунжутну олію, поставте каструлю на вогонь і доведіть соус до кипіння. Після цього зменште вогонь і варіть теріякі 3-5 хвилин. Соус має помітно загуснути.
5. Процідіть соус через дрібне сито та остудіть до кімнатної температури.
6. Зберігайте теріякі у холодильнику.
Смачного!