Як приготувати шаурму – є безліч різноманітних варіантів домашнього фастфуду, які об’єднує головна умова: будь-яке смажене м’ясо доповнюється мікстом овочів з різними соусами, загортається в лаваш і обов’язково обсмажується. Готуються всі види шаурми швидко, а результат завжди безсумнівно смачний.
Шаурма зі свининою в домашніх умовах
Шаурма в домашніх умовах зі свининою, як більш прийнятним для нас м’ясом замість традиційної баранини, буде у вас не тільки перекусом, але і ситним блюдом, особливо для чоловіків. У цьому рецепті свинину обсмажуємо і відразу змішуємо з соусом. З овочів беремо помідори «Черрі», пекінську капусту і огірок. Доповнюємо шаурму сиром і обсмажуємо на сухій сковороді, що дає ефект гриля.
Час готування: 30 хвилин.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 2.
Інгредієнти:
- Лаваш – 2 шт.
- Свинина – 300 гр.
- Черрі – 12 шт.
- Огірок свіжий – 1 шт.
- Пекінська капуста – 1 шт.
- Майонез – 150 гр.
- Твердий сир – 150 гр.
- Часник – 3 зубка.
- Кріп – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Свинину промити, обов’язково обсушити серветкою і нарізати невеликими шматочками. Обсмажити їх до готовності протягом 5-7 хвилин при помішуванні і без додавання олії.
Крок 2. Для соусу в окремій піалі змішати подрібнений через прес часник з дрібно нашаткованим кропом і майонезом.
Крок 3. Обсмажену свинину перекласти в окремий посуд і остудити.
Крок 4. Додати до неї приготований майонезний соус і добре перемішати.
Крок 5. Пекінську капусту нашаткувати тонкою соломкою.
Крок 6. Помідори розрізати на половинки. Огірки нарізати, як і капусту, тонкою соломкою. Твердий сир подрібнити на великій терці.
Крок 7. Листи лаваша розгорнути на стільниці і в середину викласти нарізку пекінської капусти з обсмаженою свининою в соусі.
Крок 8. Поверх свинини рівномірно розкласти нарізку помідорів з огірком і посипати тертим сиром.
Крок 9. Акуратно начинку загорнути в лаваш. Сформовану шаурму зі свининою обсмажити на сухій сковороді і відразу в гарячому вигляді подати до столу. Смачного!
Домашня шаурма з ковбасою в лаваші
Дуже смачним варіантом домашньої шаурми буде у вас приготування її з ковбасою і овочами. У цьому рецепті ковбасу вибираємо копчену і обсмажуємо. Овочевим мікстом беремо капусту, помідори «чері», маринований огірок і корейську моркву. Для соусу змішуємо майонез з томатною пастою.
Час готування: 30 хвилин.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 2.
Інгредієнти:
- Лаваш – 2 шт.
- Ковбаса копчена – 100 гр.
- Черрі – 6 шт.
- Огірок маринований – 1 шт.
- Капуста білява – 100 гр.
- Корейська морква – 100 гр.
- Майонез – 2 ст.л.
- Томатний соус – 1 ст.л.
- Твердий сир – 70 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Копчену ковбасу звільніть від оболонки, наріжте соломкою і в продовження двох хвилин обсмажте на розігрітій олії.
Крок 2. У піалі добре перемішайте майонез з томатним соусом. Розгорніть листи лаваша і нанесіть на них тонкий шар соусу, залишивши вільними краю.
Крок 3. На один край лаваша викладіть обсмажену ковбасу.
Крок 4. Поверх ковбаси укладіть нарізаний слайсами маринований огірок.
Крок 5. Поверх огірка укладіть кружечки помідорів чері.
Крок 6. Тонкою соломкою нашаткуйте білокочану капусту, перетріть з сіллю і покладіть поверх нарізки помідорів чері.
Крок 7. На капусту укладіть трохи корейської моркви.
Крок 8. Цю начинку рівномірно посипте тертим на терці сиром.
Крок 9. Потім акуратно і конвертиком поверніть шаурму.
Крок 10. Підрум’яньте сформовану шаурму на сухій сковороді-гриль по 2 хвилини з кожного боку.
Крок 11. Приготовану домашню шаурму з ковбасою в лаваші розріжте навпіл і відразу гарячої подайте до столу. Смачного!
Шаурма з куркою і корейською морквою
Шаурма з куркою і корейською морквиною, приготована своїми руками і на основі якісних продуктів виходить найсмачнішою, а корейська морква її смаку додасть пікантність. У цьому рецепті куряче м’ясо обсмажуємо. Морква по-корейськи беремо або готову, або домашню. Для курячої шаурми важливий соус і його готуємо з майонезу зі сметаною і прянощами.
Час готування: 50 хвилин.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 2.
Інгредієнти:
- Лаваш тонкий – 1 шт.
- Смажене куряче м’ясо – 150 гр.
- Морква по-корейськи – 150 гр.
- Свіжий огірок – 1 шт.
- Лист салату / капусти – 3 шт.
- Аджика – 2 ст.л.
- Масло вершкове – для смаження.
- Олія – для смаження.
Для соусу:
- Сметана – 2 ст.л.
- Майонез – 2 ст.л.
- Часник – 2 зубки.
- Хмелі-сунелі – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Паприка копчена – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу підготуйте згідно з рецептом, всі інгредієнти для шаурми. Куряче м’ясо наріжте невеликими шматочками, посипте сіллю з чорним перцем і обсмажте на великому вогні протягом 10 хвилин на суміші вершкового масла з рослинним.
Крок 2. Для соусу в окремому посуді добре змішайте сметану з майонезом, подрібненим часником і приправами.
Крок 3. Великий лист лаваша розгорніть і змастіть всю поверхню аджики, залишивши вільними тільки краї.
Крок 4. Дрібно наріжте листя салату з огірком і укладіть поверх шару аджики.
Крок 5. Поверх овочів рівномірно розкладіть обсмажену курку.
Крок 6. Корейську моркву розріжте на більш короткі шматочки і рівномірно розкладіть поверх курки.
Крок 7. Начинку рясно змастіть приготованим часниковим соусом.
Крок 8. На начинку спочатку загорніть бічні краї лаваша.
Крок 9. Потім щільно і акуратно поверніть лаваш рулетом.
Крок 10. Обсмажте його на сухій сковороді або грилі тільки до легкого рум’яного кольору.
Крок 11. Приготовану шаурму з куркою і корейською морквиною розріжте навпіл і відразу подайте до столу в гарячому вигляді. Смачного!
ПП корисна шаурма в домашніх умовах
ПП корисна шаурма в домашніх умовах готується з м’яса птиці, будь-якого набору овочів, а для соусу беруться нежирна сметана, йогурт, ряженка або кетчуп. Рецепт простий, швидкий і смачний.
Час готування: 30 хвилин.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 2.
Інгредієнти:
- Лаваш вірменський – 2 шт.
- Куряче філе – 300 гр.
- Помідор – 1 шт.
- Огірок – 1 шт.
- Сир – 150 гр.
- Сметана нежирна / йогурт – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Паприка – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Куряче філе промийте, наріжте соломкою і посипте сіллю з чорним перцем. Філе можна готувати одним шматком і нарізати після обсмажування.
Крок 2. У сковороді розігрійте трохи олії. Протягом 3-5 хвилин обсмажте на ньому філе до легкого золотистого кольору.
Крок 3. Овочі промийте, обсушити серветкою і наріжте огірки соломкою, а помідори тонкими часточками.
Крок 4. На великій терці подрібніть твердий сир.
Крок 5. У піалі змішайте сметану / йогурт з сіллю, чорним меленим перцем і паприкою.
Крок 6. На столі розгорніть лаваш і половину його змастіть приготованим соусом.
Крок 7. На соус розкладіть обсмажене куряче філе.
Крок 8. Поруч з філе укладіть нарізку овочів.
Крок 9. Начинку рівномірно посипте тертим на терці сиром.
Крок 10. Акуратно і щільно поверніть лаваш з начинкою рулетом. Обсмажте його на розігрітій сухій сковороді до золотистого кольору з обох сторін.
Крок 11. Приготовану ПП корисну шаурму в домашніх умовах перекладіть на тарілку, розріжте навпіл і подайте до столу в гарячому вигляді. Смачного!
Домашня шаурма з фаршем
У популярній домашній шаурмі смажене м’ясо можна замінити фаршем і без втрати відмінного смаку цієї закуски. У цьому рецепті вам пропонується взяти курячий фарш, доповнити тертим сиром в співвідношенні 1: 2 і обсмажити у вигляді фрикадельок. Овочевим набором беремо традиційні для шаурми огірок, салат, корейську моркву і червоний цибуля. Для соусу змішуємо кетчуп з майонезом, який можна замінити сметаною або йогуртом.
Час готування: 35 хвилин.
Час приготування: 35 хвилин.
Порції: 2.
Інгредієнти:
- Лаваш – 1 шт.
- Курячий фарш – 300 гр.
- Твердий сир – 150 гр.
- Панірувальні сухарі – 20 гр.
- Огірок – 50 гр.
- Салат « Айсберг » – 30 гр.
- Морква по-корейськи – 30 гр.
- Цибуля червона – 20 гр.
- Майонез – 2 ст.л.
- Кетчуп – 2 ст.л.
- Олія – 3 ст.л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу підготуйте згідно пропорції рецепта, всі інгредієнти для шаурми.
Крок 2. Подрібніть будь-який твердий сир, наприклад, «Пармезан» на дрібній терці.
Крок 3. В окремий посуд перекладіть курячий фарш, додайте сіль, тертий сир і насипте сухарі з білого хліба. Все добре перемішайте.
Крок 4. Мокрими руками з фаршу в обсязі столової ложки, сформуйте фрикадельки.
Крок 5. У сковороді розігрійте олію і перекладіть фрикадельки.
Крок 6. Обсмажте фрикадельки на середньому вогні і до золотистої скоринки з усіх боків.
Крок 7. Для овочевої начинки нашаткуйте салат. Його можна замінити білокачанною капустою і нашаткувати дуже тонкою соломкою.
Крок 8. Тонкими поздовжніми брусочками наріжте огірок.
Крок 9. Цибулю подрібніть тонкими півкільцями.
Крок 10. У піалі змішайте майонез з кетчупом.
Крок 11. На стільниці розгорніть лист лаваша і на середину укладіть нарізку салату, огірка і корейську моркву.
Крок 12. Поверх овочів в один ряд укладіть фрикадельки і нарізку цибулі.
Крок 13. Начинку рівномірно полийте приготованим соусом. Потім лаваш акуратно і щільно поверніть, сформувавши шаурму.
Крок 14. Обсмажте шаурму на сковороді або грилі, щоб вийшла хрустка золотиста скоринка з обох сторін.
Крок 15. Приготовану домашню шаурму з фаршем розріжте навпіл і подайте до столу гарячою. Решта фрикадельки можете заморозити і використовувати для іншої порції цієї смачної закуски. Смачного!
Проста і швидка шаурма з сосисками
Коли немає часу для приготування м’яса, вас виручить варіант простої і швидкої шаурми з сосисками, а приготувати її для швидкого перекусу може і дитина. У цьому рецепті сосиски для шаурми обсмажуємо, а з овочів беремо або салат «Айсберг», або пекінську або білокочану капусту.
Час готування: 30 хвилин.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 2.
Інгредієнти:
- Лаваш – 1 шт.
- Сосиски – 3 шт.
- Твердий сир – 80 гр.
- Капуста – ½ шт.
- Майонез – за смаком.
- Кетчуп – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Сосиски звільніть від оболонки і розріжте поздовжньо на половинки. Довгими тонкими брусочками наріжте сир. Капусту дрібно нашаткуйте.
Крок 2. У сковороді розігрійте трохи олії і обсмажте на ній до легкого рум’яного кольору нарізку сосисок.
Крок 3. Лист лаваша розгорніть і розріжте навпіл. На кожну частину лаваша нанесіть тонким шаром кетчуп з майонезом. На край поздовжньо покладіть сосиски і скибочки сиру.
Крок 4. Поверх їх рівномірно розкладіть нарізку капусти і щільно поверніть в рулети.
Крок 5. Сформовану шаурму обсмажте на сковороді або в духовці до хрусткої скоринки з обох сторін.
Крок 6. Приготовану просту і швидку шаурму з сосисками відразу і в гарячому вигляді подайте до столу. Смачного!
Дуже смачна шаурма з креветками
Шаурма з креветками буде у вас не менш смачним варіантом цього популярного азіатського страви, адже креветки в лаваші відмінно поєднуються з мікстом овочів, що робить закуску хрусткою і свіжої, а соуси можна приготувати різні. У цьому рецепті креветки маринуємо в соєвому соусі, обсмажуємо і беремо спеціальний соус для шаурми.
Час готування: 50 хвилин.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 3.
Інгредієнти:
- Креветки королівські в панцирі – 900 гр.
- Лаваш – 3 шт.
- Огірок – 1 шт.
- Редис – 5 шт.
- Помідори – 1 шт.
- Часник – 1 зубок.
- Салат « Айсберг » – ½ шт.
- Соєвий соус – 100 мл.
- Соус для шаурми – 9 ст.л.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Креветки заздалегідь розморозьте в природних умовах, почистіть, залийте соєвим соусом і на півгодини поставте в холодильник для маринування.
Крок 2. Потім швидко обсмажте їх на розігрітій олії, а для аромату додати можна зубок часнику.
Крок 3. Розгорніть на столі листи лаваша. На один край нанесіть шар соусу для шаурми і викладіть нарізку салату « Айсберг ».
Крок 4. Дрібно наріжте редис, огірок і помідор. Нарізку цих овочів укладіть поверх салату.
Крок 5. Поверх овочів розкладіть обсмажені креветки.
Крок 6. Начинку полийте соусом для шаурми.
Крок 7. Акуратно і щільно сформуйте шаурму.
Крок 8. На сухій сковороді-гриль підсушити шаурму до рум’яних характерних смужок з обох сторін.
Крок 9. Приготовану дуже смачну шаурму з креветками розкладіть по порційних тарілках, розріжте навпіл і подайте до столу в гарячому вигляді. Смачного!
Домашня шаурма з індичкою
Домашня шаурма з індичкою буде у вас більш дієтичним і ПП блюдом, а готується вона швидко. М’ясо індички маринується і ароматом приправ просочується майже блискавично, що робить шаурму дуже смачною. У цьому рецепті індичку доповнимо пекінською капустою, свіжим огірком і морквою. Майонез в соусі можна замінити сметаною або йогуртом.
Час готування: 30 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 4.
Інгредієнти:
- Філе індички – 300 гр.
- Лаваш вірменський – 300 гр.
- Пекінська капуста – 450 гр.
- Огірок – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Майонез – 2 ст.л.
- Кетчуп – 4 ст.л.
- Приправа для курки – 2 ст.л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Олія – 4 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу підготувати згідно з рецептом, всі інгредієнти для шаурми. Філе індички промити холодною водою і обсушити серветкою. Промити овочі. Моркву очистити від шкірки.
Крок 2. Філе нарізати слайсами, посипати сіллю з приправою, добре перемішати і прикрити кришкою або тарілкою.
Крок 3. Соломкою нарізати пекінську капусту. Моркву подрібнити на корейській терці. Ці овочі в окремому посуді перемішати.
Крок 4. Тонкими напів-кружками нарізати огірок і трохи посолити.
Крок 5. Замариновану нарізку індички протягом 10 хвилин, не більше, обсмажити до золотистого кольору і можна розрізати на більш тонкі шматочки.
Крок 6. Розгорнути листи лаваша і в будь-якому порядку укласти на них нарізку овочів з обсмаженою індичкою, залишивши вільними краю. Начинку рівномірно полити майонезом і кетчупом.
Крок 7. Акуратно і щільно згорнути лаваш з начинкою, сформувавши шаурму. Обсмажити її на грилі або сухій сковороді до золотистого кольору з обох сторін.
Крок 8. Приготовану домашню шаурму з індичкою розрізати на половинки, розкласти по порційних тарілках, доповнити зеленню і подати до столу. Смачного!
Шаурма з червоною рибою
Шаурма з червоною рибою відрізняється від м’ясної незвичайним смаком, та й більш корисна. Червону рибу беруть або слабосолону, або обсмажують або запікають. У цьому варіанті готуємо шаурму зі слабосолоною фореллю. З овочів додаємо свіжий огірок, солодкий перець, помідор, авокадо і руколу з салатом. Соус до червоної риби краще підходить сметанний. Таку шаурму або подають відразу після приготування, або трохи прогрівають на грилі.
Час готування: 20 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 4.
Інгредієнти:
- Лаваш вірменський тонкий – 2 шт.
- Форель слабосолона – 150 гр.
- Авокадо – 1 шт.
- Огірок – 2 шт.
- Перець солодкий – 1 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Лимон – ½ шт.
- Рукола – 30 гр.
- Листя салату – 8 шт.
Для соусу:
- Сметана – 200 гр.
- Кріп – 4 гілочки.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед підготувати згідно з рецептом, всі інгредієнти для шаурми.
Крок 2. Для соусу в окремому посуді змішати сметану з дрібно нарізаним кропом, сіллю і чорним молотим перцем.
Крок 3. Овочі промити, обсушити серветкою і нарізати огірок з солодким перцем тонкими довгими смужками, а помідори часточками.
Крок 4. У авокадо видалити шкірку з кісточкою і м’якоть нарізати смужками. Так само нарізати форель. Ці інгредієнти полити соком половини лимона.
Крок 5. На стільниці розгорнути листи лаваша. На край нанести частину сметанного соусу.
Крок 6. Поверх соусу розкласти промиті листя салату і руколу.
Крок 7. Поверх зелені розкласти нарізку овочів.
Крок 8. Поверх овочів рівномірно розкласти скибочки авокадо і червоної риби.
Крок 9. Начинку покрити іншим соусом.
Крок 10. Щільно і акуратно загорнути начинку в рулет.
Крок 11. Приготовану шаурму з червоною рибою можна відразу сервірувати до столу або трохи обсмажити на сухій сковороді або грилі. Смачного!