Як приготувати грушевий сік на зиму – це неймовірно смачна заготівля, про існування якої знають зовсім небагато кулінари! Більшість звикло готувати з цих ароматних фруктів лише компоти, однак, прочитавши дану статтю, ви переконаєтеся, що можна заготовити дещо набагато цікавіше і оригінальніше! Подавши такий напій в охолодженому вигляді до святкового столу, ваші гості будуть приємно здивовані вашими кулінарними навичками – гарантовано!
Домашній грушевий сік з м’якоттю на зиму
Домашній грушевий сік з м’якоттю на зиму – це корисна і неймовірно смачна альтернатива магазинним напоїв, до складу яких входить велика кількість « зайвих » компонентів. Для цього ж рецепта нам потрібно лише трохи цукру для посилення смаку і вода.
Час готування – 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Груші ( очищені ) – 800 гр.
- Цукор-пісок – за смаком.
- Кислота лимонна – 2 щіпки.
- Вода – 150 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Під струменем води ретельно промиваємо кожен фрукт.
Крок 2. Розрізаємо груші на часточки, видаляючи серцевину і хвостики.
Крок 3. Скибочки пропускаємо через соковижималку.
Крок 4. Сік переливаємо в сотейник, додаємо цукор і воду.
Крок 5. Також всипаємо лимонку, перемішуємо і варимо 8-10 хвилин.
Крок 6. Гарячий напій розливаємо по заздалегідь простерилізованим баночкам і закриваємо. Після охолодження прибираємо в прохолодне місце для зберігання.
Сік з груш і яблука в домашніх умовах
Сік з груш і яблука в домашніх умовах – це проста і швидка заготівля, яка буде радувати протягом всієї зими, бо вона прекрасно зберігається в прохолодних приміщеннях. Відкривши таку баночку, ви не тільки вгамуєте спрагу, але і перенесетеся в ароматне літо!
Час готування – 60 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 3 л.
Інгредієнти:
- Груші – 3,5 кг.
- Яблука – 3,5 кг.
Процес приготування:
Крок 1. Яблука і груші обполіскуємо водою і даємо час обсохнути.
Крок 2. Кожен фрукт розрізаємо навпіл, щоб переконатися в тому, що паразити відсутні.
Крок 3. Підготовлені компоненти закидаємо в соковижималку і включаємо агрегат.
Крок 4. Знімаємо піну, яка утворилася.
Крок 5. Сік переливаємо в каструлю і доводимо до кипіння, проварюємо протягом 5 хвилин, також знімаючи шумівкою піну.
Крок 6. Гарячий напій переливаємо в стерильні банки і закриваємо під ключ. Ставимо на кришки і обертаємо в ковдру на 24 години. Зберігаємо в погребі.
Грушевий сік з лимонною кислотою
Грушевий сік з лимонною кислотою – це напій, який приведе ваші смакові рецептори в справжній гастрономічний захват! Завдяки додаванню невеликої кількості кислоти, насичений фруктовий смак злегка розбавляється і стає неймовірно приємним!
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 3 л.
Інгредієнти:
- Груші – 5 кг.
- Кислота лимонна – 3-4 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Фрукти уважно перебираємо і обполіскуємо, обрізаємо зіпсовані ділянки.
Крок 2. Нарізаємо часточками і пропускаємо через соковижималку.
Крок 3. Баночки ретельно миємо з содою і обговорюємо, в кожну насипаємо по 1 граму лимонки.
Крок 4. Сік переливаємо в підготовлені ємності, прикриваємо кришками і стерилізуємо у великій каструлі з рушником на дні, пів-літрові банки протягом 15-20 хвилин.
Крок 5. Закриваємо сік за допомогою спеціальної машинки і охолоджуємо в перевернутому вигляді. Зберігаємо в прохолодному приміщенні.
Грушевий сік на зиму через соковарку
Грушевий сік на зиму через соковарку – це перевірений і простий спосіб приготування ароматного вітамінного напою, який припаде до смаку кожному, хто зробить хоча б один ковток і відчує цю насиченість і яскравість садових плодів.
Час готування – 1 ч. 45 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 500 мл.
Інгредієнти:
- Груші – 1 кг.
- Цукор-пісок – 180 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Груші ополіскуємо.
Крок 2. Відокремлюємо м’якоть від насіннєвої коробочки.
Крок 3. Нарізку висипаємо в сито соковарки, в нижню частину вливаємо воду.
Крок 4. Фрукти присипаємо половиною цукрового піску, підставляємо ємність для збору соку.
Крок 5. Закриваємо агрегат кришкою і ставимо на максимальне полум’я, тримаємо на конфорці до тих пір, поки з шланга не перестане капати рідина.
Крок 6. В отриманий сік всипаємо залишки цукру, паралельно стерилізуємо банки і кришки.
Крок 7. Доводимо сік до кипіння і виливаємо в підготовлені баночки.
Крок 8. Через добу прибираємо в комору. Готуйте і отримуйте задоволення!