Як правильно варити вареники – 9 правильних рецептів з покроковими фото

Як правильно варити вареники, щоб вони вийшли смачними і при цьому не розвалилися? Ми допоможемо вам у цьому кулінарному процесі. Для приготування апетитного частування в домашніх умовах, рекомендуємо використовувати нашу перевірену добірку з дев’яти правильних рецептів з покроковими фото. Порадуйте себе і своїх близьких!

Як правильно варити вареники з вишнею в каструлі

Як правильно варити вареники з вишнею в каструлі, ми описали в нашому простому рецепті з покроковими фото. Готове частування послужить яскравим і поживним десертом для всієї родини. Подавайте його на сніданок або в якості перекусу. Порадуйте себе і близьких за допомогою наших кулінарних рад.

Час готування – 15 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Вареники з вишнею заморожені – 1 кг.
  • Вода – 4 л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо вареники з вишнею. Їх не потрібно попередньо розморожувати.

Крок 2. У велику каструлю вливаємо вказану кількість води.

Крок 3. Доводимо воду до кипіння і трохи підсолюємо її.

Крок 4. У киплячу воду занурюємо заморожені вареники з вишнею.

Крок 5. Чекаємо повторного закипання. В цей час продукт повинен спливти.

Крок 6. Після кипіння варимо вареники рівно п’ять хвилин. Можна вимикати плиту і отримувати частування з води.

Крок 7. Апетитні вареники з вишнею, які не розвалюються готові. Можете подавати до столу і пробувати!

Відварні ліниві вареники з сиром

Відварні ліниві вареники з сиром – дуже ситне і неймовірно смачне частування для домашнього столу. Приготувати його своїми руками зможе кожен. Для цього дотримуйтесь простим кроків з нашого перевіреного рецепта. Порадуйте і здивуєте ваших близьких цікавим кулінарним рішенням!

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Сир – 700 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 170 гр.
  • Цукор – 95 гр.
  • Сметана – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокій мисці з’єднуємо сир з яйцями і цукром.

Крок 2. Збиваємо продукти блендером і всипаємо до отриманої маси 110 гр. борошна. Найкраще її просіяти через дрібне сито.

Крок 3. Перемішуємо тісто до однорідності.

Крок 4. Далі з маси ліпимо акуратні ковбаски. Щоб вони не прилипали, посипаємо робочу поверхню борошно яке залишилосьм.

Крок 5. Ковбаску нарізаємо невеликими кубиками.

Крок 6. Кип’ятимо воду у великій каструлі і занурюємо в неї підготовлені вареники.

Крок 7. Після сплиття варимо продукт 5 хвилин, потім акуратно витягаємо з каструлі за допомогою шумівки.

Крок 8. Ніжні відварні ліниві вареники з сиром готові. Подавайте до столу разом зі сметаною!

Відварені вареники з грибами і картоплею

Відварені вареники з грибами і картоплею – цікаве і неймовірно смачне блюдо для всієї родини, яке нескладно приготувати своїми руками. Щоб максимально спростити кулінарний процес, скористайтеся нашим перевіреним рецептом з покроковими фото.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно – 250-300 гр.
  • Вода – 250 мл.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Олія – 1 ст.л.

Для начинки:

  • Гриби – 200 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо картоплю і нарізаємо її великими шматками. Відварюємо до готовності.

Крок 2. Також промиваємо гриби. При необхідності, відварюємо їх.

Крок 3. Подрібнюємо ріпчасту цибулю. Обсмажуємо його і доповнюємо грибами. Смажимо все разом до випаровування вологи. Солимо до смаку.

Крок 4. Відварну картоплю розминаємо в пюре. Далі продукт ретельно перемішуємо з цибулею і грибами.

Крок 5. Замішуємо тісто з борошна, води, солі і олії. Вимішуємо до отримання однорідного щільного кома.

Крок 6. Ком тіста ділимо на маленькі кульки. Кожен розгортаємо в плоский коло.

Крок 7. Кладемо начинку в коло і щільно з’єднуємо заготівлю.

Крок 8. Підготовлені вареники опускаємо в киплячу воду і варимо близько 10-15 хвилин.

Крок 9. Апетитні відварені вареники з картоплею і грибами готові. Можна пригощатися! Подавайте до столу зі сметаною або вершковим маслом.

Вареники, зварені в мультиварці

Вареники, зварені в мультиварці, виходять дуже м’якими, ніжними і тануть в роті. Також такий спосіб приготування порадує мінімальними часовими витратами. Для здійснення кулінарної ідеї використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки. Порадуйте себе і близьких!

Час готування – 15 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Вареники заморожені – 500 гр.
  • Вода – 2 л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Спеції – за смаком.
  • Олія – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти. Розморожувати вареники заздалегідь не потрібно.

Крок 2. У чашу мультиварки відразу заливаємо окріп для прискорення процесу готування.

Крок 3. У воду додаємо сіль і спеції за смаком. Можна додати перець і лавровий лист, якщо вареники з солоною начинкою.

Крок 4. Сюди ж вливаємо олію.

Крок 5. Опускаємо в підготовлену воду заморожені вареники і закриваємо кришку.

Крок 6. Включаємо режим «варіння» на 5 хвилин і відразу витягаємо продукт з мультиварки.

Крок 7. Смачні вареники, зварені в мультиварці, готові. Пригощайтеся!

Вареники в мікрохвильовці

Вареники в мікрохвильовці – оригінальний і дуже швидкий спосіб приготування улюбленого багатьма продукту. Подавайте готове блюдо в якості перекусу, на сніданок або до обіднього столу. Ваші близькі не зможуть встояти, а на кулінарний процес піде зовсім небагато часу.

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Вареники заморожені – 500 гр.
  • Вода – 1 ст.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Спеції – за смаком.
  • Лист лавровий – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Беремо заморожені вареники. Розморожувати їх не потрібно. Тому відразу викладайте продукт в підходящу для мікрохвильовки посуд.

Крок 2. Кип’ятимо воду в чайнику.

Крок 3. Заливаємо окропом заморожені вареники в посуді. Вода повинна повністю закривати інгредієнт.

Крок 4. Солимо інгредієнт і посипаємо спеціями. Кладемо сюди лавровий лист.

Крок 5. Ставимо блюдо на повну потужність в мікрохвильовці. Готуємо до кипіння.

Крок 6. Після зменшуємо потужність 600 Вт і готуємо 8 хвилин

Крок 7. Смачні і швидкі вареники в мікрохвильовці готові. Можна подавати до столу і пригощатися!

Вареники, зварені на пару

Вареники, зварені на пару, виходять дуже ніжними і повітряними. Такий продукт можна дуже швидко приготувати в домашніх умовах. Для цього скористайтеся перевіреним покроковим рецептом з нашої добірки. Обіцяємо, що цікава ідея стане однією з ваших улюблених.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 3 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 200 мл.
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Відварюємо картопля для начинки до повної готовності. Щоб овоч швидше зварився, розріжте картоплини на половини.

Крок 2. Подрібнюємо ріпчасту цибулю і обсмажуємо його. З’єднуємо з відварним картоплею.

Крок 3. Ретельно вимішуємо картоплю з цибулею до стану ніжного пюре.

Крок 4. Вимішуємо туге тісто з борошна, яйця, води і солі. Після заготівлю тонко розгортаємо і розрізаємо на круги.

Крок 5. По центру кожного кола кладемо начинку. Скріплюємо вареники по краях.

Крок 6. Викладаємо вареники на решітку мультиварки, обмазану олією.

Крок 7. Встановлюємо грати над парою і готуємо 20-25 хвилин.

Крок 8. Смачні вареники на пару готові. Розкладайте їх по тарілках і подавайте до столу.

Як варити вареники з магазину, щоб не розвалювалися

Як варити вареники з магазину, щоб не розвалювалися? Відповідь на це питання ви знайдете в нашому перевіреному рецепті з покроковими фото і докладним описом процесу. Кілька простих хитрощів дозволять вам приготувати апетитне і бездоганне домашнє частування.

Час готування – 15 хвилин

Час приготування – 7 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Вареники заморожені – 1 кг.
  • Вода – 4 л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти для готування.

Крок 2. Велика кількість води вливаємо в каструлю. Ставимо її на плиту.

Крок 3. Як тільки вода закипить, додаємо дрібку солі. Сіль необхідно додавати навіть при варінні вареників з солодкою начинкою.

Крок 4. Починаємо занурювати в киплячу воду напівфабрикат. Відразу зменшувати вогонь не потрібно. Даємо воді знову закипіти, а продукту спливти.

Крок 5. Далі вареники варимо 4-5 хвилин. Вогонь зменшуємо до середнього, але ні в якому разі не до мінімального. Інакше продукт розвалиться.

Крок 6. Відварене частування акуратно витягаємо з каструлі за допомогою шумівки.

Крок 7. Апетитні відварні вареники з начинкою готові і не розвалилися!

Вареники, приготовані на сковороді

Вареники, приготовані на сковороді – це дуже цікава і смачна страва для всієї родини, яке нескладно приготувати своїми руками. Щоб максимально спростити кулінарний процес, скористайтеся нашим перевіреним рецептом з покроковим описом і фото.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Вареники заморожені – 1 пачка.
  • Олія – 100 мл.
  • Зелень – для подачі.
  • Сметана – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Відварюємо картопля для начинки до повної готовності. Щоб овоч швидше зварився, розріжте картоплини на половини.

Крок 2. Подрібнюємо ріпчасту цибулю і обсмажуємо його. З’єднуємо з відварним картоплею.

Крок 3. Ретельно вимішуємо картоплю з цибулею до стану ніжного пюре.

Крок 4. Вимішуємо туге тісто з борошна, яйця, води і солі. Після заготівлю тонко розгортаємо і розрізаємо на круги.

Крок 5. По центру кожного кола кладемо начинку. Скріплюємо вареники по краях.

Крок 6. Викладаємо вареники на решітку мультиварки, обмазану олією.

Крок 7. Встановлюємо грати над парою і готуємо 20-25 хвилин.

Крок 8. Смачні вареники на пару готові. Розкладайте їх по тарілках і подавайте до столу!

Вареники, запечені в духовці

Вареники, запечені в духовці, виходять дуже соковитими, ароматними і апетитними. Таке частування послужить яскравим обідом або вечерею для всієї родини. Для приготування продукту в духовій шафі використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної добірки. Порадуйте себе і близьких!

Час готування – 45 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно – 200 гр.
  • Вода – 100 мл.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Сіль – ¼ ч.л.
  • Вишня – 300 гр.
  • Крохмаль – 1 ч.л.
  • Цукор – 50 гр.
  • Сметана – 125 мл.
  • Молоко – 100 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Ванілін – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку підготуємо ягідну начинку. Промиваємо продукт і очищаємо від кісточок, після перемішуємо з крохмалем.

Крок 2. Для тіста вимішуємо в щільний кому борошно, воду, сіль і олія. Працюємо руками, поки не отримаємо туге тісто.

Крок 3. Тісто тонко розгортаємо і нарізаємо невеликими колами. Кожне коло начиняємо вишнею, посипаної крохмалем і цукром.

Крок 4. Акуратно скріплюємо краю заготовок.

Крок 5. Занурюємо продукт в киплячу посолену воду на 3-4 хвилини.

Крок 6. Далі продукт кладемо в форму для запікання. Заливаємо сумішшю з сметани, молока, яйця і ваніліну. Випікаємо частування 30 хвилин при температурі 160 градусів.

Крок 7. Апетитні вареники в духовці готові. Діліть на порції і подавайте до столу!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал