Вареники – 9 смачних рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Вареники – це знаменита і улюблена багатьма страва слов’янської кухні. Апетитне частування можна приготувати з різними начинками, подавати в якості яскравого десерту або поживного перекусу. У нашій збірці ми зібрали дев’ять найсмачніших і нескладних кулінарних рецептів в домашніх умовах. Вареники вийдуть навіть у новачків!

Вареники з вишнею в домашніх умовах

Вареники з вишнею в домашніх умовах виходять дуже соковитими, ароматними і яскравими за смаком. Відмінне частування як для дорослих, так і для дітей. Просте смаколики кожен зможе приготувати на своїй кухні. Для цього беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної добірки.

Час готування: 25 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно – 350 гр.
  • Вода – 200 мл.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Олія – 1 ст.л.

Для начинки:

  • Вишня заморожена – 400 гр.
  • Цукор – 100 гр.

Для соусу:

  • Вишня заморожена – 100 гр.
  • Цукор – 3 ст.л.
  • Крохмаль – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Просіюємо борошно з сіллю в глибоку миску.

Крок 2. У центрі сухої суміші робимо невелике поглиблення.

Крок 3. Вливаємо сюди чисту воду і олію.

Крок 4. Вимішуємо продукти до отримання тугого однорідного кома.

Крок 5. Обмотуємо його харчовою плівкою і залишаємо на 30 хвилин відпочивати.

Крок 6. Підготовлене тісто тонко розгортаємо і вирізаємо з нього рівні кола.

Крок 7. У центр кожного кола кладемо трохи вишні і цукру.

Крок 8. Закріплюємо краї. Тепер вареники можна відправляти в киплячу воду на 5 хвилин.

Крок 9. В цей час приготуємо соус для подачі. Для цього доводимо до кипіння вишню, цукор і крохмаль. Перемішуємо і варимо на слабкому вогні близько 5 хвилин.

Крок 10. Ароматні і смачні вареники з вишнею готові. Подавайте до столу разом з ягідним соусом. Можна пробувати!

Вареники з картоплею і смаженою цибулею

Вареники з картоплею і смаженою цибулею відрізняються особливим смаком і ароматом. Страва приємно здивує своїми поживними властивостями. Відмінне рішення для оригінального перекусу в колі сім’ї. Подавайте до столу зі сметаною або іншими доповненнями до смаку. Порадуйте себе і близьких!

Час готування: 1 година

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Борошно – 280-320 гр.
  • Вода ( гаряча ) – 0,5 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Олія – 30 мл.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Картопля – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сало – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. З’єднуємо борошно з яйцем, водою, олією і дрібкою солі. Ретельно замішуємо продукти в один великий щільний ком. Накриваємо його рушником або тарілкою, залишаємо на 15 хвилин.

Крок 2. Для начинки очищаємо і промиваємо картоплю, відварюємо її до готовності. Зливаємо воду, додаємо вершкове масло і розминаємо толтушкою в ніжне пюре. Сіль додаємо на свій розсуд.

Крок 3. Смажимо на сковороді шматочки сала. Викладаємо до нього подрібнену ріпчасту цибулю і обсмажуємо до золотистості. Стежимо, щоб овоч не підгорів.

Крок 4. Повернемося тіста. Розкочуємо його в тонкий пласт, на якому вирізаємо рівні акуратні кружечки. Можна для цього використовувати звичайний стакан.

Крок 5. У кожне коло кладемо начинку з картоплі. Скріплюємо краї.

Крок 6. Коли всі вареники будуть готові, відправляємо їх в киплячу підсолену воду. Варимо 3-4 хвилини після того, як заготовки спливуть на поверхню.

Крок 7. Готовий продукт перекладаємо тарілку, посипаємо підсмаженим цибулею. Оригінальні вареники з картоплею і цибулею готові!

Вареники з картоплею і грибами

Вареники з картоплею і грибами виходять дуже ситними, ароматними і яскравими за смаком. Таке частування нікого не залишить байдужим. Подавайте його на обід, вечеря або в якості перекусу. Можна доповнювати сметаною і зеленню. Обов’язково спробуйте приготувати такі вареники на нашу перевіреному рецептом!

Час готування: 50 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 7 шт.
  • Гриби заморожені – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – 100 мл.
  • Борошно – 1 кг.
  • Вода – 1,5 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Заморожені гриби викладаємо в сковороду. Готуємо їх до випаровування вологи.

Крок 2. Звільняємо місце по центру сковороди. Вливаємо сюди олію і кладемо подрібнену цибулю. Обсмажуємо її до рум’янцю.

Крок 3. Очищаємо і промиваємо під водою картоплю.

Крок 4. Після натираємо овоч на великій терці.

Крок 5. Кладемо терту картоплю в загальну сковороду. Солимо інгредієнти, перемішуємо і обсмажуємо до повної готовності.

Крок 6. Для тіста вимішуємо борошно, воду, трохи солі і олії в щільний ком.

Крок 7. Розкочуємо тісто в тонкий пласт. Вирізаємо з нього акуратні кола. По центру кіл кладемо трохи начинки.

Крок 8. Скріплюємо краї і відправляємо заготовки в киплячу підсолену воду на 4-5 хвилин.

Крок 9. Ситні і смачні вареники з грибами і картоплею готові. Пробуйте!

Домашні вареники з чорницею

Домашні вареники з чорницею виходять дуже соковитими, ароматними і яскравими за смаком. Відмінне частування як для дорослих, так і для дітей. Просте смаколики кожен зможе приготувати на своїй кухні. Для цього беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної добірки.

Час готування: 30 хвилин

Час приготування: 4 хвилини

Порцій – 4

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно – 500 гр.
  • Жовток – 1 шт.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Вода гаряча – скільки візьме борошно.

Для начинки:

  • Чорниця – 750 гр.
  • Пудра цукрова – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Просіюємо і насичуємо киснем борошно, насипаємо гіркою на робочу поверхню. Робимо в сухому продукті невелике поглиблення і занурюємо в нього курячий жовток.

Крок 2. Починаємо вимішувати інгредієнти, поступово додаючи сіль, олія і гарячу воду. Тісто має вийти м’яким, але не липким, і не рідкуватим.

Крок 3. Старанно і акуратно вимішуємо руками щільне і гладке тісто.

Крок 4. Чорницю перебираємо і промиваємо. Після засипаємо ягоди цукровою пудрою і розмішуємо.

Крок 5. Щільне еластичне тісто розкочуємо в тонкий шар.

Крок 6. Із заготовки вирізаємо невеликі кола і начиняємо їх заготовленими ягодами з пудрою.

Крок 7. Кріпимо краї і ліпимо акуратні вареники.

Крок 8. Далі продукт опускаємо в киплячу воду і готуємо протягом чотирьох хвилини.

Крок 9. Домашні вареники з чорницею готові. Подавайте до столу!

Вареники з тістом на кефірі

Вареники з тістом на кефірі – це дуже проста і швидка кулінарна ідея, яка точно урізноманітнює ваше домашнє меню. Для приготування такого продукту дотримуйтесь перевіреним покроковим кроків з нашого рецепта. Готові вареники подавайте в якості перекусу або на сніданок. Рідні оцінять!

Час готування: 40 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 5-5,5 ст.
  • Кефір – 500 мл.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Сода – 1,5 ч.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Пюре картопляне – для начинки.

Процес приготування:

Крок 1. Просіюємо борошно в глибоку миску.

Крок 2. Далі в суху суміш відправляємо сіль.

Крок 3. Після відправляємо соду.

Крок 4. Перемішуємо сухі продукти між собою.

Крок 5. Окремо з’єднуємо яйце з цукром.

Крок 6. Виделкою або вінчиком збиваємо продукти до однорідності.

Крок 7. У борошні робимо невелике поглиблення.

Крок 8. Вливаємо в поглиблення яєчну суміш.

Крок 9. Далі вливаємо теплий кефір в зазначеній кількості.

Крок 10. Починаємо вимішувати інгредієнти між собою.

Крок 11. Далі вимішуємо масу руками для отримання щільного кома. Даємо заготівлі відпочити 30 хвилин.

Крок 12. Через час комок тіста розгортаємо. Вирізаємо з отриманого пласта невеликі кола. Починаємо їх картопляним пюре.

Крок 13. З’єднуємо краї. Заготовки відварюємо в підсоленій киплячій воді близько 4-5 хвилин.

Крок 14. Ситні вареники на кефірному тісті готові!

Вареники з заварного тіста на окропі

Вареники з заварного тіста на окропі виходять дуже ніжними і апетитними. Приготувати таке тісто зможуть навіть новачки. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки. Яскраве частування з начинкою нікого не залишить байдужим. Подавайте як перекушування.

Час готування: 50 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 5

Інгредієнти:

  • Борошно – 3 ст.
  • Вода ( кип’яток ) – 1 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Сіль – 2 гр.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Полуниця – 300 гр.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Сметана – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку миску просіюємо борошно. Сюди ж розбиваємо куряче яйце, додаємо сіль, олію.

Крок 2. Перемішуємо продукти ложкою або лопаткою.

Крок 3. Вливаємо в заготівлю окріп і дуже швидко все перемішуємо, щоб яйце не встигло зваритися.

Крок 4. Вміст миски перекладаємо на робочу поверхню.

Крок 5. Формуємо руками щільний гладкий ком і даємо йому відпочити близько 10-15 хвилин.

Крок 6. Промиваємо полуницю для начинки, ділимо її навпіл і кладемо в глибоку миску.

Крок 7. Повертаємося до тіста. Розкочуємо його в тонкий пласт, з якого після вирізаємо кружечки.

Крок 8. У кожен кружок сиплемо трохи цукру.

Крок 9. Кладемо шматочки полуниці.

Крок 10. Щільно склеюємо краї вареників.

Крок 11. Відправляємо заготовки варитися в киплячу підсолену воду на 4-5 хвилин.

Крок 12. Через зазначений час акуратно дістаємо частування шумівкою.

Крок 13. Доповнюємо гарячий продукт вершковим маслом.

Крок 14. Прикрашаємо полуницею і сметаною, подаємо до столу. Апетитні вареники на заварному тісті готові!

Вареники з квашеною капустою

Вареники з квашеною капустою – оригінальне кулінарне рішення для вашого домашнього столу. Таку страву можна подавати до обіду, вечері або в якості перекусу. Обов’язково спробуйте приготувати частування на нашу перевіреному рецептом з покроковим описом процесу.

Час готування: 50 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Борошно – 320 гр.
  • Вода – 120 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Капуста квашена – 400-450 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. З’єднуємо воду з яйцем, збиваємо виделкою або вінчиком.

Крок 2. Просіюємо борошно і з’єднуємо її з сіллю.

Крок 3. Рідку суміш з’єднуємо з сухою. Ретельно вимішуємо до отримання однорідного щільного кома. Ми залишаємо його на 30 хвилин.

Крок 4. Відміряємо необхідну кількість квашеної капусти. Віджимаємо її від зайвої вологи.

Крок 5. Подрібнюємо ріпчасту цибулю, змішуємо її з капустою. Тушкуємо все разом в сковороді до придбання золотистого відтінку.

Крок 6. З відпочилого тіста формуємо рівні по товщині ковбаски. Нарізаємо їх невеликими шматочками. Розкочуємо їх в тонкі кола.

Крок 7. Начиняємо кола квашеною капустою. Склеюємо краї.

Крок 8. Відправляємо заготовки відварюватися в киплячу воду, приблизно, на 4-5 хвилин.

Крок 9. Соковиті і яскраві вареники з квашеною капустою готові! Пригощайтеся!

Пишні вареники на кефірі на пару

Пишні вареники на кефірі на пару виходять дуже ніжними і апетитними. Приготувати таке тісто зможуть навіть новачки в кулінарній справі. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки. Яскраве частування з начинкою нікого не залишить байдужим. Обіцяємо!

Час готування: 40 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Кефір – 1 ст.
  • Сода – 0,8 ч.л.
  • Сіль – 2 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сир – 200 гр.
  • Цукор – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку миску вливаємо кефір кімнатної температури. Розбиваємо сюди куряче яйце.

Крок 2. Сюди ж просіюємо борошно, соду і сіль.

Крок 3. Перемішуємо масу і формуємо щільний ком. Ми залишаємо його на 10 хвилин.

Крок 4. В цей час займемося начинкою. Сир гарненько перемішуємо з цукром.

Крок 5. Тісто робимо в довгу ковбаску.

Крок 6. Нарізаємо її невеликими шматочками.

Крок 7. Кожен шматок розгортаємо в тонке коло.

Крок 8. Викладаємо на круги сирну начинку.

Крок 9. Гарненько скріплюємо краї тіста, закриваючи начинку.

Крок 10. Перекладаємо заготовки в пароварку і готуємо 20 хвилин. Можна використовувати мультиварку-пароварку.

Крок 11. Пишні вареники на кефірі на пару готові. Доповнюйте вершковим маслом і пробуйте!

Вареники з тіста на воді з яйцем

Вареники з тіста на воді з яйцем – це дуже проста і швидка кулінарна ідея, яка точно урізноманітнює ваше звичне меню. Для приготування такого частування, дотримуйтесь перевіреним покроковим кроків з нашого рецепта. Готові вареники подавайте в якості перекусу або на сніданок. Близькі оцінять!

Час готування: 50 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 ст.
  • Жовтки – 2 шт.
  • Цукор – 0,5 ч.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Вода тепла – 0,5 ст.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Начинка – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1 Жовтки ретельно перемішуємо з сіллю і цукром. Доповнюємо суміш водою. Перемішуємо.

Крок 2. Всипаємо в заготівлю просіяне борошно.

Крок 3. Ретельно вимішуємо продукти і формуємо щільний ком. Даємо йому відпочити близько 20 хвилин.

Крок 4. Розкочуємо отриманий ком в тонкий пласт. Вирізаємо невеликі кола.

Крок 5. На кожен шматочок кладемо начинку. Щільно скріплюємо краї.

Крок 6. Підготовлені вареники можна відварювати в киплячій воді. Для готовності досить 4-5 хвилин.

Крок 7. Вареники на воді з яйцями готові. Можна подавати до столу!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал