Вареники – 9 смачних рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

87a0465a702d0d2e238b8229749ecbbe

Вареники – це знаменита і улюблена багатьма страва слов’янської кухні. Апетитне частування можна приготувати з різними начинками, подавати в якості яскравого десерту або поживного перекусу. У нашій збірці ми зібрали дев’ять найсмачніших і нескладних кулінарних рецептів в домашніх умовах. Вареники вийдуть навіть у новачків!

Вареники з вишнею в домашніх умовах

Вареники з вишнею в домашніх умовах виходять дуже соковитими, ароматними і яскравими за смаком. Відмінне частування як для дорослих, так і для дітей. Просте смаколики кожен зможе приготувати на своїй кухні. Для цього беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної добірки.

Час готування: 25 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно – 350 гр.
  • Вода – 200 мл.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Олія – 1 ст.л.

Для начинки:

  • Вишня заморожена – 400 гр.
  • Цукор – 100 гр.

Для соусу:

  • Вишня заморожена – 100 гр.
  • Цукор – 3 ст.л.
  • Крохмаль – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Просіюємо борошно з сіллю в глибоку миску.

a914f086cba15337422d480052eb52f8

Крок 2. У центрі сухої суміші робимо невелике поглиблення.

b7311f6e4e808ec43ac12d070769f5cd

Крок 3. Вливаємо сюди чисту воду і олію.

08c264f24be20047e58794b4d6c58e3f

Крок 4. Вимішуємо продукти до отримання тугого однорідного кома.

1f058f92917f005736909f6642fd3922

Крок 5. Обмотуємо його харчовою плівкою і залишаємо на 30 хвилин відпочивати.

09bab8dd07ad55da96930e1973926c04

Крок 6. Підготовлене тісто тонко розгортаємо і вирізаємо з нього рівні кола.

79f19b07468a9a5d0e4f3bcc58708c00

Крок 7. У центр кожного кола кладемо трохи вишні і цукру.

5b0c33f18dfd8752b81ba80dabd5bf97

Крок 8. Закріплюємо краї. Тепер вареники можна відправляти в киплячу воду на 5 хвилин.

fe10ff6f398cfa7433f0f98a05c2418c

Крок 9. В цей час приготуємо соус для подачі. Для цього доводимо до кипіння вишню, цукор і крохмаль. Перемішуємо і варимо на слабкому вогні близько 5 хвилин.

143c13c7f2627b9a49b6e28888d34283

Крок 10. Ароматні і смачні вареники з вишнею готові. Подавайте до столу разом з ягідним соусом. Можна пробувати!

ccac468c6fae79706f2e042ec1b04d78

Вареники з картоплею і смаженою цибулею

Вареники з картоплею і смаженою цибулею відрізняються особливим смаком і ароматом. Страва приємно здивує своїми поживними властивостями. Відмінне рішення для оригінального перекусу в колі сім’ї. Подавайте до столу зі сметаною або іншими доповненнями до смаку. Порадуйте себе і близьких!

Час готування: 1 година

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Борошно – 280-320 гр.
  • Вода ( гаряча ) – 0,5 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Олія – 30 мл.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Картопля – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сало – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. З’єднуємо борошно з яйцем, водою, олією і дрібкою солі. Ретельно замішуємо продукти в один великий щільний ком. Накриваємо його рушником або тарілкою, залишаємо на 15 хвилин.

836077a197caaafc0ab83764c18ac932

Крок 2. Для начинки очищаємо і промиваємо картоплю, відварюємо її до готовності. Зливаємо воду, додаємо вершкове масло і розминаємо толтушкою в ніжне пюре. Сіль додаємо на свій розсуд.

3ce0df7a6e7316e0faa011d0bcdf8df5

Крок 3. Смажимо на сковороді шматочки сала. Викладаємо до нього подрібнену ріпчасту цибулю і обсмажуємо до золотистості. Стежимо, щоб овоч не підгорів.

d50dcdbf996d84b2f6fd5811b40006ea

Крок 4. Повернемося тіста. Розкочуємо його в тонкий пласт, на якому вирізаємо рівні акуратні кружечки. Можна для цього використовувати звичайний стакан.

9ac8c3162c12053d2ffdc25cae3c6151

Крок 5. У кожне коло кладемо начинку з картоплі. Скріплюємо краї.

80dcf22311f9ab61e4f52ffbff1d0320

Крок 6. Коли всі вареники будуть готові, відправляємо їх в киплячу підсолену воду. Варимо 3-4 хвилини після того, як заготовки спливуть на поверхню.

a5aa7debfa9868ff42a7b604ec0d69fa

Крок 7. Готовий продукт перекладаємо тарілку, посипаємо підсмаженим цибулею. Оригінальні вареники з картоплею і цибулею готові!

f92780e73ab2a87a9ae9c06cfee01dfe

Вареники з картоплею і грибами

Вареники з картоплею і грибами виходять дуже ситними, ароматними і яскравими за смаком. Таке частування нікого не залишить байдужим. Подавайте його на обід, вечеря або в якості перекусу. Можна доповнювати сметаною і зеленню. Обов’язково спробуйте приготувати такі вареники на нашу перевіреному рецептом!

Час готування: 50 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 7 шт.
  • Гриби заморожені – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – 100 мл.
  • Борошно – 1 кг.
  • Вода – 1,5 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Заморожені гриби викладаємо в сковороду. Готуємо їх до випаровування вологи.

6fdb8fb998b7ae3fcca8f5388dcf1dfd

Крок 2. Звільняємо місце по центру сковороди. Вливаємо сюди олію і кладемо подрібнену цибулю. Обсмажуємо її до рум’янцю.

e2ea007521e0d31b7ff03d742a361307

Крок 3. Очищаємо і промиваємо під водою картоплю.

89d6cf2d4e39bc85702ab7b60918e741

Крок 4. Після натираємо овоч на великій терці.

19f0480acf5234e776620468bb6827f0

Крок 5. Кладемо терту картоплю в загальну сковороду. Солимо інгредієнти, перемішуємо і обсмажуємо до повної готовності.

635156a321ac072112d0df01f19d594c

Крок 6. Для тіста вимішуємо борошно, воду, трохи солі і олії в щільний ком.

460fe27fed1c6fe5a841c83d08b1a2a6

Крок 7. Розкочуємо тісто в тонкий пласт. Вирізаємо з нього акуратні кола. По центру кіл кладемо трохи начинки.

710da672fd999d1e9602b5fb3c6a982d

Крок 8. Скріплюємо краї і відправляємо заготовки в киплячу підсолену воду на 4-5 хвилин.

78c9e352dc34f071d1e2630c1740c824

Крок 9. Ситні і смачні вареники з грибами і картоплею готові. Пробуйте!

2bd1076209d0b8158931d76522e100ae

Домашні вареники з чорницею

Домашні вареники з чорницею виходять дуже соковитими, ароматними і яскравими за смаком. Відмінне частування як для дорослих, так і для дітей. Просте смаколики кожен зможе приготувати на своїй кухні. Для цього беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної добірки.

Час готування: 30 хвилин

Час приготування: 4 хвилини

Порцій – 4

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно – 500 гр.
  • Жовток – 1 шт.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Вода гаряча – скільки візьме борошно.

Для начинки:

  • Чорниця – 750 гр.
  • Пудра цукрова – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Просіюємо і насичуємо киснем борошно, насипаємо гіркою на робочу поверхню. Робимо в сухому продукті невелике поглиблення і занурюємо в нього курячий жовток.

a6390150ea0ea6e19f46905fe1de6411

Крок 2. Починаємо вимішувати інгредієнти, поступово додаючи сіль, олія і гарячу воду. Тісто має вийти м’яким, але не липким, і не рідкуватим.

88f2fb942ba5b3367a6c878ae4c2f532

Крок 3. Старанно і акуратно вимішуємо руками щільне і гладке тісто.

09c8be551c8fd10ead44c1a8e58ce715

Крок 4. Чорницю перебираємо і промиваємо. Після засипаємо ягоди цукровою пудрою і розмішуємо.

f13e8039f322bf3aaebc41ca5bc67161

Крок 5. Щільне еластичне тісто розкочуємо в тонкий шар.

1ded4e5a53f69c775ece969b3089fadd

Крок 6. Із заготовки вирізаємо невеликі кола і начиняємо їх заготовленими ягодами з пудрою.

bb4c530bff6fc0f35e3f6d06ffd9b670

Крок 7. Кріпимо краї і ліпимо акуратні вареники.

ad7a80860391564082480ec6e699a76f

Крок 8. Далі продукт опускаємо в киплячу воду і готуємо протягом чотирьох хвилини.

ee8649f4584e02f00f49b20754f4ccbb

Крок 9. Домашні вареники з чорницею готові. Подавайте до столу!

2b4c47634dc4ef1397b58bfd6be24af6

Вареники з тістом на кефірі

Вареники з тістом на кефірі – це дуже проста і швидка кулінарна ідея, яка точно урізноманітнює ваше домашнє меню. Для приготування такого продукту дотримуйтесь перевіреним покроковим кроків з нашого рецепта. Готові вареники подавайте в якості перекусу або на сніданок. Рідні оцінять!

Час готування: 40 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 5-5,5 ст.
  • Кефір – 500 мл.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Сода – 1,5 ч.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Пюре картопляне – для начинки.

Процес приготування:

Крок 1. Просіюємо борошно в глибоку миску.

db20f34f262783312fa49a3897ddc80d

Крок 2. Далі в суху суміш відправляємо сіль.

90d57d1fc40de75d6e71ec641457288c

Крок 3. Після відправляємо соду.

d3f90417b898d2b09198295446687202

Крок 4. Перемішуємо сухі продукти між собою.

bbcfa8b8d831a261dd1f0b65f8b4a06e

Крок 5. Окремо з’єднуємо яйце з цукром.

662b52402d84b43bedd74b9c06636d18

Крок 6. Виделкою або вінчиком збиваємо продукти до однорідності.

8f0335174de8ccfcdfc7327febb1adb7

Крок 7. У борошні робимо невелике поглиблення.

19b5a6a51355704e4a3782a1550d722a

Крок 8. Вливаємо в поглиблення яєчну суміш.

e7dbac5fbb88585f478f14ef4310419f

Крок 9. Далі вливаємо теплий кефір в зазначеній кількості.

9a5a3a4fd3168b42457cc92f30b59935

Крок 10. Починаємо вимішувати інгредієнти між собою.

ed68cf322f8696a261cfa542ba43ebef

Крок 11. Далі вимішуємо масу руками для отримання щільного кома. Даємо заготівлі відпочити 30 хвилин.

053096e1b3f9d80275ea1c400ff011b6

Крок 12. Через час комок тіста розгортаємо. Вирізаємо з отриманого пласта невеликі кола. Починаємо їх картопляним пюре.

c37da53dbe178da6588f9b1ef3a9e5de

Крок 13. З’єднуємо краї. Заготовки відварюємо в підсоленій киплячій воді близько 4-5 хвилин.

c3a61ee8ebda5476ae3d3f6b5b7439c7

Крок 14. Ситні вареники на кефірному тісті готові!

f3b9b6d4fe8ccfddf369cc97d0740a6c

Вареники з заварного тіста на окропі

Вареники з заварного тіста на окропі виходять дуже ніжними і апетитними. Приготувати таке тісто зможуть навіть новачки. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки. Яскраве частування з начинкою нікого не залишить байдужим. Подавайте як перекушування.

Час готування: 50 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 5

Інгредієнти:

  • Борошно – 3 ст.
  • Вода ( кип’яток ) – 1 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Сіль – 2 гр.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Полуниця – 300 гр.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Сметана – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку миску просіюємо борошно. Сюди ж розбиваємо куряче яйце, додаємо сіль, олію.

7ee53a4d1f6afd28c5682bf0d8fd45ef

Крок 2. Перемішуємо продукти ложкою або лопаткою.

723c7ba0dcad59f3f7fa2ff13ca987cf

Крок 3. Вливаємо в заготівлю окріп і дуже швидко все перемішуємо, щоб яйце не встигло зваритися.

0255d61893fa2216b8770acd84a6b6d6

Крок 4. Вміст миски перекладаємо на робочу поверхню.

4178c33edbcda3199d92952aef667e87

Крок 5. Формуємо руками щільний гладкий ком і даємо йому відпочити близько 10-15 хвилин.

334bf9337b9af6bc5b82f0267ac75f56

Крок 6. Промиваємо полуницю для начинки, ділимо її навпіл і кладемо в глибоку миску.

2985c65df5d61d5c37e90fd115b62806

Крок 7. Повертаємося до тіста. Розкочуємо його в тонкий пласт, з якого після вирізаємо кружечки.

869ea2429dc58f69636fb67966a746d1

Крок 8. У кожен кружок сиплемо трохи цукру.

bc212b06e0bdcf0fde67b20fe84ea830

Крок 9. Кладемо шматочки полуниці.

5f0d7c9f1fbd52c528f82b86889a9a6d

Крок 10. Щільно склеюємо краї вареників.

011c46206df6c1bbc65688fdca521094

Крок 11. Відправляємо заготовки варитися в киплячу підсолену воду на 4-5 хвилин.

ef235904c234f8b13634cfce48856951

Крок 12. Через зазначений час акуратно дістаємо частування шумівкою.

dce9b601d8b442c9b52372ac412554b7

Крок 13. Доповнюємо гарячий продукт вершковим маслом.

5a0660eb3ed98465819d5193b49ace87

Крок 14. Прикрашаємо полуницею і сметаною, подаємо до столу. Апетитні вареники на заварному тісті готові!

c50ccad13c1d8e8dce66b3404846d1e3

Вареники з квашеною капустою

Вареники з квашеною капустою – оригінальне кулінарне рішення для вашого домашнього столу. Таку страву можна подавати до обіду, вечері або в якості перекусу. Обов’язково спробуйте приготувати частування на нашу перевіреному рецептом з покроковим описом процесу.

Час готування: 50 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Борошно – 320 гр.
  • Вода – 120 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Капуста квашена – 400-450 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. З’єднуємо воду з яйцем, збиваємо виделкою або вінчиком.

d20cb42cdb0e90b0486f3510f9196fa7

Крок 2. Просіюємо борошно і з’єднуємо її з сіллю.

e6fc743f9fba32ad9a2426d5406a755f

Крок 3. Рідку суміш з’єднуємо з сухою. Ретельно вимішуємо до отримання однорідного щільного кома. Ми залишаємо його на 30 хвилин.

abdfc2c417da22d4fc399407d4061639

Крок 4. Відміряємо необхідну кількість квашеної капусти. Віджимаємо її від зайвої вологи.

84c4296a25981cc4917c92294caf64a1

Крок 5. Подрібнюємо ріпчасту цибулю, змішуємо її з капустою. Тушкуємо все разом в сковороді до придбання золотистого відтінку.

84b103a99156ca0697f7ebcd907d0da2

Крок 6. З відпочилого тіста формуємо рівні по товщині ковбаски. Нарізаємо їх невеликими шматочками. Розкочуємо їх в тонкі кола.

e9c3fdbe4101d5ac27c6105349fcd60a

Крок 7. Начиняємо кола квашеною капустою. Склеюємо краї.

7ba84651358205e6e38cdc4edc22904d

Крок 8. Відправляємо заготовки відварюватися в киплячу воду, приблизно, на 4-5 хвилин.

0cb71b53d2e6f708fc5648edb3ec7044

Крок 9. Соковиті і яскраві вареники з квашеною капустою готові! Пригощайтеся!

e6f70c12824ba676a7b5e8198068ef99

Пишні вареники на кефірі на пару

Пишні вареники на кефірі на пару виходять дуже ніжними і апетитними. Приготувати таке тісто зможуть навіть новачки в кулінарній справі. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки. Яскраве частування з начинкою нікого не залишить байдужим. Обіцяємо!

Час готування: 40 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Кефір – 1 ст.
  • Сода – 0,8 ч.л.
  • Сіль – 2 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сир – 200 гр.
  • Цукор – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку миску вливаємо кефір кімнатної температури. Розбиваємо сюди куряче яйце.

2e1959bf4206dc5d4d5c38b5280fe90b

Крок 2. Сюди ж просіюємо борошно, соду і сіль.

759751698c688374301c2fd6395f51cd

Крок 3. Перемішуємо масу і формуємо щільний ком. Ми залишаємо його на 10 хвилин.

73093681d46ef4fa4a7baf2e7b91c50e

Крок 4. В цей час займемося начинкою. Сир гарненько перемішуємо з цукром.

0835c58c1b5b5fd6387835864598b338

Крок 5. Тісто робимо в довгу ковбаску.

002bdbcc09979d413876c867285e2f6f

Крок 6. Нарізаємо її невеликими шматочками.

2bda21ca01a5c8e62fc8f3da5f952350

Крок 7. Кожен шматок розгортаємо в тонке коло.

a26cc60c9de9e9964e21f32e571ea62b

Крок 8. Викладаємо на круги сирну начинку.

f6de41dc2120a8254f739e9082ed9f20

Крок 9. Гарненько скріплюємо краї тіста, закриваючи начинку.

67f1cc766b98f759d0a324e20c8452b2

Крок 10. Перекладаємо заготовки в пароварку і готуємо 20 хвилин. Можна використовувати мультиварку-пароварку.

03db83f2cffde85f4d15d663ad4c6f83

Крок 11. Пишні вареники на кефірі на пару готові. Доповнюйте вершковим маслом і пробуйте!

87e9dba00fc4788cdef6c1fc67838fce

Вареники з тіста на воді з яйцем

Вареники з тіста на воді з яйцем – це дуже проста і швидка кулінарна ідея, яка точно урізноманітнює ваше звичне меню. Для приготування такого частування, дотримуйтесь перевіреним покроковим кроків з нашого рецепта. Готові вареники подавайте в якості перекусу або на сніданок. Близькі оцінять!

Час готування: 50 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 ст.
  • Жовтки – 2 шт.
  • Цукор – 0,5 ч.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Вода тепла – 0,5 ст.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Начинка – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1 Жовтки ретельно перемішуємо з сіллю і цукром. Доповнюємо суміш водою. Перемішуємо.

6be6ba826dbde1fbaf627f07d9556bef

Крок 2. Всипаємо в заготівлю просіяне борошно.

18914686dd8815017e763a3eaca95219

Крок 3. Ретельно вимішуємо продукти і формуємо щільний ком. Даємо йому відпочити близько 20 хвилин.

f1b67563514858ea16c64a43c483feb1

Крок 4. Розкочуємо отриманий ком в тонкий пласт. Вирізаємо невеликі кола.

ffbfcec40a51312c8c054343b2e3a960

Крок 5. На кожен шматочок кладемо начинку. Щільно скріплюємо краї.

220f3c1435328980cde965ebb448ed65

Крок 6. Підготовлені вареники можна відварювати в киплячій воді. Для готовності досить 4-5 хвилин.

15c250b94f85399c4699191dc68aa5a1

Крок 7. Вареники на воді з яйцями готові. Можна подавати до столу!

a1bb2659ad1b1dc480fd9f6596af09b2

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал