Варення з чорносливу має яскравий кисло-солодкий смак і вийдуть досить густим. Воно ідеально підходить для тостів і начинки пиріжків. Як приготувати смачне варення з чорносливу в домашніх умовах, ви дізнаєтеся із зібраних в цій статті 4 рецептів.
Варення з чорносливу з кісточками в домашніх умовах
Ягоди з кісточками краще зберігають свою форму. До того ж щільні сливи в рубіновому сиропі дуже красиво виглядають в кришталевої мисочці і підкуповують своєю декоративністю. Таке варення, для різноманітності, має бути в кожній коморі.
Час готування: 12 годин.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Чорнослив – 1 кг.
- Цукор – 1, 2 кг.
- Вода – 1 л.
Процес приготування:
- Сливи переберіть, видаліть пошкоджені ягоди і добре промийте проточною водою.
- У каструлю влийте воду, доведіть її до 85 градусів.
- У гарячу воду викладіть чорнослив і залиште на 3-5 хвилин, потім злийте воду. Сливи відразу ж перекладіть в крижану воду. Потім ягоди висушіть паперовими рушниками.
- Приготуйте цукровий сироп. Для цього в ємність всипте цукор і влийте воду, перемішайте і доведіть сироп до кипіння, продовжуйте варити 3 хвилини.
- Потім в киплячий сироп опустіть сливи, перемішайте і прогрійте їх протягом хвилини. Зніміть каструлю з вогню і залиште варення на 3 години.
- Після цього поставте каструлю на вогонь і варіть по півгодини в 3-4 прийоми. Перерва між прийомами повинен бути не менше 2 годин. Потім готове варення розкладіть по стерилізованим банкам і закатати їх.
- Зберігайте варення з чорносливу з кісточками в прохолодному місці.
Смачного!
Як зварити смачне варення з чорносливу з волоським горіхом?
Якщо ви втомилися від класичних рецептів варення, то скористайтеся цим оригінальним рецептом домашнього ласощі зі слив і волоського горіха. Цей рецепт варення прийшов до нас зі Сходу.
Час готування: 80 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Чорнослив – 2 кг.
- Цукор – 0,8 кг.
- Вода – 1 л.
- Кориця мелена – 1 ч.л.
- Імбир мелений – 2 ч.л.
- Горіхи волоські – 150 гр.
Процес приготування:
- Чорнослив переберіть, промийте і видаліть кісточки.
- Перекладіть сливу в каструлю, додайте цукор і влийте воду.
- Поставте ємність на вогонь, доведіть варення до кипіння, додайте корицю і імбир, продовжуйте варити на помірному вогні 40 хвилин.
- Волоські горіхи обсмажте і порубати ножем, викладіть горіхи в варення і доведіть до кипіння.
- Гаряче варення відразу розкладіть по стерилізованим банкам, щільно закрийте їх чистими кришками і остудіть, укривши ковдрою. Зберігайте варення в прохолодному місці.
Смачного!
Неймовірно смачне варення з чорносливу з какао на зиму
Варення з чорносливу з приємною кислинкою і шоколадними нотками. У цей варення кладеться менше цукру, ніж зазвичай, тому смак дають тільки сливи і какао, через це воно виходить таким натуральним.
Час готування: 1 добу.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 16.
Інгредієнти:
- Чорнослив – 4 кг.
- Цукор – 2 кг.
- Какао – 10 ст.л.
- Ванілін – 1 пакетик.
Процес приготування:
- Відберіть щільні і стиглі ягоди, помийте їх.
- З слив видаліть кісточки.
- Засипте сливи 1 кілограмом цукром.
- Перемішайте сливи з цукром і залиште на добу в прохолодному місці.
- Какао змішайте з цукром, що залишився.
- Також всипте ванілін і отриману суміш додайте до слив. Поставте ємність на вогонь і варіть 40 хвилин.
- Готове варення розкладіть по стерилізованим банкам, щільно закрийте їх чистими кришками, остудіть і приберіть в холод на зберігання.
Смачного!
Рясне варення з чорносливу з апельсином на зиму
Приготувати варення з чорносливу і апельсина під силу будь-якій господині. Це неймовірно смачний десерт, яким можна насолоджуватися всією сім’єю холодними зимовими вечорами за чашкою чаю.
Час готування: 180 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 3.
Інгредієнти:
- Чорнослив – 1 кг.
- Апельсин – 1 шт.
- Цукор – 1 кг.
Процес приготування:
- Підготуйте всі інгредієнти за списком. Сливи і лимон ретельно помийте.
- Очистіть сливи від шкірки і видаліть кісточки.
- Цедру апельсина натріть на дрібній тертці.
- Апельсин очистіть, видаліть білі перегородки.
- Перекладіть сливу і апельсин в каструлю, всипте цукор і залиште на деякий час, щоб фрукти пустили сік і цукор розтанув.
- Поставте каструлю на вогонь, доведіть її вміст до кипіння, потім зменшіть температуру і продовжуйте варити 15 хвилин. Періодично помішуйте варення і знімайте піну. Зніміть каструлю з вогню, остудіть варення, потім знову проваріть його 15 хвилин.
- Банки для варення необхідно добре помити і простерилізувати будь-яким зручним способом, кришки прокип’ятіть. Гаряче варення розкладіть по банках, закатати їх кришками, переверніть догори дном і укутайте в теплий плед до повного охолодження. Зберігайте це чудове варення зі слив і апельсина в прохолодному місці.
Смачного!