Варення з чорносливу – 4 простих рецептів на зиму з покроковими фото

Варення з чорносливу має яскравий кисло-солодкий смак і вийдуть досить густим. Воно ідеально підходить для тостів і начинки пиріжків. Як приготувати смачне варення з чорносливу в домашніх умовах, ви дізнаєтеся із зібраних в цій статті 4 рецептів.

Варення з чорносливу з кісточками в домашніх умовах

Ягоди з кісточками краще зберігають свою форму. До того ж щільні сливи в рубіновому сиропі дуже красиво виглядають в кришталевої мисочці і підкуповують своєю декоративністю. Таке варення, для різноманітності, має бути в кожній коморі.

Час готування: 12 годин.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Чорнослив – 1 кг.
  • Цукор – 1, 2 кг.
  • Вода – 1 л.

Процес приготування:

  1. Сливи переберіть, видаліть пошкоджені ягоди і добре промийте проточною водою.

  2. У каструлю влийте воду, доведіть її до 85 градусів.

  3. У гарячу воду викладіть чорнослив і залиште на 3-5 хвилин, потім злийте воду. Сливи відразу ж перекладіть в крижану воду. Потім ягоди висушіть паперовими рушниками.

  4. Приготуйте цукровий сироп. Для цього в ємність всипте цукор і влийте воду, перемішайте і доведіть сироп до кипіння, продовжуйте варити 3 хвилини.

  5. Потім в киплячий сироп опустіть сливи, перемішайте і прогрійте їх протягом хвилини. Зніміть каструлю з вогню і залиште варення на 3 години.

  6. Після цього поставте каструлю на вогонь і варіть по півгодини в 3-4 прийоми. Перерва між прийомами повинен бути не менше 2 годин. Потім готове варення розкладіть по стерилізованим банкам і закатати їх.

  7. Зберігайте варення з чорносливу з кісточками в прохолодному місці.

Смачного!

Як зварити смачне варення з чорносливу з волоським горіхом?

Якщо ви втомилися від класичних рецептів варення, то скористайтеся цим оригінальним рецептом домашнього ласощі зі слив і волоського горіха. Цей рецепт варення прийшов до нас зі Сходу.

Час готування: 80 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Чорнослив – 2 кг.
  • Цукор – 0,8 кг.
  • Вода – 1 л.
  • Кориця мелена – 1 ч.л.
  • Імбир мелений – 2 ч.л.
  • Горіхи волоські – 150 гр.

Процес приготування:

  1. Чорнослив переберіть, промийте і видаліть кісточки.

  2. Перекладіть сливу в каструлю, додайте цукор і влийте воду.

  3. Поставте ємність на вогонь, доведіть варення до кипіння, додайте корицю і імбир, продовжуйте варити на помірному вогні 40 хвилин.

  4. Волоські горіхи обсмажте і порубати ножем, викладіть горіхи в варення і доведіть до кипіння.

  5. Гаряче варення відразу розкладіть по стерилізованим банкам, щільно закрийте їх чистими кришками і остудіть, укривши ковдрою. Зберігайте варення в прохолодному місці.

Смачного!

Неймовірно смачне варення з чорносливу з какао на зиму

Варення з чорносливу з приємною кислинкою і шоколадними нотками. У цей варення кладеться менше цукру, ніж зазвичай, тому смак дають тільки сливи і какао, через це воно виходить таким натуральним.

Час готування: 1 добу.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 16.

Інгредієнти:

  • Чорнослив – 4 кг.
  • Цукор – 2 кг.
  • Какао – 10 ст.л.
  • Ванілін – 1 пакетик.

Процес приготування:

  1. Відберіть щільні і стиглі ягоди, помийте їх.

  2. З слив видаліть кісточки.

  3. Засипте сливи 1 кілограмом цукром.

  4. Перемішайте сливи з цукром і залиште на добу в прохолодному місці.

  5. Какао змішайте з цукром, що залишився.

  6. Також всипте ванілін і отриману суміш додайте до слив. Поставте ємність на вогонь і варіть 40 хвилин.

  7. Готове варення розкладіть по стерилізованим банкам, щільно закрийте їх чистими кришками, остудіть і приберіть в холод на зберігання.

Смачного!

Рясне варення з чорносливу з апельсином на зиму

Приготувати варення з чорносливу і апельсина під силу будь-якій господині. Це неймовірно смачний десерт, яким можна насолоджуватися всією сім’єю холодними зимовими вечорами за чашкою чаю.

Час готування: 180 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 3.

Інгредієнти:

  • Чорнослив – 1 кг.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Цукор – 1 кг.

Процес приготування:

  1. Підготуйте всі інгредієнти за списком. Сливи і лимон ретельно помийте.

  2. Очистіть сливи від шкірки і видаліть кісточки.

  3. Цедру апельсина натріть на дрібній тертці.

  4. Апельсин очистіть, видаліть білі перегородки.

  5. Перекладіть сливу і апельсин в каструлю, всипте цукор і залиште на деякий час, щоб фрукти пустили сік і цукор розтанув.

  6. Поставте каструлю на вогонь, доведіть її вміст до кипіння, потім зменшіть температуру і продовжуйте варити 15 хвилин. Періодично помішуйте варення і знімайте піну. Зніміть каструлю з вогню, остудіть варення, потім знову проваріть його 15 хвилин.

  7. Банки для варення необхідно добре помити і простерилізувати будь-яким зручним способом, кришки прокип’ятіть. Гаряче варення розкладіть по банках, закатати їх кришками, переверніть догори дном і укутайте в теплий плед до повного охолодження. Зберігайте це чудове варення зі слив і апельсина в прохолодному місці.

Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал