Торт «Червоний оксамит» виходить дуже смачним з м’якими вершковими коржами і ніжним кремом чіз. Процес приготування нескладний і розділити його можна на пару днів.
Інгредієнти:
- Борошно 350 г
- Сода 6 г
- Розпушувач 8 г
- Сіль 3 г
- Какао порошок 14 г
- Масло вершкове 350 г
- Цукор 300 г
- Олія 110 мл
- Яйце 3 шт
- Кефір 300 мл
- Барвник 1-2 ч. л.
- Вершки 33-35% 120 г
- Цукрова пудра 250 г
- Вершковий сир 800 г
- Білий шоколад 60 г
Новорічний торт 2022 року “Червоний оксамит” покроковий фото-рецепт:
- 1. Сухі інгредієнти для приготування бісквіта з’єднати в одній мисці, какао обов’язково просіяти через сито, добре перемішати. (Мука-350 гр, сода- 1 ч. л. розпушувач – 2 ч. л., Сіль ½ ч. л., Какао порошок – 14 гр.).
- 2. Додаємо гелієвий барвник в кефір, перемішуємо до отримання однорідного кольору.
- 3. У миску викладаємо вершкове масло і збиваємо міксером 4-5 хвилин на високій швидкості.
- 4. Поступово, в кілька етапів додаємо в миску цукор і продовжуємо збивати.
- 5. До готової маси додаємо олію кімнатної температури і продовжуємо збивати.
- 6. Продовжуємо збивати масу і додаємо по одному 3 яйця.
- 7. Додаємо підфарбований кефір і продовжуємо збивати до однорідного з’єднання інгредієнтів.
- 8. Додаємо в чашу суміш сухих інгредієнтів і перемішуємо.
- 9. Підготуємо 2 форми діаметром 18 см, дно застилаємо пергаментом, змащуємо боки вершковим маслом і тонким шаром присипаємо борошном. Надлишки борошна, які не прилипли до боків необхідно струсити.
- 10. В першу форму викладаємо 550 гр тіста, у другу 750 гр. Лопаткою рівномірно розподіляємо тісто за формою.
- 11. Відправляємо коржі випікатися в розігріту до 170 градусів духовку на 45-55 хвилин. Готовим коржам потрібно дати охолонути 30-40 хвилин, потім витягаємо їх з форми. І залишаємо їх на решітці до повного охолодження.
- 12. Розрізаємо коржі. Всього їх вийде 3 шт.
- 13. Готуємо крем-чіз. Змішуємо вершки – 120 гр, Цукрову пудру – 50 гр. Починаємо збивати міксером 3-4 хвилини, в окремій чаші опрацьовуємо міксером вершковий сир 300 гр. і 50 гр. цукрової пудри, з’єднуємо отримані кремові маси, перемішуємо міксером і викладаємо в кондитерський мішок.
- 14. На підкладку наносимо трохи крему і розподіляємо його тонким шаром, викладаємо перший корж і розподіляємо половину крему.
- 15. Далі обертаємо нашу заготівлю торта харчовою плівкою для зручності збірки, викладаємо другий корж і розподіляємо на нього другу половину крему, зверху викладаємо 3 корж. Накриваємо тортик харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 2-3 години.
- 16. Вершкове масло 250 гр. кімнатної температури відправляємо в чашу, збиваємо міксером на високій швидкості 4-5 хвилин. Додаємо в чашу вершковий сир 500 гр. Додаємо цукрову пудру 130-150 гр., збиваємо. Додаємо гелієвий харчовий барвник червоного відтінку, кілька крапель і перемішуємо.
Сайт kolizhanka.net.ua бажає Вам смачного приготування і вітаємо з прийдешніми святами!
- 17. Отриманий крем (2/3) розподіляємо по тортику. Вирівняний торт прибираємо в холодильник на 1 годину.
- 18. У білий шоколад 60 гр. додаємо олію 10 гр., розтоплюємо в мікрохвильовій.
- 19. Прикрашаємо торт шоколадом, кремовими квітами і сніжинками з мастики.
Новорічний торт 2022 року “Червоний оксамит” відео-рецепт: