Тілапія в духовці – 7 смачних рецептів приготування з покроковими фото

3e76c1f48c9dba29c32201ca997785bd

Тілапія в духовці – це відмінна ідея для вашого корисного і поживного обіду або вечері. Біла морська риба відрізняється ніжним смаком і низьким вмістом жиру. Її можна подавати з запеченими або свіжими овочами, крупами або іншими доповненнями. Для приготування апетитної тіляпії використовуйте готову добірку з семи покрокових рецептів з фото.

Тілапія, запечена в фользі

Тілапія, запечена в фользі, — це дуже смачна, соковита і поживна ідея для других страв. Нежирна риба відмінно доповнить ваш сімейний обід або святкову вечерю. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами. Для приготування обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Філе тілапії – 6 шт.
  • Картопля – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Томати – 3 шт.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Майонез – 3 ст.л.
  • Сік лимонний – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Олія – для випікання.

Процес приготування:

Крок 1. З фольги формуємо акуратні круглі формочки з бортиками. Одна форма – одна порція.

96ddf8a491c34c13c0589a4462e1e2bf

Крок 2. Попередньо розморожуємо білу рибу, після промиваємо її і обсушуємо паперовим рушником.

6b85936c9e05d1fceaa72c84c3f80d19

Крок 3. Філе тілапії нарізаємо невеликими шматочками.

d740eb9c0d879e3e43cf40e48ba5867f

Крок 4. Посипаємо рибу сіллю і спеціями за смаком, доповнюємо майонезом. Перемішуємо і даємо трохи замаринувати.

fccea001ac02c554013a854fe156dff9

Крок 5. Нарізаємо ріпчасту цибулю тонкими кільцями.

78393888c5915fd5ec09c3ee4699035e

Крок 6. Твердий сир пропускаємо через терку.

a5ebcef0f6f179e1c4290becc050b4b8

Крок 7. Очищаємо від шкірки і промиваємо картоплю. Нарізаємо тонкими колами.

622bc8e9b0d0e8ac27855669a65b5c3a

Крок 8. Промиті томати нарізаємо невеликими шматочками.

a65548eed448718cd0d82f8375ebc3fc

Крок 9. Формочки з фольги обмазуємо олією, викладаємо сюди шар з картоплі, солимо до смаку.

4796a8e872d426096bbc298e7a4f3fd4

Крок 10. Викладаємо колечка цибулі. Солимо.

bd596f2deb7289b810e67859d87b3f2c

Крок 11. Помідори перемішуємо з шматочками тілапії. Викладаємо в формочки.

d3a588d8ae551db5c21735719b7449a6

Крок 12. Посипаємо заготовки тертим сиром.

8b8d6d0863905bc8c0d5a3b9554b3c5f

Крок 13. Відправляємо заготовки в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин. Щоб сир зверху не підгорів, на початку готування частування можна прикрити шматочком фольги.

333ca06ec62b8c93758b0a30ad757d37

Крок 14. Тілапія, запечена в фользі, готова. Подавайте яскраве частування до столу і пробуйте. Можна прикрасити свіжою зеленню!

6d9695aa35222cca62f70f8644d65482

Тілапія з сиром і помідорами

Тілапія з сиром і помідорами порадує вас яскравим смаком, неймовірною соковитою і поживними властивостями. Таке частування можна подавати з домашньому обіду або святкового столу. Для приготування рекомендуємо скористатися перевіреним рецептом з нашої добірки.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Філе тілапії – 5 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь розморожуємо філе тілапії, промиваємо і обсушуємо рушником. Далі філе нарізаємо порційними шматочками, солимо і посипаємо чорним молотим перцем.

3bdebdfb710dd242c7f12fc0ad65242e

Крок 2. Промиваємо помідори і нарізаємо їх тонкими кружечками.

208f1a9ea67452c94d8763e487fba577

Крок 3. Твердий сир пропускаємо через велику терку.

dad6b6cce1708475bba1f955b40b646b

Крок 4. Рибні шматочки викладаємо на деко з пергаментом.

fd3390561f368dfaffbfacb1b5816246

Крок 5. На рибні шматочки кладемо кружечки помідорів.

d8b58dfd8089d9d141f0568963a2c51e

Крок 6.  Посипаємо заготовки тертим твердим сиром і відправляємо їх в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.

23b0957343eda645c43e8e332a3dd870

Крок 7. Тілапія з сиром і помідорами готова. Розкладайте по порційних тарілках і подавайте до столу!

d97b40a009d0a364782ed7dc69049fa6

Тілапія з картоплею в духовці

Тілапія з картоплею в духовці – це відмінна кулінарна ідея для вашого смачного і корисного домашнього меню. Подавайте блюдо на обід або вечерю. Така морська риба відрізняється низьким вмістом жиру, що сподобатися тим, хто стежить за своєю фігурою. Беріть на замітку!

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе тілапії – 750 гр.
  • Картопля – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 160 гр.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Молоко – 50 мл.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Олія – для змащування дека.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку.

51b41bdd2703ef49f750df4b8ff0da2d

Крок 2. Очищаємо і промиваємо картоплю, після нарізаємо її тонкими кружками або скибочками.

71f26df17b9aad0c48dcc6b3a5d12bc0

Крок 3. Очищаємо ріпчасту цибулю від лушпиння і обробляємо її на тонкі колечка.

a347740f2d8e8e082d5c7e105458e59a

Крок 4. Пропускаємо через терку твердий сир.

ca51e8a6b590da8f3b7dba9489c2846d

Крок 5. Картоплю викладаємо на деко, промазаний олією. Посипаємо продукт сіллю і чорним молотим перцем.

5a09625c37ed3bf4a06aa68fd030d363

Крок 6. Промиваємо і обсушуємо філе тілапії. Кладемо його на картопляний шар.

d0e807e9326b0557a5d31c07b809787e

Крок 7. Розділимо цибулю по поверхні риби.

17410ce584e1d902cb995dd1a2acfaf6

Крок 8. Обмазуємо заготівлю майонезом.

edea45f91d67b848f52ae8d5085b16bd

Крок 9. Посипаємо все це тертим сиром. Відправляємо блюдо в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин. В середині процесу доливаємо молоко.

457414a60c449ce7188799514f164a0b

Крок 10. Тілапія з картоплею в духовці готова. Діліть на порції і подавайте до столу. При бажанні, можете доповнити ароматної зеленню.

16acf37842050b1823a499a4e738ffd0

Тілапія в сметані в духовці

Тілапія в сметані в духовці відрізняється ніжним приємним смаком, а також корисними і поживними властивостями. Така страва можна подавати зі свіжими овочами або гарячими гарнірами. Для приготування апетитної білої риби в домашніх умовах беріть на замітку наш покроковий рецепт.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Філе тілапії – 500 гр.
  • Сметана – 150 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції для риби – за смаком.
  • Сухарі панірувальні – 0,5 ст.
  • Олія – 30 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо розморожуємо філе тілапії, після промиваємо його під водою і обсушуємо.

1eb6c1d6d16b86e14be62285308345e8

Крок 2. Відміряємо потрібну кількість панірувальних сухарів. Сметану відразу перемішуємо з сіллю і приправою для риби.

085607823d3bedc8bd44369e33971734

Крок 3. Кожен шматочок рибного філе рясно обмазуємо сметаною.

ed3a4809cbca869a237b4a5ec0227c32

Крок 4. Після продукт в сметані обвалюємо в панірувальних сухарях.

4a1818071cd7441089938ae3c7ab5584

Крок 5. Перекладаємо частування в форму для запікання, обмазану олією.

7052ee16ce15199b7d4123a761327bb6

Крок 6. Запікаємо страву 15 хвилин при температурі 190 градусів. Після посипаємо сиром і запікаємо ще 5 хвилин.

68fc8a79bc8c41ea880471a75fbda6fa

Крок 7. Тілапія в сметані в духовці готова. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами і доповненнями!

6075521655535e2ccf1e614d430f03f1

Тілапія, запечена з овочами

Тілапія, запечена з овочами, виходить дуже соковитою, апетитною і яскравою за смаком. Подавайте її до обіду або вечері в колі сім’ї. Ваші близькі точно оцінять смак ніжною і нежирної риби в поєднанні з ароматними овочами. Для приготування беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковим описом процесу.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Філе тілапії – 0,7 кг.
  • Помідори – 2 шт.
  • Перець болгарський – 0,5 шт.
  • Цибуля-порей – 1 шт.
  • Стебла селери – 2 шт.
  • Сіль морська – за смаком.
  • Спеції для риби – за смаком.
  • Сік лимонний – 1 ч.л.
  • Олія – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Філе тілапії попередньо розморожуємо, промиваємо під водою і обсушуємо за допомогою паперових рушників.

3bba9bc70d03c8d655881cf73b789e29

Крок 2. Кожен шматочок риби посипаємо морською сіллю і спеціями для риби.

ede49ebd7fb985eacc8e05473d3b1cff

Крок 3. Очищаємо болгарський перець від насіння і нарізаємо його дрібними кубиками. Також подрібнюємо цибулю-порей і стебла селери. Помідори ріжемо тонкими кружечками.

0cd7946586f8799ba1fca67fe95bc229

Крок 4. Шматочки фольги обмазуємо олією. Викладаємо сюди трохи кубиків перцю і селери. Кладемо на овочі рибу і поливаємо її лимонним соком.

8b83915cd0232c9468df3f2f8be3f138

Крок 5. На рибу кладемо кружок помідора, посипаємо його подрібненим цибулею-пореєм.

4c30785afe76593a93fcec91c0321ef2

Крок 6. Щільно закриваємо заготовки фольгою. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.

d75b04bc91bc704326b637b91d3b8162

Крок 7. Тілапія, запечена з овочами, готова. Діліть на порції і подавайте до столу!

9a0a5ff1ccf2ddb52c4076c74b038c31

Тілапія в вершковому соусі в духовці

Тілапія в вершковому соусі в духовці приємно здивує неймовірно ніжним смаком, а також поживними властивостями. Таке частування можна подавати зі свіжими овочами або гарячими гарнірами до сімейного обіду або вечері. Для приготування беріть на замітку готову кулінарну ідею з нашої добірки.

Час готування – 55 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Філе тілапії – 800 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Вершки – 180 мл.
  • Сир твердий – 60 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Хліб житній – 4 скибочки.
  • Трави прованські / італійські – 1 ч.л.
  • Майоран – 2 щіпки.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сік лимонний – 2 ст.л.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Філе тілапії заздалегідь розморожуємо, промиваємо під водою і обсушуємо паперовими рушниками.

8037fba69dab0f2fb030b7f8cdf8b6e7

Крок 2. Нарізаємо півкільцями очищену від лушпиння ріпчасту цибулю.

c3acd96d0853dc5363773a3157474c8e

Крок 3. Викладаємо цибулю в форму для запікання. На нього укладаємо рибне філе. Солимо його, посипаємо спеціями і поливаємо вершками. Пару столових ложок вершків залишаємо.

f14f9f1dfc2bc7bab5c0c83485bf2470

Крок 4. У глибокій тарілці з’єднуємо курячі яйця, тертий сир, подрібнений житній хліб і сіль. Ретельно вимішуємо і доповнюємо невеликою кількістю вершків.

f261fbb6b7ed64660b115f9d94cdfeb9

Крок 5. Хлібно-яєчною масою обмазуємо нашу заготівлю. Поливаємо поверхню лимонним соком і оливковою олією.

81988cbbcdd0f0098f76e0c74259d1e0

Крок 6. Запікаємо страву 35 хвилин при температурі 200 градусів.

5d27f06f978d4d53933566451efb2101

Крок 7. Тілапія в вершковому соусі в духовці готова. Поділяйте на порції і подавайте до столу!

44b6e025e24a2e04b686c42adbae2e68

Тілапія з цибулею і морквою в духовці

Тілапія з цибулею і морквою в духовці – це дуже смачне і яскраве блюдо для вашого домашнього або святкового столу. Якщо знаєте, як цікаво приготувати ніжну морську рибку, то обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт з фото.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 25 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе тілапії – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Вершки – 100 мл.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

e12d18d7abd809618124c9446be1101f

Крок 2. Дрібно нарізаємо очищений від лушпиння ріпчасту цибулю.

5bdaa458993b86f543a207e8b13bf8b8

Крок 3. Морквину ріжемо дрібними кубиками.

1c619eb0dc4f4df401aaa862000c6b45

Крок 4. Відправляємо цибулю в сковороду з олією. Смажимо овоч до прозорості.

e6a36ba37b5e72b4c34f65d9e7853eb8

Крок 5. Викладаємо до цибулі морквину. Перемішуємо і обсмажуємо на помірному вогні близько 10-15 хвилин. В кінці солимо і перчимо.

9cdf2553f5efb0cde937062a5c3c47cc

Крок 6. Для заливки збиваємо вінчиком курячі яйця, вершки і дрібку солі.

455ba463fc74f51e71df20ac8bebe225

Крок 7. Розморожене рибне філе нарізаємо порційними шматочками. Викладаємо їх в форму для запікання. Солимо і перчимо за смаком.

275a9a73df3d4a22a1429d365488a85e

Крок 8. Закриваємо рибний шар морквою і цибулею.

6b222783c2224593d2303ee993558d10

Крок 9. Сюди ж відправляємо заливку з яєць і вершків.

5157e7691874864fdb4ace06fe2d758e

Крок 10. Ставимо блюдо в розігріту до 180 градусів духовку. Готуємо близько 20-30 хвилин.

eefb494c4f159f02931dc11888a729f5

Крок 11. Тілапія з цибулею і морквою в духовці готова. Подавайте до столу і швидше пробуйте!

660e6fd97ebf5cefc159a44b82e11620

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал