Тілапія в духовці – це відмінна ідея для вашого корисного і поживного обіду або вечері. Біла морська риба відрізняється ніжним смаком і низьким вмістом жиру. Її можна подавати з запеченими або свіжими овочами, крупами або іншими доповненнями. Для приготування апетитної тіляпії використовуйте готову добірку з семи покрокових рецептів з фото.
Тілапія, запечена в фользі
Тілапія, запечена в фользі, — це дуже смачна, соковита і поживна ідея для других страв. Нежирна риба відмінно доповнить ваш сімейний обід або святкову вечерю. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами. Для приготування обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Філе тілапії – 6 шт.
- Картопля – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Томати – 3 шт.
- Сир твердий – 150 гр.
- Майонез – 3 ст.л.
- Сік лимонний – 2 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Олія – для випікання.
Процес приготування:
Крок 1. З фольги формуємо акуратні круглі формочки з бортиками. Одна форма – одна порція.
Крок 2. Попередньо розморожуємо білу рибу, після промиваємо її і обсушуємо паперовим рушником.
Крок 3. Філе тілапії нарізаємо невеликими шматочками.
Крок 4. Посипаємо рибу сіллю і спеціями за смаком, доповнюємо майонезом. Перемішуємо і даємо трохи замаринувати.
Крок 5. Нарізаємо ріпчасту цибулю тонкими кільцями.
Крок 6. Твердий сир пропускаємо через терку.
Крок 7. Очищаємо від шкірки і промиваємо картоплю. Нарізаємо тонкими колами.
Крок 8. Промиті томати нарізаємо невеликими шматочками.
Крок 9. Формочки з фольги обмазуємо олією, викладаємо сюди шар з картоплі, солимо до смаку.
Крок 10. Викладаємо колечка цибулі. Солимо.
Крок 11. Помідори перемішуємо з шматочками тілапії. Викладаємо в формочки.
Крок 12. Посипаємо заготовки тертим сиром.
Крок 13. Відправляємо заготовки в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин. Щоб сир зверху не підгорів, на початку готування частування можна прикрити шматочком фольги.
Крок 14. Тілапія, запечена в фользі, готова. Подавайте яскраве частування до столу і пробуйте. Можна прикрасити свіжою зеленню!
Тілапія з сиром і помідорами
Тілапія з сиром і помідорами порадує вас яскравим смаком, неймовірною соковитою і поживними властивостями. Таке частування можна подавати з домашньому обіду або святкового столу. Для приготування рекомендуємо скористатися перевіреним рецептом з нашої добірки.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Філе тілапії – 5 шт.
- Помідори – 3 шт.
- Сир твердий – 200 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Заздалегідь розморожуємо філе тілапії, промиваємо і обсушуємо рушником. Далі філе нарізаємо порційними шматочками, солимо і посипаємо чорним молотим перцем.
Крок 2. Промиваємо помідори і нарізаємо їх тонкими кружечками.
Крок 3. Твердий сир пропускаємо через велику терку.
Крок 4. Рибні шматочки викладаємо на деко з пергаментом.
Крок 5. На рибні шматочки кладемо кружечки помідорів.
Крок 6. Посипаємо заготовки тертим твердим сиром і відправляємо їх в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
Крок 7. Тілапія з сиром і помідорами готова. Розкладайте по порційних тарілках і подавайте до столу!
Тілапія з картоплею в духовці
Тілапія з картоплею в духовці – це відмінна кулінарна ідея для вашого смачного і корисного домашнього меню. Подавайте блюдо на обід або вечерю. Така морська риба відрізняється низьким вмістом жиру, що сподобатися тим, хто стежить за своєю фігурою. Беріть на замітку!
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Філе тілапії – 750 гр.
- Картопля – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 160 гр.
- Сир твердий – 50 гр.
- Молоко – 50 мл.
- Майонез – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Олія – для змащування дека.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку.
Крок 2. Очищаємо і промиваємо картоплю, після нарізаємо її тонкими кружками або скибочками.
Крок 3. Очищаємо ріпчасту цибулю від лушпиння і обробляємо її на тонкі колечка.
Крок 4. Пропускаємо через терку твердий сир.
Крок 5. Картоплю викладаємо на деко, промазаний олією. Посипаємо продукт сіллю і чорним молотим перцем.
Крок 6. Промиваємо і обсушуємо філе тілапії. Кладемо його на картопляний шар.
Крок 7. Розділимо цибулю по поверхні риби.
Крок 8. Обмазуємо заготівлю майонезом.
Крок 9. Посипаємо все це тертим сиром. Відправляємо блюдо в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин. В середині процесу доливаємо молоко.
Крок 10. Тілапія з картоплею в духовці готова. Діліть на порції і подавайте до столу. При бажанні, можете доповнити ароматної зеленню.
Тілапія в сметані в духовці
Тілапія в сметані в духовці відрізняється ніжним приємним смаком, а також корисними і поживними властивостями. Така страва можна подавати зі свіжими овочами або гарячими гарнірами. Для приготування апетитної білої риби в домашніх умовах беріть на замітку наш покроковий рецепт.
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Філе тілапії – 500 гр.
- Сметана – 150 гр.
- Сир твердий – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Спеції для риби – за смаком.
- Сухарі панірувальні – 0,5 ст.
- Олія – 30 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Попередньо розморожуємо філе тілапії, після промиваємо його під водою і обсушуємо.
Крок 2. Відміряємо потрібну кількість панірувальних сухарів. Сметану відразу перемішуємо з сіллю і приправою для риби.
Крок 3. Кожен шматочок рибного філе рясно обмазуємо сметаною.
Крок 4. Після продукт в сметані обвалюємо в панірувальних сухарях.
Крок 5. Перекладаємо частування в форму для запікання, обмазану олією.
Крок 6. Запікаємо страву 15 хвилин при температурі 190 градусів. Після посипаємо сиром і запікаємо ще 5 хвилин.
Крок 7. Тілапія в сметані в духовці готова. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами і доповненнями!
Тілапія, запечена з овочами
Тілапія, запечена з овочами, виходить дуже соковитою, апетитною і яскравою за смаком. Подавайте її до обіду або вечері в колі сім’ї. Ваші близькі точно оцінять смак ніжною і нежирної риби в поєднанні з ароматними овочами. Для приготування беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковим описом процесу.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 5
Інгредієнти:
- Філе тілапії – 0,7 кг.
- Помідори – 2 шт.
- Перець болгарський – 0,5 шт.
- Цибуля-порей – 1 шт.
- Стебла селери – 2 шт.
- Сіль морська – за смаком.
- Спеції для риби – за смаком.
- Сік лимонний – 1 ч.л.
- Олія – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Філе тілапії попередньо розморожуємо, промиваємо під водою і обсушуємо за допомогою паперових рушників.
Крок 2. Кожен шматочок риби посипаємо морською сіллю і спеціями для риби.
Крок 3. Очищаємо болгарський перець від насіння і нарізаємо його дрібними кубиками. Також подрібнюємо цибулю-порей і стебла селери. Помідори ріжемо тонкими кружечками.
Крок 4. Шматочки фольги обмазуємо олією. Викладаємо сюди трохи кубиків перцю і селери. Кладемо на овочі рибу і поливаємо її лимонним соком.
Крок 5. На рибу кладемо кружок помідора, посипаємо його подрібненим цибулею-пореєм.
Крок 6. Щільно закриваємо заготовки фольгою. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
Крок 7. Тілапія, запечена з овочами, готова. Діліть на порції і подавайте до столу!
Тілапія в вершковому соусі в духовці
Тілапія в вершковому соусі в духовці приємно здивує неймовірно ніжним смаком, а також поживними властивостями. Таке частування можна подавати зі свіжими овочами або гарячими гарнірами до сімейного обіду або вечері. Для приготування беріть на замітку готову кулінарну ідею з нашої добірки.
Час готування – 55 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Філе тілапії – 800 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Вершки – 180 мл.
- Сир твердий – 60 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Хліб житній – 4 скибочки.
- Трави прованські / італійські – 1 ч.л.
- Майоран – 2 щіпки.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сік лимонний – 2 ст.л.
- Оливкова олія – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Філе тілапії заздалегідь розморожуємо, промиваємо під водою і обсушуємо паперовими рушниками.
Крок 2. Нарізаємо півкільцями очищену від лушпиння ріпчасту цибулю.
Крок 3. Викладаємо цибулю в форму для запікання. На нього укладаємо рибне філе. Солимо його, посипаємо спеціями і поливаємо вершками. Пару столових ложок вершків залишаємо.
Крок 4. У глибокій тарілці з’єднуємо курячі яйця, тертий сир, подрібнений житній хліб і сіль. Ретельно вимішуємо і доповнюємо невеликою кількістю вершків.
Крок 5. Хлібно-яєчною масою обмазуємо нашу заготівлю. Поливаємо поверхню лимонним соком і оливковою олією.
Крок 6. Запікаємо страву 35 хвилин при температурі 200 градусів.
Крок 7. Тілапія в вершковому соусі в духовці готова. Поділяйте на порції і подавайте до столу!
Тілапія з цибулею і морквою в духовці
Тілапія з цибулею і морквою в духовці – це дуже смачне і яскраве блюдо для вашого домашнього або святкового столу. Якщо знаєте, як цікаво приготувати ніжну морську рибку, то обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт з фото.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 25 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Філе тілапії – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Морква – 150 гр.
- Вершки – 100 мл.
- Яйце – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Дрібно нарізаємо очищений від лушпиння ріпчасту цибулю.
Крок 3. Морквину ріжемо дрібними кубиками.
Крок 4. Відправляємо цибулю в сковороду з олією. Смажимо овоч до прозорості.
Крок 5. Викладаємо до цибулі морквину. Перемішуємо і обсмажуємо на помірному вогні близько 10-15 хвилин. В кінці солимо і перчимо.
Крок 6. Для заливки збиваємо вінчиком курячі яйця, вершки і дрібку солі.
Крок 7. Розморожене рибне філе нарізаємо порційними шматочками. Викладаємо їх в форму для запікання. Солимо і перчимо за смаком.
Крок 8. Закриваємо рибний шар морквою і цибулею.
Крок 9. Сюди ж відправляємо заливку з яєць і вершків.
Крок 10. Ставимо блюдо в розігріту до 180 градусів духовку. Готуємо близько 20-30 хвилин.
Крок 11. Тілапія з цибулею і морквою в духовці готова. Подавайте до столу і швидше пробуйте!