Сирний суп з фрикадельками – це шикарна пишнота, яку тільки можна уявити. Перша страва зводить з розуму, причому всі складові в кожному рецепті дивовижно доповнюють одна одну. Перша страва з ніжним вершковим після-смаком викликає захоплення. На просторах інтернету способів приготування багато. У сьогоднішній добірці я поділюся своїми улюбленими цікавими варіантами, якими часто користуюся. В осінню погоду саме час зігрітися апетитним супчиком
Сирний суп з фрикадельками і грибами
Сирний суп з фрикадельками і грибами – моє фірмове перша страва. Я готую цей суп на кожен звану вечерю. Гості перед приходом завжди уточнюють, чи буде цей супчик в меню.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 10
Інгредієнти:
- Картопля – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Шампіньйони – 150 гр.
- Морква – 1 шт.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Фарш курячий – 500 гр.
- Сир плавлений – 200 гр.
- Вода питна – 3 л.
- Часник – 2 зубчика.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Сухарики – за бажанням.
Процес приготування:
Крок 1. Курячий фарш відправте в ємність, розбийте яйце, посоліть і поперчіть. Добре вимісити. З підготовленого фаршу скачайте фрикадельки однакового розміру.
Крок 2. Морквину сполосніть, очистіть овочечисткою і натріть на терці. Цибулину позбавте від лушпиння і наріжте зручним способом. Я ріжу півкільцями.
Крок 3. Картоплю середнього розміру гарненько помийте щіткою для миття овочів. Видаліть шкірку овочечисткою. Почищені коренеплоди розріжте на брусочки.
Крок 4. З шампіньйонів зніміть шкурку, зріжте потемнілу ніжку. Наріжте, як вам зручно. Гриби краще не мити, щоб вони не ввібрали зайву вологу.
Крок 5. У товстостінні каструлю налийте 3 літри води. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Коли вода добре закипить, закиньте картопляні брусочки.
Крок 6. Через 10 хвилин закиньте морквину, цибуля і м’ясні фрикадельки. Посоліть і поперчіть за смаком.
Крок 7. Закиньте нарізані шампіньйони. Відзначте потрібну кількість плавленого сиру. У мене в баночці. Можна брати звичайний сирок. Закиньте в суп. Добре розмішайте, щоб сир повністю розчинився. Варіть суп хвилин 10.
Крок 8. Улюблену зелень сполосніть, наріжте ножем. Очищені зубчики часнику подрібніть зручним способом. Закиньте в супчик. Вимкніть нагрів і дайте постояти під кришкою 5 хвилин.
Крок 9. Ароматний супчик розлийте по порціях. При бажанні прикрасьте сухариками. Запрошуйте рідних і близьких до столу. Смачного, їжте із задоволенням!
Сирний суп з фрикадельками і вермішеллю
Сирний суп з фрикадельками і вермішеллю дуже люблять маленькі дітки. Перша страва виходить ситним, але не залишає тяжкість після себе. Ошатний супчик розфарбує сірі дощові будні і підніме настрій. Готувати його максимально легко, перевірте самі.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 8
Інгредієнти:
- Картопля – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Вермішель тонка – 90 гр.
- Морква – 1 шт.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Фарш яловичий – 400 гр.
- Сир плавлений – 300 гр.
- Вода питна – 2,5 л.
- Олія – 4 ст.л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Кріп – для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед візьміть складові за списком. Сирки покладіть в морозилку, щоб потім було легше натерти на терці.
Крок 2. Цибулини звільніть від лушпиння. Очищену цибулю наріжте, як вам зручно. Сковорідку нагрійте, дно змастіть олією. Закиньте подрібнений ароматний цибульок і підрум’яньте. Цибулю зніміть з сковорідки.
Крок 3. Морквину сполосніть, почистіть овочечисткою і натріть на терці. Обсмажте на маслі.
Крок 4. Яловичий фарш складіть в ємність, розбийте куряче яйце, посоліть і поперчіть. Додайте половину обсмаженого цибулі.
Крок 5. Добре вимісити фарш до однорідності, щоб спеції з цибулею розподілилися рівномірно.
Крок 6. З підготовленого фаршу скачайте фрикадельки невеликого розміру.
Крок 7. У товстостінні каструлю налийте воду. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Коли вода добре закипить, закиньте підсмажений цибулю і морквину.
Крок 8. Слідом закиньте м’ясні фрикадельки. Посоліть за смаком. Варіть суп хвилин 10.
Крок 9. Картоплю середнього розміру гарненько вимийте щіткою для миття овочів. Видаліть шкірку овочечисткою. Очищені коренеплоди розріжте на кубики.
Крок 10. Картопляні кубики закиньте в каструлю.
Крок 11. Додайте лаврушку і чорний перчик. Закрийте кришкою і варіть на середньому вогні 15 хвилин.
Крок 12. Через 15 хвилин закиньте вермішель.
Крок 13. Підморожені сирки перетріть в стружку на терці.
Крок 14. Закиньте в суп. Добре розмішайте, щоб сир повністю розчинився. Варіть суп хвилини 2, не більше, щоб вермішель не розварилася, а супчик не перетворився в кашу. Вимкніть нагрів і дайте постояти під кришкою 5 хвилин.
Крок 15. Улюблену зелень сполосніть, наріжте ножем. Апетитний супчик розділіть на порції. Прикрасьте зеленню. Запрошуйте рідних до столу. Їжте із задоволенням! Смачного!
Сирний суп з курячими фрикадельками
Сирний суп з курячими фрикадельками виходить надзвичайно апетитним і легким для травлення. Якщо ви уникаєте приготування супів через складність, не хвилюйтеся – процес абсолютно простий. Довіртеся рецептом, і у вас все вийде на вищому рівні!
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 5
Інгредієнти:
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Манна крупа – 2 ст.л.
- Морква – 1 шт.
- Фарш курячий – 300 гр.
- Сир плавлений – 180 гр.
- Вода питна – 1,5 л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – 2 ст.л.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Візьміть продукти відповідно до списку. Цибулину звільніть від лушпиння, і дрібно наріжте. Морквину і картоплю сполосніть, почистіть овощечисткою.
Крок 2. Курячий фарш складіть в посудину, посоліть і поперчіть. Додайте нарізану цибулю і манну крупу. Почищені коренеплоди розріжте на кубики.
Крок 3. Добре вимісити курячий фарш до однорідності, щоб спеції з цибулею розподілилися рівномірно. З підготовленого фаршу скачайте фрикадельки невеликого розміру.
Крок 4. Скатані м’ясні кульки викладіть в нагріту сковорідку з олією. Підрум’яньте м’ясні кульки з усіх боків.
Крок 5. У товстостінні каструлю налийте воду. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Коли вода добре закипить, закиньте картоплю і морквину. Дочекайтеся повторного закипання. Слідом закиньте м’ясні фрикадельки. Посоліть і поперчіть за смаком. Варіть суп хвилин 15.
Крок 6. Заздалегідь підморозьте сирки. Так буде простіше їх подрібнити. Підморожені сирки перетріть в стружку на терці. До сирку налийте черпак бульйону з каструлі і розмішайте.
Крок 7. Отриману субстанцію вилийте в каструлю. Закрийте кришкою і варіть на мінімальному вогні 10 хвилин. Вимкніть нагрів і дайте постояти під кришкою 5 хвилин.
Крок 8. Готовий супчик розлийте по порціях. При бажанні прикрасьте улюбленою зеленню.
Крок 9. Запрошуйте гостей до столу. Смачного, їжте із задоволенням!
Вершково-сирний суп із фрикадельками
Вершково-сирний суп з фрикадельками виходить надзвичайно ніжним із чудовим вершковим смаком. Запашний супчик принесе вам незабутнє гастрономічне задоволення. Рідних та близьких можна нагодувати смачно, швидко та без проблем. Користуйтеся рецептом із задоволенням!
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3
Інгредієнти:
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Вершки 30% – 75 мл.
- Морква – 1 шт.
- Фарш свинячий – 100 гр.
- Сир плавлений – 100 гр.
- Вода питна – 750 мл.
- Олія – 2 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Перш за все, візьміть складові за списком. Сирки рекомендую закинути в морозилку, щоб потім було легше терти на терці. Морквину і картоплю сполосніть, почистіть овощечисткою.
Крок 2. Цибулину звільніть від лушпиння. Очищену цибулю наріжте, як вам зручно. Почищену морквину натріть на терці. Почищену картоплю наріжте кубиками.
Крок 3. Сковорідку нагрійте, дно змастіть олією. Закиньте подрібнену цибулю і морквину.
Крок 4. Періодично помішуючи, підрум’яньте.
Крок 5. У товстостінні каструлю налийте воду. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Коли вода добре закипить, закиньте картопляні кубики. Закрийте кришкою і варіть на середньому вогні 15 хвилин.
Крок 6. Свинячий фарш посоліть і поперчіть, добре розмішайте.
Крок 7. З підготовленого фаршу скачайте фрикадельки невеликого розміру. Підмерзлі сирки розділіть на кубики.
Крок 8. Через 15 хвилин до картоплі додайте м’ясні фрикадельки.
Крок 9. Слідом відправте сирні кубики, підсмажену цибулю і морквину. Добре розмішайте, щоб сир повністю розчинився. Варіть суп 15 хвилин.
Крок 10. Налийте вершки. Проваріть буквально хвилинку. Спробуйте на сіль. При необхідності підсолити і приперчіть. Вимкніть нагрів.
Крок 11. Улюблену зелень сполосніть, наріжте ножем, додайте в суп і дайте постояти під кришкою 5 хвилин.
Крок 12. Вершковий супчик розділіть на порції.
Крок 13. Запрошуйте рідних і близьких до столу. Їжте із задоволенням! Смачного!
Сирний суп з фрикадельками і рисом
Сирний суп з фрикадельками і рисом напевно знають всі. Але я все-таки нагадаю, може комусь буде корисно дізнатися про такий суп. Супчик виходить легким, але при цьому добре насичує і зігріває в холодну погоду. Швидке перше блюдо рятує, коли немає часу на грандіозну підготовку, а нагодувати сім’ю необхідно.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Рис – 50 гр.
- Морква – 1 шт.
- Фарш курячий – 300 гр.
- Олія – 2 ст.л.
- Сир плавлений м’який – 120 гр.
- Вода питна – 1,8 л.
- Часник – 1 зубчик.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень кропу – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед візьміть складові за списком. Цибулину звільніть від лушпиння. Морквину і картопля сполосніть і почистіть овощечисткою. Покропні гілочки обдайте водою з крана.
Крок 2. Почищена картопля наріжте брусочками. У товстостінні каструлю налийте воду. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Коли вода добре закипить, закиньте картоплю. Посоліть за смаком.
Крок 3. Почищену цибулю наріжте, як вам зручно. Зубчик часнику подрібніть зручним способом. Морквину натріть на терці.
Крок 4. Курячий фарш посоліть і поперчіть, добре вимісити. З підготовленого фаршу скачайте фрикадельки невеликого розміру. Скатані кульки викладіть на обробну дошку і відправте в морозилку.
Крок 5. Сковорідку нагрійте, дно змастіть олією. Закиньте морквяну стружку і подрібнену цибулю і часник, підрум’яньте до м’якості. Складіть в каструлю.
Крок 6. Рис гарненько промийте до прозорої води, закиньте в каструлю. Слідом додайте заморожені м’ясні фрикадельки. Поперчіть. Спробуйте на сіль. При необхідності підсолити. Закрийте кришкою і варіть на середньому вогні 20-25 хвилин.
Крок 7. Відзначте потрібну кількість плавленого сиру. У мене сир м’який. Можна взяти звичайний сирок. Закиньте в суп. Добре розмішайте, щоб сир повністю розчинився. При необхідності додайте окропу, щоб отримати бажану густоту. Готуйте хвилин 5, закривши кришкою.
Крок 8. Покропні гілочки наріжте ножем, додайте в суп. Вимкніть нагрів і дайте постояти під кришкою 5 хвилин.
Крок 9. Апетитний супчик розділіть на порції. Запрошуйте рідних до столу. Їжте із задоволенням! Смачного!
Сирний суп з фрикадельками і картоплею
Сирний суп з фрикадельками і картоплею своїм приголомшливим ароматом зводить з розуму. Перша страва зігріває і надає ситість. Супчик невимовної смакоти розходиться моментально. Ідеальний варіант для сімейного обіду. Такого обладнаного супчика, ви точно не пробували, запевняю.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Картопля – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Помідори – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Сир вершковий – 100 гр.
- Вода питна – 2 л.
- Олія – 2 ст.л.
- Паприка – за смаком.
- Лист лавровий – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. 500 грамів будь-якого фаршу посоліть і поперчіть, добре перемішайте. З підготовленого фаршу скачайте фрикадельки однакового розміру.
Крок 2. Картоплю невеликого розміру гарненько вимийте. Я використовую щітку для миття овочів. Почистіть овощечисткою. Почищені коренеплоди розріжте на брусочки. У товстостінні каструлю налийте воду. Додайте на конфорці і доведіть до кипіння. Коли вода добре закипить, закиньте картоплю.
Крок 3. Цибулечки позбавте від лушпиння. Почищену цибулю наріжте, як вам зручно. Морквину сполосніть, почистіть овочечисткою і натріть на терці. Помідорку вимийте, залийте окропом, а потім акуратно зніміть шкірку. Розріжте на зручні частини.
Крок 4. Сковорідку підігрійте, дно змастіть олією. Закиньте подрібнену цибулю, морквину, помідори і ароматну паприку. Тушкуйте при середній температурі до м’якості. Додайте лаврушку. Зелень сполосніть і наріжте, відправте до овочів. Зніміть з плити.
Крок 5. Коли картопля звариться до напівготовності, закиньте фрикадельки. Закрийте кришкою і варіть на мінімальному нагріванні 15 хвилин.
Крок 6. Через 15 хвилин додайте овочеву засмажку. Доведіть до кипіння. Підсоліть і приперчіть. Закиньте в суп плавлений сир. Добре розмішайте, щоб сир повністю розчинився.
Крок 7. Варіть суп 5 хвилин. Вимкніть нагрів і дайте постояти під кришкою 5 хвилин.
Крок 8. Ароматний супчик розділіть на порції. Прикрасьте зеленню. Запрошуйте рідних до столу. Смачного, їжте із задоволенням!