Сирний суп з фрикадельками – 6 покрокових рецептів приготування з фото

c01f1e5eb3b87bb04cdaa21efe2b8235

Сирний суп з фрикадельками – це шикарна пишнота, яку тільки можна уявити. Перша страва зводить з розуму, причому всі складові в кожному рецепті дивовижно доповнюють одна одну. Перша страва з ніжним вершковим після-смаком викликає захоплення. На просторах інтернету способів приготування багато. У сьогоднішній добірці я поділюся своїми улюбленими цікавими варіантами, якими часто користуюся. В осінню погоду саме час зігрітися апетитним супчиком

Сирний суп з фрикадельками і грибами

Сирний суп з фрикадельками і грибами – моє фірмове перша страва. Я готую цей суп на кожен звану вечерю. Гості перед приходом завжди уточнюють, чи буде цей супчик в меню.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Шампіньйони – 150 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Фарш курячий – 500 гр.
  • Сир плавлений – 200 гр.
  • Вода питна – 3 л.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Сухарики – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Курячий фарш відправте в ємність, розбийте яйце, посоліть і поперчіть. Добре вимісити. З підготовленого фаршу скачайте фрикадельки однакового розміру.

53db33a56d5593af8d22392ff311549e

Крок 2. Морквину сполосніть, очистіть овочечисткою і натріть на терці. Цибулину позбавте від лушпиння і наріжте зручним способом. Я ріжу півкільцями.

3ecf7071cd76fb81e23ff3e0eae79f9c

Крок 3. Картоплю середнього розміру гарненько помийте щіткою для миття овочів. Видаліть шкірку овочечисткою. Почищені коренеплоди розріжте на брусочки.

2e2ba1b4fd9dbcb252ca28439104eaec

Крок 4. З шампіньйонів зніміть шкурку, зріжте потемнілу ніжку. Наріжте, як вам зручно. Гриби краще не мити, щоб вони не ввібрали зайву вологу.

af8dcefe3b074eafcf1ca7a89fd7145d

Крок 5. У товстостінні каструлю налийте 3 літри води. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Коли вода добре закипить, закиньте картопляні брусочки.

eb4713d06b4628739b17bc62117e2c18

Крок 6. Через 10 хвилин закиньте морквину, цибуля і м’ясні фрикадельки. Посоліть і поперчіть за смаком.

b74579c2a10722043ec728611acb0d3d

Крок 7. Закиньте нарізані шампіньйони. Відзначте потрібну кількість плавленого сиру. У мене в баночці. Можна брати звичайний сирок. Закиньте в суп. Добре розмішайте, щоб сир повністю розчинився. Варіть суп хвилин 10.

587fec7945acfda4442cce63a99d1230

Крок 8. Улюблену зелень сполосніть, наріжте ножем. Очищені зубчики часнику подрібніть зручним способом. Закиньте в супчик. Вимкніть нагрів і дайте постояти під кришкою 5 хвилин.

8e33751683da21d0301d003ada3f9f1c

Крок 9. Ароматний супчик розлийте по порціях. При бажанні прикрасьте сухариками. Запрошуйте рідних і близьких до столу. Смачного, їжте із задоволенням!

6e27f59a478b6b229ddf146457f2e7cc

Сирний суп з фрикадельками і вермішеллю

Сирний суп з фрикадельками і вермішеллю дуже люблять маленькі дітки. Перша страва виходить ситним, але не залишає тяжкість після себе. Ошатний супчик розфарбує сірі дощові будні і підніме настрій. Готувати його максимально легко, перевірте самі.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Картопля – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Вермішель тонка – 90 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Фарш яловичий – 400 гр.
  • Сир плавлений – 300 гр.
  • Вода питна – 2,5 л.
  • Олія – 4 ст.л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Кріп – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед візьміть складові за списком. Сирки покладіть в морозилку, щоб потім було легше натерти на терці.

d67985f19b11da3aa85be64957c97a44

Крок 2. Цибулини звільніть від лушпиння. Очищену цибулю наріжте, як вам зручно. Сковорідку нагрійте, дно змастіть олією. Закиньте подрібнений ароматний цибульок і підрум’яньте. Цибулю зніміть з сковорідки.

1e61b406825814bcf7ca95dd950b01b3

Крок 3. Морквину сполосніть, почистіть овочечисткою і натріть на терці. Обсмажте на маслі.

9eaf55ee936c4c501d9bc0f86c05e36b

Крок 4. Яловичий фарш складіть в ємність, розбийте куряче яйце, посоліть і поперчіть. Додайте половину обсмаженого цибулі.

fba1df58ae124a3a51e44671f007aa9d

Крок 5. Добре вимісити фарш до однорідності, щоб спеції з цибулею розподілилися рівномірно.

cd9995c2119cd75f44739b6f85d10090

Крок 6. З підготовленого фаршу скачайте фрикадельки невеликого розміру.

f0c8926fc157964e8e19207f169fd46e

Крок 7. У товстостінні каструлю налийте воду. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Коли вода добре закипить, закиньте підсмажений цибулю і морквину.

9cad6c5738258389e5c0256fada11168

Крок 8. Слідом закиньте м’ясні фрикадельки. Посоліть за смаком. Варіть суп хвилин 10.

1160aca51672a054f39f7e5e0755792f

Крок 9. Картоплю середнього розміру гарненько вимийте щіткою для миття овочів. Видаліть шкірку овочечисткою. Очищені коренеплоди розріжте на кубики.

5bd8402ebc9d08d2b656cf8ce69b8e52

Крок 10. Картопляні кубики закиньте в каструлю.

28fd95ddea3a7d1aa53f95e28c70ecab

Крок 11. Додайте лаврушку і чорний перчик. Закрийте кришкою і варіть на середньому вогні 15 хвилин.

e6b512c7895e5619f497e447949294d2

Крок 12. Через 15 хвилин закиньте вермішель.

8caa0e5f693fb7320b923ce517633415

Крок 13. Підморожені сирки перетріть в стружку на терці.

a50c7d60f7437b5925450807400a201c

Крок 14. Закиньте в суп. Добре розмішайте, щоб сир повністю розчинився. Варіть суп хвилини 2, не більше, щоб вермішель не розварилася, а супчик не перетворився в кашу. Вимкніть нагрів і дайте постояти під кришкою 5 хвилин.

81d7e700f9389d616117e093f8cc41d5

Крок 15. Улюблену зелень сполосніть, наріжте ножем. Апетитний супчик розділіть на порції. Прикрасьте зеленню. Запрошуйте рідних до столу. Їжте із задоволенням! Смачного!

0c67252d9792267379e6a3b22c3867fb

Сирний суп з курячими фрикадельками

Сирний суп з курячими фрикадельками виходить надзвичайно апетитним і легким для травлення. Якщо ви уникаєте приготування супів через складність, не хвилюйтеся – процес абсолютно простий. Довіртеся рецептом, і у вас все вийде на вищому рівні!

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Манна крупа – 2 ст.л.
  • Морква – 1 шт.
  • Фарш курячий – 300 гр.
  • Сир плавлений – 180 гр.
  • Вода питна – 1,5 л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть продукти відповідно до списку. Цибулину звільніть від лушпиння, і дрібно наріжте. Морквину і картоплю сполосніть, почистіть овощечисткою.

4b1b86b35516beae25330c14741b7855

Крок 2. Курячий фарш складіть в посудину, посоліть і поперчіть. Додайте нарізану цибулю і манну крупу. Почищені коренеплоди розріжте на кубики.

5e7f8d3eb7a91f450c0bba93d89f24da

Крок 3. Добре вимісити курячий фарш до однорідності, щоб спеції з цибулею розподілилися рівномірно. З підготовленого фаршу скачайте фрикадельки невеликого розміру.

84d86b2b7f7a1479af5f2021588ddab3

Крок 4. Скатані м’ясні кульки викладіть в нагріту сковорідку з олією. Підрум’яньте м’ясні кульки з усіх боків.

ee411549501a3fe1d243aaadb93b0e6f

Крок 5. У товстостінні каструлю налийте воду. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Коли вода добре закипить, закиньте картоплю і морквину. Дочекайтеся повторного закипання. Слідом закиньте м’ясні фрикадельки. Посоліть і поперчіть за смаком. Варіть суп хвилин 15.

f30c74ec81603a692f9bd7d194a9e163

Крок 6. Заздалегідь підморозьте сирки. Так буде простіше їх подрібнити. Підморожені сирки перетріть в стружку на терці. До сирку налийте черпак бульйону з каструлі і розмішайте.

d7b48131211a7281ddf39cd765d3ed02

Крок 7. Отриману субстанцію вилийте в каструлю. Закрийте кришкою і варіть на мінімальному вогні 10 хвилин. Вимкніть нагрів і дайте постояти під кришкою 5 хвилин.

c397ffeed0234a57c270dcaddb17ff27

Крок 8. Готовий супчик розлийте по порціях. При бажанні прикрасьте улюбленою зеленню.

179ad8bbd97af829e0243b4ae4734d64

Крок 9. Запрошуйте гостей до столу. Смачного, їжте із задоволенням!

e818582ea6f3c009228a616a1bda9a17

Вершково-сирний суп із фрикадельками

Вершково-сирний суп з фрикадельками виходить надзвичайно ніжним із чудовим вершковим смаком. Запашний супчик принесе вам незабутнє гастрономічне задоволення. Рідних та близьких можна нагодувати смачно, швидко та без проблем. Користуйтеся рецептом із задоволенням!

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вершки 30% – 75 мл.
  • Морква – 1 шт.
  • Фарш свинячий – 100 гр.
  • Сир плавлений – 100 гр.
  • Вода питна – 750 мл.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Перш за все, візьміть складові за списком. Сирки рекомендую закинути в морозилку, щоб потім було легше терти на терці. Морквину і картоплю сполосніть, почистіть овощечисткою.

dc73a50b6e89d501533b9ebaa83ffb95

Крок 2. Цибулину звільніть від лушпиння. Очищену цибулю наріжте, як вам зручно. Почищену морквину натріть на терці. Почищену картоплю наріжте кубиками.

746729f0e0b0c3f984d707408f3521b2

Крок 3. Сковорідку нагрійте, дно змастіть олією. Закиньте подрібнену цибулю і морквину.

65da02bbf389f6aea656d3a4a99a34eb

Крок 4. Періодично помішуючи, підрум’яньте.

d6ded33102a8b5ea53a64a19d4c2b9ee

Крок 5. У товстостінні каструлю налийте воду. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Коли вода добре закипить, закиньте картопляні кубики. Закрийте кришкою і варіть на середньому вогні 15 хвилин.

3563184ed23ff4004b9ef9318e5e5b3c

Крок 6. Свинячий фарш посоліть і поперчіть, добре розмішайте.

20c69e3c34bbb553bb9ce3d984649f56

Крок 7. З підготовленого фаршу скачайте фрикадельки невеликого розміру. Підмерзлі сирки розділіть на кубики.

341c389a15c21f9e747fe4d8a0124bab

Крок 8. Через 15 хвилин до картоплі додайте м’ясні фрикадельки.

b9fed32f840ab17f8dd7a51920fc8e6a

Крок 9. Слідом відправте сирні кубики, підсмажену цибулю і морквину. Добре розмішайте, щоб сир повністю розчинився. Варіть суп 15 хвилин.

033b1a901e8a388e965d93a67d52ac43

Крок 10. Налийте вершки. Проваріть буквально хвилинку. Спробуйте на сіль. При необхідності підсолити і приперчіть. Вимкніть нагрів.

fc6482e10649a4512aa421d26dbbdae0

Крок 11. Улюблену зелень сполосніть, наріжте ножем, додайте в суп і дайте постояти під кришкою 5 хвилин.

2288c71cf824000a067058f8cf341200

Крок 12. Вершковий супчик розділіть на порції.

3e717da7b512d1e4149b36dd356b624f

Крок 13. Запрошуйте рідних і близьких до столу. Їжте із задоволенням! Смачного!

8b00eff2698da2f6595684c51b087b0e

Сирний суп з фрикадельками і рисом

Сирний суп з фрикадельками і рисом напевно знають всі. Але я все-таки нагадаю, може комусь буде корисно дізнатися про такий суп. Супчик виходить легким, але при цьому добре насичує і зігріває в холодну погоду. Швидке перше блюдо рятує, коли немає часу на грандіозну підготовку, а нагодувати сім’ю необхідно.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Рис – 50 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Фарш курячий – 300 гр.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сир плавлений м’який – 120 гр.
  • Вода питна – 1,8 л.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень кропу – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед візьміть складові за списком. Цибулину звільніть від лушпиння. Морквину і картопля сполосніть і почистіть овощечисткою. Покропні гілочки обдайте водою з крана.

a28a29a8cda563f854107a8a515bae33

Крок 2. Почищена картопля наріжте брусочками. У товстостінні каструлю налийте воду. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Коли вода добре закипить, закиньте картоплю. Посоліть за смаком.

37b35cf7ceb4de91126d60a3b8f9bbc1

Крок 3. Почищену цибулю наріжте, як вам зручно. Зубчик часнику подрібніть зручним способом. Морквину натріть на терці.

f6a1987940cf140e3ad9c5baafb09d03

Крок 4. Курячий фарш посоліть і поперчіть, добре вимісити. З підготовленого фаршу скачайте фрикадельки невеликого розміру. Скатані кульки викладіть на обробну дошку і відправте в морозилку.

ac53c4a8cf9daa8c856b2009772f622d

Крок 5. Сковорідку нагрійте, дно змастіть олією. Закиньте морквяну стружку і подрібнену цибулю і часник, підрум’яньте до м’якості. Складіть в каструлю.

6eb0b73af569018d50448b06314f8fc9

Крок 6. Рис гарненько промийте до прозорої води, закиньте в каструлю. Слідом додайте заморожені м’ясні фрикадельки. Поперчіть. Спробуйте на сіль. При необхідності підсолити. Закрийте кришкою і варіть на середньому вогні 20-25 хвилин.

854a2d19c7c60df169a64d916e24bd0c

Крок 7. Відзначте потрібну кількість плавленого сиру. У мене сир м’який. Можна взяти звичайний сирок. Закиньте в суп. Добре розмішайте, щоб сир повністю розчинився. При необхідності додайте окропу, щоб отримати бажану густоту. Готуйте хвилин 5, закривши кришкою.

4f34dcc7e9c651526def436db00ef26f

Крок 8. Покропні гілочки наріжте ножем, додайте в суп. Вимкніть нагрів і дайте постояти під кришкою 5 хвилин.

3466e6fe8822f711b5fb2b136e28a2d7

Крок 9. Апетитний супчик розділіть на порції. Запрошуйте рідних до столу. Їжте із задоволенням! Смачного!

195bf218b59b8ff4a54b83072470afb5

Сирний суп з фрикадельками і картоплею

Сирний суп з фрикадельками і картоплею своїм приголомшливим ароматом зводить з розуму. Перша страва зігріває і надає ситість. Супчик невимовної смакоти розходиться моментально. Ідеальний варіант для сімейного обіду. Такого обладнаного супчика, ви точно не пробували, запевняю.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Картопля – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Сир вершковий – 100 гр.
  • Вода питна – 2 л.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Паприка – за смаком.
  • Лист лавровий – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. 500 грамів будь-якого фаршу посоліть і поперчіть, добре перемішайте. З підготовленого фаршу скачайте фрикадельки однакового розміру.

db7068ee2479a0c695c02937e2b64856

Крок 2. Картоплю невеликого розміру гарненько вимийте. Я використовую щітку для миття овочів. Почистіть овощечисткою. Почищені коренеплоди розріжте на брусочки. У товстостінні каструлю налийте воду. Додайте на конфорці і доведіть до кипіння. Коли вода добре закипить, закиньте картоплю.

3715da216beb827a2245455b983c4a63

Крок 3. Цибулечки позбавте від лушпиння. Почищену цибулю наріжте, як вам зручно. Морквину сполосніть, почистіть овочечисткою і натріть на терці. Помідорку вимийте, залийте окропом, а потім акуратно зніміть шкірку. Розріжте на зручні частини.

b2c1ca3d4132fb8100087b9c3867c647

Крок 4. Сковорідку підігрійте, дно змастіть олією. Закиньте подрібнену цибулю, морквину, помідори і ароматну паприку. Тушкуйте при середній температурі до м’якості. Додайте лаврушку. Зелень сполосніть і наріжте, відправте до овочів. Зніміть з плити.

7eef17e15c66d8aecbba2601184a12e9

Крок 5. Коли картопля звариться до напівготовності, закиньте фрикадельки. Закрийте кришкою і варіть на мінімальному нагріванні 15 хвилин.

0be28bcb00421b662a1bc247c13ba59c

Крок 6. Через 15 хвилин додайте овочеву засмажку. Доведіть до кипіння. Підсоліть і приперчіть. Закиньте в суп плавлений сир. Добре розмішайте, щоб сир повністю розчинився.

2d69c094446693020d20c0a5c45ed672

Крок 7. Варіть суп 5 хвилин. Вимкніть нагрів і дайте постояти під кришкою 5 хвилин.

aad4149cf917989fd1bb6c05ba2c47fa

Крок 8. Ароматний супчик розділіть на порції. Прикрасьте зеленню. Запрошуйте рідних до столу. Смачного, їжте із задоволенням!

71c980250521d6f1f5612fc9e92b0a58

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал