Свинячий окіст в духовці – 7 смачних рецептів приготування з покроковими фото

0cb3d016e1e2ff985a1d432d34613718

Свинячий окіст у духовці – це дуже соковита та апетитна страва для вашого столу. Подавати таке частування можна до обіду в родинному колі або в рамках святкового меню. Поживне м’ясо чудово доповнять овочеві гарніри та різні соуси. Для приготування свинячого стегна в домашніх умовах беріть на замітку яскраву кулінарну збірку з семи покрокових рецептів.

Свинячий окіст, запечений цілим шматком в духовці

Свинячий окіст, запечений цілим шматком в духовці – це дуже ситне і яскраве частування для вашого столу, яке нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт. Готовий м’ясний продукт можна подавати з будь-якими гарнірами, свіжими овочами або соліннями.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Окіст свинячий – 1,5 кг.
  • Вода – 3 л.
  • Часник – 1 головка.
  • Лист лавровий – 5 шт.
  • Перець запашний горошок – 0,5 ч.л.
  • Перець чорний горошком – 0,5 ч.л.
  • Сіль – 3 ст.л.

Для глазурі:

  • Мед – 1 ст.л.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Гірчиця зернова – 2 ст.л.
  • Спеції для м’яса – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку приготуємо маринад. Для цього кип’ятимо воду з сіллю. Остуджуємо до теплого стану, доповнюємо подрібненим часником, лавровими листками і горошинами перців. Охолоджуємо до кімнатної температури.

7fbf45c4d0430eec45cffc0c7d3c0c6e

Крок 2. Свинячий окіст добре промиваємо. Якщо є кісточка, то акуратно вирізаємо її. Підготовлене м’ясо кладемо в маринад на 2 доби. Кілька разів перевертаємо для кращої просочення.

f640aed19a43e3b850354865246f9d93

Крок 3. Перед запіканням приготуємо глазур. Перемішуємо мед, олія, зернову гірчицю і спеції.

b3bc79af4cd26879953e2e6d332e837b

Крок 4. М’ясо витягаємо з маринаду, обтираємо паперової серветкою. Обсмажуємо на сильному вогні пару хвилин до появи легкого рум’янцю. Найкраще використовувати сковороду-гриль. Після добре обмазуємо глазур’ю.

123635c02d65f5196342ccd5f2706826

Крок 5. Перекладаємо підготовлений окіст на деко з фольгою.

e0584e0562609a18ce9627536a397925

Крок 6. Запікаємо 50 хвилин при температурі 180 градусів.

57325ddcb2af51079d9a3dfbb0c7c202

Крок 7. Свинячий окіст, запечений в духовці цілком, готовий. Можна подавати до столу!

30c787a4c7d3320afa2558d358d17adc

Окіст з картоплею в духовці

Окіст з картоплею в духовці – яскраве і поживна тарілку для вашого домашнього столу. Апетитне частування можна подавати без додаткових гарнірів, що помітно заощадить ваш час. Для приготування в домашніх умовах рекомендуємо скористатися перевіреним рецептом з покроковим описом процесу.

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Окіст свинячий – 1 кг.
  • Картопля – 550 гр.
  • Баклажан – 180 гр.
  • Орегано – 1 ч.л.
  • Базилік свіжий – 2 гілки.
  • Тім’ян свіжий – 1 ч.л.
  • Розмарин сушений – 1 гілка.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Оливкова олія – 50 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти. Свинячий окіст добре промиваємо і обсушуємо за допомогою паперового рушники.

6abfaec539662acc766ecda3d4be675f

Крок 2. Приготуємо маринад. Для цього перемішуємо оливкова олія з орегано, розмарином, подрібненим базиліком і чебрецем.

348f2705c6bc4c43bdf717d61ae2d843

Крок 3. На шматку м’яса робимо надрізи. Це допоможе краще просочити свинину спеціями.

1ffba294259c766797dfa0511e3a749c

Крок 4. Добре натираємо свинину маринадом. Солимо до смаку. Викладаємо на деко з пергаментом.

37802547406106e0f648d7a2f1e64ee6

Крок 5. Зрізаємо з баклажанів плодоніжки, робимо проколи виделкою або ножем. Картоплю очищаємо і розрізаємо на половинки.

55274904f7f8a36fee02c4379ba5419d

Крок 6. Перемішуємо овочі з рештою маринадом. Викладаємо до м’яса, солимо і перчимо за смаком. Випікаємо одну годину при температурі 200 градусів.

52d14e547685befadf15b0ab0c1b3a4c

Крок 7. Свинячий окіст з картоплею в духовці готовий. Можна подавати до столу і пригощатися!

e27ea2f64792a8227b1bdbb74aa45269

Свинячий окіст, запечений в рукаві

Свинячий окіст, запечений в рукаві, виходить неймовірно соковитим, м’яким і апетитним. Поживна тарілку стане прикрасою вашого сімейного або святкового столу. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної добірки.

Час готування – 2 години 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Окіст свинячий – 1,2 кг.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Аджика – 2 ч.л.
  • Кетчуп – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо свинячий окіст і обтираємо його паперовим рушником.

99f03e12f8c49318b6488fb2786ecf04

Крок 2. Часник очищаємо від лушпиння. Нарізаємо зубчики на невеликі пластинки.

3673974d621c16215796cc3e6b0bc4d0

Крок 3. На шматку м’яса робимо проколи і розміщуємо в них шматочки часнику.

58a22d529d63bc5d29be0381d907a016

Крок 4. У невеликій мисці з’єднуємо аджику, кетчуп і сіль. Ретельно перемішуємо маринад.

15891bf2e854c881d0293d976b0511d7

Крок 5. Обмазуємо свинину отриманою сумішшю. Розміщуємо в рукав для випікання. Зав’язуємо кінці і даємо заготівлі полежати годину-два для маринування.

a18473ee6e6b0f469be7c9c729213bf3

Крок 6. Далі свинину в рукаві перекладаємо на деко. Випікаємо півтори години при температурі 200 градусів. За 20 хвилин до готовності розриваємо рукав, щоб вийшла золотиста скоринка.

19a8e5a1c16ca3554a21ff36844f3300

Крок 7. Свинячий окіст, запечений в рукаві, готовий. Подавайте до столу зі свіжими овочами, зеленню або вашими улюбленими гарнірами!

32f5dfbe7a6c9af02c69e8e76a32aa3f

Запечений окіст на кістці

Запечений окіст на кістці – це дуже ситне і яскраве частування для вашого столу, яке точно варто приготувати в домашніх умовах. Для цього беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт. Готовий м’ясний продукт ідеально доповнить ваші вечері або святкові столи.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Окіст свинячий на кістці – 2 стейка.
  • Цибуля ріпчаста солодкий – 2 шт.
  • Зелень – 5 гілок.
  • Аджика – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець запашний горошок – за смаком.
  • Паприка молота – за смаком.
  • Трави прованські – за смаком.
  • Коріандр – за смаком.
  • Сумах – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо два шматки стегенця на кістки. Добре їх промиваємо і обсушуємо паперовим рушником.

1bd8d2274f9c0d87ebaaf9831a33a12d

Крок 2. У глибоку миску кладемо сіль і всі сухі спеції ( крім сумаху ). Подрібнюємо всі разом.

03e15fc8c296310b549f7276f1af5173

Крок 3. Натираємо м’ясо сумішшю з ароматних спецій.

224e3d123e6890e3cf55d58fdeacccf5

Крок 4. Для подачі нарізаємо цибулю тонкими півкільцями. Перемішуємо його з сумахом. Можна додати трохи солі і цукру. Ми залишаємо маринуватися і після вмішуємо до цибулі подрібнену зелень.

6c34c80cc69d5c9754aab1eca0e8ac7d

Крок 5. М’ясо перекладаємо в форму для випікання.

7fd03445696f2966ef565e3864b36684

Крок 6. Готуємо одну годину при температурі 200 градусів.

d805bd4575b55f0690cf38b672dc5e69

Крок 7. Запечений окіст на кістці готовий. Подавайте до столу з маринованим цибулею і аджик!

527f583626f62338baa86dcaf6247375

Свинячий окіст в гірчиці в духовці

Свинячий окіст в гірчиці в духовці виходить неймовірно соковитим, м’яким і ароматним. Така страва стане яскравим доповненням вашого сімейного або святкової вечері. Обов’язково використовуйте перевірений покроковий рецепт з фото і докладним описом процесу.

Час готування – 1 година 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Окіст свинячий – 0,7 кг.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Гірчиця – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо зубчики часнику від лушпиння, після нарізаємо їх на тонкі пластинки.

c15674762383d4e2bb8cbe0f1d741e8f

Крок 2. Свинину промиваємо і обсушуємо паперовими рушниками. Робимо на поверхні м’яса надрізу. Вставляємо в них шматочки часнику.

26d47ea2b5619284ff6c11faf8fc1a12

Крок 3. Натираємо шматок м’яса сіллю і чорним меленим перцем.

b95ff8d94c996e5cb0ea6319f2679c9c

Крок 4. Добре обмазуємо продукт гірчицею. Можна використовувати зернову гірчицю або звичайну. На ваш розсуд.

eb4b391e1f9acb7f358cc3a297cfd56f

Крок 5. Викладаємо свинину на деко, застелений фольгою.

a0b50de060f8de7070a9f217316bd4ab

Крок 6. Щільно загортаємо м’ясо в фольгу. Відправляємо частування в розігріту до 180 градусів духовку на півтори години.

f3f79b3a93f57d84ec776606896791b8

Крок 7. Свинячий окіст в гірчиці в духовці готовий. Подавайте до столу і угощайтесь!

4c356f809d2713f7fab96c6eb73103af

Окіст, запечений з овочами

Окіст, запечений з овочами – це неймовірно поживне частування для вашого столу, яке нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт. Готове соковите блюдо точно урізноманітнює ваше меню. Спробуйте!

Час готування – 3 години

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Окіст свинячий на кістки – 1 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.

Для маринаду:

  • Олія – 3 ст.л.
  • Паприка молота – 2,5 ч.л.
  • Куркума – 1 ч.л.
  • Коріандр мелений – 1 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Гірчиця суха – 1 ст.л.
  • Часник мелений – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Свинячий окіст добре промиваємо під водою і після обсушуємо його.

9669edcb3b55f5db8f3439ff8af5527e

Крок 2. У глибокій мисці з’єднуємо всі перераховані продукти для маринаду.

e2c666efe28e0a3b8656e885e1a54b7a

Крок 3. Ретельно вимішуємо суміш до однорідності.

361a642044aea7b55a1e6a9e2adee51a

Крок 4. Добре натираємо м’ясо маринадом. Накриваємо харчовою плівкою і залишаємо маринуватися на одну-дві години.

dc56624d6678eca25715144f492cbffc

Крок 5. Мариновану свинину перев’язуємо ниткою або кулінарним шнуром.

b6a1775283da2ade2212c18282eb38e2

Крок 6. Очищаємо цибулю з морквою, після нарізаємо тонкими кружечками. Викладаємо овочі на деко, накриваємо їх решіткою. На решітку кладемо свинину.

0b7bca756c4889141f6c019d1d1e6c2e

Крок 7. Відправляємо страву в розігріту до 200 градусів духовку на одну годину.

d257d9258535774e42f5d18ae328f198

Крок 8. Окіст, запечений з овочами, готовий. Подавайте до столу і угощайтесь!

ff37f0466f36d654b2443803774f5937

Свинячий окіст з часником в духовці

Свинячий окіст з часником в духовці виходить неймовірно ароматним, в міру пікантним і апетитним. Таке частування стане прикрасою вашого сімейного або святкового столу. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної добірки.

Час готування – 3 години

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Окіст свинячий – 1 кг.
  • Часник – 1,5 шт.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Часник сушений – 1 ст.л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. У невеликій мисці з’єднуємо сушений часник, сіль і чорний мелений перець. Перемішуємо.

549921a11e0331e25ebe226439104c50

Крок 2. Очищаємо часник від лушпиння. Зубчики обробляємо на пластинки.

c9ddd34bd110a95d70155f73cc1503ee

Крок 3. Добре промиваємо м’ясо, робимо в ньому невеликі надрізи. У них викладаємо шматочки часнику.

310340a52fc1fb2e56eb3ac368309cbc

Крок 4. Далі свинину рясно натираємо сумішшю з солі і спецій. Ми залишаємо маринуватися в холодильнику на одну годину.

a37e155a2221890391ea7c3c9cb0844f

Крок 5. Перекладаємо заготівлю на деко з фольгою.

cb76e1f7159953b13efefd036cdf249d

Крок 6. Щільно загортаємо м’ясо і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на півтори години. В кінці знімаємо фольгу і даємо частуванню пропектися ще 5 хвилин в режимі « гриль ».

db83b857d08462fc8167cf3885092afd

Крок 7. Свинячий окіст з часником в духовці готовий. Подавайте до столу!

167891bab127ec0bd00cf33427fdb430

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал