Свинячий окіст у духовці – це дуже соковита та апетитна страва для вашого столу. Подавати таке частування можна до обіду в родинному колі або в рамках святкового меню. Поживне м’ясо чудово доповнять овочеві гарніри та різні соуси. Для приготування свинячого стегна в домашніх умовах беріть на замітку яскраву кулінарну збірку з семи покрокових рецептів.
Свинячий окіст, запечений цілим шматком в духовці
Свинячий окіст, запечений цілим шматком в духовці – це дуже ситне і яскраве частування для вашого столу, яке нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт. Готовий м’ясний продукт можна подавати з будь-якими гарнірами, свіжими овочами або соліннями.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Окіст свинячий – 1,5 кг.
- Вода – 3 л.
- Часник – 1 головка.
- Лист лавровий – 5 шт.
- Перець запашний горошок – 0,5 ч.л.
- Перець чорний горошком – 0,5 ч.л.
- Сіль – 3 ст.л.
Для глазурі:
- Мед – 1 ст.л.
- Олія – 2 ст.л.
- Гірчиця зернова – 2 ст.л.
- Спеції для м’яса – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку приготуємо маринад. Для цього кип’ятимо воду з сіллю. Остуджуємо до теплого стану, доповнюємо подрібненим часником, лавровими листками і горошинами перців. Охолоджуємо до кімнатної температури.
Крок 2. Свинячий окіст добре промиваємо. Якщо є кісточка, то акуратно вирізаємо її. Підготовлене м’ясо кладемо в маринад на 2 доби. Кілька разів перевертаємо для кращої просочення.
Крок 3. Перед запіканням приготуємо глазур. Перемішуємо мед, олія, зернову гірчицю і спеції.
Крок 4. М’ясо витягаємо з маринаду, обтираємо паперової серветкою. Обсмажуємо на сильному вогні пару хвилин до появи легкого рум’янцю. Найкраще використовувати сковороду-гриль. Після добре обмазуємо глазур’ю.
Крок 5. Перекладаємо підготовлений окіст на деко з фольгою.
Крок 6. Запікаємо 50 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 7. Свинячий окіст, запечений в духовці цілком, готовий. Можна подавати до столу!
Окіст з картоплею в духовці
Окіст з картоплею в духовці – яскраве і поживна тарілку для вашого домашнього столу. Апетитне частування можна подавати без додаткових гарнірів, що помітно заощадить ваш час. Для приготування в домашніх умовах рекомендуємо скористатися перевіреним рецептом з покроковим описом процесу.
Час готування – 1 година 20 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Окіст свинячий – 1 кг.
- Картопля – 550 гр.
- Баклажан – 180 гр.
- Орегано – 1 ч.л.
- Базилік свіжий – 2 гілки.
- Тім’ян свіжий – 1 ч.л.
- Розмарин сушений – 1 гілка.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Оливкова олія – 50 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти. Свинячий окіст добре промиваємо і обсушуємо за допомогою паперового рушники.
Крок 2. Приготуємо маринад. Для цього перемішуємо оливкова олія з орегано, розмарином, подрібненим базиліком і чебрецем.
Крок 3. На шматку м’яса робимо надрізи. Це допоможе краще просочити свинину спеціями.
Крок 4. Добре натираємо свинину маринадом. Солимо до смаку. Викладаємо на деко з пергаментом.
Крок 5. Зрізаємо з баклажанів плодоніжки, робимо проколи виделкою або ножем. Картоплю очищаємо і розрізаємо на половинки.
Крок 6. Перемішуємо овочі з рештою маринадом. Викладаємо до м’яса, солимо і перчимо за смаком. Випікаємо одну годину при температурі 200 градусів.
Крок 7. Свинячий окіст з картоплею в духовці готовий. Можна подавати до столу і пригощатися!
Свинячий окіст, запечений в рукаві
Свинячий окіст, запечений в рукаві, виходить неймовірно соковитим, м’яким і апетитним. Поживна тарілку стане прикрасою вашого сімейного або святкового столу. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної добірки.
Час готування – 2 години 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Окіст свинячий – 1,2 кг.
- Часник – 5 зубчиків.
- Аджика – 2 ч.л.
- Кетчуп – 2 ст.л.
- Сіль – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Добре промиваємо свинячий окіст і обтираємо його паперовим рушником.
Крок 2. Часник очищаємо від лушпиння. Нарізаємо зубчики на невеликі пластинки.
Крок 3. На шматку м’яса робимо проколи і розміщуємо в них шматочки часнику.
Крок 4. У невеликій мисці з’єднуємо аджику, кетчуп і сіль. Ретельно перемішуємо маринад.
Крок 5. Обмазуємо свинину отриманою сумішшю. Розміщуємо в рукав для випікання. Зав’язуємо кінці і даємо заготівлі полежати годину-два для маринування.
Крок 6. Далі свинину в рукаві перекладаємо на деко. Випікаємо півтори години при температурі 200 градусів. За 20 хвилин до готовності розриваємо рукав, щоб вийшла золотиста скоринка.
Крок 7. Свинячий окіст, запечений в рукаві, готовий. Подавайте до столу зі свіжими овочами, зеленню або вашими улюбленими гарнірами!
Запечений окіст на кістці
Запечений окіст на кістці – це дуже ситне і яскраве частування для вашого столу, яке точно варто приготувати в домашніх умовах. Для цього беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт. Готовий м’ясний продукт ідеально доповнить ваші вечері або святкові столи.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Окіст свинячий на кістці – 2 стейка.
- Цибуля ріпчаста солодкий – 2 шт.
- Зелень – 5 гілок.
- Аджика – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Перець запашний горошок – за смаком.
- Паприка молота – за смаком.
- Трави прованські – за смаком.
- Коріандр – за смаком.
- Сумах – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо два шматки стегенця на кістки. Добре їх промиваємо і обсушуємо паперовим рушником.
Крок 2. У глибоку миску кладемо сіль і всі сухі спеції ( крім сумаху ). Подрібнюємо всі разом.
Крок 3. Натираємо м’ясо сумішшю з ароматних спецій.
Крок 4. Для подачі нарізаємо цибулю тонкими півкільцями. Перемішуємо його з сумахом. Можна додати трохи солі і цукру. Ми залишаємо маринуватися і після вмішуємо до цибулі подрібнену зелень.
Крок 5. М’ясо перекладаємо в форму для випікання.
Крок 6. Готуємо одну годину при температурі 200 градусів.
Крок 7. Запечений окіст на кістці готовий. Подавайте до столу з маринованим цибулею і аджик!
Свинячий окіст в гірчиці в духовці
Свинячий окіст в гірчиці в духовці виходить неймовірно соковитим, м’яким і ароматним. Така страва стане яскравим доповненням вашого сімейного або святкової вечері. Обов’язково використовуйте перевірений покроковий рецепт з фото і докладним описом процесу.
Час готування – 1 година 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Окіст свинячий – 0,7 кг.
- Часник – 5 зубчиків.
- Гірчиця – 2 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо зубчики часнику від лушпиння, після нарізаємо їх на тонкі пластинки.
Крок 2. Свинину промиваємо і обсушуємо паперовими рушниками. Робимо на поверхні м’яса надрізу. Вставляємо в них шматочки часнику.
Крок 3. Натираємо шматок м’яса сіллю і чорним меленим перцем.
Крок 4. Добре обмазуємо продукт гірчицею. Можна використовувати зернову гірчицю або звичайну. На ваш розсуд.
Крок 5. Викладаємо свинину на деко, застелений фольгою.
Крок 6. Щільно загортаємо м’ясо в фольгу. Відправляємо частування в розігріту до 180 градусів духовку на півтори години.
Крок 7. Свинячий окіст в гірчиці в духовці готовий. Подавайте до столу і угощайтесь!
Окіст, запечений з овочами
Окіст, запечений з овочами – це неймовірно поживне частування для вашого столу, яке нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт. Готове соковите блюдо точно урізноманітнює ваше меню. Спробуйте!
Час готування – 3 години
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Окіст свинячий на кістки – 1 кг.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
Для маринаду:
- Олія – 3 ст.л.
- Паприка молота – 2,5 ч.л.
- Куркума – 1 ч.л.
- Коріандр мелений – 1 ч.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Гірчиця суха – 1 ст.л.
- Часник мелений – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Свинячий окіст добре промиваємо під водою і після обсушуємо його.
Крок 2. У глибокій мисці з’єднуємо всі перераховані продукти для маринаду.
Крок 3. Ретельно вимішуємо суміш до однорідності.
Крок 4. Добре натираємо м’ясо маринадом. Накриваємо харчовою плівкою і залишаємо маринуватися на одну-дві години.
Крок 5. Мариновану свинину перев’язуємо ниткою або кулінарним шнуром.
Крок 6. Очищаємо цибулю з морквою, після нарізаємо тонкими кружечками. Викладаємо овочі на деко, накриваємо їх решіткою. На решітку кладемо свинину.
Крок 7. Відправляємо страву в розігріту до 200 градусів духовку на одну годину.
Крок 8. Окіст, запечений з овочами, готовий. Подавайте до столу і угощайтесь!
Свинячий окіст з часником в духовці
Свинячий окіст з часником в духовці виходить неймовірно ароматним, в міру пікантним і апетитним. Таке частування стане прикрасою вашого сімейного або святкового столу. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної добірки.
Час готування – 3 години
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Окіст свинячий – 1 кг.
- Часник – 1,5 шт.
- Сіль – 1 ч.л.
- Часник сушений – 1 ст.л.
- Перець чорний мелений – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. У невеликій мисці з’єднуємо сушений часник, сіль і чорний мелений перець. Перемішуємо.
Крок 2. Очищаємо часник від лушпиння. Зубчики обробляємо на пластинки.
Крок 3. Добре промиваємо м’ясо, робимо в ньому невеликі надрізи. У них викладаємо шматочки часнику.
Крок 4. Далі свинину рясно натираємо сумішшю з солі і спецій. Ми залишаємо маринуватися в холодильнику на одну годину.
Крок 5. Перекладаємо заготівлю на деко з фольгою.
Крок 6. Щільно загортаємо м’ясо і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на півтори години. В кінці знімаємо фольгу і даємо частуванню пропектися ще 5 хвилин в режимі « гриль ».
Крок 7. Свинячий окіст з часником в духовці готовий. Подавайте до столу!