Суп з цвітної капусти – це дуже смачне та корисне кулінарне рішення для домашнього обіду чи ситного перекушування. Приготувати страву можна по-різному. Найкращі ідеї шукайте у нашій перевіреній добірці з дев’яти дуже смачних рецептів приготування з покроковими фото.
Суп з цвітної капусти і куркою
Суп з цвітної капусти і куркою – це неймовірно смачна, поживна та апетитна гаряча страва для обіднього столу. Ніжний овочевий суп виходить корисним та не надто калорійним. Крім того, цікава та нескладна кулінарна ідея підійде для дитячого харчування.
Час приготування – 55 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Капуста цвітна – 150 гр.
- Філе куряче – 250 гр.
- Картопля – 200 гр.
- Помідори – 120 гр.
- Болгарський солодкий перець – 70 гр.
- Морква – 80 гр.
- Цибуля ріпчаста – 80 гр.
- Сіль – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Зелень – до смаку.
- Вода – 1,7л.
- Олія соняшникова – для смаження.
Процес приготування:
- Дістаємо всі необхідні продукти. Овочі очищаємо та обполіскуємо під водою.
- Куряче філе нарізаємо порційними шматочками і викладаємо в каструлю або сотейник. Доливаємо сюди воду і доводимо наш простий курячий бульйон до активного вирування. Обов’язково прибираємо пінку та проварюємо 30 хвилин на помірному вогні.
- Нарізаємо кубиками цибулю і тремо на тертці морквину. Якщо бажаєте, моркву можна нарізати тонкою соломкою.
- Прогріваємо сковорідку з соняшниковою олією та вивантажуємо сюди подрібнені овочі. Смажимо їх разом близько чотирьох хвилин.
- Почищену картоплю обробляємо на акуратні кубики середньої величини.
- Витягуємо з солодкого перцю насіння та плодоніжку. Овочі обробляємо на кубики.
- Цвітну капусту акуратно розбираємо на невеликі суцвіття.
- У курячий бульйон вивантажуємо всі наші підготовлені овочі. Також сюди викладаємо обсмажену цибулю з морквою. Додаємо в суп подрібнений помідор і варимо ще 25 хвилин.
- Наприкінці варіння супу всипаємо сіль та перемелений чорний перець.
- Суп з цвітної капусти з куркою готовий. Розливайте по тарілках, посипайте зеленню та подавайте до обіду!
Суп-пюре з цвітної капусти та броколі
Суп-пюре з цвітної капусти та броколі відрізняється неймовірно приємним легким смаком та швидким кулінарним процесом. Овочеве гаряче частування ідеально підійде для сімейного обіду чи ситного вітамінного перекушування. Найніжніший крем-суп можна доповнити хлібом, сухариками та насінням.
Час приготування – 35 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Капуста цвітна – 0,5 шт.
- Брокколі – 0,5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Болгарський солодкий перець – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Спагетті – 60 гр.
- Вода – 1,8л.
- Оливкова олія – 40 мл.
- Сіль – до смаку.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Соняшникова олія – для смаження.
Процес приготування:
- Для зручності одразу дістаємо всі потрібні продукти.
- Промиваємо цвітну капусту та розбираємо її на великі суцвіття. Їх викладаємо у каструлю.
- Промитий броколі розбираємо такі ж суцвіття і відправляємо в каструлю.
- Додаємо спагетті, які розламуємо.
- Цілком сюди викладаємо очищений солодкий перець. Коли він стане м’яким при варінні, з нього ми знімемо шкірку, а м’якоть повернемо назад у каструлю.
- Доповнюємо продукти сіллю та лавровим листям.
- Заливаємо все це водою і після закипання варимо 10 хвилин на середньому вогні.
- В цей час приготуємо засмажку. Прогріваємо сковорідку з олією і тушкуємо на ньому кубики цибулі.
- Цибулю доповнюємо кубиками моркви та смажимо овочі разом ще 6 хвилин.
- Вміст у каструлі через 10 хвилин пробуємо на сіль. Якщо це потрібно, додаємо ще трохи солі.
- Додаємо в каструлю з вмістом обсмажені овочі і після закипання варимо всі разом ще п’ять хвилин. У цей час вже можна дістати болгарський перець та відокремити від нього м’якоть.
- Готове частування подрібнюємо за допомогою занурювального блендера. Нам потрібно одержати ніжне пюре.
- Суп-пюре з цвітної капусти та броколі готовий. Оцініть кулінарну ідею!
Дієтичний суп з цвітної капусти
Дієтичний суп з цвітної капусти – це ідеальне рішення для тих, хто стежить за своєю фігурою та здоров’ям. Гарячий суп виходить низькокалорійним, але при цьому смачним та поживним. Крім того, частування містить багато клітковини, необхідних вітамінів та мінералів.
Час приготування – 55 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Капуста цвітна –0,3 кг.
- Пластівці вівсяні – 0,75 ст.
- Філе куряче – 150 гр.
- Вода – 2 л.
- Цибуля ріпчаста – 110 гр.
- Морква – 120 гр.
- Кабачок – 1 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Сіль – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Перець гострий чилі – до смаку.
- Зелень – до смаку.
Процес приготування:
- Філейну частину птиці розрізаємо на порційні шматки. Занурюємо їх у відповідну каструлю, доповнюємо холодною водою та проварюємо на невеликому вогні після закипання 30 хвилин. Якщо утворюється піна, її обов’язково видаляємо.
- Також у цей бульйон відправляємо гострий перець і цибулю, розрізану на половинки.
- У готовий бульйон опускаємо цвітну капусту, яку попередньо розбираємо на суцвіття.
- Морквину та очищений кабачок натираємо на великій тертці і також відправляємо у суп. Варимо всі разом ще 5 хвилин.
- У цей час підготуємо потрібну кількість вівсяних пластівців та лавровий лист.
- Підготовлені продукти також опускаємо наш суп і варимо до готового стану – приблизно 10 хвилин.
- Наприкінці додаємо сіль, перець та подрібнену зелень.
- Проварюємо 5 хвилин, після плиту можна вимикати.
- Дієтичний суп з цвітної капусти готовий. Пригощайтесь!
Швидкий суп з цвітної капусти і картоплею
Швидкий суп з цвітної капусти і картоплею – це неймовірно смачне, поживне та апетитне гаряче частування для обіднього столу. Привабливий овочевий суп виходить корисним та не надто калорійним. Крім того, кулінарна ідея є актуальною для дитячого меню.
Час приготування – 50 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Капуста цвітна – 200 гр.
- Вода – 1,5л.
- Картопля – 450 гр.
- Морква –150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Олія рослинна – для смаження.
- Сіль – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Лавровий лист – 2 шт.
Процес приготування:
- Дістаємо всі потрібні овочі та зелень та викладаємо на робочий стіл.
- Звільняємо картоплю від шкірки, обполіскуємо водою та ріжемо на кубики. Опускаємо у каструлю, вливаємо один літр холодної води. Після закипання проварюємо 7 хвилин.
- У цей час подрібнюємо цибулю і обсмажуємо її близько 5 хвилин до м’якого стану на олії.
- До цибулі додаємо кубики очищеної моркви. Смажимо овочі ще 5 хвилин, регулярно помішуючи.
- Обсмажені овочі викладаємо у каструлю з картоплею. Вогонь знижуємо. Додаємо сіль та спеції.
- Старанно промиваємо цвітну капусту від забруднень та пилу, ділимо її на суцвіття.
- Відправляємо суцвіття капусти на сковорідку з олією та готуємо до придбання апетитної скоринки.
- У каструлю відправляємо підготовлену цвітну капусту. Вливаємо сюди ще окріп за потреби. Розмішуємо та варимо п’ять-шість хвилин.
- Швидкий суп з цвітної капусти з картоплею готовий. Розливайте суповими мисками, посипавши зеленню!
Пісний суп з цвітної капусти
Пісний суп з цвітної капусти – це цікаве за смаком і при цьому дуже проста у виконанні гаряча страва для сімейного обіду. Ситне частування ідеально підходить для пісного меню або вегетаріанського. Подавайте до столу з хлібом, сухариками та іншими доповненнями.
Час приготування – 1 година 25 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 5
Інгредієнти:
- Капуста цвітна –0,5 кг.
- Капуста білокачанна – 220 гр.
- Картопля – 160 гр.
- Болгарський солодкий перець – 100 гр.
- Помідор – 150 гр.
- Цибуля-порей – 130 гр.
- Морква –150 гр.
- Стружка кокосова – 35 гр.
- Імбир сушений – 5 гр.
- Паприка – 5 гр.
- Бульйон сухий овочевий – 15 гр.
- Маргарин – 15 гр.
- Оливкова олія – 20 мл.
- Сіль – до смаку.
- Спеції – до смаку.
- Вода – 2,5л.
Процес приготування:
- У каструлю з товстим дном вливаємо оливкову олію та додаємо маргарин. На ньому швидко обсмажуємо тонкі кільця цибулі-порею. Приєднуємо сюди стружку тертої моркви, розмішуємо та готуємо ще кілька хвилин.
- Сюди ж відправляємо кубики помідора та болгарського перцю. Добре все розмішуємо і тушкуємо ще 10 хвилин.
- Додаємо до овочів кокосову стружку, паприку (найкраще використовувати в пластівцях) та мелений імбир.
- До обсмажених овочів відправляємо кубики картоплі.
- Сюди ж викладаємо подрібнену білокачанну капусту – обробляємо її дуже тонкою стружкою за допомогою ножа або овочерізки.
- Приєднуємо у нашу заготівлю суцвіття цвітної капусти.
- Заливаємо це все водою, також висипаємо сухий овочевий бульйон, додаємо сіль, спеції та мелений перець.
- Закриваємо частування кришкою та готуємо на середньому вогні 40 хвилин після першого закипання. Потім плиту вимикаємо і даємо супу настоятися 20-30 хвилин.
- Пісний суп з цвітної капусти готовий. Можна розливати суповими тарілками і пробувати!
Крем суп з цвітної капусти та кабачків
Крем суп з цвітної капусти та кабачків виходить неймовірно ніжним та приємним за смаком. Таке гаряче частування якнайкраще підійде для сімейного обіду. Ваші рідні точно приймуть апетитний вигляд, цікавий смак та поживні властивості овочевого супу-пюре.
Час приготування – 50 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Капуста цвітна –0,5 кг.
- Кабачок – 0,5 кг.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Морква –150 гр.
- Сіль – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Олія рослинна – для смаження.
- Цибуля зелена – для подачі.
Процес приготування:
- Звільнену від лушпиння цибулю нарізаємо кубиками.
- Добре промиваємо кабачок та обробляємо його кубиками. Якщо овоч невеликий і молодий, шкірку можна не прибирати.
- Очищену морквину тремо на великій тертці.
- Добре промиту цвітну капусту ділимо на суцвіття.
- Вибираємо каструлю з товстим дном, в якій не пригорятимуть продукти при смаженні. Вливаємо сюди олію і засмажуємо цибулю пару хвилин.
- До цибулі викладаємо терту моркву та смажимо овочі разом ще пару хвилин.
- Викладаємо решту овочів, додаємо сіль, перець і добре все розмішуємо.
- Повністю заливаємо овочі водою та варимо після закипання 20 хвилин.
- Усі відварені овочі перекладаємо у чашу блендера та вливаємо сюди частину бульйону.
- Подрібнюємо заготівлю за допомогою блендера до одержання ніжного складу.
- Крем суп з цвітної капусти та кабачків готовий. Прикрашайте подрібненою зеленою цибулею.
Суп з цвітною капустою та гарбузом
Суп з цвітною капустою та гарбузом відрізняється ніжним смаком, поживними властивостями та привабливим зовнішнім виглядом. Крім того, гарячий овочевий суп виходить дуже корисним завдяки високому вмісту клітковини, цинку та інших необхідних вітамінів, мінералів.
Час приготування – 55 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 5
Інгредієнти:
- Капуста цвітна – 250 гр.
- Гарбуз – 250 гр.
- Картопля – 200 гр.
- Болгарський солодкий перець – 90 гр.
- Цибуля ріпчаста – 80 гр.
- Сирок плавлений – 100 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Петрушка – 10 гр.
- Сіль – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Вода – 2 л.
- Олія рослинна – для смаження.
Процес приготування:
- Дістаємо всі необхідні продукти, зазначені у списку.
- Очищаємо картоплю від шкірки, обдаємо її під водою та розбираємо на шматочки середнього розміру.
- Доводимо до кипіння воду в каструлі та занурюємо сюди підготовлену картоплю. Варимо у киплячій воді 15 хвилин.
- Подрібнюємо очищену цибулину ріпчасту. Найкраще нарізати дрібним кубиком.
- З болгарського перцю видаляємо все насіння та овоч також ріжемо кубиком.
- Гарбуз очищаємо від шкірки та розрізаємо на середні за розміром шматочки.
- Прогріваємо сковорідку з олією та викладаємо сюди подрібнені овочі. Обсмажуємо близько 5 хвилин на зниженому вогні.
- Ополіскуємо під водою цвітну капусту та розбираємо її на суцвіття.
- Суцвіття цвітної капусти занурюємо в каструлю з провареною картоплею.
- Після капусти відразу викладаємо обсмажені овочі. Варимо разом ще 10 хвилин на зниженому вогні.
- Саме тоді можна підготувати інші продукти. Натираємо плавлений сир на тертці з середніми зубчиками.
- До сирної маси розбиваємо курячі яйця.
- Сюди ж відправляємо подрібнену зелень та часник.
- Добре вимішуємо нашу масу та переливаємо її в суп.
- Також додаємо сюди сіль, перець та проварюємо ще 5 хвилин.
- Суп з цвітною капустою та гарбузом готовий. Швидше спробуйте!
Суп з цвітною капустою на курячому бульйоні
Суп з цвітною капустою на курячому бульйоні порадує дуже приємним легким смаком та швидким кулінарним процесом. Овочеве гаряче частування ідеально підійде для сімейного обіду чи ситного вітамінного перекушування. Апетитний суп можна доповнити хлібом, сухариками, насінням.
Час приготування – 50 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Капуста цвітна – 250 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Бульйон курячий – 1,8 л.
- Цибуля ріпчаста – 110 гр.
- Морква – 120 гр.
- Болгарський солодкий перець – 1 шт.
- Помідор – 1 шт.
- Олія рослинна – для смаження.
- Каррі – 0,5 ч.л.
- Сіль – до смаку.
- Зелень – до смаку.
Процес приготування:
- Чистимо картоплю від шкірки, обполіскуємо під водою та ріжемо на кубики. Кубики картоплі викладаємо у каструлю.
- Заливаємо картоплю бульйоном, доповнюємо спеціями за списком та сіллю. Ставимо на плиту та доводимо до кипіння.
- У цей час подрібнюємо головку цибулі і тремо на тертці морквину. Обсмажуємо овочі на олії пару хвилин.
- У цю ж сковороду відправляємо кубики солодкого перцю та помідора. Добре все розмішуємо та продовжуємо обсмажування. Помідори попередньо рекомендується ошпарити та очистити від шкірки. Додаємо в сковороду лише кубики м’якоті.
- Так ми смажимо овочі ще кілька хвилин до м’якості.
- Хрестоцвітий овоч (цвітна капуста) розбираємо на невеликі суцвіття і занурюємо в нашу каструлю з киплячим бульйоном та картоплею.
- Сюди ж занурюємо обсмажені овочі та продовжуємо варити до м’якості картоплі та капусти. За п’ять хвилин до завершення кулінарного процесу приєднуємо подрібнену зелень. Після цього суп прибираємо з плити та даємо йому настоятися під кришкою 12-15 хвилин.
- Суп з цвітною капустою на курячому бульйоні готовий. Спробуйте та оцінюйте цікавий смак овочевого супу!
Суп з замороженої цвітної капусти
Суп з замороженої цвітної капусти – це неймовірно смачна, поживна та апетитна гаряча страва для обіднього столу. Ніжний овочевий суп виходить корисним, а ще потішить невисокою калорійністю. Використання замороженого овочу зробить кулінарний процес максимально швидким та простим.
Час приготування – 47 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 3
Інгредієнти:
- Капуста цвітна заморожена –0,5 кг.
- Бульйон – 0,8 л.
- Цибуля-порей – 60 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Перець гострий чилі – 1 шт.
- Кумін – 1 ч.л.
- Куркума – 1 ч.л.
- Коріандр – 1 ч.л.
- Оливкова олія – 25 мл.
- Сіль – до смаку.
Процес приготування:
- Дістаємо всі необхідні інгредієнти за списком. Хрестоцвітий овоч будемо використовувати у замороженому вигляді.
- Нарізаємо за допомогою ножа часник, а цибулю-порей розбираємо на півкільця.
- Гострий перець чилі також нарізаємо тонкими кільцями.
- Вибираємо хорошу сковорідку, де можна смажити продукти. Вливаємо сюди оливкову олію чи іншу рослинну. Просмажуємо цибулю-порей до легкого рум’янцю.
- Також сюди відправляємо гострий перець, часник та спеції за списком. Смажимо це все разом протягом однієї хвилини.
- У цю ж ароматну каструлю відправляємо шматочки замерзлої цвітної капусти. Розморожувати овоч не потрібно – він легко та швидко розм’якшитися при варінні.
- Заливаємо наш вміст бульйоном чи звичайною водою.
- Чекаємо на активне вирування і солимо на свій смак. Готуємо ще упродовж 10 хвилин.
- Після закінчення зазначеного часу наш суп готовий. За бажання, ви можете розім’яти вміст товкачем для більшої ніжності, але це не обов’язково.
- Суп з замороженої цвітної капусти готовий. Швидше спробуйте!