Суп з фрикадельками – найсмачніша і найулюбленіша перша страва у багатьох людей. Існує маса рецептів цього популярного супчика, а ми поділимося з вами 9 покроковими рецептами приготування супу з фрикадельками з фото покроково. Серед цих рецептів ви неодмінно знайдете саме той, свій рецепт, який регулярно практикуватимете на своїй кухні.
Простий та швидкий суп з фрикадельками з курячого фаршу
Курячі фрикадельки – це найпростіший і найдешевший варіант фрикадельок, які відмінно поєднуються з овочами в бульйоні. Приготувати цей суп на радість діткам дуже легко, крім того, супчик буде дуже смачним і обов’язково сподобається дорослим!
Інгредієнти:
- М’якуш курки – 300 гр.
- Рис – 1/3 ст.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 2-3 шт.
- Сіль – до смаку
- Зелень свіжа або мелена – до смаку
- Лавровий лист – 1-2 шт.
Процес приготування:
1. Візьміть свіжу курку та видаліть шкіру. Шматочки промийте у проточній воді, а потім наріжте їх на невеликі шматочки та пропустіть через м’ясорубку.
2. У фарш, що вийшов, з курки додайте сіль і перець, а також куряче яйце. Перемішайте та відставте убік.
3. Далі промийте ретельно рисову крупу і відваріть її до напівготовності. Готовий рис злийте за потреби і дайте йому трохи охолонути. Крупу додайте в миску з курячим фаршем і ретельно вимісіть фарш для фрикадельок.
4. За допомогою чайної ложечки або сформуйте руками з фаршу невеликі щільні фрикадельки. Відкладіть їх убік.
5. На плиту поставте каструлю з чистою водою, додайте сіль та лавровий лист і доведіть воду до кипіння. Поки закипає вода, під проточною водою промийте картоплю та моркву та очистіть коренеплоди. Моркву натріть на середній тертці, а картоплю наріжте кубиками.
6. Овочі опустіть у киплячу воду, а потім покладіть туди фрикадельки. Варіть суп до готовності всіх компонентів, тобто близько півгодини. У готовий ароматний суп з фрикадельками покладіть дрібно порубану свіжу зелень або за п’ять хвилин до готовності додайте сушену.
Покроковий рецепт приготування супу з фрикадельками та вермішеллю
Супчик з вермішеллю та фрикадельками – це справжня знахідка для простого та швидкого обіду. Смачний і ситний суп припаде до смаку як діткам, так і дорослим. Не проходьте повз цей рецепт і обов’язково спробуйте зварити такий смачний супчик на дозвіллі до обіду!
Інгредієнти:
- Фарш (будь-який) – 300 гр.
- Морква – 1,5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Манна крупа – 1 ложка
- Вермішель – 100 гр.
- Лавровий лист – 1-2 шт.
- Сіль та перець – за смаком
Процес приготування:
1. Для початку очистіть коренеплоди та промийте їх у проточній воді. Моркву натріть на середній тертці, а цибулю дрібно порубайте ножем.
2. Розігрійте олію в сковороді і опустіть туди цибулю та частину моркви. Овочі пасеруйте до прозорості, не засмажуючи.
3. У миску з фаршем додайте сіль і перець, розбийте туди куряче яйце і ретельно перемішайте. Потім додайте у фарш цибулю з морквою та манну крупу. Ретельно вимісіть фарш і залиште хвилин на десять відпочити.
4. У каструлю налийте питну воду і покладіть туди лавровий лист та сіль. Коли вода почне закипати, приступіть до формування фрикадельок. Для цього змочіть руки у холодній воді та сформуйте однакові невеликі кульки з фаршу.
5. Фрікадельки покладіть у киплячу воду та варіть їх майже до готовності. Потім додайте залишки моркви і в останню чергу введіть вермішель, дотримуючись інструкцій на упаковці.
6. Коли вермішель зварилася – суп з фрикадельками готовий. Можете подавати його до столу відразу, не забувши прикрасити кожну порцію свіжою зеленню або сметаною.
Простий рецепт супу з фрикадельками та картоплею
Простий та смачний суп, у якому немає нічого зайвого. Цей суп піддасться навіть недосвідченому кулінару, який уперше береться за приготування першої страви. Спробуйте!
Інгредієнти:
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 3-4 шт.
- Болгарський перець – 1 шт.
- Фарш м’ясний – 250-300 гр.
- Томатна паста – 2 ст.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Сіль – до смаку
- Перець мелений – ½ ч.л.
- Лавровий лист – 1 шт.
Процес приготування:
1. Візьміть найсвіжіші продукти, які ви знайшли в магазині або на ринку. Ретельно перевірте фарш на свіжість, перш ніж приступати до приготування.
2. Ополосніть цибулю та моркву у проточній воді, після чого очистіть та наріжте. Моркву, втім, можете натерти на середній тертці. На сковороді розігрійте трохи олії і пасеруйте в ній коренеплоди до прозорості.
3. Почніть готувати фарш для фрикадельок. Покладіть у миску з ним цибулю та моркву, додайте куряче яйце та сіль зі спеціями.
4. Ретельно вимісіть фарш руками, а потім сформуйте невеликі круглі фрикадельки однакового розміру.
5. Солодкий болгарський перець промийте у проточній воді, а потім очистіть його. Видаліть насіння та перегородки, а сам плід наріжте соломкою.
6. У каструлю налийте чисту воду та доведіть її до кипіння. Не забудьте додати лавровий лист та сіль. У киплячу воду акуратно покладіть фрикадельки та варіть їх буквально п’ять-сім хвилин.
7. Поки варяться фрикадельки, промийте та очистіть картоплю. Наріжте його довільно або кубиками, додайте в суп разом з болгарським перцем. В останню чергу додайте до складу страви томатну пасту.
8. Свіжий супчик з фрикадельками розлийте по тарілках і сервіруйте сметаною та свіжою зеленню за бажання.
Смачного!
Наваристий суп з курячими фрикадельками та рисом
Простий та дієтичний суп з фрикадельками та рисом стане знахідкою для тих, хто береже фігуру та переживає за свій шлунок. Дуже простий склад і натуральний смак кожного продукту обов’язково припаде вам до душі.
Інгредієнти:
- Фарш курячий або суміш –300 гр.
- Рис – 1/2 ст.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – до смаку
- Зелень свіжа або мелена – до смаку
- Лавровий лист – 1-2 шт.
Процес приготування:
1. Свіжу курку ретельно промийте під проточною водою, а потім видаліть шкіру. Шматочки курки пропустіть через м’ясорубку хоча б один раз, а можна два. Посоліть, поперчіть фарш і приберіть його на якийсь час убік.
2. Далі промийте ретельно рисову крупу і відваріть половину її до напівготовності. Готовий рис злийте та остудіть. Крупу додайте в миску з курячим фаршем, туди додайте куряче яйце і вимісіть фарш.
3. На плиту поставте каструлю з чистою водою, додайте сіль та лавровий лист і доведіть воду до кипіння. Поки закипає вода, під проточною водою промийте моркву та очистіть її від шкірки. Морква натріть на середній тертці, а потім приступіть до формування фрикадельок.
4. Руками, змоченими в холодній воді, зробіть однакові невеликі кульки з фаршу та опустіть їх у киплячу воду. Слідом за фрикадельками відправте залишки рису та подрібнену моркву.
5. Суп варіть до готовності всіх компонентів, це займе у вас не більше півгодини. Приблизно за п’ять хвилин до готовності супу, покладіть у каструлю мелену зелень, яка додасть йому додатковий аромат.
Сирний суп з фрикадельками та плавленим сиром
Сирні супи улюблені багатьма за ніжну консистенцію та витончений аромат. Ми пропонуємо вам приготувати ніжний апетитний суп з фрикадельками та плавленим сиром, який стане чудовим гарячим обідом.
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 0,3 кг.
- Сир плавлений (м’який) – 1-2 шт.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Крупа манна – 1-1,5 ст.
- Картопля свіжа – 0,2 кг.
- Морква –0,2 кг.
- Лавровий лист – 1-2 шт.
- Сіль – до смаку
- Перець мелений – до смаку
Процес приготування:
1. Візьміть будь-який свіжий фарш м’ясний і додайте до його складу сіль з перцем, а також куряче яйце. Ретельно вимісіть фарш, після чого додайте до складу ложку манної крупи та ще раз перемішайте інгредієнти. Фарш повинен постояти хвилин сім-десять.
2. Картоплю та моркву промийте під проточною водою, а потім очистіть від шкірки. Покладіть коренеплоди в миску з холодною водою і приберіть убік.
3. Налийте чисту питну або фільтровану воду в каструлю, після чого обов’язково додайте туди лавровий лист і кухонну сіль, а потім помістіть ємність на плиту і доведіть воду до кипіння. У той час як закипатиме вода, з фаршу сформуйте невеликі однакові фрикадельки.
4. У воду, що вже активно кипить, покладіть нарізаний кубиками сирок і перемішуйте воду, поки сирок не розчиниться там повністю. Потім покладіть у киплячий суп сформовані фрикадельки і варіть їх протягом п’яти-семи хвилин.
5. Поки варяться фрикадельки, наріжте картоплю кубиками та натріть моркву на середній тертці. Овочі покладіть у киплячий суп та зменшіть вогонь до невеликого. Суп з сиром та фрикадельками буде готовий, коли повністю звариться картопля.
6. Готовий гарячий суп з сиром та фрикадельками подавайте, сервірувавши його рубаною свіжою зеленню.
Смачного!
Як приготувати суп з фрикадельками у мультиварці?
У мультиварці можна приготувати буквально все, що завгодно, від пирога до йогурту. Крім того, у цьому чудо-пристосуванні виходять чудові супи. Якщо ви не вірите –, вам варто спробувати замінити каструлю на чашу мультиварки.
Інгредієнти:
- Вода питна – 1,5л.
- Цибуля ріпчаста – 1,5 шт.
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 2-3 шт.
- Болгарський перець – 1 шт.
- Фарш – 250-300 гр.
- Олія соняшникова – для смаження
- Яйце куряче – 1 шт.
- Зелень – до смаку
- Сіль – до смаку
Процес приготування:
1. Спочатку підготуйте всі інгредієнти, які необхідні для приготування супу з фрикадельками. Беріть свіжі продукти і зверніть увагу на те, щоб був свіжим фарш.
2. Цибулю з морквою очистіть і потім наріжте за допомогою гострого ножа на маленькі кубики. Натомість ви також можете натерти коренеплоди на тертці. Увімкніть мультиварку в режим «Спекотна овочів» на десять хвилин і пасеруйте цибулю на олії до золотистого кольору, не закриваючи кришку приладу.
3. Коли цибуля буде готова, почніть готувати фарш для фрикадельок. У фарш покладіть частину обсмаженої цибулі, додайте куряче яйце та сіль зі спеціями. На власний розсуд можете додати туди рубану свіжу зелень. Ретельно вимісіть фарш, а потім сформуйте невеликі круглі фрикадельки однакового розміру.
4. Солодкий болгарський перець промийте у проточній воді, а потім очистіть його. Видаліть насіння та перегородки, наріжте перець соломкою. Додайте нарізану моркву та болгарський перець у чашу з цибулею, після чого продовжуйте обсмажувати овочі в режимі «Спекота овочів».
5. Готові овочі вийміть з чаші мультиварки, а потім налийте в чашу очищену воду та увімкніть режим «Суп/кип’ятіння» на сорок хвилин. Закрийте кришку приладу та чекайте закипання води; відлік часу приготування розпочнеться після закипання.
6. У киплячу воду акуратно покладіть фрикадельки та варіть їх близько десяти хвилин. Потім покладіть туди ж нарізану кубиками, попередньо очищену картоплю. Ще через десять-п’ятнадцять хвилин покладіть у каструлю з супом обсмажені овочі і продовжуйте готувати страву до повної готовності, не забувши її посолити.
7. Коли мультиварка подасть сигнал про закінчення режиму приготування, можете відкривати кришку приладу та розливати свіжий супчик по тарілочках!
Як зварити смачний суп з галушками та фрикадельками
Веселий, різноманітний і дуже ситний суп – ось що таке суп з фрикадельками і галушками. Супчик полюбиться не лише дорослим, а й діткам! Галушки за цим рецептом готуються простіше простого, як і фрикадельки. Тому сміливо озброюйтесь продуктами та приступайте до приготування!
Інгредієнти:
- Фарш курячий – 350 гр.
- Картопля – 4-5 шт.
- Ріпчаста цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – до смаку
- Олія – для смаження
- Яйце куряче – 1-2 шт.
- Борошно пшеничне – 80-100 гр.
- Свіжа зелень – до смаку
Процес приготування:
1. Спочатку підготуйте всі необхідні для супу інгредієнти. Беріть обов’язково тільки свіжий фарш, а також свіжі овочі та якісне борошно. Фарш посоліть-поперчіть, а потім сформуйте з нього невеликі фрикадельки.
2. На плиту поставте каструлю з водою, додайте сіль і лавровий лист (при бажанні), воду доведіть до кипіння. У воду, що закипіла, покладіть фрикадельки і відваріть їх протягом приблизно десяти хвилин. У цей же час промийте та очистіть картоплю.
3. Відварені фрикадельки вийміть з каструлі за допомогою шумівки, а на їхнє місце хаотично наріжте картоплю, прямо на вазі над каструлею. Очистіть моркву та цибулю, промийте, а потім дрібно наріжте або натріть на середній тертці.
4. Розігрійте сковорідку з олією і пасеруйте овочі до прозорості, лише злегка їх обсмажуючи. Після цього займіться приготуванням галушок.
5. Збийте яйце з сіллю, а потім викладіть у яйця борошно і дуже ретельно перемішайте до однорідності. Ложку (чайну) змочіть у холодній воді, зачерпніть тісто і відправте ложку в суп, що кипить. Так продовжуйте, поки тісто не закінчиться.
6. Викладіть у каструлю з супом коренеплоди, а слідом за ними відправте відварені фрикадельки. Варіть суп хвилин п’ятнадцять-двадцять до готовності. Гарячий суп розподіліть по тарілках і присипте його дрібно порубаною свіжою зеленню – кропом та петрушкою.
Гороховий суп з м’ясними фрикадельками
Заради різноманітності спробуйте приготувати не просто гороховий суп з м’ясом, а гороховий суп з фрикадельками. Це буде дуже наваристий, густий та неймовірно смачний суп. Такий обід вам стане хорошим енергетичним запасом на решту дня.
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 300 гр.
- Горох колотий – ½ ст.
- Картопля – 3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – до смаку
- Перець мелений – до смаку
- Яйце куряче – 1 шт.
- Манна крупа – 1 ст.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Молота зелень – 2 ч.л.
Процес приготування:
1. Обов’язково заздалегідь промийте горох у проточній воді, а потім залийте крижаною водою і відправте в холодильник на ніч. Так горох швидше приготується, і ви заощадите свій час.
2. З м’ясного фаршу потрібно зробити фрикадельки. Для цього у фарш додайте сіль та чорний перець за смаком, вбийте туди ж яйце і додайте одну столову ложку манної крупи – для пишності та соковитості фрикадельок.
3. Ретельно вимісіть фарш, а потім сформуйте з нього руками невеликі фрикадельки однакової форми та розміру. На плиту поставте каструлю з очищеною водою, додайте сіль, лавровий листок, а потім доведіть воду до кипіння.
4. У киплячу воду покладіть фрикадельки, а потім відварюйте їх протягом десяти хвилин. Готові фрикадельки вийміть з бульйону і на їхнє місце відправте горохову крупу.
5. Суп варіть під кришкою на повільному вогні. Очистіть картоплю та морквину, промийте під проточною водою. Моркву натріть на середній тертці, а картоплю наріжте довільними шматочками або кубиками. Відправте овочі в каструлю з горохом.
6. Суп варитиметься не менше години, це ще залежить від якості вашого гороху. Щоб суп добре розварився, доведеться запастись терпінням. Хвилин за десять до готовності супу поверніть у нього відварені фрикадельки, а також покладіть сушену зелень. За потреби додайте ще трохи солі.
7. Готовий супчик подавайте, давши йому настоятися приблизно десять хвилин під кришкою. За бажанням сервіруйте страву сметаною або зеленню, грінками з чорного хліба.
Дієтичний суп з фрикадельками з індички для дітей
Дієтичний суп з фрикадельками для діток – немає нічого простішого. Круглі м’ясні кульки та яскраві кружечки моркви захоплять будь-якого малюка, тому сміливо беріться за приготування цього супчика і радуйте своїх діток смачним і корисним обідом!
Інгредієнти:
- Індичка без шкіри – 250 гр.
- Вода очищена – 1 літр
- Сіль – до смаку
- Яйце куряче – 1 шт.
- Манна крупа – 1 ст.
- Рис пропарений – 1/3 ст.
- Морква – 1 чи ½ шт.
Процес приготування:
1. Візьміть свіже м’ясо індички, добре промийте його в проточній воді. М’ясо наріжте на довільні шматочки, а потім відправте його до м’ясорубки. У фарш з індички додайте трохи солі, куряче яйце та манну крупу. Ретельно вимісіть фарш індика і злегка відбийте його об стільницю. Залишіть фарш хвилин на десять і займіться іншими продуктами.
2. У каструлю налийте очищену воду, додайте сіль та доведіть воду до кипіння. Поки закипає вода, промийте моркву в проточній воді і очистіть її від шкірки. Наріжте коренеплід кружальцями або напівкружальцями (якщо морква надто велика).
3. Промийте в проточній воді рис і відправте його в киплячу воду, слідом за ним покладіть моркву. З фаршу сформуйте невеликі фрикадельки та покладіть їх у киплячий суп. Прикрийте кришкою каструлю приблизно наполовину і варіть супчик на повільному вогні до готовності всіх інгредієнтів.
4. Коли рис звариться, суп вважатимуться готовим. Залишилося тільки налити тарілочку смачного яскравого супчика малюкові та дивитися як він з задоволенням їсть.
Смачного та кулінарних успіхів!