Суп пюре з печериць “шампіньйонів” – 9 рецептів приготування з покроковими фото

Суп пюре з печериць “шампіньйонів” – смачна, і дуже проста страва. Тим більше, що шампіньйони можна придбати в магазині протягом всього року. Суп-пюре можна готувати різними способами і доповнювати його сухариками, ароматними спеціями, насінням або свіжою зеленню. У статті ми зібрали дев’ять всіляких варіантів приготування супу-пюре з шампіньйонів.

Простий рецепт супу-пюре з шампіньйонів з картоплею

Легкий, але ситний суп з картоплі і шампіньйонів для вашого сімейного обіду. Він має дуже приємну бархатисту текстуру і спокусливий вершково-грибний аромат. Шампіньйони підійдуть будь-які: свіжі або заморожені.

Час готування: 50

Час приготування: 50 хв

Порцій – 4-5

Інгредієнти:

  • Картопля – 3-4 шт.
  • Шампіньйони – 300 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Спеції для овочів – за смаком.
  • Вода – 2-2,5 л.
  • Вершки – 200 мл.
  • Лист лавровий – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Ріпчасту цибулю і морквину очистіть і наріжте овочі дрібними кубиками. У каструлі з товстим дном на олії обсмажте цибулю протягом 2-3 хвилин, потім додайте моркву і продовжуйте готувати ще 2-3 хвилини.

Крок 2. Картоплю очистіть і наріжте кубиками. Додайте картоплю в каструлю до цибулі і моркви, перемішайте і смажте все разом 2-3 хвилини.

Крок 3. Після цього влийте воду і доведіть бульйон до кипіння. Посоліть, приправте і додайте лавровий лист, варіть суп на середньому вогні 15-20 хвилин, поки овочі не будуть готові.

Крок 4. Шампіньйони очистіть і наріжте кубиками. Обсмажте гриби на сковороді до готовності протягом 7-10 хвилин. В кінці посоліть і приправте їх до смаку.

Крок 5. Коли овочі будуть готові, каструлю зніміть з плити і пюріруйте її вміст блендером.

Крок 6. Потім поверніть каструлю на вогонь, додайте смажені гриби, перемішайте.

Крок 7. Далі влийте вершки, перемішайте і доведіть суп до кипіння. Після цього зніміть каструлю з вогню.

Крок 8. Подавайте суп-пюре в гарячому вигляді. Блюдо має ніжну кремову структуру і чудовий аромат.

Суп-пюре з шампіньйонів з плавленим сиром

З найпростіших інгредієнтів можна приготувати блюдо, від якого у вас буде зводити щоки від задоволення. Йтиметься про супі-пюре з шампіньйонами і плавленим сиром. Готується просто, але результатом ви залишитеся дуже задоволені.

Час готування: 50

Час приготування: 50 хв

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Шампіньйони заморожені – 400 гр.
  • Сир плавлений – 3 ст.л.
  • Картопля – 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю очистіть і наріжте кубиками. Цибулю дуже дрібно наріжте.

Крок 2. Картоплю відваріть до готовності.

Крок 3. Цибулю обсмажте на олії до прозорості.

Крок 4. До цибулі додайте заморожені шампіньйони, тушкуйте під кришкою, поки гриби не усмажаться наполовину. Потім зніміть кришку і смажте до готовності грибів.

Крок 5. Змішайте варену картоплю і засмажування з шампіньйонів і цибулі, додайте трохи картопляного відвару. Потім подрібніть інгредієнти блендером. При необхідності додайте ще картопляного відвару, щоб отримати бажану консистенцію супу.

Крок 6. В отримане пюре додайте плавлений сир, перемішайте.

Крок 7. Суп-пюре готовий, можна подавати до столу.

Грибний суп-пюре з шампіньйонів в блендері

Ніжний, густий і ароматний суп-пюре легко можна приготувати з шампіньйонів. Для цього вам знадобиться трохи часу і простий кухонний блендер. Щоб отримати кремову текстуру, додайте в процесі приготування вершки.

Час готування: 50

Час приготування: 50 хв

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Молоко – 0,5 л.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Перець чорний мелений – 3 гр.
  • Вершки – 300 мл.
  • Шампіньйони – 400 гр.
  • Картопля – 700 гр.
  • Сіль – 2 ч.л.
  • Зелень – для подачі.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю очистіть, наріжте кубиками і відваріть в підсоленій воді.

Крок 2. З картоплі злийте відвар і відставте його в сторону. Варену картоплю розімніть в пюре.

Крок 3. Шампіньйони і ріпчасту цибулю дрібно наріжте. Обсмажте інгредієнти на олії до готовності.

Крок 4. Перекладіть обсмажені цибуля і гриби в чашу блендера і подрібніть їх до стану пюре.

Крок 5. Потім змішайте картопляне і грибне пюре в каструлі. Занурте в масу блендер і не припиняючи збивати введіть тепле молоко, вершки і стільки картопляного відвару, щоб отримати бажану консистенцію. Потім поставте каструлю на вогонь, додайте сіль і мелений перець за смаком, доведіть суп до кипіння.

Крок 6. Розлийте суп-пюре з шампіньйонів по тарілках, прикрасьте гілочками свіжої зелені і подавайте до обіду.

Як зварити крем-суп з шампіньйонів без вершків?

Зазвичай крем-суп з шампіньйонів готують на основі вершків або молока. Ми пропонуємо зварити веганські варіант цього прекрасного супу. Навіть без вершків, це перша страва порадує вас своїм насиченим смаком і ароматом.

Час готування: 40

Час приготування: 40 хв

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Вода – 800 мл.
  • Шампіньйони – 250 гр.
  • Картопля – 200 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Овочі очистіть і помийте.

Крок 2. Цибулю і моркву покладіть в каструлю, залийте холодною водою і поставте варитися. Готуйте овочевий бульйон на їх основі 20 хвилин.

Крок 3. Вийміть цибулю і моркву з готового бульйону, вони більше не знадобляться.

Крок 4. Після цього в бульйон викладіть нарізані шампіньйони і картопля. Продовжуйте варити суп 20 хвилин.

Крок 5. Відлийте трохи бульйону, варену картоплю і шампіньйони подрібніть блендером до однорідного стану. При необхідності долийте овочевий бульйон, посоліть і приправте крем-суп за смаком.

Крок 6. Ніжний крем-суп з шампіньйонів готовий, його можна прикрасити свіжою зеленню.

Дуже смачний суп-пюре з шампіньйонів на курячому бульйоні

Ніхто не може встояти перед ніжною текстурою супу-пюре з шампіньйонів. Вегетаріанці готують такі супи на воді, а м’ясоїди воліють м’ясні бульйони. Найкраще для грибного супу-пюре підходить легкий курячий бульйон.

Час готування: 50

Час приготування: 50 хв

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Бульйон курячий – 1,3 л.
  • Окіст курячий – 1 шт.
  • Бекон копчений – 60 гр.
  • Паніровка зі спеціями – 1,5 ст.л.
  • Цибуля червона – 1 шт.
  • Шампіньйони – 3 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Сіль морська – за смаком.
  • Паприка копчена – 0,5 ч.л.
  • Масло гірчичне – 3 ст.л.
  • Горіх мускатний – 1 щіпка.
  • Зелень – за смаком.
  • Вершки – для подачі.
  • Чорний мелений перець – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для початку зваріть бульйон з курячого окосту. При бажанні, при варінні курки, можна додати спеції за смаком. М’ясо витягніть, бульйон процідити.

Крок 2. Картоплю очистіть, наріжте кубиками і викладіть його в бульйон. Поставте каструлю на вогонь і варіть картоплю до готовності.

Крок 3. На гірчичному маслі обсмажте кубики бекону і ріпчастої цибулі.

Крок 4. На сковороду додайте нарізані шампіньйони, продовжуйте смажити 7-10 хвилин.

Крок 5. Коли куряче м’ясо охолоне, розберіть його на волокна і викладіть на сковороду. Посипте м’ясо паприкою і паніруванням і обсмажте до рум’яного кольору.

Крок 6. У бульйон, до готової картоплі, викладіть засмажування з бекону, цибулі і шампіньйонів, пюруйте вміст каструлі блендером. Потім додайте в суп мускатний горіх, паприку, сіль і мелений перець.

Крок 7. Суп-пюре готовий. Розлийте блюдо по тарілках, додайте зелень, смажену курку і вершки за смаком.

Ніжний крем-суп з шампіньйонів з молоком

Домогтися однорідної кремової текстури грибного супу-пюре можна не тільки за допомогою додавання вершків. Відмінно для цього підходить молоко, до того ж готовий суп буде не таким калорійним. Грибний крем-суп можна подавати з сухариками або грінками.

Час готування: 40

Час приготування: 40 хв

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Шампіньйони – 1 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Молоко – 1 л.
  • Олія соняшникова – 100 мл.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сир пармезан – для подачі.
  • Хліб білий – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування супу.

Крок 2. Цибулю і часник очистіть від лушпиння і наріжте.

Крок 3. Шампіньйони промийте проточною водою і наріжте часточками.

Крок 4. На розігріту сковороду викладіть вершкове масло і влийте олію. На суміші масел обсмажте шампіньйони.

Крок 5. Потім на суміші масел обсмажте ріпчасту цибулю і часник до м’якості.

Крок 6. Перекладіть гриби, цибулю і часник в каструлю.

Крок 7. Далі влийте в каструлю частина молока, поставте на вогонь і доведіть до кипіння.

Крок 8. Потім влийте, молоко що залишилося і продовжуйте варити суп.

Крок 9. Після цього вимкніть вогонь і пюріруйте вміст каструлі блендером. Суп-пюре посоліть і приправте до смаку.

Крок 10. Суп-пюре подавайте в гарячому вигляді з грінками з білого хліба і тертим пармезаном.

Як приготувати суп-пюре з шампіньйонів в мультиварці?

Смачне, насичене і корисне блюдо з шампіньйонів наповнить своїм ароматом кухню і розігріє ваш апетит. Грибний суп-пюре можна готувати різними способами, в тому числі відмінно для цього підходить мультиварка.

Час готування: 40

Час приготування: 40 хв

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Шампіньйони – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Гриби білі сушені – 30 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Молоко – 1 л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сир – 75 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відзначте всі необхідні продукти для супу-пюре.

Крок 2. Сушені гриби замочіть в гарячій воді на 10 хвилин. Далі відкиньте їх на друшляк, настій збережіть. Гриби наріжте часточками, морква, цибуля і шампіньйони – кубиками.

Крок 3. Увімкніть мультиварку, активуйте режим «Мій рецепт plus ( мультіповар )», встановіть температуру в 160 градусів. У чашу мультиварки влийте олію, викладіть цибулю і моркву, смажте 5 хвилин. Потім додайте шампіньйони, готуйте ще 5 хвилин. Після цього викладіть білі гриби і смажте ще 5 хвилин.

Крок 4. Молоко розбавте 2 склянками води і влийте в чашу, також додайте грибний настій. Доведіть суп до кипіння і тушкуйте його 5 хвилин. Додайте сіль і мелений перець за смаком.

Крок 5. Суп трохи остудити і подрібніть блендером. Підігрійте суп-пюре і безпосередньо перед подачею додайте тертий сир.

Крок 6. Суп-пюре виходить дуже смачним і ніжним.

ПП дієтичний крем-суп з шампіньйонів

Грибний суп-пюре з шампіньйонів, зварений на основі овочевого бульйону або воді, виходить дуже смачним, проте низькокалорійним. Його сміливо можна включати в дієтичне меню. Причому шампіньйони багаті білком, тому блюдо здатне наситити і вгамувати голод.

Час готування: 50

Час приготування: 50 хв

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 4-5 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Шампіньйони – 200 гр.
  • Корінь селери – 40-50 гр.
  • Корінь петрушки – 30-40 гр.
  • Корінь пастернаку – 30-40 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вода – 1,5 л.
  • Масло пісне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю очистіть і наріжте кубиками.

Крок 2. Коренеплоди наріжте тонкою соломкою.

Крок 3. Моркву очистіть і наріжте невеликими брусками. Цибулю наріжте дрібними кубиками.

Крок 4. Картоплю викладіть в каструлю, влийте воду і поставте на вогонь. Коли картопля стане м’якою, додайте подрібнені коренеплоди.

Крок 5. На пісному маслі обсмажте цибулю і моркву до золотистого кольору. Потім засмажування викладіть до картоплі в каструлю і варіть все разом.

Крок 6. Окремо обсмажте шампіньйони.

Крок 7. Коли картопля буде готова, пюріруйте вміст каструлі блендером.

Крок 8. Знову поставте каструлю на вогонь, додайте шампіньйони, сіль і спеції за смаком.

Крок 9. Суп-пюре з шампіньйонів подавайте в гарячому вигляді, прикрасивши гілочками свіжої зелені.

Простий і смачний рецепт супу-пюре з шампіньйонів і гарбуза

Багато хто любить осінь за достаток овочів і грибів. У цьому супі гармонійно поєднуються ароматні гриби і солодка гарбуз. Суп-пюре виходить яскравим, смачним і дуже корисним за своїми властивостями.

Час готування: 45

Час приготування: 45 хв

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 5 шт.
  • Шампіньйони – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Гарбуз – 700 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Оливкова олія – для смаження.
  • Петрушка – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю очистіть, наріжте великими кубиками і поставте варитися. Цибулю і моркву крупно наріжте, обсмажте на оливковій олії до м’якості.

Крок 2. Шампіньйони помийте під проточною водою, просушіть і наріжте часточками.

Крок 3. Коли вода в каструлі закипить, відправте до картоплі гарбуз.

Крок 4. Засмажку з цибулі і моркви також викладіть в каструлю і продовжуйте варити.

Крок 5. Коли картопля буде майже готова, додайте шампіньйони, посоліть і приправте бульйон.

Крок 6. Коли гарбуз стане м’яким і картопля буде готова, пюріруйте вміст каструлі блендером.

Крок 7. Суп-пюре з гарбуза і шампіньйонів готовий. Подавайте його до столу відразу після приготування, прикрасивши зеленню.

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал