Страви зі свинячої печінки – це завжди дуже ситні, апетитні і корисні частування для всієї родини. З яскравого за смаком субпродукту можна приготувати багато різних домашніх продуктів. Спеціально для вас ми підготували кулінарну добірку з 9 перевірених покрокових рецептів з фотографіями. Готуйте страви зі свинячої печінки разом з нами!
Печінковий торт зі свинячої печінки
Печінковий торт зі свинячої печінки – це улюблена багатьма страва, яку кожен зможе приготувати на своїй кухні. Готове частування стане яскравим рішенням для вашого святкового або сімейного столу. Беріть на замітку простий покроковий рецепт з фотографіями і докладним описом процесу.
Час готування – 3 години
Час приготування – 30 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Печінка свиняча – 0,5 кг.
- Яйце – 2 шт.
- Борошно – 100 гр.
- Молоко – 200 мл.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Морква – 1-2 шт.
- Часник – 2 зубчика.
- Майонез – 200 мл.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
- Олія – 1 ст.л.
Для прикраси:
- Морква відварна – 1 шт.
- Петрушка – 0,5 пучка.
- Яйця відварні – 2 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.
Крок 2. Добре промиваємо свинячу печінку і звільняємо її від плівок. Після вимочуємо одну годину в молоці.
Крок 3. В цей час натираємо моркву і подрібнюємо цибулю. Обсмажуємо овочі до м’якого стану.
Крок 4. Печінку дістаємо з молока і нарізаємо невеликими шматочками.
Крок 5. Далі субпродукт подрібнюємо в блендері і доповнюємо курячими яйцями.
Крок 6. Перемішуємо і доповнюємо суміш сіллю і чорним молотим перцем.
Крок 7. Додаємо ложку олії для пишності коржів.
Крок 8. Просіюємо в заготівлю борошно.
Крок 9. Ретельно вимішуємо рідкувате тісто до однорідності.
Крок 10. На розігрітій сковороді обсмажуємо печінкові коржі.
Крок 11. У глибокій мисці вимішуємо соус. Для цього з’єднуємо майонез і подрібнений часник.
Крок 12. Формуємо торт. Один корж кладемо на плоску тарілку, обмазуємо його майонезом.
Крок 13. Кладемо шар з цибулі і морквини.
Крок 14. Повторюємо шари, поки не закінчаться всі продукти. Ставимо заготівлю в холодильник на 2 години.
Крок 15. Прикрашаємо поверхню торта. Обсипаємо його подрібненими відварними яйцями.
Крок 16. Доповнюємо відвареною морквою і свіжою петрушкою. Печінковий торт готовий, можна подавати до столу!
Домашній паштет зі свинячої печінки
Домашній паштет зі свинячої печінки виходить неймовірно ніжним, поживним і корисним. Намазуйте його на хліб, батон або хлібці. Подавайте до столу в якості яскравого і апетитного перекусу. Для приготування своїми руками беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.
Час готування – 3 години
Час приготування – 20 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Печінка свиняча – 0,6 кг.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Кефір – 300 мл.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло вершкове – 60-80 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Добре промиваємо печінку, очищаємо її від плівок і прожилок.
Крок 3. Далі субпродукт заливаємо 200 мл кефіру і вимочуємо півтори години, щоб прибрати гіркоту.
Крок 4. Великими шматками нарізаємо очищену цибулю з морквиною. Відварюємо їх у воді до м’якості.
Крок 5. Вимочену печінку промиваємо під водою і нарізаємо шматками середнього розміру.
Крок 6. Печінкові шматочки варимо на повільному кипінні близько 10 хвилин. Якщо шматки по більше, то і часу знадобиться більше.
Крок 7. Кладемо варену печінку і овочі в чашу блендера. Вливаємо до них залишився кефір.
Крок 8. Додаємо шматочок розм’якшеного вершкового масла.
Крок 9. Всипаємо сюди сіль і чорний мелений перець.
Крок 10. Подрібнюємо продукти в блендері до однорідної ніжної маси.
Крок 11. Отриману кашицю кладемо в підходящу ємність, застеленою харчовою плівкою. Відправляємо заготівлю застигати в холодильник на 2 години.
Крок 12. Ніжний домашній паштет зі свинячої печінки готовий. Намазуйте його на хліб і доповнюйте зеленню!
Печінкові оладки зі свинячої печінки
Печінкові оладки зі свинячої печінки – це дуже ситна і яскрава за смаком кулінарна ідея. Готові оладки можна подавати в якості перекусу, доповнивши овочами або улюбленими соусами. Для приготування такого апетитного частування рекомендуємо скористатися перевіреним рецептом з нашої добірки.
Час готування – 30 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Печінка свиняча – 0,4 кг.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 3 ст.л.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – 3 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо всі інгредієнти. Печінку заздалегідь промиваємо і ретельно очищаємо від плівок і жилок.
Крок 2. Далі субпродукт нарізаємо невеликими шматочками.
Крок 3. Відправляємо печінкові шматочки в блендер разом з курячим яйцем. Подрібнюємо до однорідності.
Крок 4. У рідку суміш опускаємо подрібнену ріпчасту цибулю.
Крок 5. Сюди ж всипаємо просіяне борошно з розпушувачем.
Крок 6. Додаємо сіль і мелений перець. Гарненько вимішуємо до однорідності.
Крок 7. Розігріваємо сковорідку з олією. Кладемо сюди тісто за допомогою ложки. Обсмажуємо заготовки до рум’янцю з обох сторін.
Крок 8. Соковиті і апетитні печінкові оладки в домашніх умовах готові. Можна пробувати!
Салат зі свинячої печінки з солоними огірками
Салат зі свинячої печінки з солоними огірками – це дуже ситне і яскраве кулінарне рішення. Таку закуску можна готувати в свята або подавати в якості цікавого перекусу. Байдужим ніхто не залишиться, тому обов’язково запам’ятовуйте наш перевірений рецепт з покроковим описом процесу.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Печінка свиняча – 150 гр.
- Огірок солоний – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Оцет – 1 ч.л.
- Цукор – 0,5 ч.л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
- Олія – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Добре промиваємо свинячу печінку, очищаємо її від плівок і прожилок.
Крок 2. Далі субпродукт відварюємо близько 30-40 хвилин. В кінці додаємо трохи солі.
Крок 3. Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими півкільцями. Маринуємо його 10 хвилин в оцті, цукрі і гарячій воді.
Крок 4. Відварну остиглу печінку нарізаємо невеликими брусочками. Кладемо їх в один посуд з маринованим цибулею.
Крок 5. До продуктів відправляємо солоні огірки, які також нарізаємо брусочками.
Крок 6. Доповнюємо заготівлю шматочками відварного яйця. Солимо, перчимо за смаком і заправляємо олією.
Крок 7. Соковитий і яскравий салат зі свинячої печінки і солоних огірків готовий. Пробуйте!
Печінкові котлети зі свинячої печінки
Печінкові котлети зі свинячої печінки виходять дуже соковитими, корисними і апетитними. Таке частування можна готувати до сімейного обіду або вечері. З цікавою кулінарною ідеєю впораються навіть новачки. Для цього беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Печінка свиняча – 0,5 кг.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 2 ст.л.
- Сметана – 1 ст.л.
- Сіль – 3 гр.
- Перець чорний мелений – 2 гр.
- Цукор – 1 ч.л.
- Молоко – 150 мл.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти. Печінку промиваємо в воді і звільняємо від плівок.
Крок 2. У молоці розчиняємо вказану кількість цукру.
Крок 3. У цей молоко кладемо шматочки печінки на 20 хвилин, щоб прибрати зайву гіркоту.
Крок 4. В цей час очищаємо ріпчасту цибулю і нарізаємо її великими часточками.
Крок 5. Прокручуємо шматочки печінки і цибулі в м’ясорубці.
Крок 6. Отримуємо однорідну рідкувату масу.
Крок 7. Розбиваємо сюди одне куряче яйце.
Крок 8. Доповнюємо суміш сіллю і чорним меленим перцем.
Крок 9. Далі додаємо трохи сметани.
Крок 10. Слідом просіваємо борошно.
Крок 11. Ретельно вимішуємо вміст до однорідності.
Крок 12. Сковорідку розігріваємо з олією. Викладаємо сюди ложкою печінкове тісто для котлет. Обсмажуємо з обох сторін по дві хвилини.
Крок 13. Далі заготовки тушкуємо під кришкою близько 10 хвилин.
Крок 14. Соковиті домашні котлети зі свинячої печінки готові. Можна пробувати!
Тушкована свиняча печінка з цибулею в сметані
Тушкована свиняча печінка з цибулею в сметані виходить дуже ніжною і м’якою. Також не складна у виконанні страва порадує приємним смаком і поживними властивостями. Відмінне кулінарне рішення, яке допоможе урізноманітнити звичне домашнє меню. Беріть на замітку!
Час готування – 25 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Печінка свиняча – 0,6 кг.
- Сметана – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – 5 ст.л.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Свинячу печінку попередньо вимочуємо в підсоленій волі 2 години, після промиваємо її і очищаємо від плівок.
Крок 2. Підготовлений продукт нарізаємо невеликими шматочками.
Крок 3. Нарізаємо цибулю з морквиною. Обсмажуємо овочі до м’якості в сковороді з олією.
Крок 4. Після додаємо до овочів сметану і трохи окропу ( регулюємо густоту за смаком ).
Крок 5. На іншій сковороді обсмажуємо на маслі свинячу печінку до рум’янцю.
Крок 6. Відправляємо печінку до овочів. Сюди ж додаємо сіль, перець і зелень. Перемішуємо, доводимо до кипіння, тушкуємо дві хвилини. Після вимикаємо вогонь і настоюємо частування під кришкою кілька хвилин.
Крок 7. М’яка і ніжна тушкована печінка в сметані з додаванням цибулі готова. Можна пробувати!
Гуляш зі свинячої печінки
Гуляш зі свинячої печінки виходить не тільки неймовірно смачним і ситним, але ще і корисним. Така страва ідеально підійде для сімейного обіду або вечері. Подавайте до столу разом з картопляним пюре, свіжими овочами або соліннями. Ваші близькі будуть приємно здивовані!
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Печінка свиняча – 0,5 кг.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – для смаження.
- Зелень – для прикраси.
- Вода кип’ячена – 2 ст.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо цибулю з морквиною. Нарізаємо овочі невеликими шматочками.
Крок 2. Свинячу печінку добре промиваємо, очищаємо, а після нарізаємо невеликими кубиками.
Крок 3. Смажимо субпродукт в рослинній олії близько 7 хвилин на великому вогні, періодично помішуючи.
Крок 4. Додаємо до печінки цибулю з морквиною. Перемішуємо і обсмажуємо ще 5 хвилин на великому вогні.
Крок 5. Доповнюємо вміст сіллю, молотим перцем і лавровим листком. Знову все перемішуємо.
Крок 6. Вливаємо дві склянки кип’яченої води і тушкуємо частування на тихому вогні 30 хвилин.
Крок 7. Апетитний гуляш зі свинячої печінки готовий. Прикрашайте свіжою зеленню і подавайте до столу!
Печінковий рулет зі свинячої печінки
Печінковий рулет зі свинячої печінки точно нікого не залишить байдужим. Таку страву можна подавати як до сімейного столу, так і до святкового. Якщо хочете вразити своїх близьких і гостей, то обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт з фотографіями.
Час готування – 3. години 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Печінка свиняча – 0,5 кг.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Олія – 25 мл.
- Пюре картопляне – 5-6 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо цибулю з морквиною. Перший овоч нарізаємо дрібними кубиками, другий – натираємо на великій терці. Обсмажуємо в рослинній олії до м’якості.
Крок 2. Печінку попередньо відварюємо у воді близько 30-40 хвилин до м’якості. В кінці додаємо сіль. Після продукт нарізаємо невеликими шматочками.
Крок 3. Шматочки печінки подрібнюємо в блендері разом з вершковим маслом.
Крок 4. Розминаємо картопляне пюре з сіллю і чорним молотим перцем для начинки.
Крок 5. На стіл кладемо лист фольги. На неї тонким шаром викладаємо печінкову масу. А на неї – картопляну. Останнім шаром йдуть обсмажені овочі.
Крок 6. Акуратно звертаємо заготівлю в рулет. Відправляємо в холодильник на пару годин для застигання.
Крок 7. Через час апетитний печінковий рулет готовий. Нарізайте його скибочками і угощайтесь!
Відбивні зі свинячої печінки
Відбивні зі свинячої печінки – це дуже оригінальна і смачна страва для вашого столу. Готове частування можна подавати до столу з картопляним пюре, макаронами або свіжими овочами. Вибирайте будь-який гарнір за смаком і дивуйте близьких апетитним і цікавим обідом.
Час готування – 25 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Печінка свиняча – 300 гр.
- Жовток яєчний – 2 шт.
- Майонез – 1 ст.л.
- Борошно – 1 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – 3 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Свинячу печінку заздалегідь промиваємо і очищаємо. Після нарізаємо її тонкими скибочками. Акуратно відбиваємо кухонним молоточком.
Крок 2. Кожну відбивну натираємо сіллю і молотим перцем за смаком.
Крок 3. Тепер приготуємо кляр. У глибоку тарілку розбиваємо яєчні жовтки. Білки не використовуємо. Доповнюємо продукт майонезом, сіллю і чорним перцем.
Крок 4. Тепер всипаємо борошно і гарненько все перемішуємо до повної однорідності. Комочків бути не повинно.
Крок 5. Обмакуємо кожен шматочок печінки в отриманому клярі.
Крок 6. Розігріваємо сковороду з олією. Кладемо сюди наші заготовки.
Крок 7. Обсмажуємо печінку з кожного боку приблизно по 4-5 хвилин.
Крок 8. Апетитні і соковиті відбивні зі свинячої печінки готові. Перекладайте на тарілку і подавайте до столу!