Страви з курячого фаршу – це дуже поживні, ніжні і яскраві кулінарні рішення для вашого столу. З м’яса птиці можна приготувати багато різних частувань як для сімейних обідів, так і святкових вечерь. Для цього використовуйте перевірену добірку з дев’яти смачних і швидких рецептів на швидку руку. Порадуйте себе і близьких цікавими ідеями!
Картопляна запіканка з курячим фаршем в духовці
Картопляна запіканка з курячим фаршем в духовці виходить дуже соковитою, яскравою за смаком і поживною. Подавайте апетитне блюдо до обіду, вечері або в якості перекусу. Для приготування запам’ятовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки. Побалуйте себе і близьких!
Час готування – 40 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Філе куряче – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Картопля – 500 гр.
- Помідори – 2 шт.
- Сир твердий – 100 гр.
- Сметана – 4 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Паприка – за смаком.
- Олія – 1 ст.л.
- Зелень – для подачі.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.
Крок 2. Очищаємо ріпчасту цибулю, після нарізаємо його невеликими шматочками.
Крок 3. Промите куряче філе також нарізаємо невеликими шматочками.
Крок 4. У блендері подрібнюємо курячі шматочки і цибуля. Потрібно отримати однорідний фарш. Після вимішуємо його з сіллю і спеціями.
Крок 5. Очищаємо картоплю і відварюємо її до напівготовності. Після чого продукт нарізаємо середніми кружечками.
Крок 6. Поливаємо форму для запікання олією. Викладаємо половину картоплі. Далі курячий фарш і знову кладемо картопля.
Крок 7. Помідори промиваємо, очищаємо від плодоніжок і нарізаємо тонкими колами.
Крок 8. Шар з картоплі поливаємо сметаною, посипаємо спеціями. Зверху укладаємо помідори.
Крок 9. Посипаємо поверхню тертим сиром. Відправляємо блюдо в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.
Крок 10. Ситна і яскрава картопляна запіканка з курячим фаршем готова. Доповнюйте свіжою зеленню і подавайте до столу!
Їжачки з курячого фаршу з підливою на сковороді
Їжачки з курячого фаршу з підливою на сковороді – ситне рішення для великої родини. Приготувати таке частування не складе труднощів за допомогою перевіреного покрокового рецепта. Готовий продукт відмінно поєднується з картопляним пюре, макаронами або крупами.
Час готування – 25 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Фарш курячий – 400 гр.
- Рис – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Сметана – 100 гр.
- Паста томатна – 70 мл.
- Вода – 1 ст.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. З’єднуємо в глибокій мисці курячий фарш і добре промитий рис.
Крок 2. Доповнюємо заготівлю подрібненим цибулею і тертою морквою.
Крок 3. Солимо масу, посипаємо спеціями і ретельно вимішуємо до однорідності. Із заготовки ліпимо акуратні невеликі кульки.
Крок 4. Обсмажуємо отримані їжачки на олії до рум’янцю.
Крок 5. В цей час перемішуємо сметану з томатною пастою. Сюди ж додаємо кип’ячену воду і спеції. Отримуємо однорідний соус.
Крок 6. Заливаємо соусом обсмажені тефтелі і тушкуємо близько 10 хвилин.
Крок 7. В кінці, блюдо можна доповнити спеціями.
Крок 8. Яскраві і апетитні їжачки з курячого фаршу готові. Подавайте їх до столу разом з вашими улюбленими гарнірами.
Човники з кабачків з курячим фаршем в духовці
Човники з кабачків з курячим фаршем в духовці – оригінальна кулінарна ідея для вашого столу. Таке частування послужить яскравою і смачною закускою. Соковитий овоч ідеально поєднується з поживним курячим фаршем. Запам’ятовуйте наш покроковий рецепт. Ваші близькі будуть в захваті!
Час готування – 40 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Фарш курячий – 200 гр.
- Кабачки – 400 гр.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Сметана – 3 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Паприка – 1 ч.л.
- Часник сухий – 1 щіпка.
- Зерна пажитника – 1 щіпка.
- Олія – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Прогріваємо спеції зі списку на олії пару хвилин.
Крок 2. Промиваємо зелену цибулю і дрібно нарізаємо його.
Крок 3. Промиваємо кабачки і ріжемо їх на дві поздовжні частини. Акуратно видаляємо м’якоть, потрібно надати овочу форму човники.
Крок 4. У сковороду зі спеціями кладемо курячий фарш і подрібнену цибулю. Сюди ж відправляємо дрібно порізану м’якоть кабачків. Солимо масу, перемішуємо і обсмажуємо до напівготовності.
Крок 5. Доповнюємо заготівлю сметаною. Перемішуємо і тушкуємо ще пару хвилин.
Крок 6. Далі кабачкові човники наповнюємо начинкою з курячого фаршу. Перекладаємо заготовки на деко з фольгою. Запікаємо при температурі 180 градусів до м’якості овоча. На це піде, приблизно, 25-30 хвилин.
Крок 7. Смачні і соковиті човники з кабачків з курячим фаршем готові. Подавайте до столу!
Фаршировані перці з курячим фаршем і рисом
Фаршировані перці з курячим фаршем і рисом – ідеальне рішення для вашого сімейного обіду або вечері. Частування виходить неймовірно соковитим, ситним, смачним і ароматним. Його можна подавати як самостійне блюдо або разом з вашими улюбленими гарнірами. Наприклад, з картопляним пюре.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Фарш курячий – 500 гр.
- Перець болгарський – 1 кг.
- Рис відварний – 100 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Кріп – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Хмелі-сунелі – 2 ч.л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сік томатний – 2 ст.
- Сметана – 100 гр.
- Вода – 1,5 ст.
- Олія – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Відбираємо акуратні неушкоджені перці. Промиваємо їх під водою.
Крок 2. Зрізаємо плодоніжки у овочів. Акуратно виймаємо серцевину.
Крок 3. Дрібно нарізаємо ріпчасту цибулю і натираємо на терці морквину.
Крок 4. У глибоку миску викладаємо курячий фарш.
Крок 5. Викладаємо до фаршу відварний рис.
Крок 6. Сюди ж відправляємо подрібнений кріп.
Крок 7. Обсмажуємо цибулю з морквиною і кладемо їх в загальну масу.
Крок 8. Всипаємо до продуктів хмелі-сунелі.
Крок 9. Додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком.
Крок 10. Ретельно вимішуємо вміст і укладаємо його в підготовлені перці. Відправляємо заготовки в каструлю.
Крок 11. У глибокій мисці готуємо соус. З’єднуємо сметану з томатним соком.
Крок 12. Сюди ж відправляємо сіль, мелений перець і вливаємо воду.
Крок 13. Ретельно вимішуємо суміш вінчиком до однорідності.
Крок 14. Переливаємо соус в сковороду і доводимо його до кипіння.
Крок 15. Гарячим соусом заливаємо фаршировані перці. Тушкуємо на помірному вогні близько 30 хвилин.
Крок 16. Соковиті фаршировані перці з курячим фаршем і рисом готові. Подавайте до столу!
Гнізда з макаронів з фаршем
Гнізда з макаронів з фаршем – апетитне блюдо, яке точно здивує ваших домашніх. Готуйте його до вечері або в святкові дні. Частування вийде дуже яскравим, привабливим і неймовірно смачним. Приготувати його нескладно, для цього використовуйте перевірений рецепт.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Фарш курячий – 400 гр.
- Макарони-гнізда – 8 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 2 зубчика.
- Сметана – 5 ст.л.
- Паста томатна – 2 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Вода – 1 ст.
- Яйце – 1 шт.
- Сир твердий – 100 гр.
- Олія – 3 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.
Крок 2. Подрібнюємо ріпчасту цибулю і натираємо морквину.
Крок 3. Обсмажуємо курячий фарш з овочами. Доповнюємо масу подрібненим часником, сіллю, молотим перцем, трьома ложками сметани і томатною пастою. Перемішуємо і тушкуємо ще кілька хвилин.
Крок 4. У остиглий фарш з овочами і спеціями вмішуємо куряче яйце.
Крок 5. Макарони-гнізда відварюємо до напівготовності.
Крок 6. Викладаємо гнізда в обмазану маслом форму для запікання. Починаємо їх фаршем і посипаємо тертим сиром. Заливаємо водою, розмішаної з залишилася сметаною. Запікаємо 30 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 7. Гнізда з макаронів з курячим фаршем готові. Подавайте до столу!
Голубці з капусти з курячим фаршем і рисом
Голубці з капусти з курячим фаршем і рисом виходять неймовірно ситними, соковитими і яскравими за смаком. Готуйте їх до сімейних обідів і вечерь. Для цього використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки. Апетитне блюдо вийде навіть у новачків.
Час готування – 45 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Фарш курячий – 300 гр.
- Рис – 60 гр.
- Капуста пекінська – 1 кг.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Паста томатна – 2 ст.л.
- Сметана – 4 ст.л.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Масло вершкове – 1 ст.л.
- Олія – 3 ст.л.
- Окріп – 1 ст.
Процес приготування:
Крок 1. Відміряємо вказану кількість рису і відварюємо його до готовності.
Крок 2. Промиваємо пекінську капусту, ділимо її на листя. Після їх відварюємо до розм’якшення. Бланшуємо близько двох хвилин і обдаємо холодною водою.
Крок 3. Подрібнюємо одну цибулину і обсмажуємо її до м’якості.
Крок 4. Натираємо одну морквину і кладемо до цибулі. Перемішуємо і смажимо ще 4-5 хвилин.
Крок 5. Відміряємо курячий фарш і кладемо його в велику миску.
Крок 6. Доповнюємо фарш відварним рисом, обсмаженими овочами, сіллю і спеціями. Вимішуємо до однорідності.
Крок 7. З відварних капустяних листів зрізаємо товсту частину.
Крок 8. На кінчик листа кладемо трохи заготовленого фаршу.
Крок 9. Щільно звертаємо начинку в капустяний лист конвертиком.
Крок 10. Що залишився цибулю подрібнюємо, морквину натираємо. Обсмажуємо овочі до м’якого стану на вершковому маслі.
Крок 11. Кладемо до овочів сметану і томатну пасту. Додаємо сіль, перець, вливаємо стакан окропу. Кип’ятимо одну хвилину і викладаємо лаврове листя.
Крок 12. Голубці опускаємо в соус. Доводимо до кипіння і після тушкуємо 20 хвилин.
Крок 13. Апетитні голубці з курячим фаршем і рисом готові. Подавайте до столу!
Курячі тефтелі з підливою на сковороді
Курячі тефтелі з підливою на сковороді – це апетитне блюдо для вашого сімейного столу. Подавайте їх до обіду разом з улюбленими гарнірами за смаком. Готове частування порадує яскравим смаком і неймовірною ситністю. Беріть на замітку наш детальний рецепт з покроковим описом процесу.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Філе куряче – 500 гр.
- Рис відварний – 1 ст.
- Часник – 3 зубчика.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Соус томатний – 1 ст.
- Олія – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо всі продукти за списком. Овочі заздалегідь очищаємо, рис відварюємо до готовності.
Крок 2. Куряче філе нарізаємо шматочками.
Крок 3. Шматочки філе подрібнюємо в блендері разом із зубчиками часнику.
Крок 4. Готовий фарш з’єднуємо з відварним рисом.
Крок 5. Дрібно нарізаємо цибулю і натираємо морквину на терці.
Крок 6. Цибуля з морквиною смажимо до м’якості на олії.
Крок 7. Перекладаємо обсмажені овочі до фаршу і рису. Додаємо сіль, мелений перець і ретельно перемішуємо.
Крок 8. Формуємо з отриманої маси акуратні тефтелі.
Крок 9. Викладаємо сирі тефтелі в сковороду і заливаємо томатною пастою. Тушкуємо блюдо 25 хвилин на помірному вогні.
Крок 10. Соковиті курячі тефтелі з підливою готові. Подавайте їх до столу!
Курячі оладки на сковороді
Курячі оладки на сковороді – живильне гаряче частування для всієї родини. Подавайте його до обіду або в якості перекусу. Таке блюдо можна доповнювати сметаною або ароматної свіжою зеленню. Порадуйте своїх близьких яскравим кулінарним рішенням. Ніхто не зможе встояти!
Час готування – 30 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Філе куряче – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 3 ст.л.
- Майонез – 2 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Олія – 50 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Відміряємо необхідну кількість всіх інгредієнтів.
Крок 2. Куряче філе нарізаємо невеликими шматочками. Розділиваємо ножем і очищений цибуля.
Крок 3. Подрібнюємо продукти в м’ясорубці до отримання однорідного фаршу.
Крок 4. Доповнюємо курячу заготівлю майонезом.
Крок 5. Відправляємо сюди куряче яйце, сіль і спеції.
Крок 6. Всипаємо три столові ложки борошна.
Крок 7. Ретельно вимішуємо інгредієнти до однорідної маси.
Крок 8. Розігріваємо сковорідку з олією. Викладаємо сюди куряче тісто їдальнею ложкою.
Крок 9. Смажимо заготовки до яскравого рум’янцю з обох сторін.
Крок 10. Соковиті і апетитні курячі оладки готові. Подавайте до столу!
Лазанья з лаваша з курячим фаршем в духовці
Лазанья з лаваша з курячим фаршем в духовці – яскраве і ситне рішення для вашого сімейного обіду або святкової вечері. Частування виходить неймовірно соковитим, ситним, смачним і ароматним. Ваші близькі або гості будуть в захваті. Обов’язково спробуйте!
Час готування – 1 година 5 хвилин
Час приготування – 25 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Фарш курячий – 0,7 кг.
- Листи для лазаньї – 200 гр.
- Сир твердий – 200 гр.
- Паста томатна – 70 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Борошно – 3 ст.л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Вершки 10% – 2 ст.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Трави італійські – за смаком.
- Олія – 4 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо інгредієнти за списком.
Крок 2. Подрібнюємо ріпчасту цибулю і обсмажуємо його до рум’янцю.
Крок 3. Доповнюємо цибулю курячим фаршем. Перемішуємо і смажимо до готовності.
Крок 4. Солимо заготівлю, доповнюємо спеціями і томатною пастою. Перемішуємо і тушкуємо ще кілька хвилин.
Крок 5. Готуємо соус бешамель: на інший сковороді розтоплюємо вершкове масло. Обсмажуємо на ньому борошно до легкого потемніння, вливаємо вершки. Готуємо соус до загустіння, постійно помішуючи.
Крок 6. Листи для лазаньї заливаємо окропом, як зазначено в інструкції.
Крок 7. Викладаємо листи в форму для запікання, обмазану маслом.
Крок 8. Промазуємо листи соусом бешамель.
Крок 9. Викладаємо частина фаршу. Повторюємо шари, поки інгредієнти не закінчаться.
Крок 10. Посипаємо верх тертим сиром.
Крок 11. Відправляємо блюдо в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
Крок 12. Соковита домашня лазіння з курячим фаршем готова. Діліть на порції і подавайте до столу!