Страви з філе індички – 9 швидких і смачних рецептів приготування з покроковими фото

Страви з філе індички — з філе індички можна приготувати безліч смачних дієтичних страв. Спортсмени, люди, які стежать за своїм харчуванням або хочуть знизити масу тіла, часто використовують філе індички для приготування низькокалорійних страв. Страви з м’яса індички виходять смачними і апетитними. Філе індички готується просто, так само як і куряче філе. Готуйте із задоволенням!

Філе індички з картоплею в духовці

Філе індички з картоплею в духовці – шикарний варіант для поживного обіду або вечері. Картопля з індичкою готується досить легко, не потрібно нічого фантазувати. Процедура виконання досить цікава, а рецепт дуже апетитний. Поки страва запікається в духовці, займайтеся іншими справами. Чудова гаряче не залишиться без оцінки.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Філе індички – 250 гр.
  • Картопля – 400 гр.
  • Морква – 60 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 60 гр.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Складіть складові для дивовижної картоплі з індичкою. З картоплі і морквини видаліть шкірку, попередньо промивши плоди під краном.

Крок 2. Головку ріпчастої цибулі позбавте від лушпиння, ополосніть і наріжте, як вам подобається.

Крок 3. Почищену морквину нарубайте досить товстими кружками.

Крок 4. Почищену картоплю розділіть на великі кубики.

Крок 5. У підготовлену вогнетривку форму або деко складіть нарізані овочі.

Крок 6. Індичку крупно наріжте і складіть поверх овочів. Підсоліть і поперчіть, зверху полийте улюбленим маслом. Нагрійте духову шафу. Встановіть 180 градусів на важелі перемикача. Поставте форму в духову шафу і тушкуйте 40 хвилин, накривши фольгою.

Крок 7. Через 40 хвилин приберіть фольгу і тушкуйте картоплю ще 10 хвилин. Апетитним м’ясом з картоплею пригощайте сім’ю. М’якоть індички виходить ніжною і соковитою, а овочі зберігають форму. Їжте ситно! Смачного!

Філе індички в вершковому соусі на сковороді

Філе індички в вершковому соусі на сковороді виходить мега ніжним. Апетитний гуляш доповнюють улюбленими гарнірами. Вершковий соус чудово підійде до макаронів або картопляному пюре. М’ясо в вершках виходить соковитим. Готуйте, гості будуть захоплені і вдячні.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Філе індички – 800 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1,5 ст.л.
  • Сметана – 4 ст.л.
  • Вершки – 200 мл.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Індюшину м’якоть сполосніть і обсушіть серветками. М’ясо розділіть на досить великі скибочки. Метод нарізки не принциповий.

Крок 2. Увімкніть помірний нагрів і нагрійте сковорідку. Вилийте 2 столові ложки улюбленої олії без запаху. М’якоть індички складіть в розігріту олію.

Крок 3. Присипте кукурудзяним крохмалем. Крохмаль спрацює як загущувач. Випарите м’ясний сік. Підрум’яньте м’ясо до золотистості.

Крок 4. Візьміть вершки. У мене 10% жирності. Можна взяти жирніше, буде ще краще. Відміряйте 200 мілілітрів вершків і 4 столові ложки сметани. Змішайте в загальному посуді.

Крок 5. Приправте м’якоть молотим перцем і сіллю. М’ясо залийте вершковою субстанцією. Тушкуйте приблизно 5 хвилин на мінімальному нагріванні, накривши сковорідку кришкою. М’ясо приготується, а підлива загусне.

Крок 6. Апетитне м’ясо в вершках прикрасьте улюбленою подрібненою зеленню і пригощайте сім’ю. Можна подавати зі свіжим хлібцем або доповнити улюбленим гарніром. Їжте з апетитом і отримуйте задоволення. Приємної насолоди!

Філе індички з овочами в духовці

Філе індички з овочами в духовці виглядає яскраво і по-святковому. Страва відмінно підійде для тих, хто стежить за своїм харчуванням або знаходиться на дефіциті калорій. Чудовий варіант повноцінного збалансованого обіду або вечері. Божественний смак і вишуканий аромат доставить невимовне насолоду.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Філе індички – 250 гр.
  • Баклажани – 50 гр.
  • Кабачки – 50 гр.
  • Брокколі – 50 гр.
  • Морква – 50 гр.
  • Помідори – 70 гр.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Часник сухий – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Для зручності в одному місці складіть інгредієнти для чудових овочів з індичкою. З морквини видаліть шкірку. Баклажани, кабачки, брокколі, помідори і болгарський перець ополосніть і просушіть. Індюшину м’якоть промийте і промокніть серветками.

Крок 2. Кабачки і брокколі наріжте, як вам подобається.

Крок 3. З баклажанами і помідорами поступите так само.

Крок 4. Почищену морквину нарубайте досить товстими кружками. Солодкий перець очистіть від нутрощів і довільно наріжте.

Крок 5. У підготовлену вогнетривку форму або деко складіть нарізані овочі.

Крок 6. Заправити улюбленим олією без запаху.

Крок 7. Індичку крупно наріжте і складіть поверх овочів.

Крок 8. Підсоліть і поперчіть, приправте сухим часником. Розмішайте. Нагрійте духову шафу. Встановіть 180 градусів на важелі перемикача. Поставте форму в духову шафу і тушкуйте 25 хвилин, накривши фольгою.

Крок 9. Через 25 хвилин приберіть фольгу і тушкуйте ще 15 хвилин. Соковитим м’ясом з овочами пригощайте рідних і близьких. М’якоть індички виходить ніжною, а овочі зберігають колір і форму. Їжте ситно! Смачного!

Філе індички зі сметаною на сковороді

Філе індички зі сметаною на сковороді підкорить ваше серце назавжди. Соковите апетитне філе припаде до смаку всім. М’ясо індички немов тане в роті. А в доповненні з улюбленими інгредієнтами, ви просто не зможете встояти. Приготувавши одного разу, ви навряд чи відмовитеся від чудового м’яса в сметаною заливці.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Філе індички – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сметана – 5 ст.л.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Зелень – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Складові для соковитої індички складіть в одному місці. Індюшине м’ясо промийте і обмокніть паперовими рушниками. З морквини видаліть шкірку.

Крок 2. М’ясо розділіть на великі скибочки. Метод нарізки не принциповий. Очищену цибулину наріжте, як вам подобається.

Крок 3. Почищену морквину і часник наріжте, як вам подобається.

Крок 4. Увімкніть помірний нагрів і нагрійте сковорідку. Влийте 2 столові ложки улюбленого олії без запаху. М’якоть індички складіть на розігріту олію. Далі відправте підготовлені овочі. Випарите м’ясний сік. Підрум’яньте індичину м’якоть до золотистості.

Крок 5. Приправте м’якоть молотим перцем і сіллю. М’ясо залийте сметаною, додайте лаврушку. Тушкуйте приблизно 20 хвилин на мінімальному нагріванні, накривши сковорідку кришкою. М’ясо приготується, а підлива загусне.

Крок 6. Апетитне м’ясо в сметані прикрасьте улюбленою подрібненою зеленню і пригощайте сім’ю.

Крок 7. М’ясо з підливою можна подавати зі свіжим хлібцем або доповнити улюбленим гарніром. Їжте смачно і ситно, отримуйте задоволення. Смачного!

Котлети з філе індички на сковороді

Котлети з філе індички на сковороді залишаться у вашому серці раз і назавжди. М’ясна страва виходить ніжною і соковитою. Котлетки подають з овочами або улюбленим гарніром. Якщо подати зі свіжим хлібцем, можна збагнути досить ситний перекус. Живильні котлетки порадують ваших близьких, а натомість, вас обдарують компліментами.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Філе індички – 350 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Батон білий – 2 скибочки.
  • Молоко – 100 мл.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Сухарі панірувальні – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Складіть всі інгредієнти в одному місці.

Крок 2. Скибочки білого хліба перекладіть в миску і залийте молоком. Розмоклий м’якуш додасть котлетам ніжну текстуру.

Крок 3. Індюшину м’якоть сполосніть і обсушіть серветками. М’ясо розділіть на зручні скибочки. Метод нарізки не принциповий.

Крок 4. З цибулини і часникових зубчиків видаліть лушпиння. Цибулю наріжте, як вам подобається. М’ясо і ароматні овочі перекрутіть на м’ясорубці або пробийте в чаші блендера. Вийде маса з гладкою текстурою.

Крок 5. Фарш перекладіть в миску. Батон відіжміть від молока і викладіть до фаршу. Розбийте куряче яйце. Приправте перцем і сіллю. Гарненько вимісити фарш.

Крок 6. З фаршу сформуйте м’ясні грудочки, приплюсніть їх і щедро обваляйте в панірувальних сухарях з усіх боків.

Крок 7. Увімкніть помірний нагрів і нагрійте сковорідку. Вилийте столову ложку улюбленого масла без запаху. У розігріту олію викладіть котлетки. Підрум’яньте з обох сторін під кришкою.

Крок 8. Соковиті апетитні котлетки прикрасьте улюбленою зеленню або овочами і пригощайте сім’ю. Їжте з насолодою. Смачного!

Філе індички, запечене в рукаві

Філе індички, запечене в рукаві, виходить неймовірно ніжним і соковитим. Страва, яку не соромно подати на свято, доповнивши картопляним пюре або будь-яким іншим гарніром. Процес приготування легкий, впорається кожен. Спробувавши, ви отримаєте непередавані відчуття.

Час готування – 1 ч.10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Філе грудки індички – 1,2 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сухий часник – 2 ст.л.
  • Спеції для птиці – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Лимонний сік – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Велику індичину грудку сполосніть і просушіть паперовими рушниками. Шкуру не знімайте, вона додасть страві соковитості.

Крок 2. Головку ріпчастої цибулі позбавте від лушпиння, ополосніть і наріжте, як вам подобається.

Крок 3. З лимона видавіть сік. Для маринаду знадобиться 3 столові ложки.

Крок 4. До До цибулі насипте сіль, мелений перець, сухий часник і спеції для птиці. Перемішайте, щоб всі інгредієнти подружилися.

Крок 5. Індюшину м’якоть цілком перекладіть в рукав для запікання або за бажанням попередньо наріжте великими шматочками. У м’ясо втирайте спеції з цибулею, ретельно покривши м’ясо.

Крок 6. З морквини видаліть шкірку, попередньо промивши під краном. Почищену морквину наріжте брусочками і складіть поверх м’яса. Рукав запечатайте і складіть в форму. Нагрійте духову шафу. Встановіть 180 градусів на важелі перемикача. Поставте форму в духову шафу.

Крок 7. Запікайте індиче м’ясо приблизно годину. Через годину соковите м’ясо дістаньте з рукава, розділіть на порції. Їжте ситно і смачно. Отримуйте задоволення!

Грудка індички з овочами в мультиварці

Грудка індички з овочами в мультиварці підкорить вас своєю простотою. Готувати з такою помічницею суцільне задоволення. З процесом справляються навіть ті, хто взагалі не вміє і не любить готувати. Збалансована страва – класний варіант корисного прийому їжі. Ви будете приголомшені дивовижним результатом!

Час готування – 2 ч. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе грудки індички – 400 гр.
  • Помідори – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Квасоля консервована – 4 ст.л.
  • Масло кукурудзяне – 1 ст.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Часник сухий – за смаком.
  • Зелень суха – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 250 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Складіть складові для шикарних овочів з індичкою. З морквини видаліть шкірку, попередньо промивши плоди під краном. Помідори і солодкий перець сполосніть і просушіть. Перець розділіть навпіл і виріжте нутрощі.

Крок 2. Головку ріпчастої цибулі позбавте від лушпиння, ополосніть і наріжте, як вам подобається. Почищену морквину наріжте досить товстими брусочками.

Крок 3. Почищений перець і помідори розділіть на великі кубики.

Крок 4. Індюшине філе сполосніть і промокніть серветками. Розділіть на великі шматочки.

Крок 5. На дно чаші мультиварки налийте кукурудзяну олію або будь-яке іншу без запаху, яким звикли користуватися. Складіть всі нарізані інгредієнти, додайте консервовану квасолю. Приправте молотим перцем, сіллю, сухою зеленню і часником.

Крок 6. Налийте 250 мілілітрів підігрітої води. Чашу помістіть в прилад.

Крок 7. На панелі мультиварки виберіть програму «Тушкування», на таймері встановіть час 2 години. Закрийте кришку приладу. Натисніть «Старт». Перевага мультиварки в тому, що можна готувати апетитні страви в відкладеному режимі.

Крок 8. Коли мультиварка сповістить про закінчення програми звуковим сигналом, вимкніть мультиварку. Відкрийте кришку. Апетитним м’ясом з овочами пригощайте сім’ю. М’якоть індички виходить соковитою і м’якою. Їжте ситно і корисно! Смачного!

Філе індички з помідорами і сиром в духовці

Філе індички з помідорами і сиром в духовці виглядає шикарно на святковому столі. Навіщо ж чекати приводу, якщо можна влаштувати собі свято прямо сьогодні? Індичка виходить соковитою і м’якою з апетитною сирною скоринкою. Готуйте, пригощайте улюблених людей, і вас обдарують компліментами.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе індички – 300 гр.
  • Помідори черрі – 100 гр.
  • Сир твердий – 80 гр.
  • Сметана – 50 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Паприка – за смаком.
  • Часник сухий – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте інгредієнти для вишуканого і чудового індичого філе.

Крок 2. Індюшину м’якоть ополосніть під краном і обмокніть. Озброївшись молоточком, злегка відбийте її. Перекладіть на фольгу, промазану маслом, і приправте паприкою, сіллю і молотим перцем. Втерти масажними рухами спеції в м’ясо.

Крок 3. Щедро промажте приправлене м’ясо сметаною. Сметана зробить м’ясо соковитіше.

Крок 4. Помідорки сполосніть і просушіть, розріжте на кружечки і розподіліть по індичатині. Використовують черрі або невеликі звичайні помідори. Особливої різниці ви не помітите. Смачно виходить з будь-яким варіантом.

Крок 5. Улюблений сир натріть і щедро присипте філе зверху. М’ясо перекладіть на деко. Нагрійте духову шафу. Встановіть 180 градусів на важелі перемикача. Поставте в духову шафу і запікайте 25 хвилин.

Крок 6. Коли пройде 25 хвилин, дістаньте м’ясо з духовки і пригощайте рідних апетитним стравам з сирною скоринкою. Шикарна страва прикрасить будь-яке застілля, принесе масу позитивних емоцій і вражень. Їжа повинна бути не тільки смачною, але і красивою. Їжте ситно! Смачного!

Філе індички, смажене в клярі

Філе індички, смажене в клярі, виходить чудовим. Мінімум інгредієнтів в сукупності перетворюється в кулінарний шедевр. Соковиті відбивні подають з гарніром або без. Філе виходить ніжним і ніби тане в роті. Навіть в остиглому вигляді м’ясо доставить вам незабутні враження.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе індички – 500 гр.
  • Борошно пшеничне – 75 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Вода мінеральна газована – 60 мл.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч.л.
  • Прованські трави – 0,5 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Олія – 80 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Складіть складові для вишуканого індичого філе.

Крок 2. Індюшину м’якоть ополосніть і обсушіть паперовими серветками. М’ясо наріжте великими шматочками.

Крок 3. Озброївшись молоточком, відбийте шматочки. М’ясо вийде ніжніше.

Крок 4. Замаринуйте філе. Перекладіть шматочки в велику миску. Налийте оливкову олію. Приправте молотим перцем, сіллю і прованськими травами.

Крок 5. Руками перемішайте і втерти масажними рухами спеції в скибочки м’яса.

Крок 6. Приготуйте кляр. У глибокій мисці з’єднайте 2 жовтки, мінеральну газовану воду і пшеничне борошно.

Крок 7. Розмішайте вінчиком до однорідної субстанції.

Крок 8. Яєчні білки збийте до щільних піків.

Крок 9. Збиті білки поступово перекладіть до жовткової субстанції.

Крок 10. Акуратними рухами знизу вгору вмішайте до однорідності.

Крок 11. Мариновані м’ясні шматочки занурте в приготований кляр.

Крок 12. Сковорідку нагрійте при помірній температурі. Налийте олію. Викладіть м’ясні шматочки в клярі. Обсмажте до рум’яності з одного боку.

Крок 13. Переверніть і обсмажте іншу сторону.

Крок 14. Тарілку застеліть серветками і перекладіть м’ясо в клярі, щоб надлишки олії вбралися.

Крок 15. Далі перекладіть м’ясо на тарілку для подачі.

Крок 16. Прикрасьте свіжою зеленню і овочами.

Крок 17. Індюшине м’ясо виходить надзвичайно соковитим. Їжте з апетитом. Приємної насолоди!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал