Страви з фаршу – це широка лінійка м’ясних страв з чистого будь-якого фаршу або в доповненні з іншими продуктами, які готуються швидше інших м’ясних страв і є затребуваними на нашому столі. У цій темі вам пропонується добірка перевірених часом, простих і смачних страв з фаршу в різному виконанні.
Прості і смачні котлети з фаршу на сковороді
Прості і смачні котлети з фаршу на сковороді в цьому рецепті вам пропонується приготувати з додаванням тертого картоплі замість батона, цибулі і без яєць. Важливо фарш добре вимісити. Такі котлети будуть соковитими, м’якими і добре тримати форму при смаженню.
Час готування: 1 година.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 5.
Інгредієнти:
- М’ясний фарш – 1 кг.
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Часник – 3 зубка.
- Холодна вода – 2 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Очистити дві цибулини, дуже дрібно нарізати і перетерти в долонях, щоб вона розділилася на шматочки.
Крок 2. Очищені зубки часнику ножем дрібно нарубати або подрібнити через прес.
Крок 3. Картоплю почистити, промити і подрібнити на дрібній або середній терці.
Крок 4. М’ясний фарш перекласти в окремий посуд, додати до нього натерту картоплю, нарізку цибулі з часником, насипати сіль з чорним перцем, налити дві ложки крижаної води і руками добре вимісити до однорідної текстури. Замішаний фарш можна кілька разів відбити.
Крок 5. З фаршу сформувати мокрими руками невеликі однакові котлети.
Крок 6. Порційно обсмажити їх на розігрітій олії і на помірному вогні до рум’яного кольору з обох сторін.
Крок 7. Приготовлені прості і смачні котлети з фаршу на сковороді, подати до столу гарячими і в доповненні з будь-яким гарніром. Смачного!
Тефтелі з фаршу з рисом з підливою
Тефтелі з фаршу з рисом, з підливою готуються подібно їжачкам, але до них можна поряд з рисом, додати будь-які овочі. Тефтелі спочатку обсмажуються, що зберігає їх форму, а потім тушаться в будь-якому соусі / підливі.
Час готування: 1 година.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 3.
Інгредієнти:
- М’ясний фарш – 0.5 кг.
- Рис – 1 ст.
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 1 зубок.
- Яйце – 1 шт.
- Томатна паста – 2 ст.л.
- Сметана – 100 гр.
- Вода – 100 мл.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Цибуля і часник очистити і подрібнити за допомогою блендера.
Крок 2. В окремий посуд перекласти м’ясний фарш. Додати до нього добре промитий рис, подрібнені цибуля з часником, розбити яйце і насипати сіль з чорним перцем. Руками фарш добре вимісити.
Крок 3. Мокрими руками з фаршу сформувати невеликі однакові кульки і викласти на розігріте в сковороді олію.
Крок 4. Обсмажити тефтелі на середньому вогні і до рум’яного кольору з усіх боків.
Крок 5. Для підливи в піалі добре змішати сметану з томатною пастою, сіллю і чорним перцем.
Крок 6. Приготованою підливою залити обсмажені тефтелі, довести до кипіння і затушкувати на невеликому вогні під кришкою в продовження 20-30 хвилин і до готовності рису. За цей час тефтелі ввібрав частина підливи і збільшаться в обсязі за рахунок сирого рису.
Крок 7. Приготовлені тефтелі з фаршу з рисом, з підливою перекласти на тарілку і сервірувати до столу в гарячому вигляді в доповненні гарніром або салатом. Смачного!
Картопляна запіканка з фаршем в духовці
Картопляна запіканка з фаршем в духовці виходить повноцінною стравою, що поєднує м’ясо з гарніром, і готується вона просто. Можливі варіанти на основі сирого картоплі, але на основі пюре, запіканка більш ніжна і підходить для дитячого або дієтичного харчування. Фарш для запіканки обсмажується з цибулею, а картопляне пюре можна взяти і вчорашнє.
Час готування: 1 година 25 хвилин.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 6.
Інгредієнти:
- Картопля – 1 кг.
- М’ясний фарш – 0.5 кг.
- Цибуля – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Масло вершкове – 110 гр.
- Сіль – 1.5 ч.л.
- Перець чорний мелений – 1 ч.л.
- Зелень – для декору.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу підготуйте, згідно з рецептом, всі інгредієнти для запіканки. М’ясний фарш підходить будь-який.
Крок 2. Картоплю почистіть, промийте, наріжте шматочками і відваріть до готовності у воді з додаванням солі.
Крок 3. До відвареної картоплі, зливши воду, додайте 50 гр. розтопленого вершкового масла і будь-яким способом пюруйте.
Крок 4. Цибулю дрібно нашаткуйте і обсмажте до легкого золотистого кольору на невеликій кількості вершкового масла. (30 гр.)
Крок 5. Потім до цибулі перекладіть м’ясний фарш. Додайте сіль з чорним перцем, виделкою добре розімніть і посмажте при помішуванні на невеликому вогні 8-10 хвилин, тільки, щоб колір фаршу став світлим.
Крок 6. У трохи охололо пюре розбийте яйце і добре перемішайте. Будь-яку форму для запікання змастіть маслом і рівним шаром викладіть половину пюре. Поверх його рівномірно розкладіть м’ясний фарш.
Крок 7. Поверх фаршу викладіть інше пюре, розрівняйте поверхню його ложкою і змастіть залишилися вершковим маслом.
Крок 8. Увімкніть духовку на 200 ° С. Поставте запіканку в розігріту духовку на 20 хвилин. Потім її дістаньте з духовки і дайте 20-25 хвилин для охолодження. За цей час картопляна маса стабілізується і шматочки запіканки будуть тримати форму.
Крок 9. Приготовану в духовці картопляну запіканку з фаршем порційно наріжте, доповніть зеленню і можете подавати до столу. Смачного!
Голубці з капусти з фаршем і рисом
Голубці з капусти з фаршем і рисом, як самодостатня друга страва люблять і нерідко готують в багатьох сім’ях. Загорнутий в листи капусти м’ясний фарш з рисом виходить соковитим, з незвичайним смаком і ароматом, а смакову гаму доповнює соус. У цьому рецепті готуємо голубці з молодої капусти, курячого фаршу з рисом і смаженою цибулею. Тушкуємо голубці в каструлі, в сметано-томатному соусі.
Час готування: 1 година 30 хвилин.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 6.
Інгредієнти:
- Капуста – 1 кг.
- Фарш курячий – 300 гр.
- Рис відварний – 100 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Томатний сік – 400 мл.
- Сметана – 1 ст.л.
- Сіль – 3 гр.
- Перець запашний – 1 гр.
- Суміш перців – 2 гр.
- Кріп – 5 гр.
- Олія – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Качан капусти загорніть в кілька шарів харчової плівки і на 5 хвилин помістіть в мікрохвильовку при максимальній потужності.
Крок 2. Потім у капусти ножем видаліть качан.
Крок 3. Кочан розберіть на окремі листя.
Крок 4. Невеликими кубиками наріжте очищену цибулину.
Крок 5. Обсмажте цибулю до прозорості на розігрітій олії.
Крок 6. В окремий посуд перекладіть фарш, додайте відварений рис з обсмаженою цибулею і добре перемішайте.
Крок 7. Потім до фаршу насипте сіль з приправами і ще раз перемішайте.
Крок 8. У капустяних листів ножем зріжте потовщені частини.
Крок 9. На край кожного листа покладіть по ложці фаршу.
Крок 10. Краї листя загорніть і сформуйте акуратні голубці.
Крок 11. Потім голубці компактно укладіть в посуд для тушкування.
Крок 12. Для соусу змішайте томатний сік зі сметаною і додайте сіль на свій смак.
Крок 13. Соусом повністю залийте голубці і доведіть до кипіння.
Крок 14. Тушкуйте голубці на невеликому вогні під прикритою кришкою протягом 45 хвилин. Потім додайте до них подрібнений кріп, вогонь вимкніть і дайте 10-15 хвилин для настоювання.
Крок 15. Приготовлені голубці з капусти з фаршем і рисом розкладіть по порційних тарілках, доповніть сметаною і можете сервірувати до столу. Смачного!
Простий і смачний м’ясний рулет з фаршу
Простий і смачний м’ясний рулет з фаршу буде у вас альтернативою звичним котлетам, і в холодному вигляді смачною закускою до святкового столу. У цьому рецепті фарш для рулету краще взяти змішаний, замішуємо, як для котлет. Для простої начинки беремо заздалегідь відварені яйця з зеленою цибулею. Запікаємо рулет в духовці.
Час готування: 1 година 20 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 8.
Інгредієнти:
- Фарш свинячий – 500 гр.
- Фарш курячий – 500 гр.
- Білий хліб – 4 скибочки.
- Молоко – 150 мл.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Часник – 4 зубки.
- Сіль – за смаком.
- Паприка молота – за смаком.
- Суміш перців – за смаком.
- Олія – для смаження.
Для начинки:
- Яйце відварене – 5 шт.
- Цибуля зелена – 4 пера.
Процес приготування:
Крок 1. У молоці замочити скибочки білого хліба, віджати і руками розкришити.
Крок 2. Цибуля дрібно нарізати і обсмажити до легкого золотистого кольору на розігрітій олії, потім посипати паприкою.
Крок 3. Два види фаршу перекласти в окремий посуд і додати сіль з сумішшю перців.
Крок 4. Через прес додати до фаршу очищені зубки часнику.
Крок 5. Потім додати до фаршу замочені скибочки білого хліба.
Крок 6. Перекласти до фаршу обсмажену цибулю і руками добре перемішати до однорідного стану. Якщо фарш вийде рідкуватим, то додати більше хліба або панірувальні сухарі.
Крок 7. На деку розстелити шматок фольги. На нього рівним і товщиною не менше 2 см викласти м’ясний фарш.
Крок 8. Дрібно нашаткувати пір’я зеленої цибулі і укласти в середину фаршу.
Крок 9. Поверх цибулі в один ряд укласти відварені круто яйця.
Крок 10. Потім фарш акуратно загорнути навколо начинки, сформувавши рулет. Краї фольги щільно скріпити.
Крок 11. Духовку включити на 200 ° С. Запекти рулет протягом 40-45 хвилин.
Крок 12. Потім фольгу зверху розкрити і продовжити запікання ще 15 хвилин, для отримання рум’яної скоринки.
Крок 13. Приготований простий і смачний м’ясний рулет з фаршу порційно нарізати і подати до столу в гарячому вигляді, доповнивши будь-яким гарніром, або смачною закускою в охолодженому вигляді. Смачного!
Швидкі зрази з фаршу та грибами
Швидкі зрази з фаршу та грибами будуть у вас відмінним м’ясним блюдом до сімейного столу як в гарячому, так і холодному вигляді. Готуються вони просто: з замішаного фаршу формується коржик, неї загортається грибна начинка, обсмажуються зрази на сковороді. У цьому рецепті м’ясний фарш замішуємо з білим хлібом, а для начинки гриби обсмажуємо з цибулею.
Час готування: 1 година.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 8.
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 600 гр.
- Шампіньйони – 200 гр.
- Білий хліб – 4 скибочки.
- Яйце – 1 шт.
- Молоко – 0.5 ст.
- Цибуля – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Борошно – для панірування.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Для начинки очистити цибулю і гриби. Одну цибулину нарізати невеликими кубиками і обсмажити на розігрітій олії.
Крок 2. Такими ж кубиками нарізати гриби, перекласти до обсмаженої цибулі і посмажити до готовності і повного випарювання грибного соку. Потім гриби з цибулею посипати сіллю з чорним перцем.
Крок 3. М’ясний фарш перекласти в окремий посуд і розбити яйце.
Крок 4. Другу цибулину подрібнити за допомогою блендера.
Крок 5. До фаршу додати замочені в молоці скибочки білого хліба, подрібнену цибулю і сіль з чорним перцем.
Крок 6. Потім рукою фарш ретельно вимісити до однорідного стану.
Крок 7. Мокрими руками з замішаного фаршу сформувати плоску корж і в середину її покласти трохи грибний начинки.
Крок 8. Краї щільно скріпити і надати їй довгасту форму.
Крок 9. Потім всі сформовані зрази обваляти в борошні.
Крок 10. Обсмажити зрази на розігрітій олії, на середньому вогні і до рум’яного кольору з обох сторін.
Крок 11. Приготовлені швидкі зрази з фаршу з грибами подати до столу гарячими і в доповненні будь-яким гарніром. Смачного!
Люля-кебаб з фаршу в домашніх умовах
Варіантом смачної страви з фаршу в домашніх умовах може бути у вас люля-кебаб. Фарш підходить будь-який і не тільки з класичної баранини, але заміс його має свої особливості: в нього не додаються хліб з яйцем; кладеться багато цибулі (1/3 від фаршу) з зеленню і салом. Фарш ретельно вимішується з багаторазовим відбиванням. У цьому рецепті готуємо люля-кебаб з курячого м’яса і запікаємо на шпажках в духовці. З зелені в фарш додаємо кінзу, але можна замінити петрушкою.
Час готування: 45 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 5.
Інгредієнти:
- Куряче стегно – 500 гр.
- Сало – 100 гр.
- Цибуля – 170 гр.
- Кінза свіжа – 10 гр.
- Коріандр – 1 ч.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед підготуйте, згідно пропорції рецепта, всі інгредієнти для люля-кебаба.
Крок 2. Очистіть цибулю і розріжте на кілька частин. Зелень промийте і обсушити серветкою.
Крок 3. Промийте куряче м’ясо, серветкою приберіть всю вологу і наріжте м’якоть середніми шматочками.
Крок 4. Потім м’ясо разом з салом двічі перекрутіть через м’ясорубку, щоб фарш вийшов ніжним і дрібним.
Крок 5. Потім перекрутіть цибулю з зеленню і додайте до фаршу.
Крок 6. Насипте до фаршу сіль з молотим коріандром і чорним перцем. Руками фарш ретельно вимісити і кілька разів відбийте про дно посуду, щоб надати в’язкість і однорідність.
Крок 7. Дерев’яні шпажки замочіть в холодній воді. Форму для запікання застеліть папером.
Крок 8. Мокрими руками з замішаного фаршу сформуйте навколо шпажок довгасті ковбаски і укладіть їх в форму.
Крок 9. Увімкніть духовку на 180 ° С. Запікайте люля-кебаби протягом не більше 30 хвилин, щоб вони залишилися соковитими і не пересохли. Для рум’яної скоринки до кінця запікання на пару хвилин включите режим « Гриль ».
Крок 10. Приготовлені на шпажках в духовці люля-кебаби з фаршу сервіруйте до столу в гарячому вигляді. Смачного!
Стожки з фаршу з сиром в духовці
Красивим і смачним блюдом з будь-якого фаршу будуть у вас так звані « стожки » з фаршу з сиром в духовці. Фарш замішується за будь-якого варіанту і формується у вигляді коржів. Поверх його пошарово укладається різна начинка, посипається тертим сиром і блюдо запікається в духовці. У цьому рецепті для начинки беремо відварений яйця з цибулею і сирої картопля.
Час готування: 1 година.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 4.
Інгредієнти:
- М’ясний фарш – 400 гр.
- Сир твердий – 100 гр.
- Цибуля велика – 1 шт.
- Яйце відварне – 2 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Майонез – 1 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Приправи – 2 щіпки.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. В окремий посуд перекласти м’ясний фарш.
Крок 2. Насипати до нього сіль з будь-якою приправою.
Крок 3. Велику цибулину очистити і дрібно нарізати.
Крок 4. 1/3 нарізки цибулі додати до фаршу для додання йому соковитості. Потім фарш рукою добре вимісити і пару раз відбити.
Крок 5. Іншу нарізку цибулі обсмажити до м’якості на розігрітій олії.
Крок 6. Відварені круто яйця нарізати маленькими кубиками.
Крок 7. В окремій піалі нарізку яйця змішати з столовою ложкою майонезу.
Крок 8. Змастити маслом деко або форму для запікання. З фаршу мокрими руками сформувати 4 коржі і укласти в форму. В середині їх зробити невеликі поглиблення.
Крок 9. У них розкласти обсмажену цибулю.
Крок 10. Поверх цибулі розкласти начинку з яєць.
Крок 11. Картоплю подрібнити на великій терці, акуратно укласти на стожки поверх яєць і трохи посолити.
Крок 12. На будь-який терці подрібнити твердий сир і завершити формування стожків. Духовку включити на 180 ° С. Запекти стожки в продовження 25 хвилин.
Крок 13. Приготовлені в духовці стожки з фаршу з сиром перекласти на тарілку і сервірувати до столу в гарячому вигляді, доповнивши свіжою зеленню. Смачного!
Смачні фаршировані перці в каструлі
Фаршировані перці в будь-якому варіанті виконання є смачним домашнім блюдом. У цьому рецепті вам пропонується дуже смачний варіант з фаршем з м’яса індички. Перці фаршируємо і проварюємо в каструлі, а для подачі окремо готуємо густий овочевий соус. Перці беремо великі, для них досить каструлі об’ємом в 2 літри.
Час готування: 1 година.
Час приготування: 35 хвилин.
Порції: 3.
Інгредієнти:
- Фарш з індички – 200 гр.
- Перець болгарський великий – 3 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Рис – 50 гр.
- Томатна паста – 2 ст.л.
- Вода – 150 мл.
- Цибуля зелена – 30 гр.
- Зелень – 30 гр.
- Олія – 2 ст.л.
- Сіль – 1 ч.л.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Перець запашний – 4 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте, згідно пропорції рецепта, всі інгредієнти для страви.
Крок 2. Всі овочі очистіть і промийте.
Крок 3. У перців акуратно видаліть плодоніжки з насінням і перегородками. Рис промийте і ненадовго замочіть в холодній воді.
Крок 4. Одну цибулину дрібно наріжте. Одну моркву подрібніть на дрібній терці. Дрібно наріжте зелень. Ці інгредієнти перекладіть до м’ясного фаршу, додайте замочений рис і сіль. Потім фарш добре перемішайте.
Крок 5. Приготований фарш чайною ложкою компактно укладіть всередину перців.
Крок 6. Фаршировані перці вертикально поставте в каструлю, залийте холодною водою і додайте трохи солі з лавровим листом.
Крок 7. Каструлю прикрийте кришкою, доведіть перці до кипіння і проваріть на невеликому вогні 30-35 хвилин від початку закипання води.
Крок 8. За цей час приготуйте овочевий соус до перцю. Другу цибулину наріжте тонкими чверть кільцями. Другу моркву подрібніть на великій терці. У піалі змішайте томатну пасту зі 150 мл води і дрібкою солі.
Крок 9. На розігрітій олії обсмажте до рум’яного кольору нарізку цибулі, додайте моркву і посмажте ще 3-5 хвилин на середньому вогні.
Крок 10. До обсмажених овочів перелийте томатний соус, перемішайте і тушкуйте на невеликому вогні під прикритою кришкою 12-15 хвилин, щоб овочі стали м’якими. Густоту соусу можете змінити кількістю води. Цей соус посоліть і додайте трохи цукру.
Крок 11. Приготовлені в каструлі смачні фаршировані перці перекладіть на тарілку, полийте овочевим соусом, доповніть нарізкою зелені і подайте до столу в гарячому вигляді. Смачного!