Страви з броколі – це смачні, корисні і нескладні у виконанні кулінарні рішення для всієї родини. Ви приємно здивуєтеся, як багато апетитних страв можна приготувати з простого овоча. Для цього оціните нашу перевірену добірку з десяти швидких і смачних рецептів з покроковими фото.
Запіканка з броколі і цвітною капустою в духовці
Запіканка з броколі і цвітною капустою в духовці – це дуже смачне, ситне і корисне блюдо для вашого домашнього столу. Таке частування послужить цікавим обідом або перекусом для всієї родини. На його приготування ви не витратите багато часу і сил. Обов’язково спробуйте!
Час готування – 45 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- броколі – 400 гр.
- Капуста цвітна – 400 гр.
- Вершки 10-15% – 0,5 л.
- Сир твердий – 150 гр.
- Борошно – 20 гр.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Цвітну капусту і броколі відварюємо 5 хвилин у воді з сіллю. Після відкидаємо на друшляк.
Крок 2. Твердий сир натираємо на терці.
Крок 3. Розтоплюємо вершкове масло в сковороді.
Крок 4. Додаємо сюди борошно. Перемішуємо і обсмажуємо.
Крок 5. Вливаємо вершки і доводимо вміст до кипіння.
Крок 6. Занурюємо в гарячу суміш тертий сир.
Крок 7. Тушкуємо соус до розплавлення сиру.
Крок 8. Солимо, перчимо заготівлю і прибираємо з плити.
Крок 9. У форму для запікання викладаємо цвітну капусту і броколі.
Крок 10. Заливаємо овочі соусом і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.
Крок 11. Запіканка з броколі і цвітною капустою в духовці готова. Подавайте до столу і угощайтесь!
Котлети з капустою броколі
Котлети з капустою броколі – оригінальне частування, яке точно урізноманітнює ваше меню і уб’є всіх наповал. На додаток капусти домашні котлети вийдуть неймовірно ніжними і соковитими. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу перевіреному покроковому рецептом!
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Фарш яловичий – 350 гр.
- броколі – 100 гр.
- Капуста цвітна – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Кріп – 2 пучка.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно цільно-зернове – 1-1,5 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.
Крок 2. У чашу блендера кладемо броколі, цвітну капусту, кріп, шматочки ріпчастої цибулі і сире яйце.
Крок 3. Збиваємо масу блендером до однорідності.
Крок 4. Викладаємо в заготівлю яловичий фарш. Перебиваємо всі разом блендером.
Крок 5. Отриману масу доповнюємо сіллю, чорним меленим перцем і цільно-зерновим борошном.
Крок 6. Ретельно вимішуємо тісто і формуємо з нього акуратні котлети.
Крок 7. Обвалюємо їх в борошні і кладемо в сковороду, розігріту з олією.
Крок 8. Обсмажуємо заготовки до рум’янцю з усіх боків.
Крок 9. Оригінальні котлети з капустою броколі готові. Подавайте до столу!
Броколі з сиром в духовці
Броколі з сиром в духовці – дуже ніжне і апетитне блюдо для вашого домашнього столу. Беріть цікаву кулінарну ідею, щоб урізноманітнити звичне меню. Ваші близькі і гості залишаться задоволені, а ви не витратите на кулінарний процес багато часу.
Час готування – 1 година
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Броколі – 0,5 кг.
- Яйце – 4 шт.
- Вершки – 0,5 ст.
- Сир твердий – 100 гр.
- Гірчиця – 1 ч.л.
- Борошно – 2 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Горіх мускатний – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Відварюємо броколі в підсоленій поді близько 5 хвилин, відкидаємо на друшляк.
Крок 3. У глибокій тарілці збиваємо яйця з вершками.
Крок 4. Додаємо в цю суміш гірчицю, сіль і спеції. Перемішуємо.
Крок 5. Всипаємо борошно і перемішуємо заготівлю вінчиком.
Крок 6. Тепер в масу натираємо твердий сир. Невеликий шматочок сиру залишаємо для верхнього шару. Знову все перемішуємо.
Крок 7. Броколі ділимо на суцвіття і викладаємо в форму для запікання. Заливаємо овочі сирним соусом.
Крок 8. Посипаємо заготівлю залишилися тертим сиром. Випікаємо блюдо 30 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 9. Броколі з сиром в духовці готове. Подавайте до столу і угощайтесь!
Броколі з яйцем на сковороді
Броколі з яйцем на сковороді – оригінальне частування для вашого сніданку або перекусу. Така страва вийде дуже поживним, корисним і смачним. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковим описом процесу і фото.
Час готування – 20 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Броколі – 300 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Олія – 3 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Сир твердий – 50 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо броколі і розбиваємо на суцвіття.
Крок 2. Підготовлений продукт злегка обсмажуємо в сковороді з олією.
Крок 3. Солимо овоч за смаком.
Крок 4. Розбиваємо сюди два курячих яйця.
Крок 5. Продовжуємо обсмажувати продукти і ретельно їх перемішуємо.
Крок 6. Доповнюємо блюдо тертим твердим сиром і продовжуємо помішувати. Коли продукт розплавитися, можна вимикати плиту.
Крок 7. Апетитне домашнє блюдо з броколі з яйцем на сковороді готове. Подавайте до столу і пробуйте!
Крем-суп з броколі з вершками
Крем-суп з броколі з вершками – це дуже смачне, ситне і корисне блюдо для вашого домашнього столу. Таке частування послужить цікавим обідом для всієї родини. На його приготування ви не витратите багато часу і сил, а смак супу нікого не залишить байдужим. Обов’язково спробуйте!
Час готування – 20 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Броколі – 0,5 кг.
- Вершки 20% – 200 мл.
- Бульйон курячий – 300 мл.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – за смаком.
- Горіх мускатний – 1 щіпка.
- Сіль – за смаком.
- Масло вершкове – 30 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку.
Крок 2. броколі промиваємо і розбиваємо на суцвіття. Цибуля з часником ріжемо дрібними кубиками. Стебла броколі подрібнюємо.
Крок 3. Розтоплюємо в сотейнику олія і обсмажуємо на ньому подрібнену цибулю пару хвилин.
Крок 4. Доповнюємо цибулю стеблами броколі. Обсмажуємо разом ще 2-3 хвилини.
Крок 5. Викладаємо сюди суцвіття, подрібнений часник. Додаємо сіль і спеції.
Крок 6. Заливаємо заготівлю курячим бульйоном і вершками. Варимо 5 хвилин після кипіння, потім подрібнюємо масу за допомогою блендера.
Крок 7. Ніжний крем-суп з броколі з вершками готовий. Розливайте по тарілках і подавайте до столу, доповнивши сухариками.
Броколі в клярі на сковороді
Броколі в клярі на сковороді – дуже яскраве і апетитне блюдо для вашого домашнього столу. Беріть цікаву кулінарну ідею, щоб урізноманітнити звичне меню. Ваші близькі і гості залишаться задоволені такою закускою, а ви не витратите на кулінарний процес багато часу.
Час готування – 20 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Броколі – 0,5 кг.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 10 ст.л.
- Сир твердий – 50 гр.
- Зелень – за смаком.
- Часник – 1 зубчик.
- Сіль – за смаком.
- Сода – 0,5 ч.л.
- Приправа – за смаком.
- Вода – 1 ст.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Збиваємо куряче яйце в глибокій мисці, доповнюємо його сіллю і содою.
Крок 2. До яєчної суміші приєднуємо подрібнену зелень, часник, приправу, борошно і вливаємо склянку води.
Крок 3. Замішуємо масу і доповнюємо її тертим твердим сиром. Знову все перемішуємо до отримання однорідного кляру.
Крок 4. Промиті броколі відварюємо в киплячій підсоленій воді близько 5-6 хвилин, після відкидаємо на друшляк, остуджуємо і ділимо на суцвіття.
Крок 5. Занурюємо шматочки броколі в густий кляр.
Крок 6. Обсмажуємо заготовки в сковороді з олією. Готуємо продукт до яскравого рум’янцю з усіх боків.
Крок 7. Хрусткі і ароматні броколі в клярі на сковороді готові. Подавайте до столу!
Курка з броколі в духовці
Курка з броколі в духовці – це неймовірно смачне, ситне і корисне блюдо для вашого домашнього столу. Таке частування послужить цікавим обідом або перекусом для всієї родини. На його приготування ви не витратите багато часу і сил. Обов’язково спробуйте!
Час готування – 40 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Броколі – 0,5 кг.
- Філе куряче – 300 гр.
- Сир твердий – 200 гр.
- Олія – 1 ст.л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
- Приправа для курки – 1 щіпка.
- Часник – 1 зубчик.
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо броколі, віджимаємо від води і ділимо на невеликі суцвіття.
Крок 2. Куряче філе нарізаємо невеликими шматочками. Обсмажуємо до готового стану на олії.
Крок 3. У форму для запікання викладаємо шар з готового курячого філе. Солимо продукт і доповнюємо спеціями.
Крок 4. На курку викладаємо підготовлені суцвіття броколі. Солимо і перчимо за смаком.
Крок 5. Твердий сир пропускаємо через терку.
Крок 6. Посипаємо частування подрібненим часником і сиром. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.
Крок 7. Курка з броколі в духовці готова. Діліть на порції і подавайте до столу!
Салат з капустою броколі
Салат з капустою броколі – дуже смачне, корисне і яскраве частування для вашого столу. Така страва точно урізноманітнює ваше звичне меню. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт з фото. З простим кулінарним процесом впораються навіть новачки.
Час готування – 25 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 1
Інгредієнти:
- Броколі – 30 гр.
- Капуста цвітна – 30 гр.
- Огірок – 10 гр.
- Редис – 10 гр.
- Цибуля ріпчаста – 10 гр.
- Ізюм – 1 ст.л.
- Насіння гарбуза – 1 ч.л.
- Смородина червона – 1 ч.л.
- Соус соєвий – 1 ч.л.
- Масло виноградної кісточки – 1 ч.л.
- Пудра цукрова – 1 щіпка.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
- Зелень – для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Броколі і цвітну капусту ділимо на суцвіття і кип’ятимо близько 3 хвилин в підсоленій воді.
Крок 2. Відкидаємо на друшляк і викладаємо на тарілку для салату.
Крок 3. Ізюм добре промиваємо, ошпарюємо і обсушуємо за допомогою паперового рушники.
Крок 4. Очищаємо ріпчасту цибулю і ріжемо його тонкими кільцями.
Крок 5. Викладаємо цибулю в салат. Сюди ж відправляємо тонко порізаний огірок і редис.
Крок 6. Посипаємо частування нарізаним родзинками, ягодами смородини, насінням гарбуза, цукровою пудрою і меленим перцем. Заправляємо соєвим соусом і маслом виноградної кісточки.
Крок 7. Оригінальний вітамінний салат з броколі готовий. Доповнюйте зеленню і подавайте до столу!
Кіш з броколі і лососем
Кіш з броколі і лососем – це дуже смачне, ситне і оригінальна тарілку для вашого домашнього або святкового столу. Таке частування послужить цікавим перекусом для всієї родини. На його приготування ви не витратите багато часу і сил. Обов’язково спробуйте наш рецепт!
Час готування – 1 година
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Броколі – 300 гр.
- Філе лосося – 500 гр.
- Вершки 10-20% – 200 мл.
- Сир твердий – 100 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Для тіста:
- Борошно – 200-250 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сметана – 100 гр.
- Сіль – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Вершкове масло розтираємо з курячим яйцем.
Крок 2. Додаємо сюди сметану.
Крок 3. Вимішуємо продукти до однорідності.
Крок 4. Доповнюємо суміш сіллю і борошном. Вимішуємо щільне і еластичне тісто.
Крок 5. Форму для киша обмазуємо маслом. Щільно укладаємо сюди тісто з бортиками, формуючи відповідну основу.
Крок 6. Філе лосося нарізаємо невеликими кубиками.
Крок 7. На великій терці натираємо твердий сир.
Крок 8. Для заливки збиваємо курячі яйця з сіллю і чорним молотим перцем.
Крок 9. Вливаємо вказану кількість вершків.
Крок 10. Занурюємо в суміш тертий сир.
Крок 11. Перемішуємо заготівлю.
Крок 12. На основу з тіста викладаємо шматочки риби і суцвіття броколі.
Крок 13. Солимо і перчимо начинку.
Крок 14. Доповнюємо все це заливкою з сиром і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
Крок 15. Смачний киш з броколі і лососем готовий. Подавайте до столу і угощайтесь!