Смажені пиріжки на сковороді – це смачний і ароматний перекус, який знайомий кожному з нас ще з дитинства, адже бабусі часто балують своїх онуків подібним частуванням. І якщо ви до сих пір не вмієте працювати з тістом і ніколи не ліпили домашні пиріжки зі всілякими начинками, тоді сідайте зручніше, вибирайте рецепт і, підготувавши продукти, приступайте! Будьте впевнені, що ви і ваші рідні оціните гідно м’які і ситні булочки з начинкою з овочів, крупи або варення.
Дріжджові пиріжки з капустою, смажені на сковороді
Дріжджові пиріжки з капустою, смажені на сковороді – це ситний і дуже апетитний варіант для перекусу, який дуже зручно брати з собою на роботу або навчання. Сьогодні пропонуємо вам приготувати пиріжки не зовсім звичайної форми — трикутні, і начинити їх соломкою з білокачанної капусти.
Час готування – 2 ч. 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 10.
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 500 гр.
- Борошно – 900-1000 гр.
- Молоко – 500 мл.
- Яйця – 2 шт.
- Цибулина – 1 шт.
- Сіль – 1 ч.л.
- Цукор-пісок – 2 ч.л. + 1 ч.л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Дріжджі свіжі – 30 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Молоко підігріваємо і змішуємо з дріжджами, також підсипаємо щіпку солі і чайну ложку цукрового піску.
Крок 2. Вбиваємо яйця і розхитаємо.
Крок 3. В однорідну масу поступово всипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто.
Крок 4. Прикриваємо тісто вологою лляної серветкою або бавовняним рушником, прибираємо в тепло на одну годину.
Крок 5. Паралельно готуємо начинку: на розігрітій олії пасеруємо нарізану цибулю, додаємо капусту, нарізану соломкою, і прогріваємо 3-4 хвилини, всипаємо сіль, цукор і мелений перець. Потім заливаємо овочі четвертою частиною склянки води і протушкуємо на мінімальному полум’я, протягом 15 хвилин.
Крок 6. Розм’якшену капусту знімаємо з конфорки.
Крок 7. Відокремлюємо від тіста невеликі сегменти, формуємо кульки.
Крок 8. Формуємо корж і викладаємо на середину овочеву начинку.
Крок 9. Скріплюємо краї заготовки так, як показано на фото.
Крок 10. Намагаємося не залишати « пробілів ».
Крок 11. Гарненько розігріваємо олію і обсмажуємо пиріжки з обох сторін до рум’яної скоринки.
Крок 12. Смачного!
Смажені пиріжки на кефірі без дріжджів
Смажені пиріжки на кефірі без дріжджів, приготовані з начинкою з тонко нашаткованої капусти, сухих благородних грибів і ріпчастої цибулі – це неймовірно смачне і ароматне блюдо, яке припаде до смаку кожному, хто спробує хоча б маленький шматочок!
Час готування – 2 ч.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Борошно – 700 гр.
- Капуста квашена – 300 гр.
- Гриби білі сушені – за смаком.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Паста томатна – 2 ст.л.
- Кефір – 400 мл.
- Олія – 1 ст.л.
- Сіль – 1 ч.л.
- Цукор-пісок – 2 ч.л.
- Сода – 2 ч.л.
- Сметана 15% – 2-3 ст.л.
- Жовток яєчний – 1 шт.
- Олія соняшникова – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Готування починаємо з начинки: в чашу мультиварки наливаємо трохи масла, додаємо нашатковану капусту і сушені перетерті гриби. Запускаємо програму « Тушкування » на одну годину і в процесі термічної обробки здабрюємо овочі сіллю, цукром і томатною пастою.
Крок 2. Цибулини очищаємо від лушпиння, нарізаємо дрібними шматочками і обсмажуємо до прозорості на маслі.
Крок 3. Для тіста перемішуємо теплий кефір з невеликою кількістю сметани.
Крок 4. Вводимо столову ложку масла і жовток.
Крок 5. В окремій ємності змішуємо борошно, цукор і сіль – об’єднуємо суху суміш і кефірную масу.
Крок 6. Замішане тісто затягуємо плівкою і даємо постояти близько 20 хвилин.
Крок 7. Обсмажену цибулю перемішуємо з капустою і наша начинка готова.
Крок 8. З тіста робимо невеликі кульки, придавлюємо і викладаємо начинку посередині, вологими пальцями щільно защіплюємо краї.
Крок 9. Підсмажуємо напівфабрикати на олії під кришкою до рум’яності.
Крок 10. Апетитні пиріжки кладемо на паперові рушники, щоб ті ввібрали надлишки олії.
Крок 11. Подаємо в теплому або охолодженому вигляді і насолоджуємося. Смачного!
Пиріжки з цибулею і яйцем, смажені на сковорідці
Пиріжки з цибулею і яйцем, смажені на сковорідці – це простий і перевірений спосіб повернутися в дитинство і побалувати себе частуванням з минулого. Напевно, кожному з нас такі пиріжки пекли ще наші бабусі, і не існувало начинки смачніше, ніж з пір’я зеленої цибулі і відварних яєць.
Час готування – 2 ч. 30 хв.
Час приготування – 35 хв.
Порції – 10-12.
Інгредієнти:
- Борошно – 900 гр.
- Молоко – 400 мл.
- Дріжджі сухі – 15 гр.
- Яйця – 9 шт.
- Цибуля зелена – 1-2 пучка.
- Олія соняшникова – 100-150 мл.
- Цукор-пісок – 3 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Для приготування тіста в миску відправляємо чайну ложку солі, цукор, дріжджі – вливаємо тепле молоко і старанно перемішуємо. Додаємо 2 яйця і столову ложку соняшникової олії, вимішуємо і невеликими жменями всипаємо борошно – замішане тісто вкриваємо рушником і прибираємо в тепло на 90 хвилин.
Крок 2. Для начинки відварюємо 7 яєць, остуджуємо, очищаємо і дрібно ріжемо – з’єднуємо з подрібненими пір’ям зеленої цибулі, приправляємо сіллю, молотим перцем і улюбленими спеціями.
Крок 3. Піднялося тісто ділимо на сегменти, формуємо коржі, кладемо на середину начинку і скріплюємо краї.
Крок 4. Розігріваємо олію і викладаємо заготовки ( жир повинен покривати напівфабрикати наполовину ), підрум’янюємо з обох сторін, за бажанням, прикривши кришкою.
Крок 5. Теплі пиріжки викладаємо на тарілку і запрошуємо сім’ю до трапези. Смачного!
Пишні пиріжки на воді з сухими дріжджами
Пишні пиріжки на воді з сухими дріжджами готуються виключно з тих продуктів, що часто є під рукою. Як начинки рекомендуємо вам спробувати картопляне пюре, доповнене солодким обсмаженим ріпчастим цибулею і зеленню – це неймовірно смачно і ароматно!
Час готування – 120 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 6-8.
Інгредієнти:
- Борошно – 800-850 гр.
- Вода – 450 мл.
- Дріжджі сухі – 7 гр.
- Цукор-пісок – 1 ст.л.
- Сіль – 1 ч.л.
- Олія соняшникова – 100 мл.
- Пюре картопляне – 500 гр.
- Цибулина – 1 шт.
- Кріп – 1 пучок.
- Приправи – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. У тарілці з високими бортами перемішуємо воду теплу з 50 мл соняшникової олії, підсипаємо дріжджі, цукор і сіль, поступово додаємо борошно.
Крок 2. Замішуємо тісто.
Крок 3. Заміс продовжуємо до тих пір, поки маса не перестане прилипати до стінок посуду і долонь.
Крок 4. Цибулину « звільняємо » від лушпиння, нарізаємо і обсмажуємо до золотистості, кріп дрібно шинкуємо – висипаємо підготовлені інгредієнти до картопляного пюре і перемішуємо.
Крок 5. Відокремлюємо від тіста невеликі сегменти і формуємо пиріжки з начинкою бажаної форми і розміру.
Крок 6. Розігріваємо соняшникову олію і обсмажуємо заготовки з обох сторін до утворення апетитної скоринки.
Крок 7. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!
Домашні пиріжки з м’ясом на сковороді
Домашні пиріжки з м’ясом на сковороді – це ситне і неймовірно смачне блюдо, яке припаде до смаку кожному. Завдяки використанню « сірого » м’яса птиці, начинка виходить настільки соковитою, що при укусі випливає бульйон, який також розм’якшує підсмажене тісто – пальчики оближеш!
Час готування – 1 ч. 40 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 2-3.
Інгредієнти:
- Стегно куряче ( зварне ) – 3 шт.
- Борошно – 450-500 гр.
- Кефір – 200 мл.
- Дріжджі пресовані – 20 гр.
- Сіль – ½ ч.л.
- Цукор-пісок – за смаком.
- Олія – 2 ст.л. + для смаження.
- Цибуля – 1 шт.
- Перець запашний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Кефір підігріваємо і перемішуємо з цукром, сіллю і пресованими дріжджами.
Крок 2. Вливаємо дві столові ложки олії – помішуємо.
Крок 3. Всипаємо борошно і замішуємо однорідну і м’яку масу.
Крок 4. Формуємо грудку, затягуємо плівкою і переміщаємо в тепло на 30-35 хвилин для активації дріжджів.
Крок 5. Цибулину очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими скибочками.
Крок 6. Розігріваємо трохи соняшникової олії і присмажуємо цибульну нарізку до світло-коричневого відтінку.
Крок 7. Відварну м’якоть відділяємо від кісточок і перекручуємо через м’ясорубку.
Крок 8. М’ясну складову відправляємо до цибулі, солимо і перчимо, смажимо протягом 3-4 хвилин на помірному полум’ї.
Крок 9. Піднялося тісто обминаємо, ділимо на частини і формуємо коржі, викладаємо столову ложку начинки в центр.
Крок 10. Защіплюємо краї, кладемо швом вниз і злегка придавлюємо до поверхні.
Крок 11. Викладаємо напівфабрикати на сковороду з розігрітою олією.
Крок 12. Смажимо пиріжки з обох сторін по дві хвилини на середньому вогні.
Крок 13. Остуджуємо і знімаємо пробу. Смачного!
Смажені пиріжки з яблуками
Смажені пиріжки з яблуками – це в міру солодке і неймовірно смачне частування, яке з легкістю скрасить будь-який чаювання, а також здивує ваших гостей, присутніх за святковим столом. Обов’язково спробуйте приготувати такий десерт, і цей рецепт увійде в число улюблених!
Час готування – 2 ч.
Час приготування – 20-25 хв.
Порції – 5.
інгредієнти:
- Яблука – 2 шт.
- Борошно – 350 гр.
- Яйця – 1 шт.
- Дріжджі сухі – 14 гр.
- Сироватка – 130 мл.
- Цукор-пісок – 5 ст.л.
- Сіль – 5 гр.
- Олія соняшникова – 120 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Готування починаємо з тіста: об’єднуємо сироватку і дріжджі, всипаємо цукор ( одну столову ложку ), сіль і борошно – замішуємо тісто.
Крок 2. Збираємо пшеничну масу в грудку і прибираємо в тепло на 60 хвилин.
Крок 3. Після закінчення часу, тісто збільшилася вдвічі.
Крок 4. Ділимо основу на невеликі кульки і залишаємо для вистоювання на 15 хвилин.
Крок 5. Кульки перетворюємо в коржі однакового розміру.
Крок 6. Счищаємо шкурку з яблука, виймаємо насіннєву коробочку, хаотично подрібнюємо м’якоть.
Крок 7. Здабрюємо яблучні скибочки цукром.
Крок 8. Викладаємо фрукти на підготовлені коржі і скріплюємо краї.
Крок 9. Викладаємо пиріжки на сковороду з маслом швом вниз, смажимо протягом 3-4 хвилин.
Крок 10. Перевертаємо і через 4 хвилини прибираємо з конфорки.
Крок 11. Смачного!
Пиріжки з грибами, смажені на сковороді
Пиріжки з грибами, смажені на сковороді – це ситне і дуже ароматне страву, яке вийде приготувати у кожного. Як начинки прекрасно підходять шампіньйони, які продаються в будь-якому супермаркеті. Подайте таке частування в сукупності з м’ясним бульйоном і насолодитеся неймовірним смаком.
Час готування – 2 ч.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 5-6.
Інгредієнти:
- Шампіньйони – 500 гр.
- Борошно – 550-600 гр.
- Вода – 300 мл.
- Цибуля – 3 шт.
- Сметана – 2 ст.л.
- Цукор-пісок – 1 ч.л.
- Дріжджі пресовані – 30 гр.
- Сіль – за смаком.
- Олія соняшникова – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. У миску викладаємо дріжджі, сіль і цукор.
Крок 2. Заливаємо компоненти теплою водою і гарненько перемішуємо, до однорідності, залишаємо на 10 хвилин.
Крок 3. Борошно просіюємо через сито з дрібними отворами і висипаємо до опари.
Крок 4. Здабрюємо масу 2 столовими ложками соняшникової олії і руками замішуємо тісто.
Крок 5. Прибираємо посуд з основою в тепле місце без протягів на 30-40 хвилин.
Крок 6. Тим часом, дрібно нарізаємо ріпчасту цибулю.
Крок 7. Довільними скибочками нарізаємо гриби.
Крок 8. Смажимо шампіньйони з цибулею до легкого рум’янцю і випаровування вологи.
Крок 9. Приблизно через 10 хвилин доповнюємо засмажування сметаною, сіллю і молотим перцем.
Крок 10. Начинку перемішуємо і знімаємо з вогню через 3-4 хвилини, даємо трохи часу охолонути.
Крок 11. Відокремлюємо від тіста приблизно на столовій ложці і обвалюємо сегменти в борошні.
Крок 12. Заготовки розправляємо в коржі, кладемо трохи начинки на кожен кружок.
Крок 13. Формуємо напівфабрикати, укладаємо на шов і злегка притискаємо долонею.
Крок 14. Смажимо пиріжки протягом 3-4 хвилин по обидва боки.
Крок 15. Промокуємо страву паперовими серветками.
Крок 16. І подаємо до столу. Смачного!
Як смачно посмажити пиріжки з рисом?
Як смачно посмажити пиріжки з рисом? Дуже просто! Дріжджове тісто ідеально поєднується з ситної і живильної начинкою з відварної крупи і грибів, таке блюдо прекрасно підходить для перекусу, який надовго позбавить вас від голоду і зарядить енергією на весь день.
Час готування – 55 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3-4.
інгредієнти:
- Борошно – 350-400 гр.
- Вода – 150 мл.
- Дріжджі пресовані – 15 гр.
- Сіль – 1 ч.л.
- Цукор-пісок – 1 ч.л.
- Рис відварний – 170 гр.
- Шампіньйони – 100 гр.
- Олія – 100 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Підігріту воду змішуємо з дріжджами, сіллю і цукром.
Крок 2. Підсипаємо борошно і замішуємо основу для майбутніх пиріжків.
Крок 3. Прикриваємо грудку серветкою і залишаємо в теплі на 40 хвилин.
Крок 4. Невеликими шматочками ріжемо промиті і обсушені гриби.
Крок 5. Обсмажуємо шампіньйони 5-6 хвилин на олії.
Крок 6. Об’єднуємо гриби з рисом.
Крок 7. Підсолюємо начинку, орієнтуючись на свої смакові переваги.
Крок 8. Тісто, яке піднялося обминаємо і робимо в « ковбаску ».
Крок 9. Розрізаємо на сегменти однакового розміру.
Крок 10. Присипаємо шматочки борошном і розрівнюємо в коржик.
Крок 11. У центр викладаємо начинку.
Крок 12. Скріплюємо краї і трохи придавлюємо.
Крок 13. Обсмажуємо з двох сторін на на розігрітій олії ( по 3-4 хвилини ).
Крок 14. Даємо пиріжкам трохи охолонути і запрошуємо рідних до дегустації. Готуйте і отримуйте задоволення!
Смажені пиріжки з сиром в домашніх умовах
Смажені пиріжки з сиром в домашніх умовах, приготовані з ніжного і пишного тіста на основі кефіру і дріжджів – ситні і смачні ласощі, приготувавши яке одного разу, ви будете повертатися до цього рецептом знову і знову. Сирова начинка здивує вас своїм яскравим і насиченим смаком.
Час готування – 120 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 5.
Інгредієнти:
- Борошно – 450 гр.
- Кефір – 200 мл.
- Дріжджі пресовані – 15 гр.
- Сир – 200 гр.
- Цукор-пісок – 3 ст.л.
- Сіль – 1/3 ч.л.
- Яйця – 1 шт.
- Олія – 130 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Процес починаємо з опари: перемішуємо 50 мілілітрів кефіру з їдальнею ложкою цукрового піску, сіллю, дріжджами і двома ложками борошна – відправляємо в тепло на 20 хвилин для активації.
Крок 2. Після закінчення часу, доповнюємо опару яйцем, залишками кисломолочного продукту і невеликою кількістю борошна.
Крок 3. В процесі вимішування вливаємо трохи соняшникової олії.
Крок 4. Частинами додаємо залишилася просіяне борошно і замішуємо тісто, не забуваючи знімати масу зі стінок миски.
Крок 5. Збираємо пшеничну основу в кульку і прибираємо в тепле місце на 60 хвилин.
Крок 6. Піднялося тісто ділимо на порційні шматки.
Крок 7. Розгортаємо в коржі.
Крок 8. В окремій ємності змішуємо цукор з сиром.
Крок 9. Викладаємо сирну масу в центр заготовок, защіплюємо краї і надаємо форму, укладаємо швом вниз.
Крок 10. Злегка проходимося качалкою по напівфабрикатами, накриваємо їх плівкою і залишаємо для вистоювання на 15-20 хвилин.
Крок 11. Швом вниз кладемо пиріжки на сковороду з гарячою маслом, підрум’янюємо.
Крок 12. Перевертаємо і обсмажуємо ще 2-4 хвилини.
Крок 13. Смачного!