Шинка зі свинини – 6 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Шинка зі свинини – це дуже ситне, ніжне і неймовірно соковите частування для вашого домашнього або святкового столу. Апетитний м’ясний продукт порадує своєю натуральністю і поживними властивостями. Для приготування продукту своїми руками скористайтеся перевіреною кулінарною підбіркою з шести покрокових ідей з фото. Також якщо вас цікавить як приготувати шинку з курки, то ви можете скористатись добіркою з шести рецептів шинки з курки.

Свиняча домашня шинка в духовці

Свиняча домашня шинка в духовці виходить неймовірно соковитою, живильною і яскравою за смаком. Такий апетитний продукт, приготований своїми руками, точно нікого не залишить байдужим. Подавайте частування до ваших сімейних обідів, вечерь або в рамках святкового меню.

Час готування – 8 годин

Час приготування – 1 година

Порції – 400 гр.

Інгредієнти:

  • Свинина – 0,5 кг.
  • Часник – 10 гр.
  • Сіль – 5 гр.
  • Перець чорний мелений – 5 гр.
  • Желатин – 10 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.

Крок 2. М’ясо гарненько промиваємо. Одну частину м’яса ріжемо тонким пластом, в який можна буде загорнути інші шматочки. Решта продукт дрібно нарізаємо.

Крок 3. Підготовлене м’ясо перемішуємо з сіллю, меленим перцем, подрібненим часником і желатином. Відправляємо маринуватися на 2-3 години в холодильник.

Крок 4. Великий м’ясний пласт кладемо на пакет для запікання. На цей пласт кладемо дрібні м’ясні шматочки.

Крок 5. Акуратно звертаємо заготівлю в рулет. Загортаємо продукт в пакет для запікання і щільно його зав’язуємо. Відправляємо рулет в каструлю з киплячою водою. Варимо 4 години на повільному вогні.

Крок 6. Після варіння заготівлю кладемо в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин. За цей час рулет потрібно один раз перевернути.

Крок 7. Соковита і смачна домашня шинка зі свинини готова. Діліть її на тонкі скибочки і подавайте до столу!

Шинка зі свинини з нітритною сіллю

Шинка зі свинини з нітритною сіллю виходить дуже смачною, ніжною і привабливою. Спеціальна сіль дозволить м’ясу зберегти приємний рожевий відтінок, навіть після термічної обробки. Для приготування такого продукту в домашніх умовах обов’язково скористайтеся нашим перевіреним покроковим рецептом.

Час готування – 1 добу

Час приготування – 3 години

Порції – 1350 гр.

Інгредієнти:

  • М’якоть свинини – 1,5 кг.
  • Сіль великого помелу – 15 гр.
  • Сіль нітритна – 15 гр.
  • Часник мелений – 1 ч.л.
  • Суміш перців – 1 ч.л.
  • Горіх мускатний – 0,25 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Відбираємо півтора кілограма м’якоті свинини. Добре промиваємо м’ясо під водою, очищаємо його від плівок.

Крок 2. Відокремлюємо від загальної кількості один кілограм. Це м’ясо нарізаємо гострим ножем дуже дрібними кубиками.

Крок 3. Час, що залишився м’ясо прокручуємо через м’ясорубку.

Крок 4. Шматочки м’яса з’єднуємо з фаршем в глибокій мисці. Доповнюємо масу сіллю і спеціями.

Крок 5. Ретельно вимішуємо заготівлю руками до однорідного стану. Закриваємо масу харчовою плівкою і ставимо її в холодильник на одну добу.

Крок 6. Через час продукт щільно укладаємо в шинку, яку попередньо вистилаємо плівкою. Краї плівки щільно скручуємо.

Крок 7. Встановлюємо верхню кришку шинки і щільно закриваємо пружини. Кладемо заготівлю в каструлю з холодною водою. Доводимо до температури 85 градусів і варимо 2,5 години. Після перекладаємо на 10 хвилин в холодну воду.

Крок 8. Підготовлений продукт відправляємо в холодильник до повного охолодження. Після можна діставати і нарізати.

Крок 9. Апетитна домашня шинка зі свинини в шинковці готова. Пригощайтеся!

Свиняча шинка з желатином

Свиняча шинка з желатином виходить дуже соковитою, ніжною і ароматною. Перед натуральним м’ясним продуктом, приготованим своїми руками, буде дуже важко встояти. Обіцяємо! Подавайте апетитне частування до ваших сімейних обідів, вечерь або в рамках святкового меню.

Час готування – 3 години

Час приготування – 1 година

Порції – 600 гр.

Інгредієнти:

  • Свинина – 400 гр.
  • Філе куряче – 400 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Желатин – 15 гр.

Для маринаду:

  • Кетчуп – за смаком.
  • Соус каррі – за смаком.
  • Сметана – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо свинину і курку. Розрізаємо на невеликі шматочки і маринуємо їх в суміші кетчупу, сметани і соусу каррі.

Крок 2. Через час мариноване м’ясо нарізаємо дуже дрібно гострим ножем.

Крок 3. Подрібнені шматочки доповнюємо сіллю, спеціями за смаком і вказаною кількістю желатину.

Крок 4. Беремо пакет тетрапак і зрізаємо в ньому верхню частину. Вимиваємо пакет, і в нього щільно укладаємо м’ясну суміш. Заготівлю кладемо в каструлю з киплячою водою. На дно каструлі обов’язково стелемо рушник. М’ясну заготівлю в зошиті притискаємо вантажем. Наприклад, пів-літрової банкою з водою.

Крок 5. Варимо продукт півтори години, після чого витягаємо його з каструлі і остуджуємо.

Крок 6. Акуратно виймаємо м’ясний продукт з тетрапака. Даємо йому охолодитися при кімнатній температурі, а потім кладемо в холодильник.

Крок 7. Соковита і апетитна шинка зі свинини готова. Нарізайте скибочками і подавайте до столу. Смачного!

Домашня шинка зі свинини в мультиварці

Домашня шинка зі свинини в мультиварці – це дуже смачне і натуральне частування для домашнього столу або святкового меню. Приготована таким способом шинка виходить дуже ніжною, соковитою і ароматною. Обов’язково спробуйте простий покроковий рецепт з використанням мультиварки.

Час готування – 3 години

Час приготування – 1 година

Порції – 900 гр.

Інгредієнти:

  • Шия свиняча – 0,5 кг.
  • Грудка куряча – 0,5 кг.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Желатин – 15 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Горіх мускатний – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Шматки м’яса добре промиваємо і дуже дрібно нарізаємо гострим ножем. Викладаємо продукт в глибоку миску.

Крок 3. Додаємо сюди спеції за смаком. Наприклад, молоті перці.

Крок 4. Далі всипаємо мускатний горіх.

Крок 5. Додаємо до смаку сіль.

Крок 6. Очищаємо зубчики часнику і подрібнюємо їх будь-яким зручним способом.

Крок 7. Відправляємо часник в м’ясну заготівлю разом з желатином.

Крок 8. Ретельно все перемішуємо і щільно укладаємо в шинку, попередньо її застилаємо плівкою.

Крок 9. По краях плівку щільно закручуємо.

Крок 10. Закриваємо заготівлю кришкою і закріплюємо пружинами.

Крок 11. Кладемо наповнену шинку в чашу мультиварки з водою. Готуємо в режимі « суп » півтори години. Після остуджуємо заготівлю і кладемо в холодильник на пару годин.

Крок 12. Смачна домашня шинка в мультиварці готова. Пригощайтеся!

Шинка зі свинини в пляшці

Шинка зі свинини в пляшці – оригінальний спосіб приготування дуже смачного домашнього м’ясного продукту. Беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт. З нашої простої ідеєю заготівля вийде навіть у не найдосвідченіших кулінарів. Здивуйте своїх рідних і близьких!

Час готування – 15 годин

Час приготування – 3 години

Порції – 900 гр.

Інгредієнти:

  • Рулька свиняча – 1 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 5 гр.
  • Перець чорний мелений – ¼ ч.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Рульку добре промиваємо, овочі очищаємо від лушпиння.

Крок 2. Якщо рулька занадто велика, то розріжемо її на шматки. Кладемо їх в каструлю разом з цибулею. Сюди ж кладемо лавровий лист і горошини перцю. Заливаємо все це водою і варимо до м’якості м’яса 3-4 години.

Крок 3. Після варіння рульку остуджуємо і руками ділимо на дрібні шматочки. Кладемо їх в глибоку каструлю. Доповнюємо подрібненим часником.

Крок 4. Сюди ж всипаємо сіль і чорний мелений перець.

Крок 5. Вливаємо в заготівлю п’ять столових ложок бульйону, який залишився після рульки.

Крок 6. Ретельно вимішуємо заготівлю руками до однорідності.

Крок 7. Для викладки заготовки підготуємо пластикову пляшку, яку зручно обрізаємо. Всередину укладаємо целофановий пакет.

Крок 8. У конструкцію щільно викладаємо м’ясну масу.

Крок 9. Зав’язуємо пакет і відправляємо заготівлю в холодильник на 12 годин.

Крок 10. Через вказаний час шинку можна отримувати з пакета.

Крок 11. Апетитна домашня шинка зі свинини в пляшці готова. Діліть на скибочки і угощайтесь!

Шинка зі свинини з грибами

Шинка зі свинини з грибами – оригінальне кулінарне рішення для вашого домашнього столу або святкового меню. Якщо хочете побалувати себе і близьких неймовірно смачним натуральним м’ясним продуктом, то обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 3 години

Час приготування – 1 година

Порції – 950 гр.

Інгредієнти:

  • Свинина – 700 гр.
  • Філе куряче – 650 гр.
  • Гриби шампіньйони – 60 гр.
  • Желатин – 10 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо свинину і куряче філе. Після свинину нарізаємо невеликими шматочками.

Крок 2. Далі шматочки свинини прокручуємо через м’ясорубку.

Крок 3. Куряче філе дрібно нарізаємо гострим ножем.

Крок 4. Ретельно промиваємо шампіньйони і також дрібно їх обробляємо ножем.

Крок 5. На приготований м’ясний фарш викладаємо шматочки курки і грибів.

Крок 6. Кладемо сюди сіль, спеції і желатин. Добре все перемішуємо.

Крок 7. Щільно викладаємо заготівлю в шинку, попередньо застелену рукавом для запікання.

Крок 8. Кінчик рукава щільно зав’язуємо.

Крок 9. Закриваємо кухонний прилад кришкою.

Крок 10. Затискаємо шинку спеціальними пружинами.

Крок 11. Відправляємо заготівлю в чашу мультиварки з водою. Включаємо режим « випічка » на дві години.

Крок 12. Через час виймаємо продукт. Даємо йому охолонути разом з шинкою години 3.

Крок 13. Акуратно виймаємо шинку з приладу.

Крок 14. Смачна домашня шинка зі свинини з грибами готова. Діліть на скибочки і подавайте до столу!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал