Шашлик – 9 смачних рецептів приготування з покроковими фото

ff6a451d229d35bbae6894e320151301

Шашлик — це неймовірно смачна м’ясна страва. Ми звикли, що без шашлику не можуть обійтися жодні сімейні або дружні посиденьки на природі. Але бувають випадки, коли немає можливості виїхати на природу, а покуштувати соковитого м’ясного страви хочеться. Не біда!

Шашлик можна приготувати і в домашніх умовах. Звичайно, запаху диму не буде, та й атмосфера буде відрізнятися. Але спробувавши соковите і ніжне м’ясо, ви будете приємно здивовані, наскільки це апетитно! У добірці зібрані різні варіанти, кожен знайде свій улюблений рецепт, це я гарантую!

Соковитий шашлик зі свинини на мангалі

Соковитий шашлик зі свинини на мангалі володіє незвичайним ароматом серпанок. Це мій улюблений і невигадливий рецепт. Період шашликів на природі ми відкриваємо в кінці квітня, а закриваємо на початку жовтня. І цей рецепт завжди збирає овації. Ніжне м’ясо просто зводить з розуму!

Час готування – 2 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Свинина – 1 кг.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Вода мінеральна – 150 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть продукти згідно зі списком, вказаним в рецептурі.

6fd35cdc830b50dc21ae9d7fd33711b3

Крок 2. Свинину обмийте під краном і обсушити паперовими рушниками. Поріжте рівними шматочками, перекладіть в об’ємну миску.

962a1faa24866f2ac40fb76b46a07896

Крок 3. З цибулин приберіть верхній шар, і нашаткуйте півкільцями.

127c9c768f4b2723cbe58e8e2b5d40bd

Крок 4. Цибулю перекладіть до свинини. Приправте сіллю і перцем. Можна використовувати готові приправи для шашлику або купити на вагу, а після зміксувати, як подобається. Досить солі і перцю. Масують рухами перемішайте.

89bc93c2f2404e5403d125b8f2bee5c9

Крок 5. Лимон обдайте окропом і видавіть лимонний сік до м’яса.

dae6217cb60c3e4247087efae50c5b04

Крок 6. Залийте мінеральною водою і знову перемішайте. Затягніть харчовою плівкою і поставте в холодильник маринуватися мінімум на 1 годину.

5e023b089ce04b0bdb6769ea236aba76

Крок 7. Розведіть багаття. Мариноване м’ясо насадити на шампури.

0253b1c4ab992770af0089321c16945f

Крок 8. Шампури викладіть на мангал і підрум’яньте з усіх боків, періодично перевертаючи. Час готування залежить від того, скільки часу маринувалося м’ясо і яку частину ви використовуєте. Мені подобається шийна частина.

008e4c4d5f49f633c50cc83a8035aac1

Крок 9. Апетитні шашлики подавайте з улюбленою зеленню і овочами. Кличте друзів і приступайте до трапези. Їжте смачно! Приємної насолоди!

4883a8d92f7f821de3566152563e6000

Курячий шашлик на деку в духовці

Курячий шашлик на деку в духовці – блюдо, з яким впорається кожен! Тут немає абсолютно нічого складного. Якщо ви вмієте запікати курку, то і це блюдо подужаєте з легкістю. Соковите ароматне м’ясо виходить чарівним і практично тане в роті. Користуйтеся на здоров’я!

Час готування – 3 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Куряча тушка – 1 шт.
  • Майонез – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Соус соєвий – 50 мл.
  • Приправа для шашлику – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – 20 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед, зберіть продукти. Обдайте курячу тушку і обговоріть паперовими рушниками.

d53ae8377358783b44fcaf97920beceb

Крок 2. Скориставшись ножем, розріжте курячу тушку на досить великі шматки, при бажанні видаливши шкурку. Складіть в об’ємну посудину.

0faadd8c0ac1a8118034d4c75a7a8a6a

Крок 3. З цибулини приберіть верхній шар і нарізати кільцями. Закиньте до м’яса.

7bdde51f4d2898393ee4bafefc5d215c

Крок 4. Налийте соєвий соус і додайте щедру порцію майонезу.

92e985240af7f38036f1595162a16d1c

Крок 5. Приправте спеціями для шашлику і сіллю. Є готові приправи. Але я купую на вагу, а після міксую, як мені подобається.

de7b81d4bc42c0c083a61cc5004a9662

Крок 6. Ретельно перемішайте.

879c631fc7387deb3a515ec6db26ef59

Крок 7. Миску затягніть харчовою плівкою і помістіть в холодильник не менше ніж на 2 години. Якщо залишите на ніч, взагалі буде ідеально!

33c26df5bc325ac93dff50f4a16ec0aa

Крок 8. Через вказаний час на деко викладіть мариновану курку разом з цибулею і залишками невпітался маринаду.

48be99ec729f493f2cb060bc23dcba34

Крок 9. Залиште духовку розігріватися, поставте на температурному датчику 180 градусів. Запікайте шашлики 50 хвилин.

c9f2c1abfed28250b973303f86f7ff17

Крок 10. Рум’яні шашлики дістаньте з духовки, перекладіть на тарілку. Доповніть свіжими овочами і зеленню. Запрошуйте гостей і насолоджуйтеся соковитим м’ясом. Смачного!

405e4dfd2a7ad862a0b68d14ced90ba1

Шашлик з курячих грудок на мангалі

Шашлик з курячих грудок на мангалі – м’ясна страва, приготоване за цим рецептом не залишить вас без позитивних емоцій! Соковита грудка виходить божественний і навіть в холодному вигляді не втрачає свою м’яку текстуру!

Час готування – 4 ч. 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Грудки курячі – 4 шт.
  • Кефір або кисле молоко – 500 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції для курки – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть продукти згідно зі списком, вказаним в рецептурі. Зелень промийте проточною водою і обсушіть.

d3fba9e93e47ab01ce39d6ff1f0b2a80

Крок 2. Курячі грудки обмийте під краном з водою і обсушити паперовими рушниками. Поріжте навпіл.

9050a084a84533ed44f0b2ff97ff4bc7

Крок 3. Перекладіть частини в об’ємну миску.

2e2dc119ffafdee9c2cd03b4c2648b0e

Крок 4. Додайте спеції для курки, посоліть. Викладіть улюблену зелень.

7886f698f99f88c063bd32fc60ddb1a4

Крок 5. Залийте кефіром або кисле молоко. Масують рухами перемішайте. Затягніть харчовою плівкою і поставте в холодильник маринуватися мінімум на 4 години. Чим довше маринується курка, тим соковитіше вийде шашлик.

ad29d56fe656003edcfa2aea076e9e25

Крок 6. Розведіть багаття. Мариновані грудки насадити на шампури. Шампури викладіть на мангал.

f410caf59343dd461d997845bb7ff3be

Крок 7. Підрум’яньте з усіх боків, періодично перевертаючи. Час готування залежить від того, скільки часу маринувалося м’ясо.

0f6f0df054de92f1da13103b6cec01a2

Крок 8. Корисні шашлики подавайте з улюбленою зеленню і овочами. Соковите м’ясне блюдо виходить мега ніжним. Пригощайте рідних. Приємної насолоди!

d6890f25f8a466444531a2b3ec35b950

Соковитий яловичий шашлик в духовці

Соковитий яловичий шашлик в духовці є чудове блюдо. Яловичина без перебільшення розсипається на волокна. Такий шашлик хочеться їсти без зупинки. Гості завжди залишаються під великим враженням. Ніжне м’ясо у великій компанії – це те, що потрібно!

Час готування – 2 ч. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Яловичина – 500 гр.
  • Соєвий соус – 30 мл.
  • Кефір – 100 мл.
  • Свіжо молотий чорний перець – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте все, що потрібно для дивовижних шашликів в домашніх умовах.

bc4f575a2339a99300d5050fa22a8c06

Крок 2. Яловичину обмийте під краном і обсушити паперовими рушниками. Поріжте на рівні частини.

c26bd2c38eeb17ec4c7e42b5542fa6f2

Крок 3. Складіть яловичину в ємність. Приправте сіллю і свіжомолотим чорним перцем. Залийте кефіром і соєвим соусом. Можна використовувати готові приправи. Розмішайте. Миску затягніть харчовою плівкою і помістіть в холодильник не менше ніж на годину. Якщо залишите на ніч, взагалі буде супер! Дерев’яні шампури замочіть у воді.

a1d8b98cac50c7c6142470c4427d85ee

Крок 4. Поставте духовку розігріватися, встановивши на температурному датчику 180 градусів. Мариновані м’ясні шматочки насадити на вимочені шпажки і розкладіть їх на форму для запікання, щоб стікав сік. Вибирайте форму вище, щоб яловичина не торкалася дна.

f06c09dbd951724d5e3b1cdee58dc6b1

Крок 5. Запікайте шашлики 50 хвилин, час від часу перевертаючи, щоб процес приготування відбувався рівномірно і шматочки красиво підрум’янилися з усіх боків.

acb770711f9946fdc2e0d63f7f9f7b86

Крок 6. Нарядне частування дістаньте з духовки, перекладіть на тарілку. Насолоджуйтесь соковитим рум’яним шашликом. Приємної насолоди!

4157ce88c58c57995b6de94a70a928b0

Шашлик з яловичини на мангалі

Шашлик з яловичини на мангалі – версія для тих, хто визнає блюдо тільки на багатті. Духмяний шашлик, ніжна текстура м’яса, приємна компанія – ну що ще потрібно для гарного відпочинку? Ми часто збираємося з друзями, і це один з наших фаворитів. Спробуйте і ви, і в наших рядах додасться поціновувачів смачного шашлику!

Час готування – 3 ч. 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Яловичина – 3 кг.
  • Боржомі – 300 мл.
  • Цибуля ріпчаста – 4 шт.
  • Паприка – 1 ст.л.
  • Базилік – 200 гр.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Перець чорний мелений – 1 ст.л.
  • Олія – 50 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Яловичину обмийте в воді і обсушити паперовими рушниками. Поріжте досить крупно, перекладіть в об’ємну тару.

94197674bb9f5948907290b16c1a23ae

Крок 2. З цибулин приберіть верхній шар, і нашаткуйте півкільцями. Зелень базиліка обдайте під водою і дайте обсохнути, потім довільно наріжте.

5f5908920fee7013dc0d6d0ff6378939

Крок 3. Яловичину присмачити сіллю, паприкою і молотим перцем. Можна використовувати готові приправи для шашлику або купити на вагу, а після зміксувати, як подобається. Масують рухами перемішайте.

4342fe543b63b83eab64727bf29dbff5

Крок 4. Цибуля і базилік перекладіть до яловичини.

3ac3def2f3c61a10892020534ac9e334

Крок 5. Залийте мінеральною водою і присмачити олією без запаху, знову перемішайте.

97cf10cc185464bcc92ea51c01c1cfbc

Крок 6. Затягніть харчовою плівкою і поставте в холодильник маринуватися на 2-3 години. Чим довше, тим соковитіше вийде м’ясо.

f6c56310498a2775e4961e2615ce9a6b

Крок 7. Розведіть багаття. Маринований шашлик насадити на шампури.

66c1fc309be024e044c682fe013e3e95

Крок 8. Якщо шматочки цибулі і зелені залишилися на м’ясі, немає нічого страшного.

abf45837d5d90317574a07757f7a05e1

Крок 9. Прогорілі вугілля присипте сіллю.

48787a2399b636ec5176845564e9fc24

Крок 10. Шампури викладіть на мангал і підрум’яньте з усіх боків, періодично перевертаючи, щоб всередині запечатати сік.

44a01352d3104b90aed4ae83416510a9

Крок 11. Час готування залежить від того, скільки часу маринувалося м’ясо і яку частину ви використовуєте.

f0860414335396c740e24d2f9cdf4e26

Крок 12. Соковиті рум’яні шашлики доповніть на свій розсуд улюбленою зеленню і овочами. Запрошуйте до трапези рідних і близьких і насолоджуйтеся кулінарним шедевром. Приємної насолоди!

a0d8972cd70e00346fce71dd8c7be7f8

Домашній шашлик з індички в духовці

Домашній шашлик з індички в духовці – варіант для тих, хто дотримується правильне харчування. Щоб індичка залишалася соковитою, потрібно потрудитися, а цей рецепт із задоволенням допоможе вам. Яскраве збалансоване блюдо обов’язково вам сподобається. Нарядні шашлички особливо полюбляться дітям.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Філе індички – 600 гр.
  • Картопля – 6 шт.
  • Помідори – 5 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Соєвий соус – 100 мл.
  • Шампіньйони – 200 гр.
  • Кабачки – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло вершкове – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Індичку обдайте водою і обговоріть паперовими рушниками. Картоплю помийте під водою щіткою. З цибулин приберіть верхній шар. Помідори і кабачок обдайте під краном.

aae819c0751e5a325a8044e490f437b2

Крок 2. М’ясо індички розділіть на шматочки і складіть в об’ємну ємність.

659322f0ff7eb98c0fa53d3b5f1f3ccf

Крок 3. Почищений часник наріжте ножем.

59f1af5383b7ce79abe6564a87d6eb0e

Крок 4. Вершкове масло розтопіть в мікрохвильовці. Сюди ж висипте сіль, мелений перець, улюблені спеції. Додайте рубаний часник і налийте соєвий соус. Розмішайте і приготованим маринадом залийте індичку. Гарненько перемішайте.

a0caabcd4f6923ba1e2e53c924587045

Крок 5. Поки маринується м’ясо, займіться овочами. Почищену цибулю нарізати кільцями. З шампіньйонів зніміть шкурку і приберіть ніжки. Ніжки можна використовувати для іншої страви. Кабачки поріжте кружечками.

7a326ec745e07c219801d901169274f3

Крок 6. Картоплю розріжте навпіл, а помідори на 4-8 частин в залежності від розміру. Дерев’яні шампури залийте водою хвилин на 30.

a99919898b35254e172afa9b194f624b

Крок 7. Залиште духовку розігріватися, поставте на температурному датчику 180 градусів. Мариновану індичку, чергуючи з овочами, насадити на вимочені шпажки і розкладіть їх на форму для запікання, щоб стікав сік. Вибирайте форму вище, щоб шматочки не торкалися дна.

6703f69c0834109a1f6fd6a3a68c0dc7

Крок 8. Запікайте шашлики 30 хвилин, час від часу розгортаючи шпажки, щоб процес смаження відбувався рівномірно і шматочки красиво зарум’янилися з усіх боків.

e5ede7801763866882e46f70247d5b37

Крок 9. Апетитні шашлики дістаньте з духовки, перекладіть на тарілку. Прикрасьте зеленню і овочами. Запрошуйте гостей і насолоджуйтеся смачним блюдом. Смачного!

4a9dca58a8a9d7d155d015eae9d8b9ae

Шашлик в маринаді з соєвим соусом

Шашлик в маринаді з соєвим соусом виходить неймовірно смачним. Соковите і ніжне м’ясо без зусиль відходить від кістки. У поєднанні зі свіжими овочами і зеленню – це просто шедевр. Немає необхідності розводити багаття. Все гранично просто і можна приготувати в духовці.

Час готування – 3 ч. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Курячі стегна – 8 шт.
  • Майонез – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Соєвий соус – 70 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправа для шашлику – за смаком.
  • Олія – 30 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Курячі стегна або інші частини обдайте під краном і обсушити паперовими рушниками. Складіть в об’ємну посудину.

a4b1eb5d2060446e02d32ee58e1d04f6

Крок 2. З цибулини приберіть верхній шар і нарізати кільцями. Закиньте до м’яса.

a009f8cf7109559bf8662d346fc3b5df

Крок 3. Налийте соєвий соус і додайте щедру порцію майонезу.

9fd65cd715204e03d6d5fcb583500b0e

Крок 4. Приправте спеціями для шашлику і сіллю. Використовуйте готові приправи або додайте розвісні в залежності від уподобань. Ретельно перемішайте. Миску затягніть харчовою плівкою і помістіть в холодильник не менше ніж на 2 години. Якщо залишите на ніч, взагалі буде добре.

5af8da1a31b7391bfa2ed34d06c45603

Крок 5. Через вказаний час на змащений маслом деко викладіть мариновану курку разом з цибулею і залишками маринаду. Залиште духовку розігріватися, поставте на температурному датчику 180 градусів.

da55994811a7e217251d06eaf1bf600a

Крок 6. Запікайте шашлики 50 хвилин.

66d9ad7e538e3742e931e1dadbaa27aa

Крок 7. Рум’яну курку дістаньте з духовки. Запрошуйте гостей і насолоджуйтеся соковитим м’ясом. При бажанні доповніть свіжими овочами і зеленню. Смачного!

8884cc877387ac20f210db17b6daceab

Шашлик з свинини в рукаві в домашніх умовах

Шашлик з свинини в рукаві в домашніх умовах виходить мега апетитним. Сочне м’ясо з великою кількістю цибулі подають окремо, а при необхідності доповнюють гарнірами. Рецепт зручний тим, що м’ясо не потребує постійного нагляду. Чарівний аромат страви заповнює всю кухню і вабить їдців до столу!

Час готування – 2 ч. 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Свинина – 1 кг.
  • Оцет столовий 9% – 3 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.
  • Приправа для шашлику – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Свинину сполосніть під краном і обсушіть. Поріжте на частини, накрийте пакетом або харчовою плівкою і відбийте молотком. Так м’ясо швидше промаринується і збереже свою соковитість. Складіть в ємність.

76395434db873e7f02f855a1526eb323

Крок 2. З цибулин приберіть верхній шар, і нашаткуйте великими кільцями. Частина цибулевих кілець перекладіть до свинини. Приправте спеціями для шашлику, цукром і сіллю. Влийте оцет. Пам’ятайте руками. Миску затягніть харчовою плівкою і перемістіть в холод хоча б на 1 годину.

b45335b946022973323dd33a08f48159

Крок 3. Що залишився цибуля складіть в рукав для запікання. Поставте духовку розігріватися, встановіть на температурному датчику 180 градусів.

07d7fc4d7f1208dc611ee0d314261aec

Крок 4. Зверху цибулі розкладіть мариноване м’ясо, зав’яжіть пакет з двох сторін. У кількох місцях проколіть рукав виделкою. Запікайте м’ясо близько 1,5 годин. Час готування залежить від часу маринування м’яса, яке ви використовуєте.

8fca7a6c6573b1666711cc6325005d16

Крок 5. Ароматне м’ясо з цибулею дістаньте з духовки, перекладіть на тарілку. Запрошуйте гостей і трапезувати з насолодою. Їжте і отримуйте задоволення!

0bb19e91bc2d8137e8049fb6e3ae9342

Соковитий шашлик у фользі в духовці

Соковитий шашлик у фользі в духовці користується великою популярністю серед домашніх, якщо немає можливості виїхати на природу. Хочу сказати, що результат виходить нітрохи не гірше, ніж традиційне приготування на відкритому вогні. Соковито, вишукано і неймовірно смачно!

Час готування – 3 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Свинина – 500 гр.
  • Гірчиця – 1 ч.л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Соус томатний – 2 ч.л.
  • Приправа для шашлику – 1 ч.л.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте інгредієнти, як вимагає того рецептура.

7fb2ebd7d301124ec6c00215650753dd

Крок 2. Свинину обполосніть у воді і просушіть серветками. Поріжте рівними шматочками, перекладіть в об’ємну миску.

677ecb022957c8a627d969c924b716e7

Крок 3. З цибулини приберіть верхній шар, і нашаткуйте кільцями. Цибулю перекладіть до свинини.

54c1b4c763bf636743a95be8718c9ac1

Крок 4. Приправте сіллю і приправою для шашлику. Можна використовувати готові спеції для шашлику або купити на вагу і зміксувати, як подобається.

7710643cedfc77f29709efcb988b5edf

Крок 5. Додайте томатний соус і гірчицю. Полийте маслом.

af1fc09d43992b491ab93aad086453e1

Крок 6. Масують рухами перемішайте. Миску закрийте пакетом або затягніть стрейч-плівкою і помістіть в холод маринувати приблизно на 2 години. Якщо залишите маринуватися на ніч, вийде набагато соковитіше.

6b33eb3c13c352a4cb3c2d55ce4df4df

Крок 7. Через вказаний час на застелений фольгою деко викладіть мариноване м’ясо. Закрийте верх фольгою. Поставте духовку розігріватися, встановіть на температурному датчику 200 градусів.

f987672679f52d18ffe14eefb6ced5cd

Крок 8. Запікайте соковиті шашлики 35 хвилин.

b6a62a7302ff0a8df0b0b9c43d414e02

Крок 9. Рум’яне м’ясо дістаньте з духовки. Перекладіть на тарілку. Запрошуйте гостей і насолоджуйтеся соковитим м’ясом. Смачного!

f318f5ec0966870c59597c2c29460bba

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал