Шашлик — це неймовірно смачна м’ясна страва. Ми звикли, що без шашлику не можуть обійтися жодні сімейні або дружні посиденьки на природі. Але бувають випадки, коли немає можливості виїхати на природу, а покуштувати соковитого м’ясного страви хочеться. Не біда!
Шашлик можна приготувати і в домашніх умовах. Звичайно, запаху диму не буде, та й атмосфера буде відрізнятися. Але спробувавши соковите і ніжне м’ясо, ви будете приємно здивовані, наскільки це апетитно! У добірці зібрані різні варіанти, кожен знайде свій улюблений рецепт, це я гарантую!
Соковитий шашлик зі свинини на мангалі
Соковитий шашлик зі свинини на мангалі володіє незвичайним ароматом серпанок. Це мій улюблений і невигадливий рецепт. Період шашликів на природі ми відкриваємо в кінці квітня, а закриваємо на початку жовтня. І цей рецепт завжди збирає овації. Ніжне м’ясо просто зводить з розуму!
Час готування – 2 ч. 00 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Свинина – 1 кг.
- Лимон – 0,5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Вода мінеральна – 150 мл.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Зберіть продукти згідно зі списком, вказаним в рецептурі.
Крок 2. Свинину обмийте під краном і обсушити паперовими рушниками. Поріжте рівними шматочками, перекладіть в об’ємну миску.
Крок 3. З цибулин приберіть верхній шар, і нашаткуйте півкільцями.
Крок 4. Цибулю перекладіть до свинини. Приправте сіллю і перцем. Можна використовувати готові приправи для шашлику або купити на вагу, а після зміксувати, як подобається. Досить солі і перцю. Масують рухами перемішайте.
Крок 5. Лимон обдайте окропом і видавіть лимонний сік до м’яса.
Крок 6. Залийте мінеральною водою і знову перемішайте. Затягніть харчовою плівкою і поставте в холодильник маринуватися мінімум на 1 годину.
Крок 7. Розведіть багаття. Мариноване м’ясо насадити на шампури.
Крок 8. Шампури викладіть на мангал і підрум’яньте з усіх боків, періодично перевертаючи. Час готування залежить від того, скільки часу маринувалося м’ясо і яку частину ви використовуєте. Мені подобається шийна частина.
Крок 9. Апетитні шашлики подавайте з улюбленою зеленню і овочами. Кличте друзів і приступайте до трапези. Їжте смачно! Приємної насолоди!
Курячий шашлик на деку в духовці
Курячий шашлик на деку в духовці – блюдо, з яким впорається кожен! Тут немає абсолютно нічого складного. Якщо ви вмієте запікати курку, то і це блюдо подужаєте з легкістю. Соковите ароматне м’ясо виходить чарівним і практично тане в роті. Користуйтеся на здоров’я!
Час готування – 3 ч. 00 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Куряча тушка – 1 шт.
- Майонез – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Соус соєвий – 50 мл.
- Приправа для шашлику – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Олія – 20 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед, зберіть продукти. Обдайте курячу тушку і обговоріть паперовими рушниками.
Крок 2. Скориставшись ножем, розріжте курячу тушку на досить великі шматки, при бажанні видаливши шкурку. Складіть в об’ємну посудину.
Крок 3. З цибулини приберіть верхній шар і нарізати кільцями. Закиньте до м’яса.
Крок 4. Налийте соєвий соус і додайте щедру порцію майонезу.
Крок 5. Приправте спеціями для шашлику і сіллю. Є готові приправи. Але я купую на вагу, а після міксую, як мені подобається.
Крок 6. Ретельно перемішайте.
Крок 7. Миску затягніть харчовою плівкою і помістіть в холодильник не менше ніж на 2 години. Якщо залишите на ніч, взагалі буде ідеально!
Крок 8. Через вказаний час на деко викладіть мариновану курку разом з цибулею і залишками невпітался маринаду.
Крок 9. Залиште духовку розігріватися, поставте на температурному датчику 180 градусів. Запікайте шашлики 50 хвилин.
Крок 10. Рум’яні шашлики дістаньте з духовки, перекладіть на тарілку. Доповніть свіжими овочами і зеленню. Запрошуйте гостей і насолоджуйтеся соковитим м’ясом. Смачного!
Шашлик з курячих грудок на мангалі
Шашлик з курячих грудок на мангалі – м’ясна страва, приготоване за цим рецептом не залишить вас без позитивних емоцій! Соковита грудка виходить божественний і навіть в холодному вигляді не втрачає свою м’яку текстуру!
Час готування – 4 ч. 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 8
Інгредієнти:
- Грудки курячі – 4 шт.
- Кефір або кисле молоко – 500 мл.
- Сіль – за смаком.
- Спеції для курки – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Зберіть продукти згідно зі списком, вказаним в рецептурі. Зелень промийте проточною водою і обсушіть.
Крок 2. Курячі грудки обмийте під краном з водою і обсушити паперовими рушниками. Поріжте навпіл.
Крок 3. Перекладіть частини в об’ємну миску.
Крок 4. Додайте спеції для курки, посоліть. Викладіть улюблену зелень.
Крок 5. Залийте кефіром або кисле молоко. Масують рухами перемішайте. Затягніть харчовою плівкою і поставте в холодильник маринуватися мінімум на 4 години. Чим довше маринується курка, тим соковитіше вийде шашлик.
Крок 6. Розведіть багаття. Мариновані грудки насадити на шампури. Шампури викладіть на мангал.
Крок 7. Підрум’яньте з усіх боків, періодично перевертаючи. Час готування залежить від того, скільки часу маринувалося м’ясо.
Крок 8. Корисні шашлики подавайте з улюбленою зеленню і овочами. Соковите м’ясне блюдо виходить мега ніжним. Пригощайте рідних. Приємної насолоди!
Соковитий яловичий шашлик в духовці
Соковитий яловичий шашлик в духовці є чудове блюдо. Яловичина без перебільшення розсипається на волокна. Такий шашлик хочеться їсти без зупинки. Гості завжди залишаються під великим враженням. Ніжне м’ясо у великій компанії – це те, що потрібно!
Час готування – 2 ч. 10 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 3
Інгредієнти:
- Яловичина – 500 гр.
- Соєвий соус – 30 мл.
- Кефір – 100 мл.
- Свіжо молотий чорний перець – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте все, що потрібно для дивовижних шашликів в домашніх умовах.
Крок 2. Яловичину обмийте під краном і обсушити паперовими рушниками. Поріжте на рівні частини.
Крок 3. Складіть яловичину в ємність. Приправте сіллю і свіжомолотим чорним перцем. Залийте кефіром і соєвим соусом. Можна використовувати готові приправи. Розмішайте. Миску затягніть харчовою плівкою і помістіть в холодильник не менше ніж на годину. Якщо залишите на ніч, взагалі буде супер! Дерев’яні шампури замочіть у воді.
Крок 4. Поставте духовку розігріватися, встановивши на температурному датчику 180 градусів. Мариновані м’ясні шматочки насадити на вимочені шпажки і розкладіть їх на форму для запікання, щоб стікав сік. Вибирайте форму вище, щоб яловичина не торкалася дна.
Крок 5. Запікайте шашлики 50 хвилин, час від часу перевертаючи, щоб процес приготування відбувався рівномірно і шматочки красиво підрум’янилися з усіх боків.
Крок 6. Нарядне частування дістаньте з духовки, перекладіть на тарілку. Насолоджуйтесь соковитим рум’яним шашликом. Приємної насолоди!
Шашлик з яловичини на мангалі
Шашлик з яловичини на мангалі – версія для тих, хто визнає блюдо тільки на багатті. Духмяний шашлик, ніжна текстура м’яса, приємна компанія – ну що ще потрібно для гарного відпочинку? Ми часто збираємося з друзями, і це один з наших фаворитів. Спробуйте і ви, і в наших рядах додасться поціновувачів смачного шашлику!
Час готування – 3 ч. 50 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 3
Інгредієнти:
- Яловичина – 3 кг.
- Боржомі – 300 мл.
- Цибуля ріпчаста – 4 шт.
- Паприка – 1 ст.л.
- Базилік – 200 гр.
- Сіль – 1 ст.л.
- Перець чорний мелений – 1 ст.л.
- Олія – 50 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Яловичину обмийте в воді і обсушити паперовими рушниками. Поріжте досить крупно, перекладіть в об’ємну тару.
Крок 2. З цибулин приберіть верхній шар, і нашаткуйте півкільцями. Зелень базиліка обдайте під водою і дайте обсохнути, потім довільно наріжте.
Крок 3. Яловичину присмачити сіллю, паприкою і молотим перцем. Можна використовувати готові приправи для шашлику або купити на вагу, а після зміксувати, як подобається. Масують рухами перемішайте.
Крок 4. Цибуля і базилік перекладіть до яловичини.
Крок 5. Залийте мінеральною водою і присмачити олією без запаху, знову перемішайте.
Крок 6. Затягніть харчовою плівкою і поставте в холодильник маринуватися на 2-3 години. Чим довше, тим соковитіше вийде м’ясо.
Крок 7. Розведіть багаття. Маринований шашлик насадити на шампури.
Крок 8. Якщо шматочки цибулі і зелені залишилися на м’ясі, немає нічого страшного.
Крок 9. Прогорілі вугілля присипте сіллю.
Крок 10. Шампури викладіть на мангал і підрум’яньте з усіх боків, періодично перевертаючи, щоб всередині запечатати сік.
Крок 11. Час готування залежить від того, скільки часу маринувалося м’ясо і яку частину ви використовуєте.
Крок 12. Соковиті рум’яні шашлики доповніть на свій розсуд улюбленою зеленню і овочами. Запрошуйте до трапези рідних і близьких і насолоджуйтеся кулінарним шедевром. Приємної насолоди!
Домашній шашлик з індички в духовці
Домашній шашлик з індички в духовці – варіант для тих, хто дотримується правильне харчування. Щоб індичка залишалася соковитою, потрібно потрудитися, а цей рецепт із задоволенням допоможе вам. Яскраве збалансоване блюдо обов’язково вам сподобається. Нарядні шашлички особливо полюбляться дітям.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Філе індички – 600 гр.
- Картопля – 6 шт.
- Помідори – 5 шт.
- Часник – 4 зубчики.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Соєвий соус – 100 мл.
- Шампіньйони – 200 гр.
- Кабачки – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло вершкове – 100 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Індичку обдайте водою і обговоріть паперовими рушниками. Картоплю помийте під водою щіткою. З цибулин приберіть верхній шар. Помідори і кабачок обдайте під краном.
Крок 2. М’ясо індички розділіть на шматочки і складіть в об’ємну ємність.
Крок 3. Почищений часник наріжте ножем.
Крок 4. Вершкове масло розтопіть в мікрохвильовці. Сюди ж висипте сіль, мелений перець, улюблені спеції. Додайте рубаний часник і налийте соєвий соус. Розмішайте і приготованим маринадом залийте індичку. Гарненько перемішайте.
Крок 5. Поки маринується м’ясо, займіться овочами. Почищену цибулю нарізати кільцями. З шампіньйонів зніміть шкурку і приберіть ніжки. Ніжки можна використовувати для іншої страви. Кабачки поріжте кружечками.
Крок 6. Картоплю розріжте навпіл, а помідори на 4-8 частин в залежності від розміру. Дерев’яні шампури залийте водою хвилин на 30.
Крок 7. Залиште духовку розігріватися, поставте на температурному датчику 180 градусів. Мариновану індичку, чергуючи з овочами, насадити на вимочені шпажки і розкладіть їх на форму для запікання, щоб стікав сік. Вибирайте форму вище, щоб шматочки не торкалися дна.
Крок 8. Запікайте шашлики 30 хвилин, час від часу розгортаючи шпажки, щоб процес смаження відбувався рівномірно і шматочки красиво зарум’янилися з усіх боків.
Крок 9. Апетитні шашлики дістаньте з духовки, перекладіть на тарілку. Прикрасьте зеленню і овочами. Запрошуйте гостей і насолоджуйтеся смачним блюдом. Смачного!
Шашлик в маринаді з соєвим соусом
Шашлик в маринаді з соєвим соусом виходить неймовірно смачним. Соковите і ніжне м’ясо без зусиль відходить від кістки. У поєднанні зі свіжими овочами і зеленню – це просто шедевр. Немає необхідності розводити багаття. Все гранично просто і можна приготувати в духовці.
Час готування – 3 ч. 10 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 8
Інгредієнти:
- Курячі стегна – 8 шт.
- Майонез – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Соєвий соус – 70 мл.
- Сіль – за смаком.
- Приправа для шашлику – за смаком.
- Олія – 30 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Курячі стегна або інші частини обдайте під краном і обсушити паперовими рушниками. Складіть в об’ємну посудину.
Крок 2. З цибулини приберіть верхній шар і нарізати кільцями. Закиньте до м’яса.
Крок 3. Налийте соєвий соус і додайте щедру порцію майонезу.
Крок 4. Приправте спеціями для шашлику і сіллю. Використовуйте готові приправи або додайте розвісні в залежності від уподобань. Ретельно перемішайте. Миску затягніть харчовою плівкою і помістіть в холодильник не менше ніж на 2 години. Якщо залишите на ніч, взагалі буде добре.
Крок 5. Через вказаний час на змащений маслом деко викладіть мариновану курку разом з цибулею і залишками маринаду. Залиште духовку розігріватися, поставте на температурному датчику 180 градусів.
Крок 6. Запікайте шашлики 50 хвилин.
Крок 7. Рум’яну курку дістаньте з духовки. Запрошуйте гостей і насолоджуйтеся соковитим м’ясом. При бажанні доповніть свіжими овочами і зеленню. Смачного!
Шашлик з свинини в рукаві в домашніх умовах
Шашлик з свинини в рукаві в домашніх умовах виходить мега апетитним. Сочне м’ясо з великою кількістю цибулі подають окремо, а при необхідності доповнюють гарнірами. Рецепт зручний тим, що м’ясо не потребує постійного нагляду. Чарівний аромат страви заповнює всю кухню і вабить їдців до столу!
Час готування – 2 ч. 50 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 5
Інгредієнти:
- Свинина – 1 кг.
- Оцет столовий 9% – 3 ст.л.
- Цибуля ріпчаста – 4 шт.
- Цукор-пісок – 2 ст.л.
- Приправа для шашлику – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Свинину сполосніть під краном і обсушіть. Поріжте на частини, накрийте пакетом або харчовою плівкою і відбийте молотком. Так м’ясо швидше промаринується і збереже свою соковитість. Складіть в ємність.
Крок 2. З цибулин приберіть верхній шар, і нашаткуйте великими кільцями. Частина цибулевих кілець перекладіть до свинини. Приправте спеціями для шашлику, цукром і сіллю. Влийте оцет. Пам’ятайте руками. Миску затягніть харчовою плівкою і перемістіть в холод хоча б на 1 годину.
Крок 3. Що залишився цибуля складіть в рукав для запікання. Поставте духовку розігріватися, встановіть на температурному датчику 180 градусів.
Крок 4. Зверху цибулі розкладіть мариноване м’ясо, зав’яжіть пакет з двох сторін. У кількох місцях проколіть рукав виделкою. Запікайте м’ясо близько 1,5 годин. Час готування залежить від часу маринування м’яса, яке ви використовуєте.
Крок 5. Ароматне м’ясо з цибулею дістаньте з духовки, перекладіть на тарілку. Запрошуйте гостей і трапезувати з насолодою. Їжте і отримуйте задоволення!
Соковитий шашлик у фользі в духовці
Соковитий шашлик у фользі в духовці користується великою популярністю серед домашніх, якщо немає можливості виїхати на природу. Хочу сказати, що результат виходить нітрохи не гірше, ніж традиційне приготування на відкритому вогні. Соковито, вишукано і неймовірно смачно!
Час готування – 3 ч. 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 2
Інгредієнти:
- Свинина – 500 гр.
- Гірчиця – 1 ч.л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Соус томатний – 2 ч.л.
- Приправа для шашлику – 1 ч.л.
- Оливкова олія – 2 ст.л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте інгредієнти, як вимагає того рецептура.
Крок 2. Свинину обполосніть у воді і просушіть серветками. Поріжте рівними шматочками, перекладіть в об’ємну миску.
Крок 3. З цибулини приберіть верхній шар, і нашаткуйте кільцями. Цибулю перекладіть до свинини.
Крок 4. Приправте сіллю і приправою для шашлику. Можна використовувати готові спеції для шашлику або купити на вагу і зміксувати, як подобається.
Крок 5. Додайте томатний соус і гірчицю. Полийте маслом.
Крок 6. Масують рухами перемішайте. Миску закрийте пакетом або затягніть стрейч-плівкою і помістіть в холод маринувати приблизно на 2 години. Якщо залишите маринуватися на ніч, вийде набагато соковитіше.
Крок 7. Через вказаний час на застелений фольгою деко викладіть мариноване м’ясо. Закрийте верх фольгою. Поставте духовку розігріватися, встановіть на температурному датчику 200 градусів.
Крок 8. Запікайте соковиті шашлики 35 хвилин.
Крок 9. Рум’яне м’ясо дістаньте з духовки. Перекладіть на тарілку. Запрошуйте гостей і насолоджуйтеся соковитим м’ясом. Смачного!