Що приготувати з молока, яєць і борошна — це питання, яке не повинно виникати. Набір продуктів просто ідеальний, і скільки всього можна приготувати, тут просто не перелічити. Все в ваших руках. Тут зібрані ідеальні, на мій погляд, варіанти. З стовідсотковою впевненістю заявляю, що кожен знайде свій спосіб з розумом використовувати доступні інгредієнти.
Домашнє печиво з молока, яєць і борошна
Домашнє печиво з молока, яєць і борошна виглядає дуже апетитно і святково. Якщо ви любите кураб’є, ця домашня солодкість стовідсотково приведе вас в захват. Рецепт не обтяжить вас своєю складністю. Все легко і просто. Готуйте, пригощайте рідних і кличте друзів до чаю. Це неймовірно смачно!
Час готування – 45 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Молоко – 50 мл.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Сіль – щіпка.
- Масло вершкове – 90 гр.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Ванілін – 2 гр.
- Джем – 2 ст.л.
- Цукрова пудра – для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Велике яйце витягніть з холодильника, ополосніть під водою і просушіть кухонним рушником. Зігріте яйце стукніть об плоску поверхню. Вміст вилийте в глибоку ємність. Насипте сіль, ванілін і цукор.
Крок 2. Збийте міксером до стану однорідності.
Крок 3. Додайте м’яке вершкове масло.
Крок 4. Розмішайте міксером.
Крок 5. Влийте підігріте молоко.
Крок 6. Перемішайте міксером.
Крок 7. Насипте розпушувач і просіяне борошно.
Крок 8. Замісити м’яке тісто. Покладіть в пакет і приберіть в холод на 20-25 хвилин.
Крок 9. Відпочиле тісто розкачайте в пласт товщиною 5-7 міліметрів. Розкатане тісто розділіть на прямокутники.
Крок 10. Прямокутники складіть навпіл. Вийде трикутник. Захистіть трикутник так, щоб вийшла квітка, як у мене на фото. Так зробите з усім тістом.
Крок 11. Візьміть улюблений джем.
Крок 12. Квіти з тіста перенесіть на деко, застелений пергаментом. Центр кожної квітки начиніть джемом.
Крок 13. З цього тіста у мене виходить два дека печива. Дека поставте в розігріту духовку. Випікайте 15 хвилин при 180 градусах.
Крок 14. Гаряче печиво остудити. Присипте цукровою пудрою. Ставте чайник, заварюйте чай або каву. Пригощайте рідних. Їжте із задоволенням! Смачного!
Кекси на молоці в домашніх умовах
Кекси на молоці в домашніх умовах зможе втілити в життя навіть недосвідчений кулінар. Все, що від вас вимагається, це з’єднати доступні інгредієнти. А далі справа за малим. Випічка виходить настільки ніжною, що просто не передати словами. Відмінний десерт для дружнього чаювання.
Час готування – 55 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 2 ст.
- Молоко – 1 ст.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Цукор-пісок – 1 ст.
- Сода харчова – 1 ч.л.
- Оцет столовий 9% – 1 ст.л.
- Олія – 3 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Великі яйця витягніть з холодильника, обполосніть під водою і просушіть кухонним рушником. Зігріті яйця стукніть об плоску поверхню. Вміст вилийте в глибоку ємність. Висипте цукор.
Крок 2. Озброївшись міксером, з’єднайте продукти до однорідного стану.
Крок 3. Молоко трохи підігрійте.
Крок 4. До яєчної субстанції налийте підігріте молоко.
Крок 5. До рідкого тіста влийте рафіновану олію.
Крок 6. Для зручності кількість відміряйте ложками.
Крок 7. Змішайте масу електричним приладом.
Крок 8. Висипте просіяне борошно.
Крок 9. Насипте харчову соду і влийте столовий оцет. Маса почне пінитися.
Крок 10. З’єднайте тісто, включивши прилад на середню швидкість.
Крок 11. Бісквітне тісто покриється бульбашками. Силіконові формочки заповніть повітряним тістом. Розігрійте духову шафу, включіть температурний перемикач на 180 градусів. Випікайте 45 хвилин. Кекси проткніть зубочисткою. Якщо зубочистка буде сухою, кекси готові.
Крок 12. Запашну випічку залиште до повного охолодження. Присипте декоративною посипкою. Ставте чайник, заварюйте чай або каву. Пригощайте близьких. Насолоджуйтесь домашньою випічкою! Приємної насолоди!
Панкейкі з молока з яйцями на сковороді
Панкейкі на молоці з яйцями на сковороді – зручний спосіб смачно поснідати великою родиною. Повітряна випічка подобається всім від малого до великого. Не знаю жодної людини, який би відмовився від найніжніших панкейк. Кількість цукру можна відрегулювати за своїми уподобаннями. Не всі люблять солодке. Панкейкі можна подати з червоною рибою або ікрою, доповнити вершковим або сиром. Ну, хто відмовиться від такого сніданку або перекусу?
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 400 гр.
- Молоко – 450 мл.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Олія – 2 ст.л.
- Розпушувач – 2 ч.л.
- Ванільний цукор – 1 пакетик.
Процес приготування:
Крок 1. На столі зберіть всі складові для чудової випічки. 400 грамів борошна просійте в глибоку ємність.
Крок 2. Великі яйця витягніть з холодильника, обполосніть під водою і просушіть кухонним рушником. Зігріті яйця стукніть об плоску поверхню. Вміст вилийте в глибоку ємність. Всипте сіль, ванільний цукор і цукор. Занурювальним блендером з’єднайте в однорідну масу.
Крок 3. Влийте підігріте молоко і інтенсивними рухами електроприладу збовтайте до стану однорідності.
Крок 4. Вилийте олію без запаху. І ще раз пробийте блендером.
Крок 5. Просіяне борошно пересипте в ємність, всипте розпушувач.
Крок 6. Частинами введіть рідкі інгредієнти. Пробийте блендером.
Крок 7. Долийте залишилися рідкі інгредієнти і інтенсивними рухами електроприладу з’єднайте до стану однорідності.
Крок 8. Сковорідку прогрійте на помірному вогні. Налийте ополоник тіста і розподіліть по центру. Зменшіть нагрів і смажте до рум’яності.
Крок 9. Потім переверніть на другу сторону і доведіть до готовності ще пару хвилин.
Крок 10. Підсмажте всі панкейкі і складіть на тарілку.
Крок 11. Подавайте з улюбленими наповнювачами до чаю або ароматної кави. Насолоджуйтесь повітряною випічкою! Приємної насолоди!
Оладки на молоці без дріжджів
Оладки на молоці без дріжджів виходять нічим не гірше ніж дріжджові. У кожного, звичайно, свій фаворит. І я не проти дріжджових оладок, але цей рецепт значно простіше, а за смаком не поступається своїм аналогам. Оладки – класний варіант для сніданку, перекусу або сімейного чаювання.
Час готування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Молоко – 200 мл.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Цукор-пісок – 40 гр.
- Сіль – за смаком.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Масло вершкове – 25 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Яйце витягніть з холодильника, ополосніть під водою і просушіть кухонним рушником. Зігріте яйце стукніть об плоску поверхню. Вміст вилийте в глибоку ємність. Всипте сіль і цукор. Інтенсивними рухами вінчика збовтайте до стану однорідності.
Крок 2. Трохи підігрійте молоко і поступово вилийте до яєчної маси.
Крок 3. Вершкове масло нагрійте в мікрохвильовій печі імпульсами по 10-15 секунд або на водяній бані. Перелийте в тісто і розмішайте. Можна використовувати і соняшникову олію, але з вершковим виходить набагато ароматніше.
Крок 4. Насипте просіяне борошно і розпушувач. З’єднайте інтенсивними рухами вінчика.
Крок 5. Сковорідку прогрійте на сильному вогні. Викладіть ложкою тісто на відстані один від одного. Зменшіть нагрів і смажте до рум’яності з двох сторін.
Крок 6. Посмажте всі оладки і складіть на тарілку. Подавайте з улюбленими наповнювачами.
Крок 7. Заварюйте чай або ароматну каву. Насолоджуйтесь ніжним ласощами. Смачного!
Коржі з молока, яєць і борошна на сковороді
Коржі з молока, яєць і борошна на сковороді виходять чудовими. Якщо ви любите сир, це ваш варіант. Хоча, якщо прибрати з рецептури сир, теж буде дуже смачно. Рецепт дуже мене виручає, коли вдома закінчуються хлібні вироби, а йти в магазин не хочеться.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 8
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 600 гр.
- Молоко – 400 мл.
- Сир твердий – 50 гр.
- Розпушувач – 10 гр.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Цукор-пісок – 1 ч.л.
- Сіль – 1 ч.л.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Твердий сир перетріть в стружку за допомогою терки.
Крок 2. 400 мілілітрів молока трохи підігрійте зручним для вас способом. Всипте цукор.
Крок 3. Слідом всипте сіль.
Крок 4. Велике яйце дістаньте з холодильника, обполосніть під водою і просушіть кухонним рушником. Яйце стукніть про плоску поверхню. Вміст вилийте до молока.
Крок 5. Озбройтеся вінчиком.
Крок 6. Інтенсивними рухами вінчика збовтайте все до однорідного стану.
Крок 7. Насипте розпушувач.
Крок 8. Змішайте вінчиком.
Крок 9. Маса вийде однорідною.
Крок 10. Сирну стружку пересипте до рідких інгредієнтів.
Крок 11. Частинами введіть просіяне борошно.
Крок 12. Вимісити руками до тих пір, поки це можливо.
Крок 13. Вручну замісіть м’яке тісто.
Крок 14. Тісто перемістіть на силіконовий килимок, припилений борошном.
Крок 15. Інтенсивними рухами замішайте еластичне тісто.
Крок 16. Тепер тісто має полежати.
Крок 17. Накрийте його плівкою або пакетом і залиште відлежатися хвилин на 15.
Крок 18. Відпочиле тісто розділіть на грудочки.
Крок 19. Кожну грудочку сформуйте долонями в коржик.
Крок 20. Можна скористатися качалкою і розкачати.
Крок 21. Сковороду прогрійте на сильному вогні. Змастіть дно олією. Складіть тісто на відстані один від одного. Накрийте кришкою і підрум’яньте.
Крок 22. Потім переверніть на другу сторону і доведіть до готовності ще пару хвилин.
Крок 23. Тарілку застеліть паперовими рушниками і складіть коржі, щоб позбутися від надлишків жиру.
Крок 24. Перемістіть вироби на тарілку. Заварюйте чай або ароматну каву. Пригощайтеся дивовижним стравою. Приємної насолоди!
Мафіни на молоці в духовці
Мафіни на молоці в духовці – ніжний десерт, який готується швидко, виходить мега апетитним і його не соромно подати непроханим гостям. Рецепт максимально простий. Раз, два, і готово! Якщо не хочеться довго чаклувати, щоб пригостити улюблених людей смачними ласощами, записуйте рецепт і біжіть на кухню перевіряти наявність інгредієнтів!
Час готування – 45 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 5
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Молоко – 240 мл.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Цукор коричневий – 100 гр.
- Сіль – щіпка.
- Масло вершкове – 120 гр.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Посипка для випічки – за смаком.
- Шоколадні краплі – за смаком.
- Цукрова пудра – для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Великі яйця дістаньте з холодильника, обполосніть під водою і просушіть кухонним рушником. Зігріті яйця стукніть об плоску поверхню. Вміст вилийте в велику чашку. Висипте цукор. У мене цукор коричневий. Озброївшись вінчиком, з’єднайте продукти до однорідного стану.
Крок 2. Молоко трохи підігрійте і вилийте до яєчної субстанції. Розтоплене вершкове масло додайте до рідких інгредієнтів. Збовтайте вінчиком.
Крок 3. За допомогою кружечки-сита просійте борошно, сіль і розпушувач. Змішайте масу.
Крок 4. Бісквітним тістом заповніть силіконові формочки. Формочки поставте на деко.
Крок 5. Присипте шоколадними краплями і посипкою для випічки.
Крок 6. Розігрійте духову шафу, включіть температурний перемикач на 180 градусів. Випікайте 25 хвилин. Мафіни проткніть зубочисткою. Якщо зубочистка буде сухою, кекси готові.
Крок 7. Запашну випічку присипте цукровою пудрою.
Крок 8. Мафіни дістаньте з формочок і перемістіть на тарілку.
Крок 9. Ставте чайник, заварюйте чай або каву. Пригощайте рідних. Насолоджуйтесь ароматною випічкою! Приємної насолоди!
Українські булочки на молоці з цукром
Українські булочки на молоці з цукром – ну цей шедевр знають всі! Як же це смачно! Свіжі і м’які булочки зі склянкою молока – смак дитинства. Булочки виходять дуже апетитними, а зовнішній вигляд заворожує своєю красою. Я знаю толк в булках, і ці плюшки займають перше місце серед моїх фаворитів.
Час готування – 2 ч. 00 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
Для опари:
- Молоко – 250 мл.
- Цукор-пісок – 1 ст.л.
- Борошно пшеничне – 3 ст.л.
- Дріжджі пресовані – 30 гр.
Для тіста:
- Яйця курячі – 2 шт.
- Цукор-пісок – 2 ст.л.
- Сіль – щіпка.
- Масло вершкове – 80 гр.
- Борошно пшеничне – 400 гр.
- Цукор-пісок – для посипання.
Процес приготування:
Крок 1. Молоко підігрійте і вилийте в глибоку чашку. Додайте дріжджі. Розмішайте. Всипте цукор.
Крок 2. Просійте борошно і розмішайте вінчиком.
Крок 3. Прикрийте плівкою і відставте в сторону на 15 хвилин. Дріжджі почнуть працювати.
Крок 4. Великі яйця дістаньте з холодильника, ополосніть під водою і просушіть кухонним рушником. Зігріті яйця стукніть об плоску поверхню. Вміст вилийте в глибоку ємність. Висипте цукор і сіль. Додайте м’яке вершкове масло.
Крок 5. Озброївшись вінчиком, з’єднайте продукти до однорідного стану. Введіть опару, яка підійшла і розмішайте вінчиком.
Крок 6. Висипте просіяне борошно. Перемішайте вінчиком, наскільки це можливо.
Крок 7. Вимісити м’яке тісто вручну.
Крок 8. Накрийте плівкою і поставте підходити приблизно на 1 годину. Тісто збільшиться в кілька разів.
Крок 9. Тісто, яке підійшло розділіть на колобочки.
Крок 10. З кожного колобка сформуйте коржі долонями. Присипте цукром. Скрутіть рулетом. Кінці з’єднайте.
Крок 11. Потім розріжте вздовж, але не до кінця. Роз’єднайте тісто, щоб вийшли трояндочки, як на фото. Заготовки розкладіть на відстані один від одного на деку або в формі для запікання. Залиште підходити під чистим кухонним рушником, поки буде грітися духовка.
Крок 12. Випікайте плюшки 25 хвилин при температурі 190 градусів. Ароматну випічку витягніть з форми і остудити.
Крок 13. Булочки подавайте з чаєм або молоком.
Крок 14. Насолоджуйтесь домашньою випічкою! Приємної насолоди!
Булочки з цукром на молочному тісті
Булочки з цукром на молочному тісті – чудове частування, яке не залишиться без уваги. Ніжне м’яке тісто, хрустка цукрова корочка – це мрія будь-якого цінителя булок! Процес приготування досить простий, а результат вище усіляких похвал. Апетитні булочки дуже подобаються маленьким діткам. Печиво, і пригощайте своїх малюків!
Час готування – 2 ч. 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 9
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 700-800 гр.
- Молоко – 500 мл.
- Яєчні жовтки – 3 шт.
- Цукор-пісок – 4 ст.л.
- Сіль – 1 ч.л.
- Дріжджі сухі – 12 гр.
- Олія – 8 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. У чашку висипте просіяне борошно, сіль і сухі дріжджі.
Крок 2. Всипте цукор.
Крок 3. Розмішайте ложкою.
Крок 4. Молоко підігрійте і вилийте до сухих продуктів. Розмішайте.
Крок 5. Додайте два яєчних жовтка або 1 яйце. Почніть замішувати тісто.
Крок 6. Влийте олію.
Крок 7. Вимісити м’яке тісто вручну.
Крок 8. Накрийте кришкою і поставте підходити приблизно на 1 годину.
Крок 9. Тісто збільшиться в обсязі.
Крок 10. Тісто, яке підійшло перекладіть на припилену борошном робочу поверхню.
Крок 11. Сформуйте ковбаску.
Крок 12. Розділіть її на частини і з кожної частини скачайте ковбаску.
Крок 13. Зробіть петельку.
Крок 14. Простягніть кінець через петельку.
Крок 15. Повинні вийти такі кренделі, як у мене.
Крок 16. Деко застеліть пергаментом. Заготовки розкладіть на відстані один від одного. Залиште підходити під чистим кухонним рушником, поки буде грітися духовка.
Крок 17. Жовток розбовтайте силіконовим пензликом.
Крок 18. Верхівки булочок промажте жовтком.
Крок 19. Зверху присипте цукром.
Крок 20. Випікайте плюшки 40 хвилин при температурі 180 градусів. Ароматну випічку витягніть з духовки і остудити. Булочки подавайте з чаєм або молоком. Їжте із задоволенням! Приємної насолоди!
Бісквіт на гарячому молоці
Бісквіт на гарячому молоці виходить соковитим і незвичайно ніжним. Божественно смачний пиріг готується без праці і вмить зникає зі столу. Домашня випічка підкорить будь-якого ласуна. Чарівний десерт можна подавати як самостійне частування або просочити улюбленим кремом і перетворити в божественний торт.
Час готування – 45 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 8
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 160 гр.
- Молоко – 120 мл.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Цукор-пісок – 160 гр.
- Сіль – щіпка.
- Масло вершкове – 60 гр.
- Розпушувач – 7 гр.
- Ванілін – 2 гр.
Процес приготування:
Крок 1. На столі зберіть всі складові для шикарного бісквіта.
Крок 2. У глибоку чашку просійте борошно і розпушувач.
Крок 3. Великі яйця дістаньте з холодильника, ополосніть під водою і просушіть кухонним рушником. Зігріті яйця стукніть об плоску поверхню. Вміст вилийте в глибоку ємність. Висипте цукор, сіль і ванілін. Озброївшись міксером, з’єднайте продукти до однорідного стану. Поступово введіть сухі інгредієнти і розмішайте електроприладом.
Крок 4. Молоко вилийте в вогнетривку ємність, додайте вершкове масло і підігрійте на середньому вогні.
Крок 5. Масло в гарячому молоці швидко розтане. Вершкову масу влийте в тісто і об’єднайте міксером.
Крок 6. Силіконову форму наповніть тістом. Розігрійте духову шафу, включіть температурний перемикач на 180 градусів. Випікайте 35 хвилин.
Крок 7. Пиріг проткніть зубочисткою. Якщо зубочистка буде сухою, випічка готова.
Крок 8. Ніжний бісквіт остудити. Перекладіть на тарілку для подачі. Ставте чайник, заварюйте чай або каву. Пригощайте близьких. Насолоджуйтесь домашньою випічкою! Приємної насолоди!