Що можна приготувати солодкого – 9 швидких і смачних рецептів в домашніх умовах

Що можна приготувати солодкого швидко і смачно? Якщо вас хвилює це питання, то обов’язково беріть на замітку нашу кулінарну добірку з дев’яти рецептів в домашніх умовах. Тут ви знайдете варіанти класичних десертів, а також цікавих частувань, які приємно здивують. Використовуйте готові ідеї для ваших свят або домашніх посиденьок.

Торт Наполеон без випічки з печива вушка

Торт Наполеон без випічки з печива вушка – швидкий і нескладний спосіб приготування улюбленого багатьма десерту. На його приготування ви не витратите багато часу і сил. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковим описом процесу.

Час готування – 4 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Печиво вушка – 0,8 кг.
  • Молоко – 1 л.
  • Цукор – 125 гр.
  • Цукор ванільний – 1 пакетик.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Борошно – 6 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Курячі яйця розбиваємо в глибоку миску. Сюди ж відправляємо два види цукру.

Крок 2. Збиваємо продукти до утворення пишної піни і розчинення сухого інгредієнта.

Крок 3. У яєчну суміш просіюємо борошно.

Крок 4. Збиваємо масу до зникнення грудочок.

Крок 5. Переливаємо отриману суміш в каструлю.

Крок 6. Вливаємо сюди літр молока. Нагріваємо на плиті і постійно помішуємо до загустіння.

Крок 7. Готовий крем прибираємо з плити і даємо йому охолонути.

Крок 8. У остиглий крем кладемо вершкове масло, яке попередньо нагріваємо до кімнатної температури.

Крок 9. Знову збиваємо крем блендером.

Крок 10. Тепер приступаємо до збірки торта. Для цього беремо плоску тарілку і сервірувальний кільце.

Крок 11. Відміряємо потрібну кількість печива вушка.

Крок 12. Печиво обвалюємо в кремі.

Крок 13. Щільно укладаємо печиво на тарілку рівним шаром.

Крок 14. Все печиво укладаємо в шаховому порядку.

Крок 15. Верхній шар рясно промазуємо кремом.

Крок 16. Прибираємо сервірувальне кільце.

Крок 17. Посипаємо поверхню торта подрібненим печивом. Прибираємо в холодильник на 3-4 години.

Крок 18. Торт Наполеон без випічки з печива вушка готовий. Нарізайте порційними шматками і подавайте до столу!

Кекс в мікрохвильовці в чашці за 5 хвилин

Кекс в мікрохвильовці в чашці за 5 хвилин – оригінальна ідея, за допомогою якої ви легко і швидко порадуєте себе смачним десертом. Таке частування можна подавати до чаю або є просто так. Для приготування апетитного кексу використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.

Час готування – 10 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Борошно – 4 ст.л.
  • Цукор – 3 ст.л.
  • Молоко – 3 ст.л.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Какао – 2 ст.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Розпушувач – 0,5 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо інгредієнти в потрібній кількості.

Крок 2. У глибоку миску вливаємо молоко і розбиваємо куряче яйце. Додаємо олія і дрібку солі.

Крок 3. Сюди ж відправляємо вказану кількість цукру. Збиваємо вінчиком до однорідного стану.

Крок 4. Змішуємо просіяне борошно, какао і розпушувач. Всипаємо суху масу в яєчну.

Крок 5. Вимішуємо тісто до однорідності.

Крок 6. Трохи обмазуємо кружечки маслом. Вливаємо в них готове тісто. Відправляємо частування на 5 хвилин в мікрохвильовку. Готуємо на високій потужності.

Крок 7. Кекс в мікрохвильовці в чашці за 5 хвилин готовий. Подавайте до столу і угощайтесь!

Класична шарлотка з яблуками в духовці

Класична шарлотка з яблуками в духовці виходить неймовірно ніжною, соковитою і ароматною. Ідеальне рішення для вашого сімейного чаювання або святкового столу. Обов’язково спробуйте приготувати таке частування по нашому перевіреному рецепту з покроковим описом процесу.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Яблуко – 4 шт.
  • Борошно – 1 ст.
  • Цукор – 1 ст.
  • Яйце – 4 шт.
  • Сік лимонний – 3 краплі.
  • Масло вершкове – для випікання.

Процес приготування:

Крок 1. Відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки збиваємо з цукром до утворення пишної піни. Також стежимо, щоб сухий інгредієнт повністю розчинився.

Крок 2. З’єднуємо білки з лимонним соком. Збиваємо їх міксером до появи стійких піків.

Крок 3. Збиті білки з’єднуємо з жовтками. Акуратно перемішуємо лопаткою.

Крок 4. У цю ж масу просіюємо борошно. Вимішуємо лопаткою заготівлю до зникнення борошняних грудочок.

Крок 5. Промиваємо яблука, некрупно нарізаємо їх і викладаємо в форму для випікання, попередньо обмазану вершковим маслом.

Крок 6. Заливаємо яблука рідкуватим тістом. Відправляємо частування в розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин.

Крок 7. Апетитна класична шарлотка з яблуками в духовці готова. Подавайте до столу!

Яблучний зефір в домашніх умовах

Яблучний зефір в домашніх умовах – це дуже смачне ласощі, яке нескладно приготувати своїми руками. Якщо ви хочете порадувати себе апетитним і натуральним десертом, то обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт. Обіцяємо, що ніхто не залишиться байдужим.

Час готування – 2 дні

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 50 шт.

Інгредієнти:

  • Яблуко зелене – 5 шт.
  • Білок яєчний – 1 шт.
  • Цукор – 200 гр.
  • Пудра цукрова – 2 ст.л.
  • Цукор ванільний – пакетик.

Для сиропу:

  • Вода – 100 мл.
  • Агар-агар – 8 гр.
  • Цукор – 300 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо зелені яблука, очищаємо їх від шкірки. Розрізаємо на половинки і видаляємо серцевину.

Крок 2. Половинки яблука кладемо в форму для випікання. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.

Крок 3. Далі запечені яблука подрібнюємо блендером до стану пюре.

Крок 4. Відміряємо 250 гр пюре ( стільки потрібно для приготування зефіру ). Кладемо сюди ванільний цукор і звичайний. Ретельно перемішуємо до розчинення сухих продуктів. Остуджуємо і прибираємо в холодильник на 1-2 години.

Крок 5. Далі агар-агар замочуємо водою. Перемішуємо і даємо розбухнути.

Крок 6. У охолоджене яблучне пюре додаємо яєчний білок. Збиваємо по пишній маси.

Крок 7. Підготовлений агар-агар ставимо на плиту. Нагріваємо і доповнюємо цукром. Перемішуємо суміш і доводимо до кипіння.

Крок 8. Заварюємо сироп на помірному вогні до температури 110 градусів. Готуємо до в’язкості.

Крок 9. Гарячий сироп з агар-агаром тонким струменем вливаємо в пишну масу. Збиваємо міксером близько 5 хвилин.

Крок 10. За допомогою кондитерського мішка формуємо зефір. Викладаємо заготовки на деко з пергаментом.

Крок 11. Ми залишаємо заготовки підсихати 1-2 дня, після посипаємо цукровою пудрою.

Крок 12. Яблучний зефір в домашніх умовах готовий. Можна пробувати!

Тістечко картопля в домашніх умовах

Тістечко картопля в домашніх умовах – знайомий багатьом з дитинства десерт. Приготувати його самостійно зможе кожен. Для цього беріть на замітку наш покроковий кулінарний рецепт з фотографіями. Готове частування можна подавати до чаю або є просто так!

Час готування – 4 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 28 шт.

Інгредієнти:

  • Печиво пісочне – 0,5 кг.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Молоко згущене – 400 гр.
  • Шоколад темний – 100 гр.
  • Какао-порошок – 20 гр.
  • Цукати – 50 гр.
  • Пудра цукрова – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Пісочне печиво розламуємо на шматки і викладаємо в чашу блендера.

Крок 2. Подрібнюємо продукт до стану дрібної крихти.

Крок 3. Кубики вершкового масла розтоплюємо на водяній бані.

Крок 4. У масло всипаємо одну частину подрібненого печива і какао. Добре перемішуємо.

Крок 5. На водяній бані розтоплюємо темний шоколад.

Крок 6. Переливаємо розтоплений шоколад в другу частину подрібненого печива.

Крок 7. Сюди ж додаємо згущене молоко. Ретельне перемішуємо заготівлю.

Крок 8. Викладаємо в цю масу другу частину печива з какао і маслом.

Крок 9. Ретельно вимішуємо до однорідності.

Крок 10. Дрібно нарізаємо цукати.

Крок 11. Викладаємо цукати в підготовлену масу. перемішуємо

Крок 12. Далі з тіста ліпимо тістечка. Можна надавати їм різні форми.

Крок 13. Отримані заготовки відправляємо застигати в холодильник на 3-4 години.

Крок 14. Тістечко картопля в домашніх умовах готове. Посипайте цукровою пудрою і угощайтесь!

Домашнє вівсяне печиво

Домашнє вівсяне печиво – апетитне ласощі, яке нікого не залишить байдужим. Приготувати корисне і смачне печиво в домашніх умовах дуже просто. Використовуйте для цього наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 12 шт.

Інгредієнти:

  • Пластівці вівсяні – 1 ст.
  • Борошно пшеничне – 1 ст.
  • Висівки – 1 ст.л.
  • Цукор коричневий – 100 гр.
  • Олія – 100 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Сода – 1 щіпка.
  • Сік лимонний – для тушкування соди.

Процес приготування:

Крок 1. З’єднуємо вівсяні пластівці з борошном і подрібненими висівками.

Крок 2. Сюди ж відправляємо цукор, сіль, олія і соду, гашену лимонним соком.

Крок 3. Ретельно і довго вимішуємо продукти до отримання щільного тіста.

Крок 4. Ліпимо із заготівлі акуратну ковбаску. Її розрізаємо на рівні по товщині шматочки.

Крок 5. З кожного шматочка ліпимо акуратне печиво.

Крок 6.  Деко застилаємо пергаментом.

Крок 7. На пергамент кладемо заготовки. Випікаємо їх 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 8. Домашнє вівсяне печиво готове. Можна пригощатися!

Хрусткий хмиз класичний

Хрусткий хмиз класичний – просте і смачне частування для вашого сніданку, перекусу або чаювання. На приготування ви не витратите багато часу. Для цього скористайтеся перевіреним покроковим рецептом з нашої кулінарної добірки. Порадуйте себе і близьких!

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 18 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно – 170 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Горілка – 1 ст.л.
  • Олія – для обсмажування.

Процес приготування:

Крок 1. Одне ціле яйце і два жовтки збиваємо вінчиком разом з горілкою.

Крок 2. Сюди ж просіюємо борошно. Ретельно замішуємо тісто до утворення щільного однорідного кома. Прикриваємо заготівлю серветкою і залишаємо на 30 хвилин.

Крок 3. Готовий комок розкочуємо в дуже тонкий гладкий шар.

Крок 4. Нарізаємо тонкий пласт на акуратні ромбики.

Крок 5. Робимо надріз посередині кожного ромбика. Через надріз прокручуємо одну сторону ромба, формуючи хмиз.

Крок 6. Далі обсмажуємо заготовки в сковороді з олією до яскравого рум’янцю.

Крок 7. Хрусткий хмиз за класичним рецептом готовий. Подавайте до столу і угощайтесь!

Шоколадна ковбаса з печива і какао

Шоколадна ковбаса з печива і какао – простий і смачний рецепт, знайомий багатьом з дитинства. Щоб його приготувати, вам знадобиться зовсім небагато продуктів. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт з фотографіями. Побалуйте себе і близьких яскравим десертом.

Час готування – 4 години

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Печиво пісочне – 200 гр.
  • Какао-порошок – 3 ст.л.
  • Молоко – 30 мл.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор – 5 ст.л.
  • Горіхи – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Половину печива перемелюємо в блендері, іншу частину дрібно кришимо руками.

Крок 2. Вершкове масло кладемо в сотейник разом з цукром. Нагріваємо, розтоплюємо і постійно вимішуємо. Вимикаємо вогонь, коли сухий інгредієнт повністю розчиниться.

Крок 3. В отриману суміш викладаємо какао.

Крок 4. Вливаємо молоко кімнатної температури і вимішуємо все до однорідності.

Крок 5. Шоколадну суміш виливаємо до печінки. Доповнюємо масу подрібненими горіхами за смаком.

Крок 6. Ретельно вимішуємо заготівлю до рівномірного розподілу всіх складових.

Крок 7. Викладаємо масу на харчову плівку. Звертаємо всі в щільний рулет. Відправляємо в холодильник до повного застигання.

Крок 8. Шоколадна ковбаса з печива і какао готова. Нарізайте і угощайтесь!

Нутелла в домашніх умовах

Нутелла в домашніх умовах – яскраве ласощі, яке кожен може приготувати своїми руками. Для цього дотримуйтесь простим кроків з нашого покрокового кулінарного рецепта. Побалуйте себе і близьких. Готовий продукт можна додавати в млинці, оладки або є просто так.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 16

Інгредієнти:

  • Шоколад темний / молочний – 100 гр.
  • Фундук – 70 гр.
  • Молоко згущене – 280 гр.
  • Масло вершкове – 70 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо потрібну кількість фундука і кладемо його в форму для випікання.

Крок 2. Підсушуємо в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 5-7 хвилин.

Крок 3. Після фундук остуджуємо і очищаємо від лушпиння.

Крок 4. Подрібнюємо горіхи в блендері.

Крок 5. Перемелюємо тривало, поки не отримаємо дуже дрібну крихту.

Крок 6. Сухі крихти горіха поступово почнуть зволожуватися за рахунок виділення масла. Необхідно отримати розсипчасту масу, схожу на халву.

Крок 7. Шматочки шоколаду відправляємо на водяну баню.

Крок 8. Розтоплюємо шоколад до однорідної маси.

Крок 9. Опускаємо в гарячий шоколад шматок вершкового масла, швидко перемішуємо до його розплавлення.

Крок 10. Сюди ж вливаємо згущене молоко.

Крок 11. Перемішуємо до однорідності.

Крок 12. Додаємо в масу горіхову крихту. Знову перемішуємо.

Крок 13. Переливаємо масу в потрібний посуд, остуджуємо і ставимо застигати в холодильник.

Крок 14. Нутелла в домашніх умовах готова. Можна пробувати!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал