Самса з листкового тіста – 10 рецептів у духовці з покроковими фото

0ca1af90604c78655169aff534240191

Самса є пиріжками з прісного або листкового тіста. Як начинка традиційно виступає рубану цибулю з м’ясом, але є й інші варіанти, наприклад, з куркою або сиром. Ця випічка характерна для національної кухні Узбекистану та Таджикистану. Воно дуже смачне ароматне та нескладне у приготуванні, тому їм сміливо можна порадувати себе та рідних.

Самса з готового листкового тіста з фаршем та цибулею в духовці

До фаршу додається дрібно нарізана цибуля, сіль, перець і добре перемішується. Листкове тісто розкочуємоться і розрізається на квадрати. Кожен кладеться начинка і все защипується квадратом або трикутником. Самса змащується яйцем та запікається протягом 30-40 хвилин.

7631be5acb88ad88acf28b0f6733de78

Самса з листкового тіста з куркою в духовці

До дрібно нарізаного курячого філе додається цибуля, сіль, чорний мелений перець і все добре перемішується. Від листкового тіста відрізаються шматочки, кожен із яких розтягується, туди кладеться начинка і все скріплюється трикутником. Самса змащується яйцем і запікається.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порції – 6.

Складові:

  • Тісто листкове – 500 гр.
  • Філе куряче – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 15 шт.
  • Сіль – 1,5 ч.л.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Куряче яйце – 1 шт.
  • Кунжут – 1,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче філе ретельно промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і дрібно рубаємо. Цибулю очищаємо від лушпиння і так само дрібно нарізаємо.

26289d1136440d7122001bb98ef1f660

Крок 2. Змішуємо цибулю з куркою, додаємо до них сіль, чорний мелений перець і ретельно перемішуємо.

838bdab7788a879e1af3705c6b41c356

Крок 3. Від листкового тіста відрізаємо шматочок потрібного розміру та розтягуємо його пальцями до потрібного розміру.

970492642fdee9aad3ab6888d196d650

Крок 4. У центр кладемо начинку з курки і щільно защипуємо краї. Самса має вийти у вигляді конвертика.

31c3c640c8deb71e61a7749001c41514

Крок 5. Перекладаємо все на змащене вершковим маслом лист, кладемо туди самсу швом вниз, змащуємо її яйцем і присипаємо кунжутом.

f73a138b7585944f82139670a5bc13b7

Крок 6. Духовку попередньо розігріваємо до 200оС та випікаємо протягом 30 хвилин. Готовий самсі даємо трохи охолонути, після чого перекладаємо її на тарілку і подаємо до столу. Смачного!

e0b58775ccad62f42e7e37cb324ff9a6

Самса з листкового тіста з картоплею

Спочатку готується листкове тісто, яке скочується в рулет і розрізається на невеликі шматочки. Кожен з них розкочуємоться в коржик, а в центр кладеться начинка з картоплі, цибулі, коріандру та солі. Далі все щільно защипується, самса перекладається на лист, змащується яйцем і запікається.

Час приготування: 3 ч. 40 хв.

Час приготування: 3 години.

Порції – 11.

Складові:

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Вода холодна – 150 мл.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Оцет 9% – 0,5 ч.л.
  • Сіль – 0,25 ч.л.

Для начинки:

  • Картопля – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Коріандр мелений – до смаку.
  • Сіль за смаком.

Для верху:

  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Кунжут – 1,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку ємність просіваємо пшеничне борошно. Таким чином, вона насититься киснем, і випічка вийде повітрянішою в процесі випікання.

334a5955c934aa05f915a4814ad2e965

Крок 2. В окрему ємність розбиваємо яйце та збиваємо його. Потім додаємо туди оцет, сіль, холодну воду і добре перемішуємо. У борошні робимо поглиблення, виливаємо туди рідкі інгредієнти та починаємо замішувати тісто.

f72a6dd838616d1a44c585de0b6ba752

Крок 3. Спершу робимо це ложкою, а потім – руками. Воно має вийти крутим, але не дуже тугим.

07f9860044549ef26370fc9d473e938e

Крок 4. Розділяємо тісто на дві рівні частини і розгортаємо одну з них тонкий пласт близько 0.5 см завтовшки. Змащуємо його шаром розм’якшеного вершкового масла|мастила|, залишаючи трохи місця по краях. Накриваємо все зверху другим пластом тіста і змащуємо його маслом, що залишилося.

0cd99e98bc699adc6ee310c7a819cfc3

Крок 5. Згортаємо листкове тісто в рулет, після чого загортаємо його в щільний «равлик». Даємо йому постояти у холодильник протягом двох годин.

013953cdeef322b85412b51822dfd42a

Крок 6. Приступаємо до приготування начинки. Цибулю очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками.

b43c41f3bf6fd58d573d5e3170d8be81

Крок 7. Картоплю вимиваємо, очищаємо і ріжемо дуже дрібними кубиками. Перекладаємо цибулю з картоплею у відповідну ємність, додаємо до них сіль, мелений коріандр і добре перемішуємо.

54366127b89e0586557e721551ceac32

Крок 8. Через необхідний час дістаємо тісто з холодильника і розгортаємо його в пласт не менше 0.5 см завтовшки. Потім знову згортаємо в рулет і нарізаємо його невеликими шматочками залежно від розміру самси. Забираємо його в холодильник і дістаємо шматочки по черзі, щоб тісто не почало плавитися.

ee50911415942761ad63a2438d77556f

Крок 9. Кладемо шматочок тіста на стіл на бочок так, щоб шари були паралельні його поверхні. Потім розгортаємо його в круглий коржик, а в центр кладемо картопляну начинку.

ee6b0b7591cd6c306a5f20ee4004ffcb

Крок 10. Защипуємо краї тіста таким чином, щоб вийшов трикутник. Перекладаємо заготовки на застелений пергаментом лист швом вниз. Зверху змащуємо збитим яйцем та присипаємо кунжутом.

ede07c5faa206391bb2af1c1cd404cc2

Крок 11. Духовку попередньо розігріваємо до 190-200оС та випікаємо самсу протягом 40-45 хвилин. Готову випічку даємо трохи охолонути і подаємо до столу. Смачного!

f681bcdf9e149e4edf56f8773b495bd6

Як приготувати листкову самсу?

На сковороді в курдючному салі обсмажується цибуля. Далі він додається до нарізаного гарбуза разом із зірою, сіллю, цукром та червоним гострим перцем. Начинку викладаємо на корж із листкового тіста і все щільно защипується. Самса змащується яйцем, посипається кунжутом та запікається 40 хвилин.

Час приготування: 1 год.

Час приготування: 1 год.

Порції – 16.

Складові:

  • Тісто листкове домашнє – 750 гр.
  • Гарбуз – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сало курдючне – 100 гр.
  • Зіра – 1 год.
  • Сіль – 1 год.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Перець червоний мелений гострий – 1/3 ч.л.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Жовток яєчний – 1 шт.
  • Кунжут чорний – 1 год.

Процес приготування:

Крок 1. На сковороді розігріваємо столову ложку олії та протоплюємо на ньому шматочки курдючного сала.

6d8e59640e84e98884069916a2e368e2

Крок 2. Забираємо сало зі сковороди і відправляємо туди дрібно нарізану цибулю. Пасеруємо його доти, доки він не стане м’яким.

e3647d9fe2fe7132da71f2a6528d4afd

Крок 3. Листкове тісто розморожуємо і розрізаємо його на шматочки однакового розміру.

fb2306e59548211ebb6793303acbebea

Крок 4. Гарбуз нарізаємо дрібними кубиками, додаємо туди сіль, цукровий пісок, зіру, червоний гострий перець і пасеровану цибулю. Ретельно перемішуємо і наша начинка готова.

71157c5fabfb11da705f68c8a8afca8d

Крок 5. Розкочуємо кожен шматочок тіста в коржик 12-13 см діаметром. У центр кладемо 1.5 ст. гарбузової начинки, щільно защеплюємо тісто внахлест. Самса має вийти прямокутної форми.

336203557f201b35369a94e361daeecb

Крок 6. Перекладаємо заготовки на застеляний пергаментом лист, змащуємо їх яєчним жовтком, посипаємо кунжутом, відправляємо в попередньо розігріту до 170оС духовку і запікаємо протягом 40-45 хвилин.

ac19ba4acb09000ad2d38db4e1393f69

Крок 7. Даємо готовій самсі трохи охолонути, після чого подаємо її до столу. Смачного!

6ad1337ebd032f1d7dac96ebe1ea974b

Самса з сиром із листкового тіста

Шматочки листкового тіста розкочуються в коржики, всередину кладеться твердий сир, і краї тіста щільно защипуються і формуються трикутники. Заготовки перекладаються на силіконовий килимок, змащуються збитим яйцем і все запікають при 180 градусах до готовності 30 хвилин.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порції – 8.

Складові:

  • Тісто листкове – 500 гр.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком приготування дістаємо листкове тісто з морозилки і даємо розморозитися йому при кімнатній температурі. Нарізаємо тісто невеликими шматочками і розгортаємо кожен у невеликий коржик.

eabc65c37c81a9dc658c719da258880c

Крок 2. Твердий сир нарізаємо невеликими прямокутниками або натираємо на великій тертці і кладемо в центр розкоченого коржика.

dcb7fc4a7ab52145f6d174805a8b473a

Крок 3. Тепер склеюємо краї листкового тіста таким чином, щоб у результаті вийшов трикутник. Важливо щільно защепити тісто, щоб у процесі випікання сир не почав звідти витікати.

cf38923fae19377ea7e948b0f5d8c65f

Крок 4. Перекладаємо наші заготовки на силіконовий килимок. Яйце розбиваємо в невелику ємність, збиваємо його вилкою і за допомогою силіконової пензлика змащуємо їм самсу для рум’яної скоринки.

e54083b240636a361a6b25a5435b1b12

Крок 5. Духовку попередньо розігріваємо до 180оС та випікаємо наші вироби протягом 30 хвилин. Готовий самсі даємо трохи охолонути, після чого подаємо їй до столу з чаєм або як перекус. Смачного!

9d149dc4c19aea07834c16370c3a6dd0

Листкова самса зі свининою в домашніх умовах

Листкове тісто розкочуємоться в пласт, згортається в рулет, і нарізається шматочками. Кожен розкочуємоться в коржик, у центр якого кладеться начинка зі свинячої вирізки, цибулі, солі та перцю. Краї тіста щільно защипуються, самса змащується яйцем і випікається протягом 35-40 хвилин.

Час приготування: 2 години.

Час приготування: 40 хв.

Порції – 12.

Складові:

Для тіста:

  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Вода гаряча – 1 ст.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сіль – 1 год.

Для начинки:

  • Вирізка свиняча – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 350 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Кунжут – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку ємність просіюємо через сито борошно. Далі робимо в муці ямку і виливаємо туди гарячу воду, в якій розчиняємо сіль. Потім додаємо яйце і починаємо замішувати тісто. Спочатку робимо це лопаткою, а потім – руками близько 8-10 хвилин. З тіста формуємо кулю, злегка застосовуємо її, перекладаємо в пакет і відправляємо на 1 годину в холодильник.

787a69fb5b407ad6a7d39d4fce4bd5f1

Крок 2. У цей час готуємо начинку. Свинячу вирізку нарізаємо маленькими кубиками. Таким же чином ріжемо очищену цибулю. Перемішуємо м’ясо з цибулею, додаємо сіль із перцем до смаку, ще раз перемішуємо руками, накриваємо харчовою плівкою і даємо постояти при кімнатній температурі.

d91df204ec3be3005081baabadb7c2fb

Крок 3. Робочу поверхню присипаємо мукою|борошном| і викладаємо туди тісто. Розкочуємо його в тонкий прямокутний пласт і рівномірно змащуємо його розтопленим вершковим маслом.

5252490be52cc228e0418902b3d1c8f8

Крок 4. Скачуємо все в щільний рулет, розрізаємо навпіл, кладемо на обробну дошку, обертаємо харчовою плівкою і ставимо в морозилку на 40 хвилин. Потім рулети дістаємо і розрізаємо кожен на 6 рівних частин.

d69525c244d553c8616e6b15b4b1f1c1

Крок 5. Злегка притискаємо кожен шматочок і акуратно розгортаємо їх у тонкі коржики.

aaf7d8707cb7c13a3d6ead6f1c311d59

Крок 6. У центр кладемо начинку зі свинини та цибулі. Потім щільно защипуємо краї тіста так, щоб вийшли трикутники. Перекладаємо наші заготовки на лист швом вниз.

8e896b55dd6b4204d77d0db46d554d86

Крок 7. Змащуємо самсу яєчним жовтком, посипаємо кунжутом і запікаємо в попередньо розігрітій до 180оС духовці протягом 20 хвилин. Потім переміщаємо лист на середній або верхній рівень і випікаємо ще 15-20 хвилин. Готовий самсі даємо трохи часу охолонути і подаємо до столу. Смачного!

c82fb94537d199b92426f8b89f27d8b0

Самса із готового дріжджового тіста

Дріжджове тісто розкочуємоться, ділиться на рівні частини, кожна з яких розкочуємоться в коржик. У центр кладеться начинка з м’яса, цибулі, спецій та картоплі. Краї щільно защипуються, самса змащується жовтком, посипається перцем і запікається протягом 30 хвилин за 200 градусів.

Час приготування: 1 год.

Час приготування: 30 хв.

Порції – 10.

Складові:

  • М’ясо – 800 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Тісто листкове дріжджове – 1 упаковка.
  • Зіра – до смаку.
  • Коріандр – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Жовток яєчний – 1 шт.
  • Картопля варена – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Як м’ясо найкраще використовувати яловичину чи баранину. Нарізаємо його невеликими шматочками і перекладаємо у відповідну ємність. Потім додаємо до нього дрібно нарізану цибулю, натерту варену картоплю, сіль, чорний мелений перець, зіру, коріандр і ретельно все перемішуємо.

a1c9e15d5f09cdaa5b0bc9910c207e96

Крок 2. Дріжджове тісто розгортаємо і розрізаємо на шматочки однакового розміру. Кожен з них розгортаємо в тонкий коржик і в центр кладемо начинку з м’яса, картоплі та цибулі.

c2ebe03205da78acc7df992af277ce98

Крок 3. Загортаємо краї тіста до центру так, щоб вийшли трикутники. Важливо щільно защепити їх, щоб у процесі випікання звідти не виплив сік. Кладемо самсу на деко швом, змащуємо поверхню жовтком і присипаємо перцем.

eae67997af2baabc045dd485f4baec5e

Крок 4. Духовку попередньо розігріваємо до 200оС і випікаємо протягом 30 хвилин.

3b520d859670c1a9ea8cb22cc3c89fe0

Крок 5. Даємо готовій самсі трохи охолонути, після чого перекладаємо її на тарілку і подаємо до столу. Смачного!

f389266046e51110a9dc615699f49e76

Домашня самса з яловичиною із листкового тіста

Листкове тісто згортається в рулет і нарізується шматочками, які розкочуються в коржики. У центр кладеться начинка з яловичини, цибуля, петрушка, часник, перець і спеції. Краї тіста щільно защипуються, формуючи трикутник. Самса змащується яйцем та запікається протягом 30 хвилин.

Час приготування: 2 год. 10 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порції – 16.

Складові:

  • Яловичина – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Цибуля червона – 0.5 шт.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Перець червоний мелений – до смаку.
  • Зіра – до смаку.
  • Хмелі-сунелі – до смаку.
  • Кардамон мелений – до смаку.
  • Кунжут – до смаку.
  • Свіжа зелень петрушки – до смаку.

Для тіста:

  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Борошно пшеничне – 4 ст.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сіль – 1,5 ч.л.
  • Вода – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Злегка нагріваємо воду і переливаємо в глибоку ємність. Додаємо яйце, вершкове масло і перемішуємо все, трохи збиваючи, щоб вийшла пишна маса. Потім насипаємо 2 склянки борошна та перемішуємо. Далі поступово вводимо решту борошна і замішуємо еластичне тісто.

0dd2945cd3f77d08f9e14ecd48b95bd9

Крок 2. Розрізаємо тісто на 4 рівні частини. Розкочуємо один шматок на робочій поверхні і за допомогою пензлика змащуємо невеликою кількістю вершкового масла.

2d6b5788fedcfe94a8094a02784027a6

Крок 3. Зверху накриваємо іншим пластом і знову змащуємо олією. Робимо так само з тістом, що залишився. Далі згортаємо все в рулет і забираємо в морозилку на 10 хвилин.

0a8525e2b0f505ced56e9f25f508927a

Крок 4. У цей час готуємо начинку. Яловичину дуже дрібно нарізаємо або пропускаємо через м’ясорубку з великими ґратами. Потім додаємо до м’яса нарізану півкільцями червону цибулю, подрібнену петрушку, часник, сіль, цукор та всі інші спеції.

e1682b681b93deac809e0bb4b7991c06

Крок 5. Дістаємо рулет з морозилки, нарізаємо його однаковими шматочками, кожен з яких розгортаємо в коржик. Робимо це так, щоб по центру тісто залишалося товщим.

947982e13fee26ad88fc9fe823001c91

Крок 6. У центр кладемо столову ложку м’ясної начинки і щільно защипуємо краї тіста так, щоб вийшов трикутник.

163f5c22ff85b521df942568bd93fd26

Крок 7. Перекладаємо самсу на лист швом вниз і відправляємо в попередньо розігріту до 190оС градусів духовку на 20 хвилин. Потім дістаємо її з духовки, змащуємо яйцем, посипаємо кунжутом і випікаємо до рум’яної скоринки ще 10 хвилин|мінути|. Готовий самсі даємо трохи охолонути і подаємо її до столу. Смачного!

7b71469a1b0279a9b3b168eef183d842

Справжня узбецька самса з бездріжджового тіста

Листкове тісто нарізається шматочками, кожен з яких розкочуємоться в коржик. У центр кладеться начинка з баранини, цибулі, води, солі, перцю та зіри. Краї тіста щільно защипуються, формуючи трикутник. Самса кладеться на лист, змащується яйцем і випікається 40 хвилин.

Час приготування: 1 год. 40 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порції – 8.

Складові:

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – 3 ст.
  • Сіль – 1 год.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Окріп – 1 ст.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Кукурудзяний крохмаль – для розкочування тіста.

Для начинки:

  • Баранина – 1 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Вода – 0,5 ст.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Зіра – 1 год.
  • Кунжут – 1 год.
  • Жовток – 1 шт.
  • Молоко – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Просіюємо борошно, додаємо до нього сіль, цукровий пісок, яйце і заливаємо окропом. Замішуємо тісто і даємо постояти 30 хвилин. Далі розділяємо його на 4 частини та кожну тонко розгортаємо на кукурудзяному крохмалі. Змащуємо кожен шар вершковим маслом, накладаємо їх один на одного, згортаємо в рулет і відправляємо в морозилку.

1a008dcdc05810db375274e1ad0737d9

Крок 2. Баранину з цибулею дрібно рубаємо ножем або пропускаємо через м’ясорубку з великою решіткою. Спеції розтираємо у ступці та додаємо їх до фаршу. Потім наливаємо воду і вимішуємо руками.

2bed8d2efbbbbda39198c73a9c2c1ca0

Крок 3. Листкове тісто дістаємо з морозилки та нарізаємо шайбами однакового розміру. Потім розгортаємо тісто в коржики.

54671f5a3478cd321f584d1d6ae0ddc0

Крок 4. У центр кладемо начинку з баранини і щільно защипуємо краї тіста таким чином, щоб вийшов трикутник.

24aa84ee2c0f101043a09e05d16e7c08

Крок 5. Деко застилаємо пергаментом і викладаємо туди самсу швом донизу. Змащуємо все жовтком, змішаним з|із| ложкою молока і посипаємо кунжутом.

8234e9569e2bbd6dee4c97bddb66af2f

Крок 6. Духовку попередньо розігріваємо до 180оС та випікаємо наші вироби протягом 40 хвилин. Готовий самсі даємо трохи часу охолонути і подаємо до столу. Смачного!

95d088b4d6bc31f165b6620da5626fd3

Самса з листкового тіста з м’ясом та гарбузом

Листкове тісто розкочуємоться в коржики, в центр кладеться начинка з фаршу, цибулі, гарбуза, солі та чорного перцю. Далі краї щільно защипуються так, щоб вийшли трикутники. Самса змащується яйцем, посипається кунжутом і запікається протягом 30 хвилин за 200 градусів.

Час приготування: 2 год. 20 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порції – 10.

Складові:

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – 450-500 гр.
  • Сіль – 8 гр.
  • Вода тепла – 250 мл.
  • Масло вершкове – 50 гр.

Для начинки:

  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Гарбуз – 200 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Кунжут – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Починаємо із приготування тіста. Пшеничне борошно просіюємо через сито. У теплій воді розчиняємо сіль і вливаємо її в муку. Замішуємо м’яке тісто і даємо відпочити протягом 30 хвилин.

a2f0616c6dd7d34134bebf9fbb0bb15b

Крок 2. У цей час готуємо начинку. Цибулю з гарбузом очищаємо і нарізаємо дрібним кубиком. Далі додаємо туди фарш, сіль із чорним меленим перцем і все добре перемішуємо.

ee28370ded062b075b03c99c200a871a

Крок 3. Через потрібний час розділяємо тісто на три частини, кожну з яких розгортаємо в тонкий шар.

1343429271e2ecf9f88bb245d223f0bf

Крок 4. Промазуємо два пласти розтопленим вершковим маслом, складаємо їх один на одного і накриваємо третім, який не треба змащувати.

6103c52602bb9aa53d1efc0967501865

Крок 5. Згортаємо все в щільний рулет і забираємо в холодильник на 40 хвилин.

7526363da22a81907f9685710278fb71

Крок 6. Через час розрізаємо рулет із тіста на шайби, кожну з яких розгортаємо в коржик.

4aa5fa848161b5fe2151c33e0c99ccdd

Крок 7. У центр кладемо м’ясну начинку з гарбузом і щільно защипуємо краї тіста таким чином, щоб вийшов трикутник.

d1c67924e426300d660c1cc5ae4ec421

Крок 8. Перекладаємо самсу на застелений пергаментним папером лист швом вниз. Змащуємо яйцем, присипаємо кунжутом і випікаємо 30 хвилин|мінути| при 200оС. Готовим виробам даємо трохи часу охолонути і подаємо до столу. Смачного!

81bbec3a5a792298fb7fe43c3d96e167

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал