Салати з огірків на зиму – 9 найсмачніших рецептів пальчики оближеш з фото крок за кроком

Так хочеться довше зберегти смачні літні огірочки. Один з варіантів збереження огірків – приготувати салати з огірків на зиму, а наші 9 найсмачніших рецептів пальчики оближеш з фото крок за кроком, допоможуть вам в цьому цікавому занятті. Існує безліч салатів з огірків на зиму, і зараз ви в цьому переконаєтеся.

Салат з огірків на зиму без стерилізації

Дуже ніжний і смачний варіант заготовки огірків на зиму. Прекрасно підійде в якості закуски до будь-якого м’ясної або овочевої страви.

Інгредієнти:

  • Свіжі огірки – 2 кг
  • Зубчики часнику – 2 шт.
  • Пісок цукровий – 3 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 0,2 кг
  • Сіль кухонна – 1,5 ст. л.
  • Соняшникова олія рафінована – 12 ст. л.
  • Оцет (9%) – 9 ст. л.

Процес приготування:

  1. Переберія огірки. Бажано, щоб вони були з пухирцями, середнього розміру. Промийте їх у великій кількості холодної води, а потім зріжте у кожного огірка краю (приблизно по 1-1,5 сантиметра). Тепер потрібно нарізати огірки на невеликі кружечки. Якщо огірки дуже товсті, то розріжте їх навпіл і наріжте півкільцями.
  2. Ріпчасту цибулю почистіть, і промийте в проточній воді. Головки ріпчастої цибулі розріжте на дві половини, а потім тонко наріжте. У вас повинні вийти півкільця товщиною не більше 2 міліметрів. У великій каструлі або мисці з’єднайте разом цибулю і кільця огірків.
  3. Часник потрібно почистити і дрібно-дрібно нарізати гострим ножем (також можна використовувати спеціальний прес). Додайте часник в каструлю до інших овочів. Туди ж засипте три столових ложки цукру і півтори столові ложки солі. Залийте овочі 9 столовими ложками оцту і 12 столовими ложками соняшникової олії (рафінованого). Ретельно перемішайте всі компоненти зимового салату.
  4. Тепер потрібно почекати деякий час, щоб овочі пустили сік і просочилися маринадом. 4-х годин при кімнатній температурі буде цілком достатньо. В процесі настоювання буде добре, якщо ви зможете 2-3 рази перемішати овочевий салат.
  5. Поки салат настоюється, простерилізуйте заздалегідь вимиті з содою банки. Стерилізувати можна як на пару, так, наприклад, в мікрохвильовці або духовці. Виберіть для себе той варіант, який вам найбільш звичний і зручний.
  6. Коли салат з огірків добре настоїться, поставте каструлю з овочами на плиту і доведіть овочі до кипіння. Тепер потрібно зменшити вогонь і дати овочам протушкуватись при повільному кипінні хвилин 15. Рівномірно розподіліть салат по всім банкам і до країв залийте овочі маринадом. Закрийте банки кришками і дайте їм охолонути (переверніть банки кришками вниз). Крім того, банки потрібно накрити чимось теплим, наприклад, ковдрою. Приблизно через 24 години можна буде поставити банки з салатом з огірків в прохолодне місце, куди не потрапляють промені сонця.

Приємного вам апетиту!

Дуже смачний салат на зиму з огірків по-корейськи

Напевно кожен з вас хоча б один раз пробував морква по-корейськи, але чи знаєте ви, що огірки теж можна приготувати по-корейськи? Ні? Тоді обов’язково спробуйте самі і почастуєте знайомих цієї незвичайної закускою.

Інгредієнти:

  • Свіжі огірки – 2 кг
  • Цукровий пісок – ½ склянки
  • Оцет (9%) – ½ склянки
  • Морквина – 500 г
  • Соняшникова олія (рафінована) – ½ склянки
  • Часник – 2 головки
  • Сіль кухонна – 50 г
  • Набір спецій для моркви по-корейськи – 7 г

Процес приготування:

  1. Якщо ви любите, щоб огірки весело хрустіли на зубах, то потримаєте їх в каструлі з холодною водою 1,5-2 години. Завдяки цьому огірки вийдуть дуже хрусткими.
  2. Добре вимиті огірки розкладіть на рівній поверхні і дайте стекти зайвої рідини. Обріжте огірки з обох сторін приблизно на 1 сантиметр. Тепер потрібно нарізати огірки невеликими брусочками (один раз поперек і вздовж на 4 частини).
  3. Тепер пора зайнятися морквиною. За допомогою овочистки зріжте з коренеплоду шкірку, сполосніть морквину під холодною водою, а потім натріть за допомогою терки для моркви по-корейськи.
  4. Половину склянки цукру, залийте половиною склянки соняшникової олії без запаху. Туди ж додайте половину склянки оцту, спеції для моркви по-корейськи і сіль.
  5. Часник (його кількість ви можете регулювати на ваш смак) очистіть від лушпиння і дрібно наріжте (а краще – пропустіть через спеціальний прес). Додайте подрібнений часник в маринад, і ретельно все перемішайте.
  6. У глибокій мисці з’єднайте всі інгредієнти: нарізані огірки, терту моркву і пряний маринад. Добре перемішайте, щоб інгредієнти рівномірно перемішалися і залиште в холодильнику годин на 6, щоб овочі як слід, промаринувалося.
  7. На той час, коли буде вже пора діставати огірки з холодильника, ви повинні приготувати чисті стерильні банки. Розкладіть по ним рівномірно огірки по-корейськи, накрийте кришками, а потім поставте банки у велику каструлю, наповнену холодною водою. Рівень води повинен бути таким, щоб вода не доходила до краю банок сантиметра на 2-3. Після того, як вода в каструлі закипить, потрібно зменшити вогонь і простерилізувати салат протягом 10-15 хвилин.
  8. Акуратно дістаньте банки з каструлі з гарячою водою і закупорьте кришками. Оберніть банки теплою ковдрою, переверніть догори дном і залиште в такому положенні до повного охолодження.

Смачного!

Салат з переросли огірків на зиму “Пальчики оближеш”

Господині знають, що якщо рік видався врожайним на огірки, то ростуть вони як на дріжджах. І часто виходить так, що не зiбранi вчасно огірки виростають до значних розмірів. Що ж робити з такими гігантами? Правильно, консервувати на зиму. Спробуйте приготувати незвичайний солодкий салат на нашу рецептом.

Інгредієнти:

  • Огірки-переростки – 1 кг
  • Кухонна сіль – 2,5-3 ст. л.
  • Вода питна – 1,5 склянки
  • Гірчиця – 1 ст. л.
  • Чорний перець – 3-4 горошини
  • Цукровий пісок 4-4,5 ст. л.
  • Оцет – ½ склянки
  • Кориця – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

  1. Огірки вимийте в проточній воді, а потім очистіть їх від шкірки. Найзручніше це робити не ножем, а овощечисткою. Розріжте спочатку огірки навпіл і акуратно видаліть серцевину. Потім кожну половину розріжте ще на 2 частини. Якщо огірки занадто довгі, то отримані брусочки можна розрізати впоперек на 3-4 частини.
  2. У каструлі нагрійте воду. Після того, як вона закипить, акуратно перекладіть в неї нарізані огірки, нехай вони поваритися в киплячій воді буквально 1 хвилину. Тепер акуратно злийте воду і відкиньте огірки на друшляк.
  3. До цього часу у вас вже повинні бути напоготові чисті стерильні банки (промиті з содою в гарячій воді і прокип’ячені на пару 15 хвилин). Рівномірно розкладіть огірки по банкам.
  4. У півтора склянках води розчиніть 4,5 столові ложки цукрового піску, 3 столові ложки солі, столову ложку гірчиці, половину чайної ложки кориці і половину склянки оцту. У вийшов розсіл додайте кілька горошин чорного перцю і залийте ним огірки.
  5. Поставте банки з майбутньою заготівлею у велику каструлю і налийте в неї воду. Вода повинна доходити майже до верху банки (залиште зверху 1-2 сантиметри). Доведіть воду в каструлі до кипіння, а коли вона закипить, трохи зменшіть вогонь і прокип’ятіть огірки хвилин 25.
  6. Акуратно дістаньте гарячі банки з каструлі і укупорьтекришками. Остуджувати таку закуску потрібно в перевернутому стані, укутавши ковдрою.

Смачного!

Як приготувати ніжинський салат з огірків?

Пропонуємо вам приготувати цей знаменитий ніжний і дуже смачний зимовий салат з огірків. Його приготування не забере у вас багато часу, зате результат виправдає себе на всі 100%.

Інгредієнти:

  • Огірки – 4 кг
  • Цибуля – 4 кг
  • Олія соняшникова рафінована – 200 мл
  • Цукровий пісок – 6 ст. л.
  • Чорний перець – 20 горошин
  • Сіль велика – 4 ст. л.
  • Оцет (9%) – 200 мл

Процес приготування:

  1. Огірки вимийте у великій ємності з холодною водою. Щоб вони вийшли більш хрусткими, можна потримати їх в ємності з водою близько 30 хвилин, потім дістаньте огірки з води і зріжте по 1-2 сантиметри з кожного краю. Тепер можна приступати безпосередньо до нарізки огірків. Розріжте кожен огірок уздовж на дві частини, а потім кожну частину наріжте поперек на півкільця товщиною 2-3 міліметра. Складіть нарізані огірки в каструлю.
  2. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте в проточній воді. Тепер потрібно нарізати цибульні головки на тонкі півкільця (їх товщина не повинна перевищувати 2 міліметри). Нарізану цибулю перекладіть до огірків і перемішайте.
  3. Також до овочів потрібно всипати 6 столових ложок цукру і 20 горошин перцю. Не забудьте посолити 4-ма столовими ложками солі і знову ретельно перемішати. Потрібно почекати близько 40 хвилин, щоб огірки встигли пустити сік і просочилися маринадом. В процесі настоювання можна кілька разів перемішати салат, щоб сік і маринад краще розподілилися за всіма компонентами.
  4. Поставте каструлю з салатом на вогонь і почекайте, поки її вміст закипить. Протягом 10-15 хвилин проваріть Ніжинський салат на помірному вогні, періодично помішуючи. Тепер залишилося лише додати в нього 200 мілілітрів соняшникової олії і 200 мілілітрів оцту. Добре перемішайте всі інгредієнти і проваріть овочі до тих пір, коли вони знову закиплять. Після цього можна зняти каструлю з вогню.
  5. Підготуйте літрові банки: вимийте їх з содою і потримайте в духовці при 100 градусах близько 15 хвилин. Гарячий салат рівномірно розподіліть по банкам, і відразу ж укупорьте їх кришками. Далі слід стандартна процедура охолодження: догори дном і з ковдрою. Зберігати готовий салат найкраще в погребі чи будь-якому іншому прохолодному і темному місці.

Приємного вам апетиту!

Салат з огірків на зиму “Зимовий король”

Прекрасний варіант салату з огірків без стерилізації. Така закуска прекрасно доповнить будь-яку м’ясну страву.

Інгредієнти:

  • Огірки – 2,5 кг
  • Цукровий пісок – 2,5 ст. л.
  • Ріпчасту цибулю – 500 г
  • Оцет 9% – 50 мл
  • Сіль кухонна – за смаком
  • Чорний перець – 3 горошини
  • Свіжа зелень кропу – 150 г
  • Гірчиця в зернах – за смаком

Процес приготування:

  1. Вимиті огірки покладіть в глибоку каструлю і доверху заповніть її водою. Дайте огіркам полежати у воді 1,5 години. За цей час вони стануть більш хрусткими. Через 1,5 години обсушити огірки і наріжте досить тонкими кільцями (3-5 міліметрів).
  2. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, і розріжте кожну цибулину на 2-4 частини. Наріжте тонкими півкільцями.
  3. Кріп покладіть в глибоку миску, додайте кілька ложок солі і залийте холодною водою. Це чудовий засіб для усунення всілякої живності. Потім промийте кріп в холодній воді і обсушити. Дрібно наріжте підсохлу зелень.
  4. Все нарізані інгредієнти (крім кропу) з’єднайте в великій посудині. Всипте до овочів половину цукрового піску і потрібну кількість солі (сіль регулюйте на ваш смак). Перемішайте овочі, щоб сіль і цукор рівномірно розподілилися за всіма компонентами салату. Тепер потрібно почекати, поки огірки пустять сік. На це може піти до 50 хвилин.
  5. Влийте в салат оцет, всипте решту цукру і гірчицю. Також додайте перець і рубану зелень. Добре перемішайте і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і проваріть салат 4-5 хвилин. Зніміть каструлю з вогню.
  6. Чисті і стерилізовані банки доверху наповніть огірковим салатом і тут же закатати кришками. Після цього переверніть банки догори дном і укрийте пледом. Категорично не чіпайте салат до повного його охолодження (на це піде доба). Остигнули банки перемістіть в льох.

Приємного апетиту!

Асорті із огірків та помідорів на зиму

Цікавий варіант класичного, всім знайомого літнього салату з огірків і помідорів. Оригінальний рецепт зазнав деяких змін і перетворився в зимовий варіант, який відмінно підходить для консервації.

Інгредієнти:

  • Томати – 1 кг
  • Огірки – 1 кг
  • Оцет 9% – 1,5 ст. л.
  • Олія соняшникова – 60 мл
  • Пісок цукровий і сіль кухонна – по 3 ч. л.
  • Цибуля – 0,5 кг
  • Свіжа зелень кропу – 75 г

Процес приготування:

  1. Огірки промийте під проточною водою, з кожного боку відріжте по 1-2 сантиметрів огірка, а решту наріжте на тонкі кільця.
  2. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і сполосніть в холодній воді. Розріжте кожну цибулину на 2-4 частини і наріжте тоненькими кільцями.
  3. Помідори бажано вибирати стиглі, солодкі, м’ясисті. Ретельно вимийте їх і видаліть плодоніжки. Потім (дивлячись якого розміру помідори) розріжте їх на 4-8 частин і наріжте на невеликі часточки.
  4. Зелень промийте в достатній кількості води і обсушити. Після того, як кріп підсохне, наріжте його якомога дрібніше.
  5. У глибоку каструлю складіть часточки помідорів, кільця огірків, півкільця цибулі, свіжу зелень. Всипте до овочів по 3 чайні ложки солі і цукрового піску, залийте 1,5 столовими ложками оцту, 60 мілілітрів масла і ретельно перемішайте салат. Каструлю поставте на вогонь і дочекайтеся, поки її вміст закипить. Після закипання проварити потрібно зовсім небагато, буквально 3-5 хвилин.
  6. Заздалегідь підготуйте банки невеликого обсягу: промийте і простерилізуйте звичним для вас способом, а потім обсушити їх. Рівномірно розкладіть салат по банках і закрутіть кришками. Переверніть і остудіть.

Приємного вам апетиту!

Простий і смачний рецепт зимового салату з огірків з гірчицею

Прекрасний варіант того, чим можна урізноманітнити своє зимове меню. Смачний і в той же час простий салат з огірків, смак якого чудово доповнює терпка гірчиця.

Інгредієнти:

  • Свіжі огірки – 4 кг
  • Гірчичний порошок – 2 ст. л.
  • Часник – 10-12 зубчиків
  • Олія соняшникова без запаху – 250 мл
  • Свіжа зелень кропу – 100 г
  • Оцет (9%) – 150 мл
  • Цукор – 120 г
  • Червоний мелений перець – 2 ч. л.
  • Сіль – 60 г.

Процес приготування:

  1. Часник очистіть від лушпиння і, сполоснувши водою, наріжте на дрібні шматочки за допомогою ножа, або пропустіть через прес. Кріп промийте у великій кількості холодної води з сіллю (щоб позбутися від жучків, якщо кріп з дачі), а потім розкладіть на рівній поверхні, щоб він швидше просох. Висохлу зелень дрібно покришите.
  2. Огірки добре промийте у великій кількості води, обріжте кінчики, а самі огірки наріжте тонкими брусочками (або кільцями).
  3. У глибоку миску покладіть нарізані огірки, пропущений через прес часник і подрібнену зелень. Перемішайте. Тепер потрібно додати всі необхідні для маринаду інгредієнти: 2 столові ложки гірчиці, 2 чайні ложки червоного меленого перцю (також можна додати чорний мелений перець за смаком), 150 мілілітрів оцту і 120 грам цукрового піску. Потрібно ретельно вимісити огірки, щоб вони рівномірно вкрилися спеціями. Залиште салат при кімнатній температурі приблизно на 4-5 годин. Цього часу вистачить, щоб огірки пустили потрібну кількість соку для маринаду. В процесі маринування періодично перемішуйте огірковий салат.
  4. Банки невеликого обсягу промийте в гарячій воді, а потім потримайте на водяній бані. Розкладіть огірки по банкам і залийте доверху маринадом. Прикрийте банки кришками і прокип’ятіть у великій каструлі з водою 20 хвилин. Акуратно дістаньте салат в банках і закрийте кришками. Остудіть як зазвичай: перевернувши і укривши ковдрою протягом 24 годин.

Приємного вам апетиту!

Покроковий рецепт салату з огірків з цибулею та олією

Простий і смачний салат, який прекрасно підійде до м’ясних страв і страв з картоплі. Приготувати такий легкий салат зможуть навіть самі недосвідчені господині.

Інгредієнти:

  • Свіжі огірки – 4 кг
  • Пісок цукровий – 0,2 кг
  • Сіль – 4 ст. л.
  • Ріпчасту цибулю – 1 кг
  • Олія соняшникова – 200 мл
  • Оцет (9%) – 8 ст. л.
  • Червоний перець (мелений) – 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Оскільки салат складається фактично всього з 2 інгредієнтів, то їх підготовкою ми спочатку і займемося. Отже, ріпчаста цибуля потрібно очистити від лушпиння і промити під проточною водою. Трохи обсушити цибулини і розріжте на 2-4 частини, а потім кожну з частин наріжте тонкими півкільцями.
  2. Тепер огірки. Їх потрібно добре промити (вибирайте не плоскі сорти, а з пухирцями, вони краще підходять для подібного роду заготовок). Обріжте огірки по краях, а решту наріжте досить тонкими кільцями (3-5 міліметрів).
  3. Нарізані цибулю і огірки складіть у велику каструлю, і як слід, перемішайте. Також в каструлю потрібно влити 8 столових ложок оцту, 200 мілілітрів масла без запаху. Додайте 4 столові ложки солі і 200 грам цукрового піску. Знову перемішайте всі інгредієнти. Все, поки можна йти займатися своїми справами, огірки будуть маринуватися близько 5 годин (за цей час кілька разів перемішайте салат, щоб цибуля і огірки рівномірно просочилися маринадом).
  4. Поки огірки маринуються, ви встигнете ретельно вимити банки з додаванням соди і потримати їх в духовці при температурі 100º С хвилин 15. Розкладіть салат по банках і простерилізуйте в каструлі з киплячою водою близько 30 хвилин (в залежності від розміру банки). Дістаньте салат з киплячої води і відразу закривайте банки кришками. Після охолодження (під ковдрою і в перевернутому стані), зберігайте такий салат в темряві і прохолоді.

Приємного вам апетиту!

Зимовий салат з огірків, капусти, помідорів, перцю, моркви, цибулі

Спробуйте приготувати цей шалено корисний і неймовірно вітамінний салат з сезонних овочів. Ароматні помідори, запашні перці, хрустка капуста, солодка морква, огірки і ріпчасту цибулю – це просто скарб для імунної системи в холодну пору року!

Інгредієнти:

  • Томати – 2 кг
  • Цибуля – 1,2 кг
  • Капуста – 2 кг
  • Огірки – 2 кг
  • Цукор – 80 г
  • Болгарський перець – 2 кг
  • Оцет – 300 мл
  • Паприка солодка – 20 г
  • Олія – ​​0,4 л
  • Зелень свіжа кропу – 250 г
  • Морквина – 1,2 кг
  • Сіль кухонна – 150 г

Процес приготування:

  1. Спочатку потрібно ретельно промити всі овочі в холодній воді. Потім необхідно їх підготувати. Капусту потрібно нарізати дуже тонко. Якщо ви хочете прискорити цей процес, то скористайтеся спеціальним пристосуванням для шинкування капусти або насадкою для кухонного комбайна. Складіть нарізану капусту в глибоку ємність і пересипте 75 грамами солі. Отже, пам’ятайте капусту руками і перемішайте, щоб сіль розподілилася максимально рівномірно. Залиште капусту хвилин на 20-30, щоб вона встигла пустити сік.
  2. Очистіть моркву від шкірки за допомогою овочистки і промийте в холодній воді, щоб змити пісок і бруд. Потім потрібно подрібнити морква з допомогою великої терки і покласти в ємність до капусти. Перемішайте.
  3. Болгарський перець розрізати і очистіть від насіння, наріжте тонкою соломкою і відправте в миску до решти інгредієнтів.
  4. Точно так само поступите з огірками та помідорами, які попередньо потрібно буде нарізати тонкими скибочками. Кріп трохи обсушити, і дрібно-дрібно наріжте гострим ножем ?, також чинимо з цибулею. Присипте салат свіжою зеленню, і додайте всі необхідні спеції: паприку, цукор, оцет, сіль і рослинну олію. Поставте миску в холодильник на 3-4 години. Саме стільки часу знадобиться огіркам, щоб дати потрібну для маринаду кількість соку.
  5. Поки салат готується, простерилізуйте банки об’ємом 0,75-1 л. Просушіть.
  6. Ємність з промаринуватися салатом поставте на плиту і доведіть до кипіння при періодичному помішуванні. Коли салат закипить, проваріть його на маленькому вогні 3-5 хвилин. Розкладіть салат по заздалегідь підготовленим банкам і прикрийте їх кришками.
  7. Банки з салатом помістіть у велику каструлю з водою, доведіть воду до кипіння. Після того, як вода в каструлі закипить, трохи зменшіть вогонь і готуйте салат при повільному кипінні 15-20 хвилин. Вимкніть плиту і відразу ж закатати банки кришками. Остудіть вітамінний салат за всіма правилами і приберіть в льох для подальшого зберігання.

Приємного вам апетиту!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал