Салати з грибами – закуска з оригінальним смаком для святкового застілля і не тільки. Такі салати можна готувати хоч цілий рік. Причому склад продуктів може бути дуже різноманітний, в залежності від ваших смаків і можливостей. Для приготування холодних закусок можна використовувати свіжі шампіньйони, будь-які сушені лісові гриби або, наприклад, мариновані опеньки з магазину.
Салат з маринованими грибами і копченою куркою
Салат з маринованими грибами і копченою куркою – закуска з розряду швидких. Виглядає відмінно. Часто такий салат можна побачити на святах і банкетах. У рецепті вказано універсальний список продуктів для салату, але ви завжди можете проявити трохи фантазії і доповнити салат своїми улюбленими овочами, зеленню або спеціями.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Яйця курячі – 4 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Кріп – 4 гілки.
- Петрушка – 4 гілки.
- Опеньки мариновані – 400 гр.
- Майонез – для заправки.
- Грудка куряча копчена – 300 гр.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Сіль кухонна – за смаком.
- Перець чорний свіжо-молотий – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Для салату заздалегідь необхідно зварити картоплю і курячі яйця, робіть це в різних каструлях. Варена картопля натріть на великій терці, викладіть його першим шаром на плоске блюдо, посоліть, приправте меленим перцем і змастіть майонезом.
Крок 2. Невеликий пучок зеленої цибулі помийте, просушіть і наріжте невеликими відрізками. Покладіть цибулю другим шаром і також додайте майонез.
Крок 3. Відокремте м’ясо від кісток і шкіри. Філе копченої курки наріжте дрібними кубиками. Покладіть його третім шаром, розрівняйте і змастіть майонезом.
Крок 4. Варені курячі яйця натріть на великій терці. Рівномірно розподіліть масу поверх курячого шару і добре промажте майонезом.
Крок 5. Петрушку і кріп дрібно порубати ножем і посипте зеленню салат.
Крок 6. Мариновані гриби відкиньте на сито, щоб скла рідина. Покладіть їх поверх салату. Дуже великі грибочки наріжте часточками.
Крок 7. Салат виходить не тільки смачним, але і дуже красивим, до того ж часу йде на приготування трохи. Смачного!
Салат з грибами, куркою і ананасами
Салат з грибами, куркою і ананасами відразу ж викликає інтерес. Це не помилка і так, в цьому рецепті м’ясо буде поєднуватися з солодким фруктом. Такий незвичайний список продуктів в результаті дає дуже соковитий, незвичайний, поступово розкривається смак, обов’язково спробуйте.
Час готування – 90 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Філе куряче – 300 гр.
- Майонез – 2,5 ст.л.
- Ананас консервований – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Гриби мариновані – 150 гр.
- Зелень – для декору.
Для маринаду:
- Окріп – 1 ст.
- Сіль кухонна – 0,5 ч.л.
- Оцет столовий – 0,5 ст.л.
- Цукор – 0,5 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Куряче філе розморозьте. З консервованих ананасів і маринованих грибів злийте рідину.
Крок 2. Філе відваріть в підсоленій воді протягом півгодини з моменту закипання. Вийміть м’ясо з бульйону, остудити і потім наріжте.
Крок 3. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, обмийте. Наріжте тонкими напівкільцями і викладіть в мисочку. Далі обдайте цибулю окропом, потім додайте сіль, цукор і столовий оцет, добре перемішайте і дайте постояти хвилин 10.
Крок 4. Мариновані гриби наріжте часточками.
Крок 5. Мариновану цибулю трохи відіжміть від маринаду і викладіть в салатницю. додайте гриби і куряче філе.
Крок 6. Якщо у вас кільця консервованих ананасів, то наріжте їх кубиками. Нарізку викладіть в загальну миску.
Крок 7. Салат заправте майонезом, перемішайте і приберіть в холодильник на півгодини. Подавайте салат з грибами, куркою і ананасами в красивій салатниці, прикрасивши гілочками свіжої зелені. Смачного!
Салат зі смаженими грибами і куркою
Салат зі смаженими грибами і куркою – незрівнянна закуска для будь-якого випадку. Чудовий смак салату повністю виправдовує кожну хвилинку, витрачену на його приготування. До речі, блюдо можна також подавати в якості основи легкої вечері, він відмінно насичує і втамовує голод.
Час готування – 55 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Шампіньйони – 300 гр.
- Філе куряче – 400 гр.
- Квасоля стручкова – 150 гр.
- Олія – для смаження.
- Перець болгарський солодкий – 200 гр.
- Салат – 100 гр.
- Соус соєвий – 4 ст.л.
- Сіль кухонна – за смаком.
- Перець гострий мелений – за смаком.
- Кунжут білий – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед підготуйте всі необхідні продукти. Куряче філе розморозьте, помийте і просушіть паперовими серветками. Гриби, овочі і зелень помийте. Стручкову квасолю можна використовувати свіжу або заморожену.
Крок 2. Куряче філе наріжте невеликими кубиками і викладіть в миску. Влийте соєвий соус і залиште на 20 хвилин маринувати.
Крок 3. Солодкий перець очистіть від насіння і наріжте короткою соломкою. Шампіньйони наріжте пластинками.
Крок 4. Нарізку з шампіньйонів викладіть на розігріту суху сковороду, смажте їх, поки не випарується вся рідина. Потім додайте трохи олії і посоліть, смажте до рум’яного кольору 5-7 хвилин. Викладіть зажарку на паперові рушники, щоб вони ввібрали надлишки олії.
Крок 5. Потім на тій же сковороді окремо обсмажте куряче філе, мариноване в соєвому соусі, до утворення рум’яної скоринки. Курку також перекладіть на паперові рушники.
Крок 6. Окремо обсмажте на олії спочатку болгарський перець протягом 5-6 хвилин.
Крок 7. Потім смажте стручкову квасоля.
Крок 8. Листя салату добре вимийте і просушіть.
Крок 9. Для подачі салату візьміть широке плоске блюдо. Розкладіть на ньому листя салату, далі покладіть обсмажені гриби і курку, приправте молотим перцем за бажанням.
Крок 10. Зверху додайте смажені овочі, їх можна трохи посолити. Посипте салат кунжутом і можна подавати на стіл. Смачного!
Простий салат з маринованими шампіньйонами
Простий салат з маринованими шампіньйонами – точно сподобається любителям грибів. Такий салат доповнить будь-яку сімейну трапезу або внесе різноманітність в святкове застілля. А мариновані шампіньйони додадуть закусці особливу пікантність. До речі, гриби можна замаринувати самостійно.
Час готування – 180 хв.
Час приготування – 30-40 хв.
Порції – 8.
інгредієнти:
- Яйця курячі – 4 шт.
- Філе куряче – 0,5 кг.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Шампіньйони мариновані – 0,4 кг.
- Картопля – 0,4 кг.
- Кріп – 4 гілки.
- Майонез – 300 гр.
- Сіль кухонна – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Курячі яйця, курку і картопля в мундирі окремо потрібно відварити.
Крок 2. Варена куряче філе можна розібрати руками на волокна або нарізати не дуже великими кубиками.
Крок 3. Почищений варений картопля натріть на великій терці.
Крок 4. Варені яйця очистіть від шкаралупи і також натріть на великій терці.
Крок 5. Головку ріпчастої цибулі очистіть і наріжте досить дрібними кубиками. Потім залийте його окропом на 10 хвилин, щоб позбутися від гіркоти. Промийте цибулю холодною водою.
Крок 6. Кріп помийте і дрібно порубати ножем.
Крок 7. Салат складається особливим чином, для цього вам буде потрібно глибока миска, з рівними окружностями дна і краю бортів. На її дно викладіть мариновані шампіньйони капелюшками вниз.
Крок 8. Гриби щедро посипте рубаною зеленню. Далі покладіть шар з подрібнених курячих яєць, змастіть його майонезом.
Крок 9. Потім рівномірним шаром покладіть куряче м’ясо, його посоліть і приправте перцем, також змастіть майонезом.
Крок 10. Далі йде шар ріпчастої цибулі, промазаного майонезом.
Крок 11. Останнім покладіть шар з тертої картоплі, його щедро змастіть майонезом. Миску з салатом приберіть в холодильник на 3-4 години.
Крок 12. Після цього дістаньте тарілку, акуратно переверніть її догори дном і викладіть салат на плоске блюдо. Такий оригінальний салат з маринованими шампіньйонами подавайте на стіл в охолодженому вигляді. Смачного!
Салат з грибами і квасолею
Салат з грибами і квасолею – дуже поживна закуска, яка цілком може замінити вам повноцінний прийом їжі. У приготуванні можна використовувати будь-який вид квасолі: білу або червону. Також вона може бути консервована або відварна.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 1.
інгредієнти:
- Квасоля, консервована у власному соку – 1 банка.
- Шампіньйони – 400 гр.
- Кріп – за смаком.
- Петрушка – за смаком.
- Салат – за смаком.
- Сухарики житні – за смаком.
- Часник – 1 зуб.
- Сіль кухонна – за смаком.
- Майонез – для заправки.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Шампіньйони помийте і наріжте часточками. Потім обсмажте їх на олії до готовності, в процесі посоліть за смаком.
Крок 2. Зелень помийте, просушіть і наріжте ножем в довільному порядку. Зубчик часнику очистіть від лушпиння.
Крок 3. Консервовану квасоля відкиньте на сито і промийте проточною водою.
Крок 4. Змішайте в салатниці рубану зелень, консервовану квасоля, смажені шампіньйони. Також пропустіть через прес зубчик часнику і додайте майонез, посоліть закуску за смаком. Салат перемішайте і безпосередньо перед подачею додайте житні сухарики, щоб вони не розм’якли завчасно. Смачного!
Салат « Грибна галявина » з опеньками
Салат « Грибна галявина » з опеньками – вельми оригінальна закуска, яка точно приверне увагу гостей. Саме завдяки своєму зовнішньому вигляду салат отримав таку назву. І оформляється він особливим чином, ми докладно описали всі кроки приготування в цьому рецепті.
Час готування – 60 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 5-6.
інгредієнти:
- Філе куряче – 200 гр.
- Сир твердих сортів – 100 гр.
- Опеньки мариновані – 300 гр.
- Майонез – 100 гр.
- Петрушка – 0,5 пучка.
- Кріп – 0,5 пучка.
- Картопля – 3 шт.
- Сіль кухонна – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Щоб приготувати цей чудовий салат, заздалегідь відварити куряче філе в підсоленій воді, а картопля зваріть в мундирі.
Крок 2. Для того щоб скласти салат шарами, вам буде потрібно пластиковий контейнер в формі відерця або миска. На дно форми покладіть мариновані опеньки капелюшками вниз.
Крок 3. Свіжу зелень дрібно порубати ножем і викладіть поверх грибів. Шар зелені смажте майонезом.
Крок 4. Варена куряче м’ясо наріжте дрібними кубиками і покладіть його третім шаром, щедро змастіть його майонезом.
Крок 5. Почищений варений картопля натріть на великій терці. Покладіть його наступним шаром після курки і також промажте майонезом.
Крок 6. Завершіть збірку салату тертим сиром, на останній шар теж нанесіть майонез.
Крок 7. Салат « Лісова галявина » приберіть в морозилку на півгодини. Після цього проведіть ножем по краями форми і переверніть її на плоску тарілку. Додатково перед подачею можна прикрасити салат з маринованими опеньками свіжою зеленню. Смачного!
Салат з грибами, куркою і чорносливом
Салат з грибами, куркою і чорносливом – дуже смачна закуска, яку зазвичай готують шарами. Салат ще дуже часто називають « Святковим », за його оригінальний склад і неординарні смакові поєднання. До речі, якщо ви не любите майонезні салати, то заправку можна замінити натуральним йогуртом.
Час готування – 45 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 1.
інгредієнти:
- Чорнослив – 200 гр.
- Стегна курячі – 2 шт.
- Яйця курячі – 5 шт.
- Морквина – 2 шт.
- Шампіньйони – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Кукурудза консервована – 1 банка.
- Сіль кухонна – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Майонез – 200 гр.
- Олія – 4 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Окремо зваріть морквину і курячі яйця. Обидва продукти очистіть і натріть на великій терці.
Крок 2. Чорнослив залийте окропом на 20 хвилин, потім промийте, промокніть на паперових рушниках і наріжте кубиками.
Крок 3. Курячі стегенця зваріть в підсоленій воді. Потім остудити, м’ясо відокремте від кісток і шкірки, наріжте його дрібними шматочками.
Крок 4. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте кубиками. Шампіньйони також наріжте невеликими шматочками. Обидві нарізки обсмажте на олії, в процесі посоліть і приправте до смаку.
Крок 5. Далі викладіть салат шарами в прозору миску в такому порядку: куряче м’ясо, гриби з цибулею, півбанки консервованої кукурудзи, чорнослив, морквина, яйця і ще половина кукурудзи. Кожен шар промазуйте майонезом. Щоб салат вийшов максимально соковитим і ніжним, потримайте його до подачі в холодильнику. Смачного!
Салат з шинкою і грибами
Салат з шинкою і грибами легко зможе приготувати кожен. Але незважаючи на його легкість, він часто присутня в меню свят і застіль. Салат можна подати шарами або однією масою. Також нерідко закуску красиво оформляють в порційні піали і подають кожному гостю окремо.
Час готування – 1,5 ч.
Час приготування – 20-30 хв.
Порції – 4-6.
інгредієнти:
- Шинка – 200 гр.
- Олія – для смаження.
- Шампіньйони – 300 гр.
- Майонез – для заправки.
- Сіль кухонна – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Помідори – 300 гр.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Зелень – для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Очищений ріпчасту цибулю наріжте дрібним кубиком.
Крок 2. Шампіньйони помийте, потім наріжте їх кубиками.
Крок 3. Шинку очистіть від натуральної оболонки і наріжте кубиками.
Крок 4. Помідори помийте, наріжте овочі кубиками, а сік, який при цьому виділиться, злийте в раковину.
Крок 5. Курячі яйця заздалегідь відваріть круто, щоб до моменту приготування салату вони охололи. Очистіть їх від шкаралупи і натріть на великій терці.
Крок 6. На рослинній олії в сковороді обсмажте ріпчасту цибулю до м’якості.
Крок 7. Потім додайте до цибулі нарізані шампіньйони, посоліть і приправте продукти. Смажте, поки не випарується вся рідина. Потім засмажування остудити.
Крок 8. У мисці змішайте шинку, помідори, яйця і зажарку з грибів і цибулі. Заправте салат майонезом, посоліть і приправте його до смаку.
Крок 9. Салат подавайте в охолодженому вигляді, прикрасивши свіжою зеленню. Смачного!
Салат з грибами і крабовими паличками
Салат з грибами і крабовими паличками відмінно підходить для повсякденного меню. Такі прості салати користуються великою популярністю, вони « не б’ють по гаманцю », але зате відмінно насичують. У рецепті є один маленький секрет, який робить салат неймовірно ніжним.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 2.
інгредієнти:
- Палички крабові – 200 гр.
- Яйце куряче – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – ½ шт.
- Олія – 40 мл.
- Майонез – 2 ст.л.
- Сіль кухонна – за смаком.
- Перець чорний свіжо-молотий – за смаком.
- Шампіньйони – 100 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Добре помийте шампіньйони проточною водою, відваріть курячі яйця круто, очистіть ріпчаста цибуля.
Крок 2. Крабові палички витягніть з оболонки і наріжте невеликими шматочками.
Крок 3. Розігрійте на сковорідці трохи олії, викладіть крабові палички і трохи їх обсмажте. Вони повинні повністю або частково розкрутитися, як на фото. Викладіть їх на тарілку і дайте повністю охолонути.
Крок 4. Капелюшки шампіньйонів очистіть від шкурки. Відокремте ніжки, наріжте їх кружечками, а капелюшки наріжте пластинками.
Крок 5. Половину головки ріпчастої цибулі наріжте півкільцями.
Крок 6. Обсмажте на олії гриби і цибулю. Під час смаження трохи посоліть продукти. Засмажку також викладіть на тарілку.
Крок 7. Очистіть від шкаралупи яйця, наріжте їх кубиками.
Крок 8. Змішайте в салатниці крабові палички, яйця, зажарку з грибів і цибулі. Заправте салат майонезом, приправте молотим перцем, добре перемішайте.
Крок 9. Салат з крабовими паличками і грибами можна відразу подавати на стіл. Смачного!