Салати на Новий рік – це страва, яку швидко приготувати, і яка точно прикрасить будь-який святковий стіл і зробить його яскравішим і багатшим. Існує безліч різноманітних рецептів! Тож кожна господиня зможе знайти свій улюблений варіант! Гості будуть у захваті від смаку та різноманітності частування!
Дуже цікавий новорічний салат «Полярний експрес»
Новорічний салат «Полярний експрес» – це чудова страва для святкового столу, адже її з легкістю можна подавати як закуску. А простий набір інгредієнтів, їхнє правильне поєднання та швидкість приготування точно порадує кожну господиню. А ось гості навряд чи здогадаються, що така апетитна страва може бути такою простою!
Час приготування: 35 хв.
Порції: 4
Складові:
- Копчена курка – 200 гр.
- Кукурудза (консерви) – 100 гр.
- Морква по-корейськи – 100 гр.
- Печериці – 3-4 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Майонез – 4 ст.
- Сіль за смаком
Процес приготування:
1. Беремо 3-4 печериці, середнього розміру та чистимо їх ножем.
2. Потім гриби нарізаємо невеликими шматочками, кубиками, викладаємо на сковороду і смажимо на олії протягом 3-4 хвилин.
3. Після закінчення смаження, печериці потрібно посолити.
4. Тепер підготуємо копчену курочку. Її потрібно також нарізати дрібними шматочками. Висипаємо їх у глибоку миску та додаємо до курки кукурудзу.
5. В іншій ємності з’єднуємо яйце з 2 ложками майонезу і трохи збиваємо масу.
6. З цієї маси випікаємо кілька млинців (2-3 шт.).
7. У миску викладаємо готові печериці і додаємо моркву.
8. Млинці також нарізатимемо невеликими смужками. Додамо їх у миску і покладемо в неї 2 ложки майонезу.
9. Насамкінець перемішаємо всі інгредієнти.
Смачного!
Класичний “Цезар” для новорічного столу
Класичний “Цезар” – це салат, який любить практично кожен. Отже, за новорічним столом у нього точно буде багато шанувальників. Рецепт «Цезаря» перевірений роками, головне точно слідувати йому. Ця смачна і соковита страва зробить святковий стіл багатшим і апетитнішим!
Час приготування: 2 години
Порції: 4
Складові:
- Батон – 250 гр.
- Куряче філе – 300 гр.
- Салат-латук – 1 шт.
- Пармезан – 75 грн.
- Помідори чері – 150 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Лимон – ½ шт.
- Соєвий соус – 150 мл.
- Сіль, перець – за смаком
- Майонез – 4 ст.
- Анчоуси – 1 шт.
Процес приготування:
1. Часник видавлюємо за допомогою преса або подрібнюємо ножем.
2. Курку нарізаємо невеликими кубиками.
3. Перекладаємо їх у глибоку тарілку. Заливаємо соєвим соусом і додаємо часник, видавлюємо із лимона сік. Залишаємо курячі шматочки в цій суміші маринуватися на 1,5 години.
4. Тепер підготуємо сухарики. Для цього нарізаємо батон квадратиками і обсмажуємо його до золотистості.
5. Сир натираємо на тертці більше.
6. Підготуємо соус для салату. Для цього візьмемо трохи сиру пармезан, кладемо його у чашу блендера. Туди відправляємо майонез, філе анчоуса, 1 ч.л. лимонного соку, трохи солі та перець. Все добре збиваємо до однорідного складу.
7. Помідори чері промиваємо та розрізаємо на 4 частини.
8. Листя салату промиваємо і даємо їм обсохнути.
9. Тепер обсмажимо на великому вогні курячі шматочки. Так курка збереже усі соки.
10. Формуємо салат. На дно глибокої миски викладаємо листя салату. Далі кладемо сир та трохи сухариків. Викладаємо курочку та помідори чері, знову – сухарики, курочка та чері. Поливаємо все соусом і посипаємо перцем.
Смачного!
Простий «Грецький салат» для святкового з толу
Простий «Грецький салат» для святкового столу – один із найпопулярніших рецептів салату. Він славиться просто неймовірним ніжним смаком, простотою приготування та невеликою калорійністю. Це те, що потрібне в новорічну ніч!
Порції: 4
Час приготування: 25 хв.
Складові:
- Помідори – 3 шт.
- Огірки – 2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Перець – 1 шт.
- Сир фету – 200 гр.
- Маслини – 100 гр.
- Оливкова олія – 4 ст.л.
- Сік лимона – 0,5 шт.
- Сіль, перець – за смаком
- Листя салату – 4 шт.
Процес приготування:
1. Перед початком готування добре промиємо всі овочі, а щоб у салаті не було зайвої вологи, дамо їм обсохнути.
2. Тепер приступаємо до нарізки. Огірки ріжемо невеликими кубиками. Помідори також ділимо на дрібні шматочки. Перець розрізаємо, очищаємо від насіння і дрібно нарізаємо.
3. Видавлюємо сік лимона у невелику чашку.
4. Цибулю очищаємо і ріжемо півкільцями.
5. Сир фета ріжемо кубиками приблизно 1,5*1,5 см.
6. З’єднуємо всі інгредієнти у салатниці, на дно якої викладаємо листя салату.
7. Заправляємо оливковою олією. Додаємо лимонний сік та сіль. Перемішуємо. За бажання можна поперчити.
Смачного!
Салат “Ніжність” з ананасами.
Салат «Ніжність» з ананасами – апетитний, поживний та по-справжньому святковий. Шматочки ананасів не тільки додадуть страві особливих ноток, але також зроблять його більш яскравим і привабливим. На новорічному столі він одразу візьме увагу на себе. І гості точно будуть зачаровані його смаком!
Порції: 4
Час готування: година
Складові:
- Куряче філе – 200 гр.
- Сир твердий – 200 гр.
- Ананаси консервовані – 200 грн.
- Гриби мариновані – 200 грн.
- Волоський горіх – 50 гр.
- Майонез – 3 ст.
- Сіль, перець – на смак
Процес приготування:
1. Куряче філе закидаємо в киплячу воду і варимо близько півгодини.
2. Розрізаємо його на невеликі частини смужками чи кубиками.
3. Сир натираємо на дрібній тертці.
4. Ананаси відкриваємо та ріжемо на кілька невеликих шматочків.
5. Волоський горіх дробимо за допомогою кавомолки або блендера.
6. Мариновані гриби розрізаємо на 2-4 частини.
7. Починаємо формувати страву шарами. Першим шаром кладемо гриби, далі трохи сиру і трохи майонезу, солимо і перчимоо до смаку. Потім ананаси і знову майонез. Його потрібно злегка посипати подрібненими горіхами. Робимо шар із курячих шматочків. Змащуємо їх майонезом, посипаємо горіхами, сіллю і перцем. Зверху прикрашаємо сиром та шматочками ананаса.
Смачного!
Простий і смачний грибний салат із опеньками
Грибний салат з опеньками – це апетитно та просто! Гриби взимку перетворюються на справжній делікатес, а отже ваші гості точно оцінять ваші старання. Такий салат не лише смачний, а й дуже поживний. Справжня королівська страва!
Порції: 6
Час приготування: 50 хв.
Складові:
- Опеньки мариновані – 200 гр.
- Зелена цибуля – пучок
- Шинка – 300 грн.
- Картопля – 3 шт.
- Яйця – 3 шт.
- Майонез – 5 ст.
- Сіль, перець – за бажанням
Процес приготування:
1. Видаляємо шкірку з картоплі, промиваємо її та відправляємо варитися.
2. Готову картоплю нарізаємо невеликими кубиками.
3. Так само ріжемо шинку.
4. Тепер відварюємо яйця. І нарізаємо їх як і попередні продукти.
5. Зелену цибулю промиваємо і ріжемо кільцями.
6. Опеньки також ділимо на 2-4 частини.
7. З’єднуємо всі інгредієнти салату в глибокій мисці, заправляємо його майонезом та солимо. Перець додаємо за бажанням.
Смачного!
Святковий салат з копченою куркою
Святковий салат з копченою куркою – апетитне та просте частування. Воно стане відмінним доповненням до м’ясних страв або гарніру. Незважаючи на простий склад, його смак по-справжньому дивовижний. І гості точно будуть приємно вражені!
Порції:6
Час приготування:
Складові:
- Копчена курка – 1 шт.
- Помідор – 3 шт.
- Яйце – 4 шт.
- Плавлений сирок – 3 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Майонез – 3 ст.
- Зелень – за бажанням
- Сіль за смаком
Процес приготування:
1. Для початку відварюємо яйця круто. Для цього закинемо їх у киплячу воду, залишимо на 10 хв., а потім охолодимо під холодною водою.
2. Нарізаємо варені яйця невеликими шматочками.
3. Плавлені сирки також нарізаємо дрібними кубиками.
4. Помідори промиваємо та розрізаємо, видаляючи черешки.
5. Копчену курку ділимо ножем на кубики або невеликі смужки.
6. Зелень промиваємо і дрібно кришимо ножем.
7. З’єднуємо усі продукти в одній мисці. Заправляємо їх майонезом.
8. Додаємо подрібнений ножем або видавлений через прес часник. Заправляємо майонезом та солимо. Наприкінці прикрашаємо зеленню.
Смачного!
Незвичайний морський салат із кальмарами
Морський салат із кальмарами – справжнє свято для поціновувачів морепродуктів. Смачний, ситний та неймовірно корисний. Такий салат заслуговує на окрему похвалу! Здивуйте своїх гостей незвичайним смаком!
Порції: 4
Час приготування: 35 хв.
Складові:
- Кальмари – 250 грн.
- Печериці (консервовані) – 200 гр.
- Волоський горіх – 50 гр.
- Сир – 50 гр.
- Майонез – 3 ст.
- Цибуля -1 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Сіль за смаком
- Зелень – за бажанням
Процес приготування:
1. Кальмари для салату слід відварити. Для цього ставимо воду на вогонь і як тільки вона закипить, опускаємо в неї кальмари. Відварюємо їх трохи більше 4 хв.
2. Готові кальмари нарізаємо смужками.
3. Волоський горіх дробимо за допомогою блендера.
4. Сир потрібно дрібно натерти на тертку.
5. Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо півкільцями.
6. Часник дрібно кришимо ножем.
7. Печериці нарізаємо половинками, а особливо великі на 4 частини.
8. Зелень промиваємо та дрібно нарізаємо.
9. З’єднуємо майонез, часник та сіль. Розмішуємо.
10. Всі продукти кладемо в глибоку ємність, заправляємо приготовленою майонезною заправкою.
Смачного!
Новий та неймовірно красивий святковий салат із гранатом
Святковий салат із гранатом – виглядає просто неймовірно, а готується зовсім легко. Родзинкою цієї страви стануть гранатові зернятка та різноманітність смачного сиру! Давно не готували щось незвичайне! Тоді цей рецепт вам сподобається!
Порції: 4
Час приготування: 45 хв.
Складові:
- Куряче філе – 400 гр.
- Сир – 200 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Гранат – 1 шт.
- Майонез – 150 грн.
- Сіль, перець – за смаком
Процес приготування:
1. Курочку відварюємо у киплячій воді до повної готовності. На це потрібно близько півгодини.
2. Коли курка злегка охолоне, наріжемо її шматочками.
3. Тепер на великій тертці натираємо сир.
4. З граната зрізаємо шапочку та ділимо його на часточки. Вибираємо зерна граната у тарілку.
5. 5. Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо півкільцями.
6. Змішуємо курку та 2-3 ст.л. майонезу, додаємо сіль. Поверх викладаємо шар із гранатових зерен. Потім цибульні кільця, але в нього щільний шар сиру. Його потрібно добре змастити майонезом.
7. Посипаємо верх сіллю і прикрашаємо гранатовими зернятками.
Смачного!
Неймовірно смачний та витончений новорічний салат «Ялинкові кульки»
Новорічний салат «Ялинкові кульки» – справжнє святкове диво. Це неймовірно смачний та ефектний салат. Він одразу створить новорічний настрій за столом. Ваші гості будуть у захваті від соковитих кульок та вашої кулінарної майстерності!
Порції: 6
Час приготування: 2 години, 30 хв.
Складові:
- Копчена курка – 350 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Яйця – 4 шт.
- Перець – 2-3 шт.
- Майонез – 4 ст.
- Листя салату – 4 шт.
- Сіль за смаком
- Зелень – за бажанням
Процес приготування:
1. Ставимо воду закипати. Відварюємо в ньому очищену картоплю.
2. Виймаємо картопля і відварюємо яйця (можна використовувати цю воду, так процес готування буде швидше).
3. Картоплю та яйця подрібнюватимемо на дрібній тертці.
4. Копчену курку нарізаємо невеликими кубиками, ножем.
5. Перець розрізаємо та видаляємо з нього все насіння. Потім ріжемо його невеликими шматочками.
6. Зелень промиваємо і кришим ножем.
7. Поєднуємо всі інгредієнти. З маси формуємо кульки. Складаємо їх акуратно на тарілку та ставимо в холодильник на 2 години.
8. Листя салату промиваємо і даємо їм обсохнути. Їх використовуватимемо для прикраси під час подачі.
9. Викладаємо листя салату на тарілку, складаємо на них кульки салату.
Смачного!
Незрівнянний новорічний салат «Царський рулет»
Новорічний «Царський рулет» – це дуже ефектний салат, який гідно виглядатиме на святковому столі. Гостям ще доведеться погадати, що ж усередині цієї незвичайної страви. А всередині – апетитна червона риба, яка чудово поєднується майже з усіма овочами! Просто казковий смак! Пробуйте!
Порції: 6
Час приготування: 50 хв.
Складові:
- Червона риба – 200 грн.
- Майонез – 100 грн.
- Картопля – 3 шт.
- Яйця – 3 шт.
- Морквина – 2 шт.
- Сіль за смаком
Процес приготування:
1. Усі овочі, а також яйця потрібно заздалегідь зварити до готовності (яйця для салату) відварити круто.
2. Коли овочі готові, беремо більшу тертку і натираємо картопля, морква і яйця. Кожен продукт має окрему тарілку.
3. Червону рибу кладемо на обробну дошку і нарізаємо не дуже товстими смужками.
4. Тепер нам знадобиться аркуш паперу для запікання. Викладатимемо на нього салат шарами, при цьому кожен шар потрібно просочити майонезом (за кількістю, дивіться, як вам більше подобається). Першим шаром кладемо моркву. Потім укладаємо картоплю, після цього – робимо насип з яєць. Завершуємо формування салату – шматочками риби. Загортаємо все в трубочку.
5. Ставимо салат у холодильник на 2-3 години, щоб він просочився, а форма почала триматися.
Смачного!
Дуже красивий святковий салат “Шарлотка” – прикраса столу
Святковий апетитний салат «Шарлотка» – це неймовірно цікава та улюблена багатьма страва. У 2020 році – цю страву потрібно приготувати обов’язково! Адже воно точно сподобається головному символу року! І гості оцінять смачний салат на найвищий бал!
Порції: 6
Час приготування: 45 хв.
Складові:
- Картопля відварена – 3 шт.
- Горошок консервований – 200 гр.
- М’ясо копчене – 150 гр.
- Майонез – 150 грн.
- Яйця – 4 шт.
- Петрушка – пучок
- Цибулина – 1 шт.
- Борошно – 1 ст. л.
- Олії – 1 ст. л.
- Сода – щіпка
- Салат – за бажанням
Процес приготування:
1. Яйця розбиваємо в миску і перемішуємо з содою, додаємо муку|борошно| і 1 ст.л. майонезу.
2. З цієї маси потрібно спекти 2 млинці середнього розміру, обсмаживши їх з обох боків.
3. Тепер млинці потрібно нарізати по колу, утворюючи довгі смужки невеликої товщини. Закручуємо їх у спіраль.
4. Цибулину очищаємо від лушпиння. Нарізаємо її невеликими шматочками і обдаємо окропом. У кип’яченій воді потрібно наполягти цибулю приблизно 5 хв. Зливаємо воду.
5. Готову відварену картоплю ріжемо кубиками.
6. З’єднуємо картоплю та цибулю. Заправляємо 2 ложками майонезу, перемішуємо.
7. Копчене м’ясо ріжемо також, як картопля.
8. Додаємо до м’яса горошок та 2 ложки майонезу, розмішуємо.
9. Тепер беремо глибоку миску і на дно кладемо харчову плівку. Формуємо салат. Відразу кладемо спіралі з млинця. Потім від маси з картоплею і цибулею, і всю м’ясну масу. Перекриваємо все картопляною сумішшю. Харчову плівку закриваємо. І ставимо в холодильник на кілька годин.
10. Перед подачею салат перевертаємо.
Смачного!
Новий та дуже смачний салат «Морська перлина»
Смачна новорічна «Морська перлина» – дуже апетитний та привабливий салат. Готувати його досить просто, а настрій одразу стає святковим. Спробуйте самі цю дивовижну страву і компліменти не забаряться!
Порції: 4
Час приготування: 40 хв.
Складові:
- Кальмари – 500 грн.
- Крабові палички – 200 грн.
- Червона ікра – 100 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Перепелине яйце – 1 шт.
- Майонез – 100 грн.
- Сіль за смаком
Процес приготування:
1. Кальмари очищаємо. Закип’ятимо заздалегідь воду та опускаємо в них м’ясо кальмарів на 3-4 хв. Дістаємо, охолоджуємо та нарізаємо смужками.
2. Тепер нарізаємо кубиками крабові палички.
3. Яйця відварюємо круто. Виймаємо жовток, оскільки його ми використовувати не будемо.
4. Також відварюємо перепелине яйце.
5. А білки треба натерти на тертку.
6. Перемішуємо інгредієнти у загальній мисці, заправляємо сіллю та майонезом. Верх салату прикрашаємо ікрою, а в центр кладемо перепелине яйце.
Смачного!
Легкий фруктовий салат для святкового столу
Святковий фруктовий салат ківі, апельсин, ябцибуляо, банан – це цікавий і дуже смачний рецепт. У Новий рік хочеться здивувати гостей та урізноманітнити святковий стіл. Подайте фрукти в такий незвичайний спосіб. Смак страви просто дивовижний. Гості будуть у захваті!
Порції: 2
Час приготування: 20 хв.
Складові:
- Банан – 1 шт.
- Ябцибуляо – 1 шт.
- Ківі – 1 шт.
- Апельсин – 1 шт.
- Лимонний сік – 1 год.
- Цукор очеретяний – 1 ч. л.
- Йогурт – 4 ст. л.
Процес приготування:
1. Усі фрукти потрібно ретельно промити водою.
2. З ябцибуля, апельсинів та ківі зняти шкірку та очистити від серцевинок.
3. Видавити сік із лимона. Нам знадобиться 1 год.
4. Тепер нарізаємо усі фрукти невеликими кубиками.
5. З’єднуємо всі інгредієнти, заправляємо йогуртом, додаємо до них ложку лимонного соку та тростинного цукру.
Смачного!