Салати на Новий рік 2025 – 14 простих і смачних рецептів з покроковими фото

Салат на Новий рік 2025 – це страва, яку швидко приготувати, і яка точно прикрасить будь-який святковий стіл і зробить його яскравішим і багатшим. Існує безліч різноманітних рецептів! Тож кожна господиня зможе знайти свій улюблений варіант! Гості будуть у захваті від смаку та різноманітності частування!

Дуже цікавий новорічний салат «Полярний експрес»

Новорічний салат «Полярний експрес» — це відмінна страва для святкового столу, адже її з легкістю можна подавати як закуску. А простий набір інгредієнтів, їх правильне поєднання і швидкість приготування точно порадує кожну господиню. А ось гості навряд чи здогадаються, що таке апетитне блюдо може бути таким простим!

Час готування: 35 хв.

порції: 4

Інгредієнти:

  • Копчена курка – 200 гр.
  • Кукурудза (консерва) – 100 гр.
  • Морква по-корейськи – 100 гр.
  • Шампіньйони – 3-4 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Майонез – 4 ст.л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Беремо 3-4 шампіньйон, середнього розміру і чистимо їх ножем.

2. Потім гриби нарізаємо невеликими шматочками, кубиками, викладаємо їх на сковороду і смажимо на олії протягом 3-4 хвилин.

3. Після закінчення смаження, шампіньйони потрібно посолити.

4. Тепер підготуємо копчену курочку. Її потрібно також нарізати невеликими шматочками. Висипаємо їх в глибоку миску і додаємо до курки кукурудзу.

5. В іншій ємності з’єднуємо яйце з 2 ложками майонезу і злегка збиваємо масу.

6. З цієї маси випікаємо кілька млинчиків (2-3 шт.).

7. У миску викладаємо готові шампіньйони і додаємо морква.

8. Млинці також будемо нарізати невеликими смужками. Додамо їх в миску і покладемо в неї 2 ложки майонезу.

9. Наостанок перемішаємо всі інгредієнти.

Смачного!

Класичний «Цезар» для новорічного столу

Класичний «Цезар» — це салат, який любить практично кожен. А значить, за новорічним столом у нього точно буде багато шанувальників. Рецепт « Цезаря » перевірений роками, головне точно йому слідувати. Це смачне і соковите блюдо зробить святковий стіл багатшими і апетитніше!

Час готування: 2 години

порції: 4

Інгредієнти:

  • Батон – 250 гр.
  • Куряче філе – 300 гр.
  • Салат-латук – 1 шт.
  • Пармезан – 75 гр.
  • Помідори чері – 150 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Лимон – ½ шт.
  • Соєвий соус – 150 мл.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Майонез – 4 ст.л.
  • Анчоуси – 1 шт.

Процес приготування:

1. Часник видавлюємо за допомогою преса або ж подрібнюємо ножем.

2. Курку нарізаємо невеликими кубиками.

3. Перекладаємо їх в глибоку тарілку. Заливаємо соєвим соусом і додаємо часник, видавлюємо з лимона сік. Ми залишаємо курячі шматочки в цій суміші маринуватися на 1,5 години.

4. Тепер підготуємо сухарики. Для цього нарізаємо квадратиками батон і обсмажуємо його до золотистості.

5. Сир натираємо на терці побільше.

6. Підготуємо соус для салату. Для цього візьмемо трохи сиру пармезан, кладемо його в чашу блендера. Туди ж відправляємо майонез, філе анчоуса, 1 ч.л. лимонного соку, трохи солі і перець. Все гарненько збиваємо до однорідного складу.

7. Помідори чері промиваємо і розрізаємо на 4 частини.

8. Листя салату промиваємо і даємо їм обсохнути.

9. Тепер обсмажити на великому вогні курячі шматочки. Так курка збереже всі соки.

10. Формуємо салат. На дно глибокої миски викладаємо листя салату. Далі кладемо сир і трохи сухариків. Викладаємо курочку і помідори чері, знову – сухарики, курочка і чері. Поливаємо все соусом і посипаємо перцем.

Смачного!

Простий «Грецький салат» для святкового столу

Простий «Грецький салат» для святкового столу – один з найпопулярніших рецептів салату. Він славиться просто неймовірним ніжним смаком, простотою приготування і невеликий калорійністю. Це те, що потрібно в новорічну ніч!

порції: 4

Час приготування: 25 хв.

Інгредієнти:

  • Помідори – 3 шт.
  • Огірки – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Перець – 1 шт.
  • Сир фета – 200 гр.
  • Маслини – 100 гр.
  • Оливкова олія – 4 ст.л.
  • Сік лимона – 0,5 шт.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Листя салату – 4 шт.

Процес приготування:

1. Перед початком готування гарненько промиємо всі овочі, а щоб в салаті не було зайвої вологи, дамо їм обсохнути.

2. Тепер приступаємо до нарізки. Огірки ріжемо невеликими кубиками. Помідори також ділимо на невеликі шматочки. Перець розрізаємо, очищаємо від насіння і також дрібно нарізаємо.

3. Видавлюємо сік лимона в невелику чашку.

4. Цибулю очищаємо і ріжемо півкільцями.

5. Сир фета ріжемо кубиками приблизно 1,5 * 1,5 см.

6. З’єднуємо всі інгредієнти в салатниці, на дно якої викладаємо листя салату.

7. Заправляємо оливковою олією. Додаємо лимонний сік і сіль. Перемішуємо. При бажанні можна поперчити.

Смачного!

Салат «Ніжність» з ананасами 

Салат «Ніжність» з ананасами – апетитний, поживний і по-справжньому святковий. Шматочки ананасів не тільки додадуть страви особливі нотки, але також зроблять його більш яскравим і привабливим. На новорічному столі він відразу візьме увагу на себе. І гості точно будуть зачаровані його смаком!

порції: 4

Час готування: годину

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 200 гр.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Ананаси консервовані – 200 гр.
  • Гриби мариновані – 200 гр.
  • Волоський горіх – 50 гр.
  • Майонез – 3 ст.л.
  • Сіль, перець – на смак

Процес приготування:

1. Куряче філе закидаємо в киплячу воду і варимо близько півгодини.

2. Розрізаємо його на невеликі частини смужками або кубиками.

3. Сир натираємо на дрібній терці.

4. Ананаси відкриваємо і ріжемо на кілька невеликих шматочків.

5. Волоський горіх дробимо за допомогою кавомолки або блендера.

6. Мариновані гриби розрізаємо на 2-4 частини.

7. Починаємо формувати блюдо шарами. Першим шаром кладемо гриби, далі трохи сиру і трохи майонезу, солимо і перчимо за смаком. Потім ананаси і знову майонез. Його потрібно злегка посипати подрібненими горіхами. Робимо шар з курячих шматочків. Змащуємо їх майонезом, посипаємо все горіхами, сіллю і перцем. Зверху прикрашаємо сиром і шматочками ананаса.

Смачного!

Простий і смачний грибний салат з опеньками

Грибний салат з опеньками – це апетитно і просто! Гриби взимку перетворюються на справжній делікатес, а значить ваші гості точно оцінять ваші старання. Такий салат не тільки смачний, але і дуже поживний. Справжнє королівське блюдо!

порції: 6

Час готування: 50 хв.

Інгредієнти:

  • Опеньки мариновані – 200 гр.
  • Зелену цибулю – пучок
  • Шинка – 300 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Яйця – 3 шт.
  • Майонез – 5 ст.л.
  • Сіль, перець – за бажанням

Процес приготування:

1. Видаляємо шкірку з картоплі, промиваємо його і відправляємо варитися.

2. Готову картоплю нарізаємо невеликими кубиками.

3. Таким же чином ріжемо шинку.

4. Тепер відварюємо яйця. І нарізаємо їх, як і попередні продукти.

5. Зелену цибулю промиваємо і ріжемо кільцями.

6. Опеньки також ділимо на 2-4 частини.

7. З’єднуємо всі інгредієнти салату в глибокій мисці, заправляємо його майонезом і солимо. Перець додаємо за бажанням.

Смачного!

Святковий салат з копченою куркою

Святковий салат з копченою куркою – апетитне і просте частування. Воно стане відмінним доповненням до м’ясних страв або ж гарніру. Незважаючи на простий склад, його смак по-справжньому дивовижний. І гості точно будуть приємно здивовані!

Порції: 6

Час готування:

Інгредієнти:

  • Копчена курка – 1 шт.
  • Помідор – 3 шт.
  • Яйце – 4 шт.
  • Плавлений сирок – 3 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Майонез – 3 ст.л.
  • Зелень – за бажанням
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Для початку відварюємо яйця круто. Для цього закинемо їх в уже киплячу воду, залишимо на 10 хв., А потім охолодити під холодною водою.

2. Нарізаємо варені яйця невеликими шматочками.

3. Плавні сирки також нарізаємо невеликими кубиками.

4. Помідори промиваємо і розрізаємо, видаляючи черешки.

5. Копчену курку ділимо ножем на кубики або ж невеликі смужки.

6. Зелень промиваємо і дрібно кришимо ножем.

7. З’єднуємо всі продукти в одній мисці. Заправляємо їх майонезом.

8. Додаємо подрібнений ножем або ж видавлений через прес часник. Заправляємо майонезом і солимо. В кінці прикрашаємо зеленню.

Смачного!

Незвичайний морський салат з кальмарами

Морський салат з кальмарами – справжнє свято для поціновувачів морепродуктів. Смачний, ситний і неймовірно корисний. Такий салат заслужить окремої похвали! Здивуйте своїх гостей незвичайним смаком!

порції:4

Час готування: 35 хв.

Інгредієнти:

  • Кальмари – 250 гр.
  • Шампіньйони (консервовані) – 200 гр.
  • Волоський горіх – 50 гр.
  • Сир – 50 гр.
  • Майонез – 3 ст.л.
  • Цибуля -1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – за бажанням

Процес приготування:

1. Кальмари для салату потрібно відварити. Для цього ставимо воду на вогонь, і як тільки вона закипить, опускаємо в неї кальмари. Відварюємо їх не більше 4 хв.

2. Готові кальмари нарізаємо смужками.

3. Волоський горіх дробимо за допомогою блендера.

4. Сир потрібно дрібно натерти на терку.

5. Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо півкільцями.

6. Часник дрібно кришимо ножем.

7. Шампіньйони нарізаємо половинками, а особливо великі на 4 частини.

8. Зелень промиваємо і дрібно нарізаємо.

9. З’єднуємо майонез, часник і сіль. Розмішуємо.

10. Всі продукти кладемо в глибоку ємність, заправляємо приготовленої майонезної заправкою.

Смачного!

Новий і неймовірно красивий святковий салат з гранатом

Святковий салат з гранатом – виглядає просто неймовірно, а готується зовсім легко. Родзинкою цієї страви стануть гранатові зернятка і велика кількість смачного сиру! Давно не готували що-небудь незвичайне! Тоді цей рецепт вам точно сподобається!

порції: 4

Час готування: 45 хв.

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 400 гр.
  • Сир – 200 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Гранат – 1 шт.
  • Майонез – 150 гр.
  • Сіль, перець — за смаком

Процес приготування:

1. Курочку відварюємо в киплячій воді до повної готовності. На це буде потрібно близько півгодини.

2. Коли курка злегка охолоне, наріжемо її шматочками.

3. Тепер на великій терці натираємо сир.

4. З граната зрізаємо шапочку і ділимо його на часточки. Вибираємо зерна граната в тарілку.

5. 5. Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо півкільцями.

6. Змішуємо курку і 2-3 ст.л. майонезу, додаємо сіль. Поверх викладаємо шар з гранатових зерен. Потім цибульні кільця, а на нього щільний шар сиру. Його потрібно гарненько змастити майонезом.

7. Посипаємо верх сіллю і прикрашаємо гранатовими зернятками.

Смачного!

Неймовірно смачний і витончений новорічний салат «Ялинкові кульки»

Новорічний салат «Ялинкові кульки» – справжнє святкове диво. Це неймовірно смачний і ефектний салат. Він відразу створить новорічне настрій за столом. Ваші гості будуть в захваті від соковитих кульок і вашого кулінарної майстерності!

порції: 6

Час готування: 2 години, 30 хв

Інгредієнти:

  • Копчена курка – 350 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Яйця – 4 шт.
  • Перець – 2-3 шт.
  • Майонез – 4 ст.л.
  • Листя салату – 4 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – за бажанням

Процес приготування:

1. Ставимо воду закипати. Відварюємо в ньому очищену картоплю.

2. Виймаємо картоплю і відварюємо яйця (можна використовувати цю ж воду, так процес готування буде швидше).

3. Картоплю і яйця будемо подрібнювати на дрібній терці.

4. Копчену курку нарізаємо невеликими кубиками, ножем.

5. Перець розрізаємо і видаляємо з нього все насіння. Потім ріжемо його невеликими шматочками.

6. Зелень кришимо ножем.

7. З’єднуємо всі інгредієнти, додаємо майонез, гарненько перемішуємо. З маси формуємо кульки. Складаємо їх акуратно на тарілку і ставимо в холодильник на 2 години.

8. Листя салату промиваємо і даємо їм обсохнути. Їх будемо використовувати для прикраси під час подачі.

9. Викладаємо листя салату на тарілку, складаємо на них кульки салату.

Смачного!

Незрівнянний новорічний салат «Царський рулет»

Новорічний «Царський рулет» — це дуже ефектний салат, який буде гідно виглядати на святковому столі. Гостям ще доведеться поворожити, що ж всередині у цього незвичайного страви. А всередині – апетитна червона риба, яка відмінно поєднується майже з усіма овочами! Просто казковий смак! Пробуйте!

порції: 6

Час готування: 50 хв.

Інгредієнти:

  • Червона риба – 200 гр.
  • Майонез – 100 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Яйця – 3 шт.
  • Морквина – 2 шт.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Всі овочі, а також яйця потрібно заздалегідь зварити до готовності (яйця для салату) відварити круто.

2. Коли овочі готові, беремо терку побільше і натираємо картопля, морква і яйця. Кожен продукт в окрему тарілку.

3. Червону рибу кладемо на обробну дошку і нарізаємо її не дуже товстими смужками.

4. Тепер нам знадобиться аркуш паперу для запікання. Будемо викладати на нього салат шарами, при цьому кожен шар потрібно просочити майонезом (за кількістю, дивіться, як вам більше подобається). Першим шаром кладемо моркву. Потім укладаємо картопля, після цього – робимо насипку з яєць. Завершуємо формування салату – шматочками риби. Загортаємо все в трубочку.

5. Ставимо салат в холодильник на 2-3 години, щоб він просочився, а форма стала триматися.

Смачного!

Дуже красивий святковий салат «Шарлотка» — прикраса столу

Святковий апетитний салат Шарлотка — це неймовірно цікаве і улюблене багатьма блюдо. У 2025 році – це блюдо потрібно приготувати обов’язково! Адже воно точно сподобається головному символу наступаючого року! І гості оцінять смачний салат на вищий бал!

порції: 6

Час готування: 45 хв.

Інгредієнти:

  • Картопля відварена – 3 шт.
  • Горошок консервований – 200 гр.
  • М’ясо копчене – 150 гр.
  • Майонез – 150 гр.
  • Яйця – 4 шт.
  • Петрушка – пучок
  • Цибулина – 1 шт.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Масла – 1 ст. л.
  • Сода – щіпка
  • Салат – за бажанням

Процес приготування:

1. Яйця розбиваємо в миску і перемішуємо з содою, додаємо борошно і 1 ст.л. майонезу.

2. З цієї маси потрібно спекти 2 млинця середнього розміру, обсмаживши їх по обидва боки.

3. Тепер млинці потрібно порізати по колу, утворюючи довгі смужки невеликої товщини. Закручуємо їх в спіраль.

4. Цибулину очищаємо від лушпиння. Нарізаємо її невеликими шматочками і обдаємо окропом. У кип’яченої воді потрібно настояти цибулю приблизно 5 хв. Зливаємо воду.

5. Готова відварена картопля ріжемо кубиками.

6. З’єднуємо картоплю і цибуля. Заправляємо 2 ложками майонезу, перемішуємо.

7. Копчене м’ясо ріжемо також, як картоплю.

8. Додаємо до м’яса горошок і 2 ложки майонезу, розмішуємо.

9. Тепер беремо глибоку миску і на дно кладемо харчову плівку. Формуємо салат. Відразу кладемо спіралі з млинцевого тіста. Потім ½ від маси з картоплею і цибулею, і всю м’ясну масу. Перекриваємо всі картопляної сумішшю. Харчову плівку закриваємо. І ставимо в холодильник на пару годин.

10. Перед подачею салат перевертаємо.

Смачного!

Новий і дуже смачний салат «Морська перлина»

Смачна новорічна «Морська перлина» — дуже апетитний і привабливий салат. Готувати його досить просто, а настрій відразу стає святковим. Спробуйте самі це дивовижне блюдо і компліменти не змусять себе чекати!

порції: 4

Час готування: 40 хв.

Інгредієнти:

  • Кальмари – 500 гр.
  • Крабові палички – 200 гр.
  • Червона ікри – 100 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Перепелине яйце – 1 шт.
  • Майонез – 100 гр.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Кальмари очищаємо. Закип’ятимо заздалегідь воду і опускаємо в них м’ясо кальмарів на 3-4 хв. Дістаємо, охолоджуємо і нарізаємо смужками.

2. Тепер кубиками нарізаємо крабові палички.

3. Яйця відварюємо круто. Виймаємо жовток, так як його ми використовувати не будемо.

4. Також відварюємо перепелине яйце.

5. А білки потрібно натерти на терку.

6. Перемішуємо інгредієнти в загальній мисці, заправляємо сіллю і майонезом. Верх салату прикрашаємо ікрою, а в центр кладемо перепелине яйце.

Смачного!

Легкий фруктовий салат для святкового столу

Святковий фруктовий салат ківі, апельсин, яблуко, банан – це цікавий і неймовірно смачний рецепт. У Новий рік хочеться здивувати гостей і урізноманітнити святковий стіл. Подайте фрукти таким незвичайним способом. Смак страви просто дивовижний. Гості будуть в захваті!

порції: 2

Час готування: 20 хв.

Інгредієнти:

  • Банан – 1 шт.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Ківі – 1 шт.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Лимонний сік – 1 ч. л.
  • Цукор очеретяний – 1 ч. л.
  • Йогурт – 4 ст. л.

Процес приготування:

1. Всі фрукти потрібно ретельно промити водою.

2. З яблука, апельсинів і ківі зняти шкірку і очистити від серцевинок.

3. Видавити сік з лимона. Нам знадобиться 1 ч. л.

4. Тепер нарізаємо всі фрукти невеликими кубиками.

5. З’єднуємо всі інгредієнти, заправляємо йогуртом, додаємо до них ложку лимонного соку і тростинного цукру.

Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал