Салат з сухариками — це шикарна закуска, яку можна приготувати не тільки на свято, а й на будь-яке сімейне застілля – будь то новосілля або дружні посиденьки. Це раніше готували салати на Новий рік, 8-е березня і День народження. Сьогодні все простіше, не потрібен якийсь спеціальний привід, щоб порадувати рідних і близьких. Та й салати готуються з доступних продуктів, які продаються в будь-якому супермаркеті.
Салат з сухариками, квасолею і ковбасою
Салат з сухариками, квасолею і ковбасою – шикарний рецепт, який можна виконати буквально перед приходом гостей. Нічого не потрібно відварювати заздалегідь, просто нарізати і змішати. Салатик виходить ситним і досить апетитним. Чоловічий половині дуже подобається ця закуска. Яскравий шедевр підкорить всіх без винятку!
Час готування – 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Квасоля червона консервована – 180 гр.
- Сухарики – 40 гр.
- Ковбаса копчена – 150 гр.
- Сир твердий – 40 гр.
- Кріп – 20 гр.
- Майонез – 60 гр.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Складіть для зручності інгредієнти в одному місці. Відкоркуйте банку консервованої квасолі, для яскравості страви візьміть саме червоний сорт. Злийте рідину. Сухарики візьміть покупні або підсушіть заздалегідь.
Крок 2. Улюблену ковбаску очистіть від оболонки і наріжте соломкою. Копчена ковбаса поєднується з інгредієнтами найкраще.
Крок 3. Пучок кропу ополосніть, просушіть і нашаткуйте гострим ножем.
Крок 4. Улюблений сир твердих сортів наріжте кубиком.
Крок 5. У салатник складіть нарізану ковбасу, сир і кріп. Насипте консервовану квасолю і сухарики. Посоліть і приправте майонезом. Робіть все перед самою подачею, щоб сухарики не розмокли і не втратили свою хрустку родзинку.
Крок 6. Розмішайте салатик і перекладіть в тарілку для подачі. Пригощайте улюблених людей. Насолоджуйтесь із задоволенням!
Салат з копченою куркою і сухариками
Салат з копченою куркою і сухариками виходить нереально смачним і мега швидким. Шалено апетитна закуска підкорить вас. Пікантне поєднання інгредієнтів не може залишити нікого байдужим. Все, що від вас вимагається – об’єднати складові і заправити майонезом. Яскрава страва стане прикрасою будь-якого застілля.
Час готування – 15 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3
Інгредієнти:
- Копчена курка – 300 гр.
- Кукурудза консервована – 0,5 ст.
- Сухарики – 40 гр.
- Морква по-корейськи – 200 гр.
- Майонез – 60 гр.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Зберіть інгредієнти для яскравої ошатної закуски. Відкоркуйте банку консервованої кукурудзи, злийте рідину. Сухарики візьміть магазинні або підсушіть хлібець заздалегідь в духовці або на сухій сковорідці.
Крок 2. Копчену курочку відокремите від шкурки і кісточок. Курячу м’якоть розріжте на кубики. Перекладіть в салатницю.
Крок 3. Всипте половину склянки консервованої кукурудзи.
Крок 4. Слідом додайте морквину по-корейськи. Я використовую покупну, але можна приготувати і самостійно, але на це знадобиться більше часу. Морквина повинна настоятися і просочитися прянощами. Додайте хрусткі сухарики. Здобрити майонезом. Посоліть.
Крок 5. Розмішайте пікантний салатик. Багато майонезу класти не потрібно, соковитість салату надає корейська морквина.
Крок 6. Розділіть на порції і відразу ж їжте, поки сухарики не втратили свою хрустку текстуру. Пригощайте близьких. Смачного!
Салат з крабовими паличками і сухариками
Салат з крабовими паличками і сухариками максимально легка і швидка у виконанні закуска, яку подужає навіть дилетант. Запашний аромат, хрусткі сухарики, ніжні крабові палички – все це в поєднанні мега апетитно. Смачна закуска прикрасить будь-які посиденьки і перетворить прості продукти в гастрономічний шедевр.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Крабові палички – 240 гр.
- Хліб – 100 гр.
- Яйця курячі – 4 шт.
- Часник – 3 зубчика.
- Лимонний сік – 3 ст.л.
- Сир твердий – 300 гр.
- Майонез – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Складіть продукти на робочій поверхні. Курячі яйця ополосніть, залийте водою і поставте на плиту, зварені яйця повністю остудити. 100 грамів хліба наріжте соломкою складіть на деко і підсушіть в розігрітій духовці або підрум’яньте на сухій сковорідці до хрусткого стану.
Крок 2. Упаковку крабових паличок відкрийте, кожну паличку звільніть від оболонки і наріжте, як вам подобається.
Крок 3. Охололі курячі яйця наріжте довільно.
Крок 4. 300 грамів улюбленого сиру твердих сортів натріть теркою.
Крок 5. Зубчики часнику звільніть від лушпиння. Пропустіть через прес.
Крок 6. Займемося складанням салатика. У загальну миску відправте нарізані крабові палички і курячі яйця. Слідом покладіть натерту сирну стружку, подрібнений часник і рум’яні сухарики. Сухарики можна використовувати магазинні. Мої сухарики з залишився хліба. Полийте лимонним соком і заправити майонезом.
Крок 7. Перемішайте закуску, перекладіть в салатницю. Задекоруйте за бажанням. Салат збирайте прямо перед подачею, щоб сухарики не розмокли і не втратили свою хрусткість. Смачного! Їжте і отримуйте задоволення!
Салат з сухариками, сиром і помідорами
Салат з сухариками, сиром і помідорами без перебільшення зведе вас з розуму. Процедура приготування проста, нехай вас не лякає наявність інгредієнтів в рецепті. Все насправді легше, ніж може здатися. Чудовий смак і запашний аромат салату принесе непередавані відчуття.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2
Інгредієнти:
- Куряче філе – 60 гр.
- Сухарики – за смаком.
- Яйця перепелині – 3 шт.
- Салатні листя – 30 гр.
- Помідори – 1 шт.
- Сир « Пармезан » – 30 гр.
- Спеції для курки – за смаком.
- Сухий часник – 0,5 ч.л.
- Лимонний сік – 1 ст.л.
- Олія – 1 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Для заправки:
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сухий часник – за смаком.
- Сухий базилік – за смаком.
- Йогурт натуральний – 60 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Зберіть складові для виконання красивого яскравого салатика. Перепелині яйця сполосніть і заздалегідь зваріть в підсоленій воді. Яйця залиште остигати.
Крок 2. Куряче м’ясо сполосніть. Обсушіть паперовими серветками. Наріжте соломкою. Заправити лимонним соком. Приправте спеціями для курки, сіллю, перцем і сушеним часником. Масажними рухами втирайте і відставте маринуватися.
Крок 3. Тим часом приготуйте заправку. У піалі з’єднайте натуральний йогурт, сіль, перець, сушений часник і базилік. Добре перемішайте до однорідної консистенції.
Крок 4. Займемося складанням салатика. На дно страви складіть салатні листочки, попередньо промивши і обсушити зелень.
Крок 5. Помідор обполосніть і обсушіть, обріжте плодоніжку і розділіть овоч на часточки, розкладіть по салатним листям.
Крок 6. Зварені перепелині яйця очистіть від шкаралупи після охолодження. Наріжте уздовж навпіл. Перекладіть на тарілку.
Крок 7. Сковорідку розігріти, змастіть маслом, яким звикли користуватися. Підрум’яньте замариноване куряче м’ясо буквально хвилин 5 і складіть на салат наступним шаром.
Крок 8. Пармезан натріть спеціальною теркою і припорошити салат.
Крок 9. Розподіліть хрусткі сухарики. Приготовану заправку перелийте в соусник і поставте на стіл з салатом. Їжте смачно і різноманітно. Отримуйте задоволення!
Салат з корейською морквою і сухариками
Салат з корейською морквою і сухариками прекрасно доповнить закуски на святковому столі. Салатик виходить соковитим і пікантним. Сподобається всім любителям цікавих закусок. Мінімум доступних інгредієнтів перетворюються в дивну закуску за мінімальний час.
Час готування – 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 3
Інгредієнти:
- Ковбаса – 300 гр.
- Білий хліб – 2 шматочки.
- Яйця курячі – 4 шт.
- Морква по-корейськи – 200 гр.
- Зелень кропу – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Майонез – 100 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Зберіть інгредієнти для незвичайної ошатної закуски. Морквину використовуйте магазинну або приготовлену власноруч. Я використовую покупну, але можна приготувати і самостійно, але на це знадобиться більше часу. Морквина повинна настоятися і просочитися прянощами.
Крок 2. 300 грам улюблених ковбасних виробів наріжте соломкою. Підійде і варена, і копчена ковбаса. Складіть в миску.
Крок 3. До ковбаси відправте корейську морквину. Курячі яйця сполосніть і заздалегідь зваріть в підсоленій воді. Яйця залиште остигати і очистіть від шкаралупи, наріжте, як подобається, складіть в миску. Гілочки кропу сполосніть, просушіть, нарубати і додайте до інгредієнтів.
Крок 4. Салат посоліть, поперчіть, заправити майонезом. Розмішайте.
Крок 5. Білий хлібець розріжте на кубики. Кубики підрум’яньте на сухій сковорідці до хрусткого стану або підсушіть в розігрітій духовці.
Крок 6. Рум’яні сухарики відправте в салат і розмішайте.
Крок 7. Розділіть салат на порції і відразу ж їжте, поки сухарики не втратили свою хрустку текстуру. Пригощайте близьких. Смачного!
Салат з сухариками, ковбасою і солоними огірками
Салат з сухариками, ковбасою і солоними огірками супер легка у виконанні закуска. Нічого не потрібно варити або запікати, процедура приготування відніме буквально хвилин 10, якщо не менше. Салат виходить ароматним і хрустким. Продукти для бюджетної закуски ви знайдете в кожному супермаркеті або на ринку. Їжте смачно і ситно!
Час готування – 10 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Ковбаса варена – 200 гр.
- Сухарики житні – 100 гр.
- Огірки мариновані – 6 шт.
- Цибуля червоний – 1 шт.
- Сметана – 6 ст.л.
- Гірчиця – 0,5 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Червону цибулину звільніть від лушпиння, сполосніть і наріжте, як вам подобається.
Крок 2. Хрусткі мариновані огірочки настругати кружечками.
Крок 3. 200 грамів вареної ковбаски або шинки розріжте на кубики. Копченості теж будуть доречні.
Крок 4. Нарізані інгредієнти складіть в загальну миску. Розмішайте салат.
Крок 5. Салат заправте сметаною і гірчицею. Можна використовувати майонез або натуральний йогурт за бажанням.
Крок 6. Перемішайте, щоб всі продукти подружилися.
Крок 7. Зверху викладіть житні сухарики.
Крок 8. Швиденько розмішайте і перекладіть в красиву тарілку. Я готую для себе, тому перекладати немає необхідності. Салат збирайте прямо перед подачею, щоб сухарики не розмокли і не втратили свою хрустку родзинку. Пригощайте близьких. Смачного!
Салат з грибами і кирішками
Салат з грибами і кирішками володіє, без краплі перебільшення, чудовим смаком і чарівним ароматом. Шикарне частування нікого не залишить байдужим. Особливо чоловіки завжди залишаються під хорошим враженням. Хрусткі грибочки і сухарики чудово доповнюють відварну яловичину.
Час готування – 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Яловичина відварна – 170 гр.
- Сухарики – 50 гр.
- Гриби мариновані – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сир твердий – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Майонез – 3 ст.л.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Яловичина вимагає довгого варіння, тому її я відварюю заздалегідь. Зберіть складові для ситного апетитного салату. Сухарики я використовую з магазину, але іноді підсушую самостійно.
Крок 2. Відварну яловичину і улюблений сир твердих сортів розріжте на кубики і складіть в загальній мисці.
Крок 3. Сюди ж закиньте 100 грамів маринованих грибів. Великі екземпляри розріжте на кілька частин, щоб приблизно розмір всіх складових був однаковим.
Крок 4. Головку ріпчастої цибулі звільніть від лушпиння і дрібненько нарізати, відправте в салат. Посоліть, заправити майонезом і розмішайте.
Крок 5. Перед самою подачею додайте кирієшки з улюбленим смаком, я люблю традиційні або з сирним смаком. Розмішайте. Задекоруйте улюбленою зеленню. Розкладіть на порційні тарілочки і їжте із задоволенням. Смачного!
Салат з куркою, ананасами і сухариками
Салат з куркою, ананасами і сухариками в центрі уваги на кожному святі або сімейного застілля. Сім’я обожнює цей надзвичайно апетитний салат і завжди просить добавки. Закуска перша відлітає зі столу, скільки не готуй. Страва виходить соковитою і яскравою, піднімає настрій і залишає після себе позитивні відчуття подяки і компліменти.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Куряче філе – 300 гр.
- Білий хліб – 100 гр.
- Ананаси консервовані – 200 гр.
- Сир твердий – 200 гр.
- Сіль – за смаком.
- Майонез – 100 гр.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Складіть класичні інгредієнти для вишуканої закуски.
Крок 2. Куряче м’ясо сполосніть, просушіть, нарізати соломкою.
Крок 3. Розігріти сковорідку. Промажте дно маслом, на якому звикли смажити. Складіть курочку і зарум’яньте, Злегка посоліть.
Крок 4. Білий хлібець розріжте на кубики.
Крок 5. Кубики складіть, і підрум’яньте на сухій сковорідці до хрусткого стану.
Крок 6. Колечки консервованого ананаса розріжте на кубики.
Крок 7. Улюблений сир твердих сортів, зробіть в стружку на терці.
Крок 8. Підготовлені складові об’єднайте в загальній мисці.
Крок 9. Заправте майонезом. Розмішайте. Спробуйте на сіль, при необхідності підсолити.
Крок 10. Розкладіть соковиту апетитну закуску по порціях. Салат збирайте прямо перед подачею, щоб сухарики не розмокли і не втратили свою хрусткість. Пригощайте рідних і отримуйте компліменти. Смачного!
Салат Веселка з сухариками
Салат веселка з сухариками – закуска, яку можна скласти самостійно на святковій урочистості. Є різні варіанти з різними складовими. Все залежить від вашої фантазії. Я люблю цей рецепт. Причому і заправки можна приготувати різні, щоб догодити всім, хто сидить за столом.
Час готування – 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Ковбаса – 300 гр.
- Сухарики – 250 гр.
- Огірки – 3 шт.
- Кукурудза консервована – 300 гр.
- Помідори – 3 шт.
- Майонез – 150 гр.
- Сіль – за смаком.
- Лимонний сік – 2 ст.л.
- Прованські трави – за смаком.
- Олія – 5 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Ковбасні вироби або копченості наріжте, як вам подобається. Метод нарізки вибирайте самостійно. Важливо, щоб всі складові були однаково нарізані. Так закуска виглядає найбільш вигідно і презентабельно.
Крок 2. Огірочки ополосніть, просушіть, так само наріжте. Вибирайте міцні молоді плоди.
Крок 3. Помідори сполосніть, обсушіть, розріжте навпіл, виріжте плодоніжку. Якщо овочі водянисті, видаліть насіння. Наріжте, як огірки і ковбасу.
Крок 4. У центрі тарілки, на якій будете подавати салат, складіть консервовану кукурудзу. Далі у формі квіточки по колу заповніть нарізаними складовими. Не забудьте про сухарики, які при бажанні можна приготувати самостійно або використовувати покупні.
Крок 5. Для заправки з’єднайте олія без запаху – соняшникова або оливкова, лимонний сік, прованські трави і сіль. Розбовтайте до однорідної субстанції. Інший соусник заповніть майонезом. Поставте на стіл. Гості самостійно зберуть і заправлять собі салатик на порційної тарілці. Смачного!