Салат Мімоза – це яскрава і ситна закуска для вашого святкового або домашнього столу. Кращі кулінарні варіанти шукайте в нашій збірці з дев’яти покрокових рецептів приготування класичної Мімози з рибними консервами. Порадуйте своїх близьких і урізноманітнити меню апетитним частуванням.
Салат мімоза з консервами і сиром без картоплі
Салат мімоза з консервами і сиром без картоплі виходить ніжним і неймовірно апетитним. Така смачна і поживна закуска стане справжньою прикрасою вашого столу. Порадуйте рідних або гостей за допомогою нашого перевіреного рецепта з покроковими фото.
Час готування – 1 година
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Консерва рибна – 230 гр.
- Сир твердий – 150 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Яйце – 6 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Кріп – 3 гілки.
- Майонез – 200 гр.
- Сіль – 1/3 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Відварюємо курячі яйця. Остуджуємо їх, очищаємо і відокремлюємо білки від жовтків.
Крок 2. Окремо натираємо білки і жовтки.
Крок 3. Дрібно ріжемо ріпчасту цибулю, солимо її і заливаємо окропом на 15 хвилин. Потім віджимаємо ошпарений продукт від води.
Крок 4. На дрібній терці натираємо сир, підморожене вершкове масло. Видаляємо стебла у кропу.
Крок 5. Рибну консерву гарненько розминаємо виделкою або перемелюємо в блендері.
Крок 6. Рекомендуємо всі підготовлені продукти покласти в холодильник на 30 хвилин.
Крок 7. Збираємо салат шарами, які промазуємо майонезом. Спершу йдуть білки, потім сир, половина консерви, масло вершкове, цибуля, що залишилася риба і жовтки. Прикрашаємо.
Крок 8. Салат мімоза з консервами і сиром без картоплі готовий. Подавайте до столу!
Салат Мімоза з сайрою і майонезом
Салат Мімоза з сайрою і майонезом нескладно приготувати своїми руками. Для цього використовуйте простий покроковий рецепт з нашої кулінарної добірки. Готове частування підійде як для святкового, так і домашнього столу. Ваші близькі або гості залишаться задоволені.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Сайра в маслі – 2 банки.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Сир твердий – 150 гр.
- Морква – 4 шт.
- Яйце – 4 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Майонез – 250 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Розминаємо сайру виделкою і укладаємо її рівним шаром в салатник.
Крок 2. Відварюємо курячі яйця і ділимо їх на білки і жовтки. Білки натираємо на великій терці і викладаємо на сайру, поливаємо майонезом.
Крок 3. Викладаємо шар з відварної тертої моркви. Знову поливаємо майонезом.
Крок 4. Додаємо подрібнену ріпчасту цибулю.
Крок 5. Викладаємо шар з тертої відварної картоплі, поливаємо майонезом.
Крок 6. Посипаємо тертим сиром. Знову додаємо майонез і посипаємо подрібненими жовтками. Прибираємо в холодильник для просочення.
Крок 7. Салат Мімоза з сайрою і майонезом готовий. Подавайте до столу!
Як приготувати салат Мімоза з картоплею
Як приготувати салат Мімоза з картоплею, розповідаємо в нашому перевіреному рецепті з покроковим описом процесу. Яскрава закуска з рибними консервами вийде навіть у новачків. Обов’язково спробуйте! Готова страва підійде як для домашнього, так і святкового столу.
Час готування – 1 година 20 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Консерва рибна – 200 гр.
- Картопля – 300 гр.
- Морква – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Сіль – за смаком.
- Майонез – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Відварюємо до готовності картоплю і моркву. Остуджуємо і очищаємо від шкірки.
Крок 2. Дрібно ріжемо ріпчасту цибулю.
Крок 3. Заливаємо її окропом на 10 хвилин.
Крок 4. Зливаємо воду з цибулі. Промиваємо холодною водою і віджимаємо від зайвої вологи.
Крок 5. Натираємо відварну моркву на дрібній терці.
Крок 6. Так само натираємо картоплю.
Крок 7. Відварюємо яйця і відділяємо білки від жовтків. Натираємо білки.
Крок 8. Так само чинимо з жовтками.
Крок 9. Зливаємо рідину з консерви. Розминаємо рибу виделкою. Укладаємо її в салатник.
Крок 10. Обмазуємо майонезом.
Крок 11. Викладаємо шар з білків.
Крок 12. Трохи промазуємо майонезом.
Крок 13. Сюди ж кладемо рівним шаром моркву.
Крок 14. Поливаємо майонезом і рівномірно його розділимо.
Крок 15. Викладаємо підготовлену цибулю.
Крок 16. Робимо шар з картоплі.
Крок 17. Промазуємо майонезом шар з картоплі.
Крок 18. Посипаємо заготівлю яєчними жовтками. До подачі, частування прибираємо в холодильник для кращого просочення.
Крок 19. Тепер ви знаєте, як приготувати салат Мімоза з картоплею. Обов’язково спробуйте!
Салат Мімоза з скумбрії
Салат Мімоза з скумбрії – це неймовірно смачне, поживне і привабливе частування для вашого святкового столу. Ваші близькі і гості не зможуть встояти перед такою закускою. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото з нашої добірки.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Скумбрія консервована – 1 банка.
- Картопля – 3 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Сир голландський – 100 гр.
- Майонез – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Попередньо відварюємо овочі і яйця. Відварну картоплю натираємо на великій терці, перемішуємо з майонезом, солимо. Викладаємо рівним шаром в салатник.
Крок 2. Виделкою розминаємо скумбрію.
Крок 3. На картоплю кладемо шар з риби.
Крок 4. Обмазуємо майонезом і посипаємо подрібненою зеленою цибулею.
Крок 5. Посипаємо шар тертим сиром.
Крок 6. Яйця ділимо на білки і жовтки. Викладаємо шар з тертих білків. Солимо, перчимо і поливаємо майонезом.
Крок 7. Далі йде шар з тертої моркви. Поливаємо майонезом.
Крок 8. Викладаємо терті жовтки. Прибираємо закуску в холодильник для просочення.
Крок 9. Салат Мімоза з скумбрії готовий. Прикрашайте закуску і подавайте до столу!
Оригінальний рецепт Мімози з додаванням яблука
Оригінальний рецепт Мімози з додаванням яблука – це неймовірно соковитий і яскравий за смаком святковий салат. Перед таким частуванням точно ніхто не зможе встояти, а приготувати його в домашніх умовах зовсім не складно. Для цього використовуйте перевірену кулінарну ідею з нашої добірки.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Консерва рибна – 1 банка.
- Яблуко – 2 шт.
- Яйце – 4 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Майонез – 150 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Варимо картоплю, моркву і яйця до готовності. Все натираємо на великій терці. Яєчні білки натираємо окремо від жовтків. Консерву гарненько розтираємо з виделкою.
Крок 2. Очищаємо яблука і натираємо їх на терці. Викладаємо продукт на порційні тарілки за допомогою сервіровки.
Крок 3. Сюди ж кладемо рибну консерву, промазуємо майонезом.
Крок 4. Викладаємо картоплю. Знову додаємо майонез.
Крок 5. Далі йде шар з моркви.
Крок 6. Промазуємо майонезом і кладемо яєчні білки. Добре промазуємо майонезом.
Крок 7. Посипаємо заготовки тертими жовтками. Прибираємо закуску в холодильник для просочення.
Крок 8. Оригінальний рецепт Мімози з додаванням яблука готовий. Подавайте до столу!
Пісний салат Мімоза з рибними консервами
Пісний салат Мімоза з рибними консервами – відмінне кулінарне рішення для тих, хто дотримується більш легкого меню. Таке частування виходить менш калорійним, але при цьому таким же ситним і смачним. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Консерва рибна – 1 банка.
- Картопля – 4 шт.
- Морква велика – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Кукурудза консервована – 200 гр.
- Майонез пісний – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Зелень – для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Відварюємо картоплю і моркву, потім остуджуємо їх і очищаємо від шкірки.
Крок 2. Рибну консерву розминаємо виделкою і викладаємо першим шаром в салатник.
Крок 3. Дрібно ріжемо цибулю і кладемо її на консерву.
Крок 4. Картоплю ріжемо кубиками і викладаємо в салатник.
Крок 5. Солимо і поливаємо пісним майонезом.
Крок 6. Натираємо моркву на великій терці.
Крок 7. Викладаємо шар з моркви.
Крок 8. Солимо і поливаємо майонезом.
Крок 9. Зливаємо рідину з кукурудзи. Кладемо її останнім шаром. Прибираємо частування в холодильник для просочення.
Крок 10. Пісний салат Мімоза з рибними консервами готовий. Прикрашайте зеленню і подавайте до столу!
Мімоза з рибними консервами без моркви
Мімоза з рибними консервами без моркви – це неймовірно смачне, ситне і нескладне у виконанні частування для домашнього або святкового столу. Для швидкого приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото з нашої добірки.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Консерва рибна – 300 гр.
- Картопля – 6 шт.
- Цибуля ріпчаста білий – 2 шт.
- Яйце – 6 шт.
- Огірок консервований – 3 шт.
- Оцет – 1 ст.л.
- Майонез – 200 гр.
Процес приготування:
Крок 1. З рибної консерви зливаємо рідину. Сам продукт гарненько розминаємо виделкою.
Крок 2. Ріжемо тонкими напівкільцями цибулю. Маринуємо її в оцті і окропі близько 7-10 хвилин. Після овоч віджимаємо від рідини.
Крок 3. Натираємо на великій терці відварена картоплю. Викладаємо овоч першим шаром в салатник. Поливаємо майонезом.
Крок 4. Викладаємо сюди терті на великій терці огірки.
Крок 5. Кладемо на них мариновану цибулю.
Крок 6. Далі йде шар з консервів, обмазуємо його майонезом.
Крок 7. Закриваємо заготівлю тертими відварними яйцями. Прибираємо блюдо в холодильник для просочення.
Крок 8. Мімоза з рибними консервами без моркви готова. Пригощайтеся!
Салат Мімоза з консервами горбуші
Салат Мімоза з консервами горбуші – це дивно смачне, ситне і яскраве частування для вашого святкового меню. Ваші близькі і гості не зможуть встояти перед такою цікавою закускою. Обов’язково спробуйте приготувати за допомогою перевіреною кулінарною ідеї.
Час готування – 3 години
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Горбуша консервована – 450 гр.
- Яйце – 5 шт.
- Картопля – 5 шт.
- Морква – 5 шт.
- Огірок маринований – 5 шт.
- Кріп – 1 пучок.
- Цибуля зелена – 5 пір’я.
- Сіль – за смаком.
- Майонез – 250 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Попередньо відварюємо моркву і картоплю. Очищаємо овочі і натираємо на великій терці.
Крок 2. Відварюємо яйця. Відокремлюємо білки від жовтків. Натираємо їх на терці окремо.
Крок 3. Консервовану горбушу розминаємо виделкою. Рідину попередньо зливаємо.
Крок 4. Дрібно ріжемо огірки і зелень.
Крок 5. За допомогою кільця формуємо листковий салат. Першим шаром кладемо половину картоплі, солимо і промазуємо майонезом. Далі кладемо половину риби, знову майонез і зелень.
Крок 6. Викладаємо половину маринованих огірків, морква і майонез. Повторюємо шари.
Крок 7. Викладаємо яєчні білки. Обмазуємо майонезом і прикрашаємо подрібненими жовтками.
Крок 8. Закриваємо заготівлю плівкою і прибираємо її в холодильник на 2-3 години.
Крок 9. Салат Мімоза з консервами окрай готовий. Прикрашайте і подавайте до столу!
Салат Мімоза з рисом
Салат Мімоза з рисом виходить неймовірно ситним, апетитним і цікавим за смаком. Перед таким частуванням ніхто не зможе встояти, а приготувати його в домашніх умовах зовсім не складно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото з нашої добірки.
Час готування – 1 година 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Сардина в маслі – 230 гр.
- Рис – 60 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Морква – 100 гр.
- Сир твердий – 70 гр.
- Цибуля ріпчаста – 80 гр.
- Майонез – 120 гр.
- Кріп – для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти. Курячі яйця відварюємо.
Крок 2. Подрібнюємо цибулю і ошпарюємо її 5 хвилин. Рибну консерву виймаємо з банки і гарненько розминаємо виделкою.
Крок 3. Відварюємо рис і викладаємо його першим шаром, промазуємо майонезом. При формуванні салату використовуємо сервірувальний кільце.
Крок 4. Викладаємо шар з сардини.
Крок 5. Викладаємо ошпарену цибулю, з якої попередньо зливаємо рідину. Промазуємо майонезом.
Крок 6. Викладаємо терту моркву. Промазуємо майонезом.
Крок 7. Посипаємо наступний шар тертим сиром.
Крок 8. Далі укладаємо шари з тертих жовтків і білків. Прибираємо заготівлю в холодильник для просочення.
Крок 9. Салат Мімоза з рисом готовий. Прикрашайте кропом і подавайте до столу!