Розсипчастий плов зі свинини в казані на плиті – 9 смачних рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Розсипчастий плов зі свинини в казані на плиті – це східна страва, яка відрізняється ніжним м’ясом, ароматним рисом та великою кількістю прянощів. Для приготування «правильного» плову з червоного м’яса в глибокому вогнетривкому посуді будуть потрібні свинина з жирком, довгозернистий рис, овочі, спеції та зелень.

Спочатку смажать м’ясо до золотистої скоринки, потім додають цибулю, моркву та часник. Далі кладуть промитий рис, заливають гарячою водою та доводять до кипіння. Потім зменшують вогонь, накривають казан кришкою та тушкують плов до готовності. В результаті ми отримуємо комплексну страву, до складу якої входить як основний компонент, так і додатковий у вигляді гарніру з крупи та овочів. При готуванні в казані, рисинки добре пропарюються завдяки чому, консистенція плову завжди вражає своєю розсипчастістю.

Узбецький плов зі свинини у казані

Узбецький плов зі свинини в казані – це вишукана страва з неповторним смаком та ароматом. Для приготування цієї страви необхідно правильно підготувати м’ясо, щоб воно стало соковитим та ніжним. При додаванні спецій, таких як зіра та куркума, плов набуває особливого східного присмаку. Прикрашений золотистими скибочками цибулі та свіжою зеленню, узбецький плов зі свинини точно підкорить серця всіх гурманів.

Час приготування – 75 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Свинина – 1 кг.
  • Рис довгозернистий – 700 гр.
  • Морквина –600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 400 гр.
  • Олія соняшникова – 200 мл.
  • Барбарис – 1 ст.
  • Зіра – 1 ст.
  • Куркума – 1 ч.л.
  • Часник – 3 головки.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Крупу промиваємо до прозорості води та заливаємо холодною водою, прибираємо убік.

Крок 2. Головки цибулі нарізаємо півкільцями.

Крок 3. Очищену моркву нарізаємо довільними скибочками середньої товщини.

Крок 4. Крупно ріжемо свинину.

Крок 5. У казані розігріваємо половину соняшникової олії та обсмажуємо цибулю до легкого золотистого відтінку.

Крок 6. Висипаємо кубики м’яса та смажимо помішуючи, близько 5 хвилин.

Крок 7. Засипаємо моркву та вливаємо залишки олії, готуємо на помірному полум’ї ще 5-10 хвилин.

Крок 8. Солимо і щедро приправляємо, перемішуємо.

Крок 9. Занурюємо до складу головки часнику, знявши верхнє лушпиння, вливаємо склянку окропу і гасимо від 30 до 50 хвилин.

Крок 10. Рис зливаємо і викладаємо рівним шаром поверх м’яса та овочів, заливаємо окропом на два сантиметри вище та готуємо на вогні, трохи нижче середнього, 10-15 хвилин.

Крок 11. Робимо кілька отворів шпажкою або довгим ножем і зменшуємо нагрівання до мінімуму, гасимо під кришкою 15-20 хвилин.

Крок 12. Апетитний плов перемішуємо знизу нагору і подаємо до столу. Смачного!

Плов зі свинячих ребер у казані в домашніх умовах

Плов зі свинячих ребер у казані в домашніх умовах – це чудова страва, яку можна приготувати без особливих зусиль і будь-яких кулінарних навичок та досвіду. Страва подається гарячою, прикрашеною зеленню та перцем чилі для гострої нотки. Спробувавши цей плов, ви обов’язково полюбите його на все життя.

Час приготування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • Реберця свинячі – 700 гр.
  • Рис –500 гр.
  • Морква велика – 1 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Олія рослинна – 200 мл.
  • Приправи – до смаку.
  • Сіль – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо і трохи ріжемо цибулю, пасеруємо на розігрітій олії.

Крок 2. Через 4-5 хвилин всипаємо довгасті скибочки моркви.

Крок 3. Овочі солимо і приправляємо, додаємо порційні шматочки ребер і обсмажуємо до характерної скоринки, помішуючи. Потім заливаємо водою і гасимо до м’якості свинини.

Крок 4. Не гаючи часу, старанно промиваємо рис, знімаємо верхній шар лушпиння з головки часнику.

Крок 5. Висипаємо крупу поверх зірваку і, не розмішуючи, заливаємо водою на два сантиметри вище. Гасимо під кришкою на повільному вогні 15-20 хвилин, поклавши в суміш часник.

Крок 6. Готовий плов перекладаємо на велику тарілку і подаємо. Смачного!

Розсипчастий плов з круглим рисом та свининою у казані на плиті

Розсипчастий плов з круглим рисом і свининою в казані на плиті – це вишукана страва, яку приготують навіть кулінари-початківці. Поєднання пряного м’яса та ароматного рису створює неповторний східний колорит. Спробувавши цей чудовий плов, ви відчуєте себе у східній казці.

Час приготування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • Свинина –500 гр.
  • Рис круглий – 250 гр.
  • Морквина – 2-3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Сіль – до смаку.
  • Хмелі-сунелі – до смаку.
  • Зіра – до смаку.
  • Барбарис – до смаку.
  • Куркума – до смаку.
  • Паприка солодка мелена – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед готуємо продукти: овочі очищаємо і нарізаємо: цибулю дрібно, а моркву великими брусками.

Крок 2. М’ясо ополіскуємо та обсушуємо, ріжемо кубиками.

Крок 3. У казані розігріваємо олію і 4-5 хвилин обсмажуємо цибулю.

Крок 4. Додаємо свинину та підрум’янюємо на середньому вогні.

Крок 5. Засипаємо моркву і через 3-5 хвилин повністю заливаємо компоненти водою (на два пальці вище), солимо і додаємо приправи, перемішуємо до рівномірного розподілу.

Крок 6. Тушкуємо 20 хвилин і висипаємо промиту крупу, вставляємо головку часнику і знову ллємо воду так, щоб рідина покривала склад на 2 сантиметри.

Крок 7. На сильному вогні випаровуємо рідину, роблячи кілька отворів ручкою ложки чи вилкою.

Крок 8. Тепер вогонь зменшуємо та закриваємо жаровню кришкою, тушкуємо 15-20 хвилин до готовності рису. Перемішуємо.

Крок 9. Розкладаємо розсипчастий плов порційними тарілками і запрошуємо сім’ю до трапези. Готуйте та отримуйте задоволення!

Справжній плов зі свинини з барбарисом у казані

Справжній плов зі свинини з барбарисом у казані – це страва, яка порадує вас неповторним ароматом та смаком. Для приготування цього плову необхідно правильно заправити м’ясо та додати барбарис для кислоти. Плов буде особливо смачним, якщо разом із рисом підрум’янити скибочки моркви.

Час приготування – 90 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Рис –500 гр.
  • Свинина –500 гр.
  • Морквина – 250 гр.
  • Олія рослинна – 150 мл.
  • Цибуля ріпчаста – 250 гр.
  • Зіра – 1 ч.л.
  • Барбарис сушений – 1 ч.л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Вода – 1л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч.л.
  • Перець червоний мелений – 0,5 ч.л.
  • Сіль – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед ретельно промиваємо крупу, нарізаємо кубиками м’ясо. Очищаємо та ополіскуємо коренеплоди, ріжемо цибулю півкільцями, а моркву – соломкою.

Крок 2. У казані розігріваємо олію і по черзі обсмажуємо цибулю, свинину та моркву (кожен компонент по 7-10 хвилин). Далі з’єднуємо компоненти, солимо і приправляємо, смажимо ще кілька хвилин, періодично працюючи лопаткою.

Крок 3. Заливаємо водою і гасимо протягом півгодини, потім викладаємо рис і часник, тушкуємо до випаровування вологи та закриваємо кришкою.

Крок 4. Не розмішуючи, готуємо плов на повільному вогні близько 20 хвилин.

Крок 5. Розклавши плов по тарілках, прикрашаємо зеленню та дегустуємо. Смачного!

Плов з булгуру зі свининою у казані

Плов з булгуру зі свининою в казані – це оригінальна страва, яка порадує вас не лише смаком, а й корисними властивостями. Для приготування цього плову використовуються корисна крупа та соковита свинина. Приправлений різноманітними спеціями, плов набуває насиченого смаку та аромату. Готова страва прикрашається кінзою та свіжими овочами, що робить її не тільки апетитною, а й красивою.

Час приготування – 65 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 7.

Інгредієнти:

  • Свинина – 1,3 кг.
  • Булгур – 800 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 6 шт.
  • Морква – 3 шт.
  • Часник – 2 головки.
  • Перець чилі сушений – 2 шт.
  • Зіра – до смаку.
  • Коріандр – до смаку.
  • Паприка солодка мелена – до смаку.
  • Сіль – до смаку.
  • Олія рослинна – для смаження.
  • Курдюк – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Булгур перебираємо та активно промиваємо.

Крок 2. У казані прогріваємо трохи олії з додаванням курдюка. Коли курдюк витопиться, шкварки прибираємо та всипаємо скибочки м’яса, обсмажуємо до апетитної скоринки, помішуючи.

Крок 3. До рум’яної свинини відправляємо півкільця цибулі і смажимо до прозорості.

Крок 4. Через пару хвилин закидаємо довгасті брусочки моркви.

Крок 5. Доповнюємо склад сіллю та спеціями, часником та чилі, заливаємо водою та гасимо протягом півгодини.

Крок 6. Після закінчення зазначеного часу розділимо булгур і злегка притискаємо шумівкою. Компоненти повинні бути покриті водою на 2 сантиметри, якщо рідині не вистачає – підливаємо.

Крок 7. Готуємо на повільному вогні під кришкою 25 та дегустуємо. Смачного!

Плов зі свинини і томатною пастою у казані

Плов зі свинини і томатною пастою в казані – це соковита та ароматна страва, яка точно сподобається всій родині. Потримавши м’ясо до готовності, додайте спеції та рис для створення чудового поєднання смаків. Готовий плов буде ніжним та соковитим, приємно здивувавши вас своїм чудовим смаком.

Час приготування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Рис довгозернистий – 1,5 ст.
  • Свинина –500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Томатна паста – 2 ст.л.
  • Сіль – 2 ч.л.
  • Приправа для плову – 2 ч.л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо складові: свинину ріжемо кубиками, моркву – соломкою, цибулю дрібно кришимо.

Крок 2. У розігрітому казані з олією 5 хвилин пасеруємо цибулю з морквою, засипаємо м’ясо і зубки часнику, обсмажуємо ще 15 хвилин.

Крок 3. Доповнюємо склад сіллю, пастою з протертих томатів та спеціями. Перемішуємо та заливаємо водою, гасимо 20 хвилин.

Крок 4. Потім засипаємо зірвак рисом, додаємо лаврушку та готуємо під кришкою на повільному полум’ї півгодини.

Крок 5. Страву сервіруємо і подаємо до столу, не чекаючи остигання. Смачного!

Розсипчастий плов з пропареного рису зі свининою у казані

Розсипчастий плов з пропареного рису зі свининою в казані – це ситна та смачна страва, яка готується дуже швидко та просто. Додана свинина та ароматні спеції додадуть плову насиченого смаку, а крупа – поживність. Спробуйте цей рецепт плову з пропареного рису, щоб порадувати себе та близьких легкою та смачною вечерею, і ви не пошкодуєте!

Час приготування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 5-7.

Інгредієнти:

  • Свинина – 1 кг.
  • Рис проварений – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морквина – 3 шт.
  • Олія рослинна – 100 мл.
  • Часник – 4 зуб.
  • Перець стручковий червоний – до смаку.
  • Зіра – до смаку
  • Барбарис – до смаку.
  • Шафран – до смаку.
  • Коріандр – до смаку.
  • Сіль – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Знімаємо шкірку та лушпиння з коренеплодів, промиваємо м’ясо та обсушуємо будь-яким зручним способом.

Крок 2. Свинину нарізаємо великими скибочками, цибулю – дрібними, моркву ріжемо соломкою.

Крок 3. Розігріваємо олію і обсмажуємо м’ясо до золотистості, засипаємо пластинки часнику.

Крок 4. Свинину солимо, орієнтуючись на свої смакові уподобання.

Крок 5. Додаємо овочі та смажимо, помішуючи, до м’якості та рум’яності. Приправляємо ароматними спеціями.

Крок 6. Рис попередньо замочуємо та викладаємо поверх зірваку, розрівнюємо.

Крок 7. На два пальці заливаємо склад окропом, досолюємо та на сильному вогні доводимо до кипіння.

Крок 8. Після тушкуємо плов під кришкою на повільному полум’ї 15-20 хвилин. Далі, не відкриваючи кришку, закутуємо в ковдру та даємо дійти.

Крок 9. Розсипчасту страву подаємо до столу та насолоджуємося. Смачного!

Правильний плов зі свинини і родзинками у казані на плиті

Правильний плов зі свинини і родзинками у казані на плиті – це чудова страва з неповторним східним смаком та ароматом. Для приготування цього плову потрібно додати родзинки для солодкої нотки до багатого смаку м’яса. Приправлений різними спеціями плов зі свинини стане справжнім відкриттям для вас.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Рис – 2 ст.
  • Свинина – 1 кг
  • Морквина – 2 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Куркума – 1 ч.л.
  • Родзинки – 100 гр.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Петрушка – до смаку.
  • Сіль – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Продукти за списком викладаємо на стіл.

Крок 2. Моркву нарізаємо брусочками, цибулю – півкільцями, а м’ясо кубиком.

Крок 3. Розігріваємо олію і пасеруємо цибульну нарізку.

Крок 4. Тепер у казан відправляємо м’ясо та смажимо 5-7 хвилин.

Крок 5. Додаємо моркву та випаровуємо вологу. Заливаємо склянкою окропу та гасимо протягом 20 хвилин.

Крок 6. Доповнюємо склад прянощами, сіллю та родзинками. Викладаємо промитий рис та повністю заливаємо водою.

Крок 7. На сильному вогні даємо закипіти і зменшуємо нагрівання, тушкуємо під кришкою ще близько 10 хвилин і, прибравши з конфорки, настоюємо 15 хвилин. Смачного!

Узбецький плов зі свинини з нутом

Узбецький плов зі свинини з нутом – це страва, яку варто приготувати для особливого свята або вечері з друзями. Для цієї страви необхідно додати нут та різні спеції для насиченого смаку та аромату, які подарують вам справжню гастрономічну насолоду та тривалу ситість. Подавайте узбецький плов, прикрасивши гранатовими зернами та зеленню для оригінального та ефектного вигляду.

Час приготування – 90 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Свинина –700 гр.
  • Рис – 2 ст.
  • Нут – 0,5 ст.
  • Часник – 1 головка
  • Морквина – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Приправа для плову – 1-2 ст.
  • Олія рослинна – для смаження.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Під струменем води промиваємо м’ясо та ріжемо кубиками.

Крок 2. Очищені головки цибулі нарізаємо півкільцями.

Крок 3. Моркву нарізаємо, як показано на фото.

Крок 4. У казан наливаємо олію і прогріваємо, смажимо свинину до утворення характерної скоринки.

Крок 5. Засипаємо цибулю та доводимо до золотистості.

Крок 6. Додаємо моркву і після розм’якшення додаємо половину приправ, нут та часник, заливаємо невеликою кількістю води та гасимо під кришкою 40 хвилин.

Крок 7. Потім викладаємо рис поверх зірваку та висипаємо залишки спецій, заливаємо окропом на два пальці.

Крок 8. На сильному полум’ї випаровуємо воду і після тушкуємо на мінімальному вогні під кришкою 20 хвилин. Готуйте та отримуйте задоволення не тільки від результату, а й від процесу!

Як приготувати смачний розсипчастий ПЛОВ зі свининою – ВІДЕО

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал